Takarékbank személyi kölcsön

Kalkulátor

Hitel összege (Ft)
Nettó jövedelmed (Ft)

Kalkuláció eredménye

Törlesztőrészlet

-

THM

-

Visszafizetendő

-

Töltsd ki az online űrlapunkat
és visszahívunk az előzetes hitelbírálatért

Igénylési feltételek
Hitel részletei
Jogi információ

Miért válaszd
a Takarékbank személyi kölcsönét?

Minimum 111.321 Ft nettó jövedelemmel igényelhető

Gyors átfutási idő

Online igénylési lehetőség

Így kaphatod meg a hitelt

Takarékbank személyi kölcsön - Kalkuláció

1. Kalkuláció

Számold ki az igényelni kívánt hitelösszeg törlesztőrészletét

Takarékbank személyi kölcsön - Kiválasztás

2. Kiválasztás

Kattints az "érdekel" gombra és kérj ajánlatot.

Takarékbank személyi kölcsön - Igénylés

3. Igénylés

Állítsd össze a bank által kért dokumentumokat és add be hiteligénylésedet.

Takarékbank személyi kölcsön - Szerződés

4. Szerződés

A kiválasztott bankfiókban megtörténik a szerződéskötés, majd ezt követően hamarosan a folyósítás.

Miért éppen Takarék Fix Személyi Kölcsön?

Azért mert szabadon felhasználható: lakásfelújítás, bővülő család, váratlan kiadások esetén az egyik legjobb megoldás, ami a magyar piacon elérhető. Csak az igénylőn múlik, tehát Ön dönti el, mire használja a Takarék Fix Személyi kölcsön összegét.

A személyi kölcsön előnyei

Mikor igényelhető a kölcsön?

Ha valaki elmúlt 18 éves, cselekvőképesnek és természetes személynek számít, aki munkaszerződéssel rendelkezik, esetleg nyugdíjas, akkor jogosult igényelni ezt a konstrukciót. Ha az igénylő nem töltötte be a 21. évét, amikor benyújtotta a hitelkérelmet, esetleg a hitel lejártakor meghaladja a 70-et, akkor adóstársat kell bevonnia.

Ezen kívül:

Példák a kölcsönre

Ahhoz, hogy könnyebben megértsük, pontosan hogyan is működnek a kölcsönök, milyen természetűek a személyi hitelek a Takarékbank esetében, egyszerűbb néhány érhető reprezentatív példán keresztül szemléltetni. Mi ebben a cikkben három ilyen példát vizsgálunk meg.

A Takarék Fix Személyi Kölcsön esetében a legalacsonyabb és legmagasabb thm-et tüntettük fel. A példákat a jelenleg is hatályos, Takarék Fix Személyi Kölcsön Hirdetmény alapján állítottuk össze.

Az első reprezentatív példa

Takarék Fix Személyi Kölcsön – Átutalás nélkül

A második reprezentatív példa

Takarék Fix Személyi Kölcsön – Átutalással

Fontos tudni, hogy a 9,99 százalékos, feltüntetett kamat elérésének feltétele legalább havi nettó 150.000 ft-ot elérő jövedelem megléte. Ha több igénylőről van szó, akkor ezt legalább az egyiküknek teljesítenie kell. A feltüntetett kamat elérésének a másik feltétele a 150.000 ft havi rendszeresen jóváírás a bankszámlán a teljes futamidő alatt a Takarékbanknál, a lakossági bankszámlán.

Harmadik reprezentatív példa

Takarék Fix Személyi Kölcsön – Extra

Fontos tudni, hogy a 7,49 százalékos, feltüntetett kamat elérésének feltétele legalább havi nettó 300 000 ft-ot elérő jövedelem mellett igényelhető. Több igénylő esetén legalább az egyikre, egyetlen igénylő esetén az igénylőre vonatkozóan kell megfelelni a 300.000 ft-is kitételnek. Ezen kívül minimum 300. 000 ft havi rendszeres jóváírást is teljesíteni kell a lakossági bankszámlán, amit a Takarékbanknál vezet az igénylő.

