fbpx

MKB Személyi Kölcsön kalkulátor 2023

MKB

MKB Minősített Fogyasztóbarát Személyi Hitel

Folyósítási díj nélkül igényelheti

THM 17,5%
Futamidő 12 - 84 hó
Hitelösszeg 500.000 Ft - 7.000.000 Ft
Igénylési feltételek
Hitel részletei
Jogi információ

- promóció -

MKB

Extra Plus Személyi Kölcsön

Online igényléssel is elérhető 7 millió Ft-ig

THM 10,6%
Futamidő 12 - 84 hó
Hitelösszeg 500.000 - 10.000.000 Ft
Igénylési feltételek
Hitel részletei
Jogi információ

- promóció -

Hirdetés
MKB

Maxi Plus Személyi Kölcsön

Online igényléssel is elérhető 7 millió Ft-ig

THM 14,6%
Futamidő 12 - 84 hó
Hitelösszeg 500.000 - 10.000.000 Ft
Igénylési feltételek
Hitel részletei
Jogi információ

- promóció -

MKB

Mini Plus Személyi Kölcsön

Online igényléssel is elérhető

THM 22,2%
Futamidő 12 - 84 hó
Hitelösszeg 500.000 Ft - 3.000.000 Ft
Igénylési feltételek
Hitel részletei
Jogi információ

- promóció -

Tartalomjegyzék

Milyen a jó az MKB személyi kölcsön? Gyorsan felvehető, rugalmas és természetesen biztonságos. Éppen ezért az egyik legnépszerűbb hiteltípus hazánkban. Mikor, miért és hogyan válaszd ezt a típusú pénzügyi konstrukciót? Mik az igényléshez szükséges feltételek? Mekkora az éves kamat és milyen magas a visszafizetendő összeg? Mutatjuk a részleteket.

Miért pont személyi kölcsön?

Személyi kölcsön igénylés? Számos oka vannak, hogy a lakosság személyi kölcsön mellett teszi le a voksát, ha gyors pénzügyi segítségre van szüksége. Az egyik legfontosabb ezek közül, hogy nem kell hozzá fedezetként semmi más, csak a fizetésed. Minden esetben van azonban egy minimum nettó összeg, ami alá nem enged a bank.

Azaz, nem kell jelzálogot kérned sem a saját, sem a családod más tagjának házára, ennél a konstrukciónál a rendszeresen folyósított jövedelem a fedezet. Egy másik fontos ok pedig az, hogy nincs szükség önerőre sem. A jelzáloghitelek esetén minimum 20 százalék önerőt követel a pénzintézet a legtöbb esetben. Itt azonban erre nincs szükség, üres pénztárcával, pontosabban bankszámlával is neki ugorhatsz.

Szabad felhasználás

A legtöbb ilyen hitel, így a MKB Bank személyi kölcsönei is tulajdonképpen bármire költhetőek, azaz szabad felhasználásúak. Ráadásul igazolás sem kell semmiről ahhoz, hogy elhasználd, vagyis fordíthatod műszaki cikkre, a lakásodra vagy éppen utazásra. A népszerűségének következő oka, hogy kis túlzással azonnal hozzá juthatsz, nagyon gyorsan a számládra kerül, nem kell heteket várnod, de sok esetben napokat sem, mert igen rövid határidővel juthatsz a kért összeghez. Ráadásul túl sok dokumentumra, aláírni való iratkupacokra sincs szükséged, hiszen a legtöbb magyar banknál könnyedén megigényelheted. Össze sem lehet hasonlítani mondjuk azzal, ha egy jelzáloghitelt kell intézned.

Minimum nettó és névre szóló fizetési számla

Azért itt is van pár komoly feltétel (havi minimum nettó fizetés, névre szóló fizetési számla, ha nem alkalmazott vagy, akkor minimum egy éves vállalkozói múlt és még sorolhatnánk). Természetesen mint minden esetben a kölcsönt a mindenkori hitelbírálat előzi meg. A kölcsönt pedig a mindenkori hitelbírálat feltételei alapján nyújtja a pénzintézet.

MKB személyi kölcsön 10.000.000 ft-ig

Kölcsön, kölcsön és kölcsön. Gyakran halljuk ezt a szót, sokan nem is szeretik, mert egy kizsigerlő bank képéhez kötik, hatalmas visszafizetendő összeg, óriási éves kamat lebeg a szemük előtt. Ők azonban tévednek, mert például MKB Banknál felvehető kölcsön feltételei igen kedvezőek. Mielőtt azonban belevágsz, természetesen fontos figyelembe venned minden részletet, így például a jutalékot, költséget és adót.

Mekkora jövedelemmel kell rendelkeznie, annak aki belevág?

Az MKB Minősített Fogyasztóbarát Személyi Hitel esetében a maximális felvehető hitelösszeg 7 000 000 ft. A kölcsön minimum nettó 350 000 ft havi jövedelem után igényelhető, a legkevesebb, amennyit felvehetsz, pedig 500 000 ft. Létezik természetesen többféle személyi kölcsön konstrukciói, de mi a fogyasztóbarát személyi kölcsön téma köré építettük fel mondandónkat. Hiszen ez az a kölcsön, amit legtöbben választanak. Igazából nemcsak a MKB Bank, hanem valamennyi bank esetében is.

