Tervező kölcsönTervező kölcsönHirdetés

Mennyi a törlesztője jelenleg 7 millió forint személyi kölcsönnek?

2024.04.18.
Szerző: Horák Árpád
Utoljára módosítva: 2024. április 18. 13:24

A személyi kölcsön népszerű, akkor is, ha magasabb összegre van szükségünk. A szabad felhasználhatóság, és a fedezet nélküli igénylés lehetővé teszi, hogy gyorsan pénzhez jussunk, és azt bármire elköltsük. Igénylés előtt csak egy kérdést kell feltennünk: mennyi lesz a törlesztő? Segítünk megválaszolni a kérdést. Megmutatjuk, hogy mennyi a törlesztője jelenleg 7 millió forint személyi kölcsönnek.

Mennyi a törlesztője jelenleg 7 millió forint személyi kölcsönnek?

Hogyan számoljuk ki a törlesztőrészletet egy személyi kölcsönnél?

A személyi kölcsön egy olyan hiteltermék, amelyet gyakran használnak váratlan kiadások fedezésére, nagyobb vásárlások finanszírozására vagy akár adósságok egyesítésére.

A törlesztőrészlet kiszámítása előtt érdemes megérteni, hogy milyen tényezők befolyásolják ezt az összeget.

1. Hitelösszeg: Ez az összeg mutatja meg, hogy mennyit kérsz kölcsön. Például, ha 7 millió forintot szeretnél kölcsönkérni, ez lesz a kiindulópont.

2. Futamidő: Ez az időtartam, amely alatt vissza kell fizetned a kölcsönt. A személyi kölcsönök futamideje többnyire 1-8 év között mozog, de ez változhat a hitelezőtől függően.

3. Kamat: Ez a kamat, amelyet a bank felszámol a kölcsön felvételéért cserébe. A kamat a hitelképességedtől, a piaci feltételektől és más tényezőktől függ.

4. Díjak: Egyes bankok díjakat számíthatnak fel a kölcsön elbírálásáért kezeléséért vagy egyéb szolgáltatásokért.

5. Egyéb tényezők: Vannak további tényezők is, amelyek befolyásolhatják a törlesztőrészletet, például a jövedelmi helyzeted.

Hogyan számítsuk ki a törlesztőrészletet?

A törlesztőrészlet kiszámításához használhatunk különféle online kalkulátorokat, amelyek egyszerűen elérhetőek több weboldalon.

Ezek a kalkulátorok figyelembe veszik a hitelösszeget, a futamidőt, a kamatot és az esetleges díjakat is.

De ha szeretnéd saját magad kiszámolni a törlesztőrészletet, használhatsz képletet is. Bár ennek sok értelme nincs, hiszen a kalkulátor elvégzi a számítást.

A törlesztőrészlet kiszámítása egy személyi kölcsön esetében fontos lépés a pénzügyi tervezés során. A hitelösszeg, a futamidő, a kamat és egyéb tényezők mind befolyásolják ezt az összeget.

Mindig fontos alaposan átgondolni a kölcsön felvételét, és győződj meg róla, hogy a törlesztőrészlet megfizethető lesz számodra.

7 millió forint személyi kölcsön törlesztőrészlete számos tényezőtől függ

A futamidőtől: Minél hosszabb a futamidő, annál alacsonyabb a havi törlesztőrészlet, de a teljes visszafizetendő összeg magasabb lesz.

A kamattól: A kamat a bank által felszámított díj a kölcsönösszegért. Minél magasabb a kamat, annál magasabb lesz a havi törlesztőrészlet.

A kamatperiódustól: A kamatperiódus az az időszak, amelyre a kamat fix marad. A kamatperiódus lejárta után a kamat változhat. Fix kamatozásnál a törlesztő a futamidő végéig változatlan marad.

A díjaktól: A bankok díjakat is felszámíthatnak a kölcsönnel kapcsolatban, mint például a folyósítási díj, a szerződéskötési díj.

Példák a törlesztőrészletekre:

  • 60 hónapos futamidő: Havi törlesztőrészlet: kb. 155 000 Ft

  • 72 hónapos futamidő: Havi törlesztőrészlet: kb. 135 000 Ft

  • 96 hónapos futamidő: Havi törlesztőrészlet: kb. 115 000 Ft

Fontos megjegyezni, hogy ezek csak példák. A pontos törlesztőrészlet az egyéni igényeikől és a bank ajánlatától függően változhat.

A törlesztőrészlet kiszámításához javaslom, hogy használj online személyi kölcsön kalkulátort.

Számos bank és pénzügyi összehasonlító oldal kínál ilyen kalkulátorokat, amelyek segítségével összehasonlíthatod a különböző ajánlatokat, és megtalálhatod legmegfelelőbbet.

A kalkulátor használatához meg kell adni a kölcsönösszeget, a futamidőt és a jövedelmet. A kalkulátor ezután kiszámítja a havi törlesztőrészletet, a teljes visszafizetendő összeget és a THM-et (Teljes Hiteldíj Mutatót).

Tippek a törlesztőrészlet csökkentéséhez

A Banknavigátor pénzügyi szakértői szerint nem feltétlenül kell magas törlesztőrészletet fizetni. De mit tehetünk?

Válassz hosszabb futamidőt: Ez alacsonyabb havi törlesztőrészletet eredményez, de a teljes visszafizetendő összeg ebben az esetben magasabb lesz.