Thm-ek, khr-ek

A hitel teljes díja tartalmazza a folyósítási jutalékot, amit az adós fizet, ezen kívül a Takarék Lakossági Bankszámla folyószámlához tartozó számlavezetési díjat, illetve a hitel törlesztés beszedésének díját. Fontos, hogy itt, ez a tájékoztatás nem teljes körű és nem minősül ajánlattételnek.

A thm-ek meghatározása az aktuális feltételek, a hatályban lévő jogszabályok maximális figyelembevételével történt. A feltételek változása esetén a thm módosulhat.

Felhívjuk figyelmét, hogy amennyiben a khr-ben negatív adattartalommal szerepel, akkor a kölcsönigénylést a pénzintézet elutasítja. A javaslat, kölcsön igénylésének benyújtása előtt éljen mindenki az adatkikérés lehetőségével, ezzel sok idő és energia megspórolható.

A Takarékbank Zrt. valamennyi személyi kölcsönének részletei megtalálhatók a pénzintézet üzletszabályzatában, az általános szerződési feltételekben, a személyi kölcsön általános szerződési feltételekben is. Itt minden esetben megtalálja, melyik a megfelelő személyi kölcsön. Www.takarekbank.hu weboldalon pedig minden aktuális hírt és információt megtalál.

Takarék Fix Kiváltó Személyi kölcsön

Lakásfelújítás, bővülő család, váratlan kiadások esetén az egyik legjobb megoldás, ami a magyar piacon elérhető. Csak az igénylőn múlik, tehát Ön dönti el, mire használja a Takarék Fix Személyi kölcsön összegét.

Kiadáscsökkentés, adósságrendezés, hiányzó kölcsönrész? Szabadon felhasználható hitel gyorsan? Ön dönti el mire, mennyit és pontosan milyen célra szeretni fordítani a kölcsönt.

Felvehető kölcsönösszeg: 300 000 ft – 8 000 000 ft

Választható futamidő 36 – 84 hónap

Éves fix kamat 6,49% – 16,99%

THM 7,52%-19,51%

Milyen esetben igényelhetem a kölcsönt?

Ha valaki elmúlt 18 éves, cselekvőképesnek és természetes személy, aki munkaszerződéssel rendelkezik, esetleg nyugdíjas, akkor jogosult igényelni ezt a konstrukciót. Ha az igénylő nem töltötte be a 21. évét, amikor benyújtotta a hitelkérelmet, esetleg a hitel lejártakor meghaladja a 70-et, akkor adóstársat kell bevonnia.

Mi szükséges még ezen kívül?

Első reprezentatív példa

Takarék Fix Kiváltó Személyi Kölcsön – Átutalás nélkül

Második reprezentatív példa

Takarék Fix Kiváltó Személyi Kölcsön – Átutalással          

A feltüntetett kamat elérésének feltétele legalább havi nettó 150.000 ft-ot elérő jövedelem megléte (több igénylő esetén legalább az egyik igénylőre, illetve egy igénylő esetén az igénylőre vonatkozóan), továbbá legalább 150 000 Ft havi rendszeres jóváírás teljesítése a teljes futamidő alatt, az igénylő hitelintézetnél vezetett lakossági bankszámlájára.

Harmadik reprezentatív példa

Takarék Fix Kiváltó Személyi Kölcsön – Extra

A feltüntetett kamat elérésének feltétele legalább havi nettó 300.000 ft-ot elérő jövedelem megléte. Több igénylő esetén legalább az egyik igénylőre, illetve egy igénylő esetén az igénylőre vonatkozóan. továbbá legalább 300 000 ft havi rendszeres jóváírás teljesítése a teljes futamidő alatt, az igénylő Hitelintézetnél vezetett lakossági bankszámlájára.