Fix, kiszámítható, stabil kölcsön

A kölcsön fix kamatozású, azaz nem kell attól tartani, hogy az évek során megemelkedik a törlesztőrészlet. Így jóval egyszerűbben dátumozhatod be magadnak előre, hogy mikor lesz visszafizethető a kölcsön. Ennek a hitelnek a futamideje 12-84 hónap közép esik. Az éves fix kamat 15,99 százalékos, ebben az esetben a thm 17,5 százalék. Minimum 6 hónapos folyamatos munkaviszony az elvárás a hitel esetében. További feltétel, hogy a hitelhez rendelkezni kell lakossági forint fizetési számlával az MKB Banknál, ami egyébként díjmentesen nyitható.

Minimum nettó? Kölcsön csak feltételekkel

Ahhoz, hogy igénybe tudd venni, ennyi nem elég, meg kell felelni még néhány feltételnek. 25 és 60 között kell, hogy legyen az életkorod, magyar állampolgárnak kell lenned. Magyar állampolgárok esetén érvényes személyi igazolvány is kell. Ezenkívül állandó, magyarországi lakcímednek kell, hogy legyen. Csak cselekvőképes természetes személyek kérhetik.

Hogy számolják a munkaviszonyt?

Az említett hat hónapos folyamatos munkaviszony úgyis létrejöhet, hogy összeadódik az előző helyen és a mostanin eltöltött idő, ezek között harminc nap megszakítás megengedett. Fontos, hogy a jelenlegi munkahelyed minimum 6 hónapos folyamatos működéssel bírjon. Fontos, hogy a jelenlegi munkahelyen igénylés esetén minimum három hónapja bejelentve kell dolgozni. Aki próbaidőn van az automatikusan elesik ettől a lehetőségtől, az MKB Bank nekik nem ad ilyen kölcsönt.

Mire jó a vállalkozói múlt?

Az minimum 1 éves munkaviszony a vállalkozók esetében úgy értendő, hogy egész, lezárt évre van szükségük. A minimum nettó bevétel náluk is feltétel.

Számlaút, de miért?

Fontos kitétel még a fizetési számlaút is, azaz, hogy minimum három hónapos forint alapú számlakivonattal kell rendelkeznie az igénylőnek, bármelyik magyar bankfióknál.

KHR lista és futamidő

Az MKB Bank nem engedi, hogy az igénylő szerepeljen a negatív KHR listán. A listán való szereplés a rosszul fizető adósokat jeleni. Feltétel tovább az is, hogy nem fordulhat elő fizetési elmaradás a pénzintézetnél esetlegesen már meglévő hitelek esetében sem. Kikötés, hogy a hitelt igénylőnek nyilvános vezetékes vagy mobiltelefonnal kell rendelkeznie. Névre vagy címre szólóan. Ezt azt jelenti, hogy legalább egy hónapja élő szerződésének kell lennie. A futamidő meglehetősen rugalmas, 12 hónaptól 84 hónapig választhatod meg.

Hogyan igényelhető a hitel az MKB Banknál?

Ma már ez egy igen egyszerű folyamat, valamennyi pénzintézet könnyített az eljáráson, így a MKB Bank is. Lássuk pontról pontra, mit kell tenned ahhoz, hogy igényelni tudd.

1. Kérj visszahívást az MKB Bank honlapján

Írd meg a nevedet, a telefonszámodat, az e-mail címedet, így munkatársunk fel tudja veled venni a kapcsolatot. Az e-mail cím azért szükséges, hogy el tudjuk küldeni neked a számítások minden részletét, valamennyi szükséges dokumentumot és az időpontot, amikor találkozni tudunk. Ennek semmilyen költsége nincsen, hiszen az MKB Bank munkatársa hív majd vissza téged. Itt tudod majd meg pontosan, hogy mik az igényléshez szükséges feltételek.

2. Visszahívás kollégánktól

Az MKB Bank munkatársa visszahív azért, hogy adatokat egyeztessen, “előszűri”, hogy szerinte is hitelképes vagy-e. Pontosítjátok a törlesztőrészletet, a futamidőt, minden felmerülő kérdésedre válaszol. Elmondja, hogy mekkora jövedelemmel kell rendelkeznie annak, aki felvenné ezt a hitelt. De általánosságban is szívesen elmondja, hogyan működnek a személyi kölcsönök. Ha mindent átbeszéltetek, akkor fixáljátok a személyes megjelenés dátumát.

3. Személyes ügyintézés az MKB Banknál

Az MKB Bank és valamennyi pénzintézet így működik, hogy ez a rész nem kerülhető el. Ki kell töltened valamennyi dokumentumot, amiben a kollégák minden segítséget megadnak. Ha mindent kitöltöttél, aláírtál, akkor indulhat az igénylés folyamata. Sokat segít, ha elhozod magaddal azokat a dokumentumokat, amiket e-mailen már megkaptál. Illetve a személyes dokumentumokat is, amik szükségesek. Tudni fogod, mekkora a hitel teljes díja, ideértve minden vonatkozó költséget.