Körültekintő tervezés: Több bank ajánlatát is hasonlítsd össze, mielőtt kölcsönt veszel fel.

Törlesszen többet (előtörlesztés): Ha teheted, törlessz többet a havi minimum törlesztőrészleten felül. Ezáltal csökkentheti a futamidőt és a teljes visszafizetendő összeget. Az előtörlesztési szándékot jelezni kell a banknak.

7 millió forint személyi kölcsön sok mindenre elég. A törlesztő nagyságának ismeretében pedig egyszerű eldönteni, hogy szeretnénk-e igényelni.

Összefoglalás

7 millió forint személyi kölcsön törlesztőrészletének meghatározása több tényezőtől függ, beleértve a futamidőt, a kamatot és esetleges díjakat. A személyi kölcsönök kényelmes megoldást nyújtanak váratlan kiadásokra vagy nagyobb beruházásokra, mivel gyorsan és fedezet nélkül igényelhetőek. A törlesztőrészlet kiszámításához érdemes online kalkulátorokat használni, amelyek segítenek a különböző banki ajánlatok összehasonlításában és a legkedvezőbb konstrukció kiválasztásában. A hosszabb futamidő alacsonyabb havi törlesztőt eredményez, bár ezzel együtt nő a teljes visszafizetendő összeg. Mindig mérlegeld a lehetőségeidet, hogy a havi törlesztő megfizethető legyen a jövedelmed mellett.

Az oldalon megjelent írás kifejezetten informáló jellegű és kizárólag a Banknavigátor Kft. és a Financial Consulting Zrt. mint a szerzőknek a véleményét jeleníti meg. A szerzők ezen véleményüket az előzetes szakmai tájékozódásuk és az akkor elérhető legrészletesebb információk alapján fogalmazták meg és jelenítik meg a közzétett írásban, ennek ellenére a szöveg tartalmazhat az olvasás napján már elavult és/vagy már nem a valóságnak mindenben megfelelő adatokat. Ennek megfelelően a Banknavigátor Kft. és a Financial Consulting Zrt. a tévedés jogát teljes mértékben fenntartják, a fenti megfogalmazás semmilyen módon és formában nem tekinthető a tények egyértelmű megjelenítésének. Kérjük a döntése meghozatala előtt feltétlenül tájékozódjon és kérjen szakmai segítséget.

Ajánlott hitelek

Provident Tervező kölcsön

THM

12,9%

Futamidő

22 hó

Hitelösszeg

450.000 Ft - 1.000.000 Ft

Promóció

CIB Előrelépő Személyi Kölcsön - „A” ügyfélminősítés

THM

12,07% - 18,65%

Futamidő

12 - 96 hó

Hitelösszeg

300.000 - 15.000.000 Ft

Promóció

Minősített Fogyasztóbarát Személyi Hitel

THM

12,67% - 14,92%

Futamidő

36 - 84 hó

Hitelösszeg

3.000.000 Ft - 10.000.000 Ft

Promóció

További blogbejegyzések

Mire figyeljünk a THM mellett a hitelfelvétel során?

Mire figyeljünk a THM mellett a hitelfelvétel során?

2021.11.30.

A Teljes Hiteldíj Mutató egy olyan szám, amivel a hiteleket összehasonlíthatjuk. Minél magasabb a THM, annál többe kerül nekünk a hitel, annál többet kell visszafizetnünk. A THM mellett azonban vannak olyan költségek is, amelyeket nem számítanak bele a THM-be. Mutatjuk, mire figyeljünk a THM mellett a hitelfelvétel során.

Tovább olvasom
Lakáshitel-piac: Mutatjuk a számokat!

Lakáshitel-piac: Mutatjuk a számokat!

2024.05.07.

Ahogy a világ, és úgy a gazdaság is folyamatosan változik, úgy alakul át a lakáspiac és a lakáshitelek terén tapasztalható helyzet is. A 2024-es év is jelentős változásokkal indult a magyar ingatlanpiacon. A megjelenő, átalakuló, vagy éppen lecsengő támogatások mellett a piaci lakáshitelek költségének alakulása is fontos tényezővé vált mindazok számára, akik ingatlanvásárlás előtt állnak, vagy éppen szabadulnának egy kedvezőtlen jelzáloghiteltől. Összegyűjtöttük, hogy kinek és hol ajánlott most megfontolni a hiteligénylést.

Tovább olvasom
Késedelmes törlesztés: így hajthatják be a bankok szeptembertől

Késedelmes törlesztés: így hajthatják be a bankok szeptembertől

2022.06.21.

A késedelmes törlesztés eddig is behajtható volt, és ezután is az lesz, csupán a folyamat változik szeptembertől.

Tovább olvasom
Ennyi a havi törlesztője most egy 3 millió forintos személyi kölcsönnek

Ennyi a havi törlesztője most egy 3 millió forintos személyi kölcsönnek

2023.06.09.

Három millió forint már egy akkora összeg, ahol a kamatoknak jelentőségük van. Utánajártunk, hogy 3 millió forint személyi kölcsön igényléskor mire kell figyelni. Mi lesz a fontos. És azt is megmutatjuk, hogy mennyire egyszerű egy jó személyi kölcsönt találni.

Tovább olvasom

További hírek a hirnavigator.hu támogatásával