Miért válasszam a Takarék Minősített Fogyasztóbarát Személyi Hitelt?

(A thm-ek meghatározása az aktuális feltételek, a hatályban lévő jogszabályok maximális figyelembevételével történt A feltételek változása esetén a thm módosulhat.)

Mi kell ahhoz, hogy igényelhessem?

Ha valaki elmúlt 18 éves, cselekvőképesnek és természetes személynek számít, aki munkaszerződéssel rendelkezik, esetleg nyugdíjas, akkor jogosult igényelni ezt a konstrukciót. Ha az igénylő nem töltötte be a 21. évét, amikor benyújtotta a hitelkérelmet. Ha pedig hitel lejártának hónapjában meghaladja a 70. évet, akkor 70-et nem betöltött adóstárs bevonása szükséges.

Amennyiben az kölcsönigénylése elutasításra kerül, javasoljuk a személyes ügyintézést, így könnyebben kiderülhet, mi az oka az elutasításnak. A Takarékbank személyi kölcsöneinek részletes feltételei megtalálhatóak egyébként pénzintézet honlapján.

Fontos, hogy itt, ez a tájékoztatás nem teljes körű és nem minősül ajánlattételnek. Ha ennél többre kíváncsi, akkor keresse ügyfélszolgálatunkat a nap bármily szakaszában!

Hogyan igényelhetem online a kölcsönt?

Ha Ön szerződésben áll a pénzintézettel, bármilyen pénzügyi szolgáltatást vesz igénybe, az igényléskor betöltötte a 21. éves kort és a futamidő lejáratának hónapjában nem tölti be a 70. életévet.

Ezen kívül rendelkezni kell érvényes ügyfélkapu regisztrációval is.

Három konstrukció:

A teljes díj, ami a hitelre vonatkozik, tartalmazza folyósítási jutalékot, ez az adós fizet, ezen kívül a Takarék Lakossági Bankszámla folyószámlához tartozó számlavezetési díjat, illetve a hitel törlesztés beszedésének díját. Fontos, hogy itt, ez a tájékoztatás nem teljes körű és nem minősül ajánlattételnek.

A Takarékbank Zrt. valamennyi személyi kölcsönének részletei megtalálhatók a pénzintézet üzletszabályzatában, az általános szerződési feltételek között is. Ezek közül bármelyik felületen és minden esetben megtalálja, melyik a megfelelő személyi kölcsön, ami az Ön igényeinek leginkább megfelelhet. 

Gyakran Ismételt Kérdések

A személyi kölcsön egy olyan szabad felhasználású hitel, amelyhez nem kell önerő, vagy ingatlanfedezet. Aránylag egyszerű hozzájutni és gyakorlatilag bármire lehet használni a felvett pénzösszeget. Természetesen rengetegféle személyi kölcsön létezik és nem biztos, hogy elsőre könnyű kiválasztani, hogy melyik az, amelyik a legjobban megfelel az igényeinknek.

A személyazonosítás mellett ki kell tölteni a megfelelő dokumentumokat. A folyamat több banknál online is elvégezhető. Amit a pénzintézetek néznek: igazolt havi jövedelem, jelenlegi kölcsönök, és a hiteltörténet, azaz rajta vagyunk-e a KHR listán aktívan, vagy passzívan. A bank elbírálja beadott kérelmünket, majd ha minden megfelel, folyósítja a hitelösszeget.

A személyi kölcsön maximálisan felvehető összegét a bank az anyagi helyzetünkhöz igazítja. Ha megfelelünk a feltételeknek, akár 10 millió forintot is igényelhetünk, és a futamidő is rugalmas, ha úgy döntünk, egy év, de akár nyolc évig is törleszthetünk.

Az elbírálás jellemzően néhány napig tart, de kisebb összegű kölcsönöknél akár egy napon belül is hozzájuthatunk a kívánt hitelhez.