4. A szabad felhasználású hitel folyósítása

Ha jóváhagyták az igénylést, akkor az MKB Bank folyósítja számodra a kért összeget. Ezek után már csak annyi a dolgod, hogy miután az MKB Bank megküldte neked a szerződésedhez kapcsolódó valamennyi dokumentumot, akkor azokat eltedd magadnak egy olyan helyre, ahol biztosan nem esik baja és bármikor megtalálod.

+1. Tippjeink személyi kölcsönök esetére

Mielőtt elindítod az igénylés folyamatát, készítsd elő a szükséges dokumentumokat, hogy tudj időt spórolni. De mik is ezek pontosan? A hasznos dokumentumok. A legfontosabb természetesen az érvényes személyi igazolvány, vagy más, a személyedet hitelesen igazoló papír. Ez tehát lehet útlevél, de a jogosítványod is. Ezen kívül kell majd a lakcímkártyád és az adóigazolványod is. Ahogy a feltételek között már említettük, szükséged lesz a munkabéred jóváírására is. Ezt pedig az utolsó három havi  bankszámlakivonattal tudod igazolni. 

Milyen esetekben utasíthatja el a kérelmet az MKB Bank?

Ahogy korábban írtuk, a legfontosabb feltétel rendszeresen munkáltatótól, vállalkozásodból kapott jövedelem vagy a nyugdíj. Ha ilyennel nem rendelkezel, akkor nemcsak az MKB Bank, de más pénzintézet sem nyújt neked kölcsönt, elutasítják a kérelmedet. Az MKB Bank legnépszerűbb ilyen jellegű termékénél, a fogyasztóbarát személyi hitel esetén minimum nettó 350 000 ft havi jövedelem szükséges ehhez. Miért fontos ez? Valamilyen fedezetre mindenképpen szüksége van tőled a banknak ahhoz, hogy elhiggye, folyamatosan tudod majd fizetni a törlesztőrészleteket.

Ahogy írtuk korábban, akkor sem kapsz pozitív hitelbírálatot, ha az MKB Bank felé hiteltartozásod van. A másik, ami miatt eleshetsz, az a szereplés a Központi Hitelinformációs Rendszerben, ismertebb nevén a KHR adatbázisban (bar lista). Ezen belül is a negatív adóslistán kell szerepelned, és innen nagyon nehéz lekerülni.

Kizáró ok továbbá, ha még nem töltötted be a 25. életévedet, mivel a bank nem feltételezi, hogy ilyen idősen rendelkezel akkora jövedelemmel, hogy minden hónapban ki tudd fizetni az adott törlesztőrészletet. 

MKB személyi kölcsön – miért a személyi kölcsönt válaszd?

A személyi kölcsön rendkívüli népszerűsége a gyorsaságában és az egyszerűségében rejlik. Sokan választják a céljaik eléréséhez a személyi kölcsönöket, hiszen szinte azonnal pénzhez jutnak. Nem kell várni a pénzre. Neked sem, ha személyi kölcsönt igényelsz. A személyi kölcsön egy gyors segítség, bármilyen okból van szükséged a hitelre. Olyan, mint elsősegély. Gyorsan jön, és segít.

A személyi kölcsönüknek ráadásul számtalan fajtája van. Biztosan találsz köztük megfelelőt. Olyat, ami a legjobb neked. A legjobb, mert alacsony kamatozású. A legjobb, mert szinte azonnal elbírálják. Vagy a legjobb, mert online is igényelheted.

Sok féle hitel van. Bármelyiket igényelheted. Mert a személyi kölcsön az egyetlen, ami szinte minden problémára megoldást kínál neked. Igényelj személyi kölcsönt! Van olyan, ami neked kell.

MKB kölcsön

MKB személyi kölcsön – nem kell hitelcélt megjelölnöd

A személyi kölcsön egyik nagy előnye, hogy minimális dokumentációval és könnyen igényelhető. Az igényléshez csupán a jövedelmedet kell igazolnod. És ez még nem minden. Mert nem csak hogy elég, ha igazolod a jövedelmedet, de a pénz elköltését sem kell semmiféle módon dokumentálnod hitelt nyújtó pénzintézet felé.

Mit jelent ez? Nézzünk egy lakáshitelt. Fedezetre van szükség, és a pénzt csak a lakás felépítésére vagy megvásárlására fordíthatod. És ezt dokumentumokkal igazolnod is kell. És ez plusz költséget jelent, időt és energiát kell rá szánnod. Időt? Igen. Néha még a hitelfelvételt követő sokadik is évben is igazolásokat és szerződéseket kell leadnod a hitelező pénzintézetnek, hogy teljesítsd a szerződéses feltételeket. A személyi kölcsönnél ilyen nincs. Nem kell hitelcélt megjelölnöd a szerződés megkötésekor, és igazolnod sem kell a hitelösszeg megfelelő felhasználását. Hiszen az MKB Bank személyi kölcsönét arra költöd, amire akarod.

MKB személyi kölcsön – nem kell biztosíték

A könnyített dokumentációs elvárás mellett biztosítékra sem lesz szükséged a hitelfelvételhez. Nem kell fedezetként ingatlant felajánlanod, nem kell valamilyen ingóságot vagy számlapénzt biztosítékként bevonni.

