Személyi kölcsönSzemélyi kölcsönHirdetés

Útmutató a CIB Bank lakáshiteleihez: így válaszd ki a számodra legkedvezőbbet

2024.02.23.
Szerző: Csongrádi Richárd
Utoljára módosítva: 2024. március 6. 10:51

A lakáshitel kiválasztása alapos megfontolást igényel, hiszen egy életre kötelezzük el magunkat. Számos lehetőségünk van, használhatunk lakáshitel kalkulátort, vagy végigböngészhetjük a CIB Bank honlapját. A Banknavigátor szakértői szerint ez olyannyira fontos, hogy készítettek egy útmutatót a CIB Bank lakáshitelekhez.

Útmutató a CIB Bank lakáshiteleihez: így válaszd ki a számodra legkedvezőbbet

Lakáshitel – egy megoldás az otthon megvásárlásához

Hogyan lesz lakásunk? Otthonunk megvásárlásához lakáshitelt vehetünk igénybe. Remek lehetőség ez, hogy még az előtt megvásárolhassunk egy ingatlant, hogy annak a teljes árát összegyűjtöttük. Álmaink otthona lehet a miénk. Kereshetünk ehhez megoldást a CIB Banknál is.

CIB Bank lakáshitelek – hogy miénk legyen álmaink otthona

CIB Végig Fix Lakáskölcsön, akár Zöld Kamatkedvezménnyel is igényelhetjük, és elindíthatjuk az igénylést online, hogy csak szerződéskötéskor kelljen a fiókba menni.

Minősített Fogyasztóbarát Lakáshitel, CIB Minősített Fogyasztóbarát Lakáshitel, akár Zöld Kamatkedvezménnyel is. Elindíthatjuk az igénylést online, hogy csak szerződéskötéskor kelljen a fiókba menni.

A lakáshitelek sokfélék, egyik különleges formájuk a minősített fogyasztóbarát elnevezésű. A minősített szó azt jelenti, hogy a konstrukció feltételei szabályozottak, és folyamatos ellenőrzés alatt állnak.

A Magyar Nemzeti Bank felügyeli ezt a programot, és csak azok a pénzintézetek használhatják ezt az elnevezést, amik megfelelnek az előírt feltételeknek.

A feltételek szigorúak, és azt a célt szolgálják, hogy az igénylők érdekei ne sérüljenek.

CIB

CIB 10 Minősített Fogyasztóbarát Lakáshitel

Akár 40 000 Ft jóváírással*

THM 6,68% - 7,28% Kamat: 6,79% - 6,89%
Futamidő 120 - 360 hó
Hitelösszeg 1.000.000 Ft - 100.000.000 Ft
Igénylési feltételek
Hitel részletei
Jogi információ

- promóció -

Így válaszd ki a számodra legkedvezőbbet

A CIB Bank több lakáshitel konstrukciót is kínál, így a legkedvezőbb hitel kiválasztása egyénre szabottan történhet. De mire gondoljunk a választáskor?

Hitelfelhasználás:

  • lakásvásárlás

  • lakásépítés

  • felújítás

THM:

A Teljes Hiteldíj Mutató (THM) a hitel teljes költségét mutatja meg éves százalékban. Ez alapján összehasonlíthatóak a különböző hitelek.

Mert a lakáshitel költségei több részből állnak.

A hitel kamata a hitel összegének és a futamidőnek a függvénye. A lakáshitel igénylése során számos egyéb költséggel is számolni kell, például értékbecslési díj, folyósítási díj, hitelfedezeti biztosítás díja, elő- és végtörlesztési díj.

A lakáshitel költségeit a THM (Teljes Hiteldíj Mutató) mutatja meg.

A THM a hitel teljes költségét fejezi ki, százalékos formában. A THM tartalmazza a kamatot, az egyéb költségeket.

A lakáshitel költségei jelentősen befolyásolhatják a hitel visszafizetését. Ezért fontos, hogy alaposan átgondoljuk a lehetőségeket, mielőtt lakáshitelt igénylünk.

Jövedelmi elvárások: a bank minimum jövedelmet várhat el a hiteligénylőtől.

Önerő: a hitel összege nem érheti el a fedezetül szolgáló ingatlan forgalmi értékét.

Ötletek a legkedvezőbb hitel kiválasztásához:

Használd a CIB Bank lakáshitel kalkulátorát.

Hasonlítsd össze a különböző konstrukciókat a THM alapján.

Olvasd el a hitelszerződést, mielőtt aláírod.

CIB

CIB 10 Minősített Fogyasztóbarát Lakáshitel

Akár 40 000 Ft jóváírással*

THM6,68% - 7,28%Kamat: 6,79% - 6,89%
Futamidő120 - 360 hó
Hitelösszeg1.000.000 Ft - 100.000.000 Ft
Igénylési feltételek
Jogi információ

- promóció -

Útmutató a CIB Bank lakáshiteleihez

A Banknavigátor pénzügyi szakértői szerint egy lakáshitel kiválasztásánál vannak fontos szempontok, amelyeket érdemes figyelembe venni. Ezek az alábbiak:

Kamat és költségek: fontos összehasonlítani a bank által kínált kamatokat és díjakat. Keresd meg a legalacsonyabb kamatot, és a lehető legalacsonyabb összes költséget.

Kamatperiódusok: nézd meg, hogy a bank milyen gyakran változtathatja a kamatot. Fix kamatot vagy változó kamatot szeretnél-e. A fix kamatozású hitel stabilabb fizetési feltételeket biztosít, míg a változó kamatú hitelnek lehetősége van arra, hogy kedvezőbb kamatokkal rendelkezzen a jövőben, azonban a kockázata is magasabb.