Nem kell fedezet, és önerő sem, mivel a személyi kölcsön szabad felhasználású hiteltípus, azaz bármire költhetjük a felvett összeget, 100 százalékban, nem kell igazolnunk a bank felé, hogy mire használtuk azt fel.

A bankok kínálata igencsak széles, ezért érdemes körültekintően választani és hitelkalkulátort használni. A kalkulátor megmutatja, hogy az adott kölcsönnek mik a részletei. A pénzintézetek sokszor hirdetnek akciót, amelyek az átlagosnál kedvezőbb feltételekkel ajánlanak termékeket. Mindenképpen át kell gondolni, milyen céllal (vásárlás, adósságrendezés, hitelkiváltás, stb.) szeretnénk hitelt felvenni és ehhez mérten válogatni a szolgáltatások között. Olyasmire nem érdemes költeni, amelyet egyébként nem engedhetünk meg magunknak, mert a törlesztéssel könnyen bajba kerülhetünk. Egy jól kiválasztott személyi kölcsön viszont nagyon hasznos is lehet akár.

Igen, mert van partnerünk, aki megfinanszírozza a passzív és aktív KHR státusszal rendelkező ügyfeleket. Amennyiben passzív státuszú ügyfél szeretne kölcsönt igényelni, akkor keresd oldalunkon a Cofidis ajánlatait. Aktív KHR státusszal rendelkezel, akkor meg a Provident ajánlatokat.

Az egyik legfontosabb a felvett összeg szabad felhasználhatósága. A legtöbb személyi kölcsön ilyen, azaz a hitel nincs célhoz kötve, bármire elkölthető. Szintén nagy előny, hogy a személyi kölcsönnél nincs szükség ingatlanfedezetre. Ez a kitétel általában akkor teljesül, ha kisebb összeget (jellemzően 10 millió forint alattit) veszünk fel. A fedezet ebben az esetben a jövedelmünk. Gyors és egyszerű. A hitelbírálat és a folyósítás rendkívül gyorsan történik a személyi kölcsönöknél, sokan éppen ezért igénylik. A technika fejlődésével az időlimit folyamatosan szorul egyre lejjebb, ma már akár egy napon belül is lehet ilyen hitelhez jutni bizonyos feltételek teljesülése mellett. A lehetőségek pedig ezzel párhuzamosan szélesednek, ma már – néhány szolgáltatónál – tisztán online is intézhető az ügymenet.

Az állami szabályozás mellett pénzintézetenként eltérő, hogy mit vizsgálnak és milyen kritériumoknak kell megfelelni a hitelbírálatnál. Néhány dolog viszont biztosan szerepel a feltételek között. Ezek: minimum életkor, a hitel lejáratakor elért maximum életkor, állandó lakhely, munkaviszony, elegendő, rendszeres nettó jövedelem, személyi azonosító okmányok, bankszámla, illetve személyes hiteltörténetünk.

Nem, de ha nincs, az alaposan leszűkíti a lehetőségeket. A hitelezőnek fontos, hogy tudja, visszakapja a pénzét. Ehhez pedig látnia kell, mennyire megbízható adós leendő ügyfele. A munkáltatói igazolás, a munkáltató által igazolt rendszeres jövedelem tehát elég lényeges, de annak hiányában sem kell teljesen lemondani a személyi kölcsönről. Az egyik lehetőség, hogy adóstársat vonunk be az ügyletbe, a másik az, hogy (ez néhány pénzintézetnél elérhető) bankszámlakivonattal bizonyítjuk, van elegendő, rendszeres bevételünk a törlesztéshez.

A hitelkalkulátorokat használva valóban a teljes hiteldíj mutató (THM) a legjobb összehasonlító érték a különböző hiteltermékek között. A THM a kamat mellett ugyanis a többi kötelezően megfizetendő díjat is tartalmazza egy kölcsönnél, ugyanakkor még más költségek is adódhatnak. Emiatt érdemes belemenni a részletekbe is, ha már választottunk egy hitelt, vizsgáljuk az meg alaposan.