Ez több okból is előnyös. Ha nincs ingatlanod, vagy azt nem akarod fedezetként felajánlani a hitelhez, akkor is igényelhetsz MKB személyi kölcsönt. Egy fedezet bevonása költséges és időigényes, ráadásul még az elbírálás ideje is jóval hosszabb egy fedezetes hitelnek.

MKB személyi kölcsön – mire figyelj az igényléskor?

Alapelvárás lehet önmagunkkal szemben, hogy körültekintően járjunk el egy hitel igénylésekor. De mit is jelent ez pontosan a számodra?

Fontos tudni, hogy mire akarod felvenni a hitelt. Ez banálisan hangzik, de előfordul, hogy az igénylő anélkül adja be a hitelkérelmet, hogy pontosan tudná, mit is akar valójában.

Fontos tudni, hogy mekkora törlesztőrészletet tudsz vállalni egy MKB személyi kölcsön igénylésekor. A túlzott eladósodottságot mindenképpen el kell kerülni.

Fontos, hogy tisztában legyél a szükséges dokumentumokkal és a feltételekkel. Ha nem tudod benyújtani az elvárt dokumentumokat, vagy nem tudod teljesíteni az alapfeltételeket, akkor csak hiú ábrándokat kergetsz.

Fontos, hogy legyen egy terved arra az esetre, ha váratlan élethelyzetbe kerülnél. Egy nem várt esemény nehezítheti a részletek befizetését, de ha van egy terved ilyen esetekre, akkor nem fog teljesen váratlanul érni egy ilyen helyzet.

MKB személyi kölcsön – rövid a futamidő

Az MKB Bank személyi kölcsöneinek előnyeit napokig lehetne sorolni. Annyi van belőlük. Sok előny annyira egyértelmű és egyszerű, hogy talán nem is gondolsz rá. Az egyik ilyen előny a rövid futamidő. Miért előnyös a rövid futamidő?

Több okból is előnyös a rövid futamidő. Egy rövid futamidejű hitel igénylésekor a teljes visszafizetendő összeg még akkor is alacsony lehet, ha a kamat magasabb. Miért? Az éves kamat miatt. Nem mindegy, hogy két-három évig, vagy huszonöt évig fizetsz vissza egy hitelt. Ez ráadásul azt is jelenti, hogy a kamat mértékének jóval kisebb a jelentősége, mint egy hosszú futamidejű hitelnél.

A rövid futamidő előnye, hogy rövidebb időre könnyebb tervezni. Jobban el tudod képzelni, hogy mi lesz veled egy év múlva, mint tíz év múlva. Ez pedig biztonságosabbá teszi a hitelfelvételedet.

MKB személyi kölcsön – alacsony a hitelösszeg

Az MKB személyi kölcsönének átlagos hitelösszege alacsony. Ez nem azt jelenti, hogy ne lehetne akár 10 millió forintot is igényelni, mégsem tesszük. Miért? A válasz egyszerű: mert tudatos hitelfelvevők vagyunk. És egy tudatos hiteligénylő tudja, hogy minden hitelcélhoz más-más hitel való.

A személyi kölcsönök alacsony, néhány százezres hitelösszege a felhasználásból adódik. Mivel ez egy szabadon felhasználható hitel, ezért ritkán igényeljük olyan hitelcélhoz, amihez már dedikált hiteltípusok tartoznak. Lakásvásárlásra például rendkívül ritkán vesszük igénybe.

Nem lehetetlen persze, hogy ez a legjobb megoldás, de ha alaposan körülnézel a pénzpiacon, láthatod, hogy lakásvásárláshoz a lakáshitel a legmegfelelőbb konstrukció. A legmegfelelőbb konstrukció pedig a legjobb neked. Válaszd mindig a legjobbat! Válaszd a hitelcélodnak legmegfelelőbbet!

MKB személyi kölcsön azonnal – gyors az elbírálás

Ki ne akarna gyorsan pénzhez jutni egy igénylés után? Én biztos akarnék. És nyilván te is. Az MKB Bank személyi kölcsönével ez nem probléma. Az elbírálás kis túlzással azonnal megtörténik, és a pénzt már néhány napon belül megkaphatod.

A gyors elbírálás is a személyi kölcsön jó értelembe vett egyszerűségét mutatja. Egy szerűen igényelheted, és gyorsan megkapod. A gyors elbírálás előny, hiszen azonnal elköltheted a pénzt, nem kell heteket várnod a kiutalásra. Ez egy pénzzavar esetén elengedhetetlen. Ez egy elvárás. Gyorsan kell a pénz.

A gyors elbírálás ráadásul azt is jelenti, hogy nincsenek álmatlanul forgolódva töltött éjszakák, hogy elfogadják-e az igénylésedet. Szinte azonnal tudni fogod, hogy a meg tudod-e valósítani a célodat, amihez a kölcsönt igényelted.

MKB személyi kölcsön – fix kamatozás

A fix kamatozás a kiszámíthatóság miatt fontos. A kölcsönöd törlesztőrészlete nem változhat meg a futamidő végéig akkor, ha fix kamatozású.

