Hirdetés

Milyen feltételekkel vehetünk fel személyi kölcsönt az MKB Banknál?

2022.05.24.
Szerző: Csongrádi Richárd
Utoljára módosítva: 2022. május 24. 12:07

Személyi kölcsönt az MKB Banknál is lehet igényelni; ha erre esett a választásod, érdemes tisztában lenned a feltételeivel, amelyeket az alábbiakban olvashatsz el.

Milyen feltételekkel vehetünk fel személyi kölcsönt az MKB Banknál?

Személyi kölcsönt az MKB Banknál is igényelhetünk, méghozzá többféle változatban, csupán egy tulajdonságuk közös: mindegyikhez teljesíteni kell a bank által támasztott feltételeket, hogy hozzájuk juthass.

Az MKB személyi kölcsöneinek feltételei a következők:

  • Betöltött 18. életév, de, ha az igénylő a hitel igénylésének pillanatában még nem töltötte be a 21. életévét, vagy már betöltötte a 66. életévét, a hiteligénylés benyújtásához a feltételeknek megfelelő, 21 és 66 év közötti társigénylő bevonása szükséges, és ekkor csak a fióki igénylés jöhet szóba, az online nem.
  • Az MKB Minősített Fogyasztóbarát Személyi Hitel esetén az életkori követelmény 25 és 60 év közöttire változik, és nem lehetséges az ügyletbe társigénylőt bevonni. Fontos még az állandó, magyarországi, bejelentett lakcím is.
  • Ha az igénylő külföldi állampolgár, akkor az ügyletbe egy, a hiteligénylés feltételeinek megfelelő, magyar állampolgárságú társigénylő bevonása szükséges. Ebből következik, hogy az online igénylés esetén a magyar állampolgárság alapvető követelmény, és az MKB Bank Minősített Fogyasztóbarát Személyi Hitelét kizárólag magyar állampolgár igényelheti.

Természetesen egy személyi kölcsön igénylésénél a jövedelmi helyzet meghatározó a hitelbírálat szempontjából, és ez az MKB személyi kölcsöneinél sincs másként, csupán arra kell figyelni, hogy konstrukciónként eltérő.

  • A Mini és Mini Plus konstrukciók esetében az igénylőtől elvárt jövedelem minimum nettó 100 ezer forint, együttes igénylés esetén a társigénylőtől elvárt minimum jövedelem pedig minimum nettó 40 ezer forint havi jövedelem, ha az igénylők nem töltötték be a 66. életévüket, és minimum nettó 100 ezer forint havi jövedelem, ha a főigénylő betöltötte a 66. életévét.
  • A Midi és Midi Plus konstrukciók esetében az igénylőtől elvárt jövedelem minimum nettó 150 ezer forint, együttes igénylés esetén a társigénylőtől elvárt minimum jövedelem pedig minimum nettó 40 ezer forint havi jövedelem, ha az igénylők nem töltötték be a 66. életévüket, és minimum nettó 100 ezer forint havi jövedelem, ha a főigénylő betöltötte a 66. életévét.
  • A Maxi és Maxi Plus konstrukciók esetében az igénylőtől elvárt jövedelem minimum nettó 350 ezer forint, együttes igénylés esetén a társigénylőtől elvárt minimum jövedelem pedig minimum nettó 40 ezer forint havi jövedelem, ha az igénylők nem töltötték be a 66. életévüket, és minimum nettó 100 ezer forint havi jövedelem, ha a főigénylő betöltötte a 66. életévét.
  • Az Extra és Extra Plus konstrukciók esetében az igénylőtől elvárt jövedelem minimum nettó 600 ezer forint, együttes igénylés esetén a társigénylőtől elvárt minimum jövedelem pedig minimum nettó 40 ezer forint havi jövedelem, ha az igénylők nem töltötték be a 66. életévüket, és minimum nettó 100 ezer forint havi jövedelem, ha a főigénylő betöltötte a 66. életévét.
  • Az MKB Minősített Fogyasztóbarát Személyi Hitel esetében az igénylőtől elvárt jövedelem minimum nettó 350 ezer forint, együttes igénylés pedig nem lehetséges.

