Tervező kölcsönTervező kölcsönHirdetés

Most végeztél az egyetemen? Ilyen feltételekkel kaphatsz CSOK Pluszt!

2024.03.22.
Szerző: Banknavigator
Utoljára módosítva: 2024. március 22. 13:34

Az egyetem elvégzése után felmerülhet egy saját ingatlan megvásárlása, hogy otthont teremtsünk magunknak. Most végeztél az egyetemen? CSOK Pluszt igényelnél? Mutatjuk, milyen feltételekkel teheted meg.

Most végeztél az egyetemen? Ilyen feltételekkel kaphatsz CSOK Pluszt!

A CSOK Plusz hitel – segítség a saját otthonhoz

A CSOK Plusz az ötezer fő feletti településeken támogatott hitel elérhető 2024-től, ennek kamata legfeljebb 3 százalék lehet, ami lényegesen kedvezőbb a piaci kamatoknál.

A kedvezményes hitel azonban nem csak a nagyobb településeken lesz igényelhető, a falusi CSOK vissza nem térítendő támogatás mellé is felvehető lesz.

A támogatott, kedvezményes hitel maximális összege a vállalt gyerekek számától függően egy gyermeknél 15 millió forint, két gyermeknél 30 millió forint, 3 gyermeknél pedig 50 millió forint lehet.

A Családi Otthonteremtési Kedvezmény Plusz hitel futamideje 10-25 év.

Amennyiben a család az első lakást vásárolja meg, akkor a hitel 10 százalékos önerővel lesz igényelhető, szemben a másokra érvényes 20 százalékos önerővel.

A hitelt igénylő édesanyák 41 éves korukig igényelhetnek, ám 2 éves átmeneti időszakban azok a várandós nők is megkaphatják a támogatott kölcsönt, akik ennél idősebbek.

Az ingatlanvásárlási lehetőségek és feltételek a következők:

Az ingatlan vásárlási értéke az első közös otthon megvásárlása esetén maximum 80 millió forint lehet, míg azok számára, akik nem az első lakásukat szeretnék megvenni vagy meglévő ingatlanjukat bővítenék, a felső határ 150 millió forint.

Lányeges, hogy a kedvezményes hitel nem használható telekvásárlásra.

Az első évben a kölcsön felvételét követően csak a kamatot kell törleszteni, a tőke visszafizetése ebben az időszakban nem szükséges.

Ha az adósoknak gyermek születik, akkor jogosultak egy éves hitelmoratóriumra. Ebben az esetben a futamidő meghosszabbodik egy évvel, ami a hitel teljes visszafizetési összegének emelkedéséhez vezethet.

Minden megszületett vállalt gyerek után jóváírnak 10 millió forintot a tartozásból (a második gyermektől).

A CSOK Plusz kedvezményes lakáshitele a falusi CSOK vissza nem térítendő támogatása mellé is igényelhető, és így a Falusi CSOK mellé járó adó-visszatérítési támogatást is fel lehet majd használni.

Most végeztél az egyetemen? Ilyen feltételekkel kaphatsz CSOK Pluszt!

Az egyik szigorú elvárás a CSOK Plusz kapcsán a társadalombiztosítási jogviszonyra vonatkozik. 2 éves folyamatos TB jogviszonnyal kell rendelkeznie az igénylőnek. (legalább az egyiknek) Ebbe beleszámít a felsőoktatási intézményben nappali tagozatán folytatott tanulmány is.

De.

Az utolsó 180 napos jogviszonyra szigorúbb előírások érvényesek. Itt az elvárás magyar alkalmazotti vagy vállalkozói jogviszony.

Az elvárás az is, hogy a TB jogviszonynak folyamatosnak kell lennie, abban legfeljebb 30 napos megszakítás lehet.

Vagyis: akkor kaphatsz CSOK Plusz hitelt, ha az egyetem után egy hónapon belül munkába állsz vagy vállalkozó leszel, és ez a munkaviszony már legalább fél éve tart.

Szakértőnk véleménye a CSOK Plusz támogatásról 5 mondatban

A Banknavigátor pénzügyi szakértői szerint 5 mondatban összefoglalható a CSOK Plusz hitel.

A CSOK Plusz egy kedvező konstrukció, amely hozzájárulhat a családi otthonteremtéshez.

A támogatás összege a gyermekek számától függően 1 millió forinttól 50 millió forintig terjedhet, ami jelentős mértékben fedezheti az ingatlanvásárlás költségeit.

A CSOK Plusz hitel igénylésének több feltétele is van, amelyeket érdemes alaposan áttanulmányozni a benyújtás előtt.

Az igénylése bonyolultnak tűnhet, ezért érdemes szakértő segítségét kérni a kérelem benyújtásához.

A CSOK Plusz egy lehetőség a családok számára, amellyel jelentősen könnyebbé válhat a saját otthon megvásárlása.

Ez a támogatási forma tehát fiatal házasoknak is elérhető. Érdemes utánajárni a részleteknek, és ha megfelel valaki a feltételeknek, akkor érdemes elgondolkodni az igénylésen.