A változó gazdasági környezet így nem hat rád. Mindegy, mi történik a nagyvilágban, nem számít az infláció és nem számít a bankok kamatemelése sem. Te már megkötötted a szerződést, azon nem változtathat senki. Senki. A bank nem mondhatja később, hogy megemeli a havi részletedet. Nem mondhatja. Szerződés kötelezi arra, hogy a futamidő végéig az eredeti részletet várja tőled. Semmivel sem többet.

A változó kamatozás kockázatosabb, hiszen ebben az esetben csak a kamatperiódus alatt nem változhat a törlesztőrészlet. A kamatperiódus végén viszont igen. És ha változhat, akkor nőhet is.

Mire költheted az MKB személyi kölcsönét?

A személyi kölcsön elköltése a kreativitás próbája. Ha a bankok statisztikát vezetnének arról, hogy az igénylők mire költötték el a kölcsönösszeget, sok érdekességgel találkozhatnánk. De nem vezetnek. Mert nem kell hitelcélt megadnod az igényléshez.

Persze így is rengeteg városi legenda kering arról, hogy mit is kezdtek az igénylők a pénzzel. Volt, aki a vitorlására vett csónakmotort. Hátizsákos túra Vietnámban személyi kölcsönből? Hát persze, hogy volt. Esküvő, lakodalom, nászút. Szinte már mindennapos.

A lényeg: a személyi kölcsön összege bármire elkölthető. És ne feledd! Nem a hitelfelvétel van előbb. Előbb jön az álom, aztán az álom megvalósítása.

És ez az álom bármi lehet. Bármi.

MKB személyi kölcsön – online

Az innovatív, modern pénzügyi megoldásokat szeretjük. Ilyen az online igénylés is. Mit jelent a végig online igénylés?

Online igényléskor nem kell bemenned a fiókba. Még telefonálnod sem kell. Amire szükséged lesz, az egy internet elérésére alkalmas számítástechnikai eszköz. Van okostelefonod mobilnettel? Akkor ne keres tovább. Meg van a szükséges eszköz.

Online igényléskor a bank honlapján történik az igénylés teljes folyamata, egészen a kiutalásig. Otthon ülsz a foteledben, kezedben a telefonoddal, és igényelsz egy hitelt. Ilyen húsz éve még nem volt. De már van, és az ügyfelek szeretik.

Minden az interneten keresztül történik. A személyazonosságod megállapítása, a szükséges dokumentumok benyújtása, és az igénylés leadása is. Itt tudod meg, hogy a bank jóváhagyta az igénylésed, és hogy mikor utalja a számládra a pénzt. Nincs bankszámlád, amire utalhatnának? Azt is nyithatsz. Online.

Mekkora az optimális havi törlesztőrészlete egy személyi kölcsönnek?

Az optimális törlesztőrészlet megfelel az előírásoknak, és számodra is elfogadható. A részlet nem lehet magasabb annál, mint amit a költségvetésed megenged, és arra is gondolnod kell, hogy előre nem tervezett, váratlan esemény nehézséget okozhat. A részleteket mindig fizetned kell.

Az optimális havi törlesztőrészlet megválasztásakor gondolnod kell minderre. Arra, hogy ez a teher hosszú ideig minden hónapban jelentkezni fog, és arra is, hogy egy elkésett befizetésnek súlyos következményei lehetnek rád és szeretteidre.

Mindenre persze nem tudsz felkészülni. Mégis fontos végiggondolni a legkellemetlenebb forgatókönyvet is. Ha egy váratlan helyzetben kész terved van, akkor az könnyebbé teheti a probléma gyors megoldását.

Egy szónak is száz a vége: MKB személyi kölcsön

A fentiek alapján láthatod, hogy előnyökkel kikövezett út vezet egy MKB személyi kölcsön igényléséhez. Szabadon felhasználható. Fix kamatozású. Nem kell hitelcélt megadnod. Nem kell fedezet sem. Online is igényelheted. Gyorsan és egyszerűen. Ez az MKB személyi kölcsön.

A lányod férjhez megy? A fiad autót akar? A feleséged Peruba utazna? Új konyhabútor kell? Angol nyelvtanfolyam Amerikában? Lehetséges. Bármi lehetséges. Tényleg bármi. Nincs határ és nincs korlát. Igényelj MKB személyi kölcsönt, és valósítsd meg az álmaidat!

Nem bonyolult. Nem lassú. Nincs teljesíthetetlen elvárás. Nem kell két tonna papírt bemutatnod. Nem kell ügyvédhez vagy közjegyzőhöz menned.

Csak álmodd meg, hogy mit akarsz, és valósítsd meg.

MKB Minősített Fogyasztóbarát Személyi Hitel – MNB felügyelettel

A Magyar Nemzeti Bankról nem sokat tud egy átlagember. Mit csinálnak ott? Sok közgazdász van egy milliárdos épületben. De mit csinálnak?

Az MNB által végzett tevékenységek hatnak a hétköznapjainkra. Ezek közül az egyik egy olyan program, amivel nap, mint nap találkozhatsz a bankok kínálatában. A Minősített Fogyasztóbarát kifejezést ugyanis az MNB alkotta meg és felügyeli.