A munkaviszonyra is vonatkoznak feltételek az MKB személyi kölcsönök esetében – de ez általánosnak tekinthető –, melyek a következők:

Minimum 6 hónapos, folyamatos munkaviszony a jelenlegi munkahelyén, vagy 6 hónapos munkaviszony a jelenlegi és az előző munkahelyen együttesen, legfeljebb 30 nap megszakítással úgy, hogy a jelenlegi munkahelyén legalább 3 hónapja dolgozik, és nem áll próbaidő alatt.

Vállalkozók esetén minimum 12 hónapos vállalkozói múltra van szükség.

Online igénylés és MKB Minősített Fogyasztóbarát Személyi Hitel esetén kizárólag magyarországi munkáltató által utalt jövedelem fogadható el, külföldről származó nem.

Saját névre szóló, bármely hazai pénzintézetnél minimum 3 hónapja fennálló forint fizetési számla is szükséges, amelyen rendszeres jóváírásként megjelenik az igénylő jövedelme, és ezt számlakivonatokkal igazolni is kell.

Fontos, hogy a Plus konstrukciók csak abban az esetben igényelhetők, ha a jövedelem az MKB Banknál vezetett folyószámlára érkezik.

Saját névre, vagy címre szóló, legalább egy hónapja élő, vezetékes lakóhelyi, vagy előfizetéses mobiltelefon, vagy előfizetéses, céges mobiltelefon szükséges az igényléshez, de a legalább egy éve meglévő, feltöltőkártyás mobiltelefon, vagy szolgáltatóval szóban megkötött szerződéses mobiltelefon is elfogadható.

Természetesen az MKB személyi kölcsöneinél is alapvető elvárás, hogy az igénylő nem szerepelhet a negatív KHR listán.

Kalkulátorok

Archívum

Ajánlott hitelek

Promóció

Provident Start kölcsön

THM

12,7%

Futamidő

18 hét

Hitelösszeg

100.000 Ft - 250.000 Ft

§

Extra Plus Személyi Kölcsön

THM

12,9%

Futamidő

12 - 84 hó

Hitelösszeg

500.000 - 10.000.000 Ft

§

Minősített Fogyasztóbarát Személyi Hitel

THM

17,50% - 19,81%

Futamidő

36 - 84 hó

Hitelösszeg

3.000.000 Ft - 10.000.000 Ft

§

További blogbejegyzések

Mit kell tudni az MKB Kamatrögzítő Magánhitelről?

Mit kell tudni az MKB Kamatrögzítő Magánhitelről?

2021.01.27.

Az MKB Kamatrögzítő Magánhitel egy viszonylag új konstrukció, ami mellett nem lehet elmenni szó nélkül. Mi sem tesszük, hanem összegezzük a legfontosabb tudnivalókat.

Tovább olvasom
Lakáshitelre van szükséged? Mutatjuk, mit kínál az MKB Bank!

Lakáshitelre van szükséged? Mutatjuk, mit kínál az MKB Bank!

2023.03.07.

Az MKB Bank lakáshitele megoldás lehet a problémádra; ha lakást szeretnél vásárolni, és ehhez hitelre lenne szükséged, olvasd el alábbi cikkünket!

Tovább olvasom
Összeolvad a Budapest Bank és az MKB Bank - Mire számíthatnak az ügyfelek?

Összeolvad a Budapest Bank és az MKB Bank - Mire számíthatnak az ügyfelek?

2022.03.16.

A Budapest Bank és az MKB Bank összeolvad 2022.03.31-én, és MKB Bank néven folytatja tovább a működését. A később Magyar Bankholding néven működő pénzintézethez – egy év múlva – a Takarék Csoport is csatlakozik majd. Az összeolvadás érinti a Budapest Bank ügyfeleit. Utánajártunk, hogy mire számíthatnak az ügyfelek.

Tovább olvasom
Bankszámlát nyitnál? Mutatjuk, miért válaszd az MKB Extra Számlacsomagot!

Bankszámlát nyitnál? Mutatjuk, miért válaszd az MKB Extra Számlacsomagot!

2021.04.24.

Bankszámlanyitás előtt alaposan végig kell gondolni, melyik bank szolgáltatása éri meg a legjobban. Eláruljuk, hogy miért érdemes az MKB Extra Számlacsomagot választani.

Tovább olvasom