Ha nem vonunk be fedezetet, a jövedelmünk a legfontosabb tényező, amelyből a hitelező kiindulhat a hitelbírálatnál. Alkalmazottként a munkáltatónk állít ki jövedelemigazolást, ha vállalkozók vagyunk, a NAV teszi ezt meg. Nyugdíjasként szintén szükség van a nyugdíj igazolására. A bankok szerencsére másodlagos jövedelmeket is elfogadnak, de csak akkor ha a fentiek egyike megvan. A családi pótlék, ösztöndíjak, gyermek után kapott juttatások kiegészítő jövedelemként vehetők figyelembe. Ugyanakkor ez még nem minden, a bank a kiadásainkat is nézi, ami érthető, hiszen hiába van valakinek magas jövedelme, ha egyébkét el van adósodva. Ezt több hónapra visszamenő bankszámlakivonatokkal lehet a legjobban igazolni. Van egy fontos szabály, a banknak a jövedelemarányos törlesztőrészlet mutató (JTM) alapján kell eljárnia. Ez a mutató azt szabályozza, hogy adott fizetés hány százaléka fordítható maximálisan a havi törlesztőre.

A személyi kölcsön futamideje változatos, a bankok adnak mozgási lehetőséget ügyfeleiknek. Adósként érdemes átgondolni, mekkora legyen a futamidő, hiszen a túl rövidnek és a túl hosszúnak is megvannak az előnyei és hátrányai.

Adóstárs voltaképpen bárki lehet, aki megfelel az adott hitel igénylési feltételeinek. Akkor lehet előnyös adóstársat bevonni, ha saját jogon valamiért nem felelünk meg formailag a kölcsön valamely feltételének (például, ha van megfelelő bevételünk, de nincs munkáltatói igazolásunk). Egy adóstárs bevonásával ez a probléma megoldható.

Akkor a hitelező bank – a szerződés szerint eljárva – késedelmi kamatot számol fel. Rosszabb esetben a bank fel is mondhatja a szerződést. Egy szerződés felmondási ideje általában hatvan-kilencven nap között van hiteltípustól függően. A szerződés felmondása nehéz helyzetbe sodorhatja az adóst, mert a pénzintézet egy összegben követeli vissza a tartozást, ráadásul plusz költségekkel is növekszik a teher.

Mivel széles a skála, érdemes alaposan körülnézni. Fontos, hogy mire szeretnénk költeni a pénzt és ehhez mekkora összegre van szükségünk. Mérlegelni kell azt is, hogy pénztárcánk mekkora havi költséget képes hosszabb távon fedezni, azaz megéri-e egyáltalán a hitelfelvétel számunkra. Az összehasonlítás, a részletek megismerése szintén nagyon fontos, sok pénzt lehet rajta spórolni.

Akkor, ha a hitel szabad felhasználású, nem kell hozzá önerő, ráadásul ingatlanfedezetet sem kér hozzá a pénzintézet. A személyi kölcsön egy egyszerű és gyors hitelforma, a felvett pénzösszeget bármire el lehet költeni. A személyi kölcsön nagyon népszerű és rengeteg formája létezik, a hitelintézetek sokféle konstrukcióban kínálják az ügyfeleknek.

A legfontosabb feltétel az, hogy igazolt, rendszeres havi jövedelemmel rendelkezzünk. Emellett a kiadásaink is számítanak, egészen pontosan az, hogy van-e már hitelünk és ha igen, az mennyire terheli meg a büdzsénket. A bank lekéri hiteltörténetünket, megnézi, hogy rajta vagyunk-e a KHR-listán aktív, vagy passzív státuszban.

Ez az állítás nem feltétlenül igaz, bár tény, hogy úgy nehezebb személyi hitelhez jutni, hogy van/volt olyan hiteltartozásunk, amelyet nem tudunk/tudtunk törleszteni a szerződés szerint.