Mi a program célja? A Minősített Fogyasztóbarát program célja olyan hitelek megalkotása, ami figyelembe veszi a fogyasztói igényeket. A programban részt vevő bankok akkor használhatják ezt a kifejezést, ha teljesítik az MNB előírásait.

Az MKB Bank Minősített Fogyasztóbarát Személyi Hitele teljesíti ezeket az előírásokat.

MKB Minősített Fogyasztóbarát Személyi Hitel – online bármikor, bárhonnan

A Minősített Fogyasztóbarát Személyi Hitel kifejezés használatának egyik feltétele, hogy a hitel online is igényelhető legyen. Az igényléshez ebben az esetben nem szükséges bemenned a bankfiókba, azt otthonról is intézheted.

Egy megfelelő számítástechnikai eszközzel a bank honlapján adhatod be az igénylésedet, beadhatod az elvárt dokumentumokat, és a pozitív hitelbírálat után a bank utalja a számládra az összeget.

Az online igénylésekre az a jellemző, hogy olcsóbbak, és néha kedvezménnyel járnak. Online általában alacsonyabb a maximális hitelösszeg nagysága.

MKB Minősített Fogyasztóbarát Személyi Hitel – szabályozott szabályok

A Magyar Nemzeti Bank nem csak a szabályok megalkotásában vállalt szerepet, de a programot is felügyeli, ellenőrzi az előírások betartását. A Minősített Fogyasztóbarát hiteltermékek népszerűek, és ennek az egyik oka épp ez a szigorú, ellenőrzött környezet. Ügyfélként biztosan tudhatod, hogy egy olyan terméket igényelsz, ami a legelőnyösebb tulajdonságokkal rendelkezik.

A Minősített Fogyasztóbarát kifejezés megalkotását hosszú folyamat előzte meg. A bankok mellett az ügyfelek igényeit is felmérték, és messzemenően figyelembe vették. Így jött létre egy olyan termék, ami maximálisan megfelel a fogyasztói elvárásoknak. Az ügyfelek azt kapják, amit elvárnak. Modern, biztonságos pénzügyi terméket. A legjobbat.

MKB Minősített Fogyasztóbarát Személyi Hitel – egy különleges személyi kölcsön

MKB Bank Minősített Fogyasztóbarát Személyi Hitele egy különleges személyi kölcsön. Ugyanúgy szabadon használható fel, mint minden személyi kölcsön, mégis több annál. Szabályok írják elő a kamat nagyságát, a díjak mértékét, azt, hogy milyen módokon igénylehető a hitel, és azt is, hogy mennyi idő alatt kell a hitelt elbírálni és kiutalni.

Egy még gyorsabb, még egyszerűbb, még kedvezőbb kondíciókkal rendelkező terméket vehetsz igénybe, ha MKB Bank Minősített Fogyasztóbarát Személyi Hitelt igényelsz. Ez a legjobb. Meglepetések, apróbetűs szerződések helyett.

MKB Bank Babaváró kölcsön – a legkülönlegesebb személyi kölcsön

A Babaváró kölcsön bár egy államilag támogatott konstrukció, ugyanúgy működik, mint egy személyi kölcsön. Nem kell hozzá ingatlanfedezet, elég egy jövedelemigazolás. Szabadon elkölthető, bármire felhasználható. Nem kell hitelcélt megjelölni, és nem kell a pénz elköltését igazolni. Az igazi különlegessége pedig az, hogy az állami támogatás miatt akár a futamidő végéig kamatmentes lehet. Sőt, ha három gyermeked születik, utána már a tőkét sem kell törlesztened. A többi ajándék neked. Az államtól.

MKB Bank Babaváró kölcsön – mi az a Babaváró kölcsön?

A Babaváró hitel egy államilag támogatott hitel, amivel a kormány a téged és a gyermekvállalást kívánja segíteni. Akár 10 millió forintot is kaphatsz, ha Babaváró hitelt igényelsz, és ez a 10 millió forint kamatmentes lesz a teljes futamidőre, ha teljesíted a szerződésben vállalt feltételeket. A Babaváró hitel, ahogy a nevében is benne van, gyermeket tervező családok számára érhető el. A szerződésben vállalnod kell, hogy gyermeked, gyermekeid születnek.

Az első gyermekednek öt éven belül kell megszületnie, ebben az esetben a Babaváró hitel a futamidő végéig kamatmentes marad. Ha megszületik a második gyermeked a hiteled harminc százalékát elengedik, a harmadik gyermek születése után pedig már semmit nem kell majd fizetned. A Babaváró hitelt akár húsz évre is kérheted, és a szabályozás szerint a törlesztőrészleted nem lehet magasabb havi 50 ezer forintnál. A gyerekek megszületése után a hitelt szüneteltetheted is, így ez a konstrukció valóban nagy segítség lehet.