Hogy fiatal, friss diplomásként is egy gyönyörű saját otthonban élhessen az, aki szeretne.

Egy otthon legalább olyan fontos a saját élet kezdetén, mint egy diploma.

És ahogy látható, az egyik nem akadálya a másiknak.

Összefoglalás

Az egyetem befejezése után sokan gondolkodnak el saját ingatlan vásárlásán. A CSOK Plusz, amely 2024-től érhető el, kedvező kamatozású hitelt kínál, maximum 3%-os kamattal. Nem csak a nagyvárosokban, hanem a falusi CSOK mellé is igénybe vehető, a hitel összege a vállalt gyerekek számától függően változik: egy gyermek esetén 15 millió, két gyermeknél 30 millió, három gyermeknél pedig 50 millió forintig. A hitel első évében csak a kamat törlesztése szükséges. Gyermek születésekor egy éves moratórium igényelhető. Minden további gyermek után 10 millió forintot jóváírnak. A CSOK Plusz igényléséhez 2 éves TB-jogviszony szükséges, amelybe beleszámít a nappali tagozatos tanulmány, az utolsó 180 napban azonban magyar alkalmazotti vagy vállalkozói jogviszony szükséges.

Az oldalon megjelent írás kifejezetten informáló jellegű és kizárólag a Banknavigátor Kft. és a Financial Consulting Zrt. mint a szerzőknek a véleményét jeleníti meg. A szerzők ezen véleményüket az előzetes szakmai tájékozódásuk és az akkor elérhető legrészletesebb információk alapján fogalmazták meg és jelenítik meg a közzétett írásban, ennek ellenére a szöveg tartalmazhat az olvasás napján már elavult és/vagy már nem a valóságnak mindenben megfelelő adatokat. Ennek megfelelően a Banknavigátor Kft. és a Financial Consulting Zrt. a tévedés jogát teljes mértékben fenntartják, a fenti megfogalmazás semmilyen módon és formában nem tekinthető a tények egyértelmű megjelenítésének. Kérjük a döntése meghozatala előtt feltétlenül tájékozódjon és kérjen szakmai segítséget.

Ajánlott hitelek

Provident Tervező kölcsön

THM

12,9%

Futamidő

22 hó

Hitelösszeg

450.000 Ft - 1.000.000 Ft

Promóció

CIB Előrelépő Személyi Kölcsön - „A” ügyfélminősítés

THM

12,07% - 18,65%

Futamidő

12 - 96 hó

Hitelösszeg

300.000 - 15.000.000 Ft

Promóció

Minősített Fogyasztóbarát Személyi Hitel

THM

12,67% - 14,92%

Futamidő

36 - 84 hó

Hitelösszeg

3.000.000 Ft - 10.000.000 Ft

Promóció

További blogbejegyzések

Minden, amit tudni kell a CSOK Plusz törlesztésének szüneteltetéséről

Minden, amit tudni kell a CSOK Plusz törlesztésének szüneteltetéséről

2024.02.04.

A CSOK Plusz hitel egy családtámogatási forma, ami a kamattámogatás mellett a törlesztés szüneteltetésével is támogatja az igénylőket. Utánajártunk, hogy milyen módon lehet a CSOK Plusz hitel visszafizetését szüneteltetni. Mutatjuk, mit találtunk.

Tovább olvasom
Kérdések, amelyek tisztázatlanok a CSOK Plusz kapcsán

Kérdések, amelyek tisztázatlanok a CSOK Plusz kapcsán

2023.10.27.

Néhány napja egy igen meglepő hírre ébredtünk: a kormány bejelentette a jövő évtől érvényes CSOK Plusz program feltételeit, melynek keretében maximum 50 millió forintra emelkedik a támogatott hitel összege. Az eddigi információk szerint a program a 2023 végéig igényelhető támogatás helyébe lép. A friss hír kapcsán bőven akadnak még tisztázatlan kérdések, amelyeket a Banknavigátor.hu is körbejárt.

Tovább olvasom
Elindult a CSOK Plusz: milyen eltérések vannak a bankok között?

Elindult a CSOK Plusz: milyen eltérések vannak a bankok között?

2024.01.16.

A CSOK Plusz hitel egy támogatási forma, de attól, hogy támogatás, még hitel is. És mint minden hitel esetében, a bankok eltérő feltételekkel kínálhatják azt az ügyfeleiknek. És bár ezek az eltérések minimálisak, utánajártunk, hogy miért lehet ez fontos az igénylésnél. Mutatjuk, mit találtunk.

Tovább olvasom
Milyen családtámogatások lesznek elérhetők 2024-ben?

Milyen családtámogatások lesznek elérhetők 2024-ben?

2023.12.22.

Egy családtámogatás mindig jó. 2024-ben is jó lesz. Egy család költségvetését nagyban segítheti egy támogatás. Ezért fontos, hogy ismerjük a lehetőségeket. Megmutatjuk, hogy milyen családtámogatások lesznek elérhetők 2024-ben. Mert fontosnak tartjuk. Nagyon fontosnak.

Tovább olvasom

További hírek a hirnavigator.hu támogatásával