Az összeg nagysága egyénileg lesz megállapítva, azaz a maximálisan felvehető összeget, a felső határt a bank az anyagi helyzetünkhöz igazítja. Ha megfelelünk a feltételeknek, kiválaszthatjuk, mennyi pénzt szeretnénk igényelni (a megállapított maximum alatt természetesen), és a futamidő hosszát is meghatározhatjuk az adott keretek között.

Ez az esetek nagy részében így van, hiszen az ügyintézés általában gyors. Ha minden rendben van és az összeg nem túl nagy, akár egy napon belül is hozzájuthatunk a kívánt pénzhez.

A személyi kölcsön eredetileg szabad felhasználású hiteltípus, ez azt jelenti, hogy bármire költhetjük az igényelt és felvett összeget. Méghozzá száz százalékban, és nem kell igazolnunk a hitelintézet felé, hogy mire használtuk azt fel. Ugyanakkor vannak olyan személyi kölcsön típusok, amelyek konkrét célra vonatkoznak, ilyen például az autóhitel, vagy az adósságrendező hitel.

Ez nagyban függ attól, hogy milyen helyzetben vagyunk, mire és mennyi pénzt szeretnénk költeni. Egy biztos: a bankok kínálata nagy, ezért érdemes alaposan átvizsgálni azt és körültekintően, megfontoltan választani. A hitelkalkulátorok ebben nagy segítségünkre lehetnek, hiszen megmutatják az adott hiteltípus részleteit. A bankok gyakran ajánlanak olyan akciókat, amelyekben kedvező (az átlagnál jobb) feltételeket találunk. Nem mindegy, hogy az adott terméket vásárlásra, vagy esetleg adósságrendezésre kívánjuk használni. Ha jól választunk, nyerhetünk a személyi kölcsönön, viszont ha rosszul, a pillanatnyi előnyért nagyobb árat fizethetünk, a legrosszabb esetben nem tudjuk majd a törlesztőrészleteket fizetni.

Abban az esetben a hitelező bank késedelmi kamatot számol fel. Előfordul, hogy valaki hosszabb ideig nem tud fizetni, ilyenkor a banknak jogában áll felmondani a szerződést, méghozzá az abban meghatározott feltételek szerint. A felmondási idő az esetek többségében hatvan-kilencven nap között van hiteltípustól függően. Érdemes a felmondást elkerülni, mert azt követően a bank egy összegben kéri vissza a tartozást, amely ráadásul plusz költségekkel is növekszik.

Akad olyan, amelyhez valóban nem. Vannak olyan személyi kölcsönök, amelyek teljes egészében online intézhetőek, más típusoknál minden megy az interneten, kivéve a szerződéskötés, illetve ott vannak a hagyományos formák, amelyeknél be kell fáradni a bankba. Tehát a kínálat változatos, az sem mindegy, hogy mekkora összegről van szó, az úgynevezett gyorskölcsön inkább kisebb összegekre és rövid futamidőre vonatkozik.

Egy hitel költségét a THM (teljes hiteldíj mutató) mutatja meg, tehát nem elég a kamatokat összehasonlítani. Az összköltséget olyan díjak terhelhetik, mint a folyósítási díj, elő- és végtörlesztési díj, szerződésmódosítási díj, számlavezetési díj, illetve egyéb, csatolt szolgáltatások díjai. Ezekről érdemes a hitelfelvétel előtt alaposan tájékozódni.

Először is érdemes használni az oldalunkon található hitelkalkulátorokat, nagyon fontos az összehasonlítás, mert akár több százezer forintnyi különbség is lehet termék és termék között. Fontos, hogy tudjunk az akciókról és kedvezményekről, ezek kínálják a legjobb feltételeket. Továbbá a bank szívesen ad kedvezményt azoknak, akik nála vezetik folyószámlájukat, amelyre rendszeres jövedelmük érkezik.