MKB Bank Babaváró kölcsön – akár egy forint visszafizetése nélkül is

A Babaváró hitel mind a 10 millió forintja lehet vissza nem térítendő támogatás akkor, ha az igényléskor már gyermeket vártok, és egyből kéred a szüneteltetést. Ilyenkor a hitel törlesztését el sem kell kezdened, és három évig nem kell semmit fizetned. Ha közben megszületik a második gyermeked is, a szüneteltetés meghosszabbítható. Amennyiben a harmadik gyermek újabb három éven belül megszületik, akkor a teljes tartozást elengedi az állam. Ebben a különleges és optimális esetben egy forint befizetése nélkül juthatsz 10 millió forint vissza nem térítendő támogatáshoz.

Ugyanez történik akkor is, ha ikreid születnek. Ikerterhességnél a felfüggesztést már öt évre kérhető, és ha a harmadik gyereked öt év alatt megszületik, akkor a teljes tartozásod megszűnik.

MKB Bank Babaváró kölcsön – szüneteltetheted is

A Babaváró hitel szüneteltethető. A felfüggesztés alatt nem kell fizetned a részletek. Amennyiben három vagy több gyermeket szeretnél, mindenképpen élned kell a szüneteltetéssel, hiszen a harmadik gyermek után a hiteled megszűnik. A fennmaradó rész átalakul egy vissza nem térítendő támogatássá, így azt már nem kell visszafizetned.

Ez a nagy előnye a Babaváró kölcsönnek. A törlesztés szüneteltetése három évre kérhető, ez idő alatt nem kell havonta befizetni az egyébként is alacsony törlesztő részleteket. A szüneteltetés a magzat 12 hetes korától kérhető, tehát nem kell megvárnod, amíg a gyermeked megszületik. Tudnod kell, hogy gyerek születését követően hatvan napig nyújthatod be az igényedet a törlesztés szüneteltetésére.

A törlesztés felfüggesztése csak három évre szólhat, nincs mód rövidebb szüneteltetésre. A legjobb az, hogy a szüneteltetést már kérheted a hitel igénylésekor is, amennyiben már a magzatod tizenkét hetes. Ezt az igényléskor orvosi igazolással kell majd alátámasztanod. Lényeges lesz, hogy a Babaváró hitel három éves szüneteltetése abban az esetben kérhető, ha az magzat betölti a tizenkét hetes kort, vagy a gyermeked megszületik a futamidő első öt évében. Amennyiben ugyanis nem születik meg a vállalt gyermek az első öt évben, a Babaváró hitel megszűnik támogatás lenni, és átalakul piaci kamatozású személyi kölcsönné.

Hitelfedezeti biztosítás

A tartozás kifizetése bármikor okozhat problémát egy hosszú futamidejű hitel alatt. Nem tudhatod, mit hoz a jövő. A meglévő kölcsöneidet azonban fizetned kell, tartós betegség, táppénz esetén is. A törlesztőrészletre nem vár a bank. Kell a biztonság a családodnak. Tökéletes megoldás lehet erre a hitelfedezeti biztosítás. Egy hitel törlesztő részletének késedelmes fizetése súlyos következményekkel járhat. Legrosszabb esetben elveszítheted az otthonodat, az autódat, és behajtó cégek telefonjait kell fogadnod. Nem fogsz jól aludni. Ezt mindenképpen el kell kerülnöd. Ki akar hosszú évekig tartó kellemetlenséget magának? Biztos, hogy senki nem akar. Most akarsz hitelt felvenni? Vagy már régóta törleszted a hiteledet, de felmerült benned, hogy probléma esetén mit is tehetnél? A szinte kockázat nélküli vásárlás, vagy egy új autó beszerzése hitelfedezeti biztosítással lehetséges.

Ha van már hiteled vagy lízingszerződésed, akkor szükséged lehet hitelfedezeti biztosításra. Nem kötöttél a hitelfelvételkor hitelfedezeti biztosítást? Nem gond. A futamidő bármely pillanatában, nem csak a hitel felvételekor, bármilyen hitel, lízingszerződés és lakástakarék pénztár mellé megkötheted. Lakáshitelre, áruhitelre, autóhitelre, szabad felhasználású hitelekre, autó lízingre és lakás lízingre, még lakástakarék pénztári szerződésre is. Személyi hiteled van? Arra is. Ez egy kapcsolódó szolgáltatás a hiteled mellé. Bármikor igényelhető. Célszerűnek tűnik már a hitel felvételekor megkötni a hitelfedezeti biztosítást, de ha ezt nem tetted meg, később, bármikor a futamidő alatt van erre lehetőséged.

MKB Bank személyi kölcsön

Hogy találhatjuk meg a legjobb hitelt? – a hitelkalkulátor

A megfelelő pénzintézet kiválasztása után a második lépés a megfelelő konstrukció kiválasztása. Ebben szakértő weboldalak segítséget nyújtanak, a pénzügyekről szóló cikkeikkel és a kalkulátoraikkal.

A hitelkalkulátor használat egyszerű. Meg kell adnod a felvenni kívánt hitelösszeget és a vállalt futamidőt. A kalkulátor minden elérhető hitelnél megadja a havi részletet, a kamatot, a THM-et és teljes visszafizetendő összeget. Ezek alapján gyorsan és könnyen tudsz döntést hozni. Mégpedig jó döntést.