Törlesztőrészlet és futamidő: fontos átgondolni, hogy milyen törlesztőrészletet tudsz kényelmesen fizetni havi szinten, és milyen hosszú futamidőt vállalsz. Ne felejtsd el, hogy minél hosszabb a futamidő, annál többet fizetsz végül kamatköltségként.

Kiegészítő szolgáltatások: Néhány bank kiegészítő szolgáltatásokat kínál, mint például ingyenes biztosítás vagy ingyenes számlavezetés. Ezek is befolyásolhatják a döntésedet.

Előtörlesztési lehetőségek: ha tervezel előtörlesztést, ellenőrizd, hogy a bank milyen feltételekkel engedi ezt meg, és milyen költségekkel jár.

Ezeknek a szempontoknak a figyelembevételével, valamint saját pénzügyi helyzeted alapos áttekintésével kiválaszthatod a számodra legkedvezőbb lakáshitelt.

Fontos azonban minden részletet alaposan átgondolni, mielőtt döntést hozol. Ha bizonytalan vagy, érdemes lehet pénzügyi tanácsadót is felkeresni.

Mi az a lakáshitel kalkulátor? Mikor érdemes használni?

A lakáshitel kalkulátor egy olyan program, ami segítséget nyújt a hitelkonstrukciók összehasonlításában.

A megadott adatok (hitelösszeg, futamidő) alapján megadja az elérhető lakáshitelek adatait.

Az igénylő láthatja a teljes visszafizetendő összeget, amiből kiszámítható, hogy mennyibe fog kerülni a hitelfelvétel.

A kamat mellett a THM is látható lesz, és mivel az adatok egy oldalon, egymás alatt jelennek meg, könnyen kiválaszthatóvá válik a legideálisabb konstrukció.

A hitelkalkulátor használat minden hitelfelvétel előtt javasolt.

Összefoglalás

A lakáshitel kiválasztása komoly döntés, amely hosszú távú kötelezettséget jelent. A CIB Bank széleskörű lakáshitel-kínálata lehetővé teszi, hogy mindenki megtalálja a számára legmegfelelőbb konstrukciót, legyen szó lakásvásárlásról, építésről vagy felújításról. A bank különféle hiteltermékei között megtalálhatóak a futamidő végéig fix kamatozású kölcsönök, valamint a minősített fogyasztóbarát és zöld kamatkedvezményes hitelek is, amelyeket online is igényelhetünk, csupán a szerződéskötéshez szükséges személyes megjelenés. A lakáshitel kiválasztásánál fontos szempontok a hitelfelhasználás célja, a THM, ami a hitel teljes költségét mutatja, a jövedelmi elvárások, az önerő mértéke, valamint a kiegészítő szolgáltatások és az előtörlesztési lehetőségek. A legkedvezőbb hitel kiválasztásához hasznos eszköz a lakáshitel kalkulátor, amely segít az összehasonlításban és a döntésben. Fontos, hogy minden részletet alaposan mérlegeljünk, és szükség esetén pénzügyi tanácsadót is bevonjunk a folyamatba.

Az oldalon megjelent írás kifejezetten informáló jellegű és kizárólag a Banknavigátor Kft. és a Financial Consulting Zrt. mint a szerzőknek a véleményét jeleníti meg. A szerzők ezen véleményüket az előzetes szakmai tájékozódásuk és az akkor elérhető legrészletesebb információk alapján fogalmazták meg és jelenítik meg a közzétett írásban, ennek ellenére a szöveg tartalmazhat az olvasás napján már elavult és/vagy már nem a valóságnak mindenben megfelelő adatokat. Ennek megfelelően a Banknavigátor Kft. és a Financial Consulting Zrt. a tévedés jogát teljes mértékben fenntartják, a fenti megfogalmazás semmilyen módon és formában nem tekinthető a tények egyértelmű megjelenítésének. Kérjük a döntése meghozatala előtt feltétlenül tájékozódjon és kérjen szakmai segítséget.

Ajánlott hitelek

Provident Start kölcsön

THM

13,2%

Futamidő

19 hét

Hitelösszeg

100.000 Ft - 300.000 Ft

Promóció

CIB Előrelépő Személyi Kölcsön - „A” ügyfélminősítés

THM

12,07% - 18,65%

Futamidő

12 - 96 hó

Hitelösszeg

300.000 - 15.000.000 Ft

Promóció

Minősített Fogyasztóbarát Személyi Hitel

THM

12,67% - 14,92%

Futamidő

36 - 84 hó

Hitelösszeg

3.000.000 Ft - 10.000.000 Ft

Promóció

További blogbejegyzések

Nyiss CIB ECO Bankszámlát online, akár ingyenes számlavezetéssel!

Nyiss CIB ECO Bankszámlát online, akár ingyenes számlavezetéssel!

2023.09.12.

Ha gyorsan kell egy bankszámla, akkor a megoldás az online igénylés. És ha már kényelmesen és gyorsan, online igényelünk bankszámlát, akkor a legkedvezőbb árú bankszámla lenne a legjobb. És mi a legkedvezőbb ár? Hát, ha ingyen van! Nyiss CIB ECO Bankszámlát online, akár ingyenes számlavezetéssel! A tökéletes megoldás. CIB ECO bankszámla.

Tovább olvasom

További hírek a hirnavigator.hu támogatásával