A jó döntés azt jelenti, hogy megtaláltad a neked való hitelek közül a legkedvezőbbet. Ahol ugyanazért a legkevesebbet kell fizetned. Így megtakaríthatsz, és még otthonról sem kell kimozdulnod, hiszen a kalkulátor online érhető el.

Összefoglalás

Mini, Mini Plusz, Midi, Midi Plusz, Maxi, Maxi Plusz, Extra, Extra plusz személyi kölcsön az MKB Banktól. Nem túloztunk, amikor azt állítottuk, hogy a személyi kölcsönök széles választéka érhető el az MKB Banknál.

Széles választék, sok lehetőség. Hogy megtaláld a legjobb megoldást a terved megvalósításához. Aztán már csak a bankfiókba kell bemenned, de akár online is igényelhetsz. Ahogy kényelmesebb. Ahogy szimpatikusabb. Ahogy akarod.

Aztán a pénzt elköltheted. A terved megvalósul, az életed kiteljesedik. És ezzel egy kicsit a világ is jobb lesz. Ha boldog emberek vesznek körül bennünket, az nekünk is jó. Jó, ha te is boldog vagy. És mi kell ehhez? Egy kis segítség? Egy kis hitel? Nincs akadály. Az MKB személyi kölcsöne a rendelkezésedre áll.

Így kaphatod meg a hitelt

MKB Személyi Kölcsön kalkulátor 2023 - Kalkuláció

1. Kalkuláció

Versenyeztesd meg a bankok ajánlatait, és válaszd ki a számodra legkedvezőbbet.

MKB Személyi Kölcsön kalkulátor 2023 - Kiválasztás

2. Kiválasztás

Kattints az "érdekel" gombra és kérj ajánlatot.

MKB Személyi Kölcsön kalkulátor 2023 - Igénylés

3. Igénylés

Állítsd össze a bank által kért dokumentumokat és add be hiteligénylésedet.

MKB Személyi Kölcsön kalkulátor 2023 - Szerződés

4. Szerződés

A kiválasztott bankban megtörténik a szerződéskötés, majd ezt követően hamarosan a folyósítás.

Gyakran Ismételt Kérdések

Szó sincs arról, hogy az átfutás több hónap lenne. Az igénylés leadását követő 3 munkanapon belül a bankszámládon lehet a kért összeg.

Az MKB akkor tekinti befogadottnak a kölcsön igénylését, ha minden dokumentum beérkezett hozzá, ha a fiókba minden papír bekerült már. Valamennyi lakossági kölcsön esetén ugyanolyan hitelbírálatot végez a bank. Ilyenkor figyelembe vesznek valamennyi jogszabályt, az ügyfélminősítést, kockázatvállalásra érvényes valamennyi előírást. Elutasítás esetén a banknak nem kötelessége indokolni.

Próbálja ki Ön is, próbáld ki Te is, mert tényleg nem kerül semmibe. Csak töltsd le az MKB Bank Nyrt. applikációt. Rendkívül egyszerűen használható felületről van szól, ahol beállítások igény esetén bármikor változtathatók. Itt könnyedén megtalálhatók az elérhetőségek az MKB Bankról.

A weboldalon cookie kat, sütiket használunk, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt biztosíthassuk látogatóinknak. Látogatóinknak a cookie beállítások elfogadásával könnyebben használható a honlap, gyorsabban tudnak keresni az információk között.

A weboldalon megjelenített egyes ajánlatok megjelenítését több tényező befolyásolhatja, így az ajánlatra vonatkozó feltételek és megadott adatok, valamint a weboldalt üzemeltetőnek az ajánlatot tevővel való megállapodásai. Az ajánlatok megjelenítésekor ezért nem független rangsorolás valósulhat meg, hanem a szerződött partnerek ajánlatai kiemeléssel előbbre kerülhetnek a listán.

Legutóbbi blogbejegyzések

Személyi kölcsön igénylés: mit figyelnek a bankok a bankszámlakivonaton?

Személyi kölcsön igénylés: mit figyelnek a bankok a bankszámlakivonaton?

2023.02.03.

Mit figyelnek a bankok egy személyi kölcsön igénylése előtt, a hitelbírálat során, a bankszámlakivonatodon? Az alábbiakból megtudhatod!

Tovább olvasom
Ezek a legjobb lakáshitelek a Takarékbanknál

Ezek a legjobb lakáshitelek a Takarékbanknál

2023.01.31.

A legjobb lakáshitelek a Takarékbanknál találhatóak? Nem biztos, de talán a számodra leginkább megfelelő igen!

Tovább olvasom
Mire kell figyelni a kamatperiódus megválasztásakor?

Mire kell figyelni a kamatperiódus megválasztásakor?

2023.01.27.

A kamatperiódus megválasztásakor elsősorban arra kell figyelni, hogy a hitelfelvételünk igazodjon anyagi helyzetünkhöz és egy esetleges negatív történés se befolyásolja törlesztési képességünket.

Tovább olvasom
Mi a hitelbiztosítéki érték?

Mi a hitelbiztosítéki érték?

2023.01.25.

A hitelbiztosítéki érték a lakáshitelek igénylése során játszik fontos szerepet; az alábbiakból mindent megtudhatsz róla.

Tovább olvasom