fbpx
Hirdetés

Tudj meg mindent az OTP Bank lakáshiteleiről!

2022.05.30.
Szerző: Csongrádi Richárd
Utoljára módosítva: 2022. május 30. 13:33

Az OTP Bank lakáshitelei remek megoldást kínálnak, ha ingatlant szeretnél vásárolni; az alábbiakban részletesen bemutatjuk őket.

Tudj meg mindent az OTP Bank lakáshiteleiről!

Az OTP Bank lakáshitelből négyfélét is kínál: használt és új lakás vásárlására felhasználhatót, az NHP Zöld Otthon Programjának lakáshitelét, valamint az Otthonfelújítási hitelt. Mindegyik más és más célra használható, épp ezért a kondícióik és a feltételeik is különböznek.

Annak érdekében, hogy megtalálhasd a számodra leginkább megfelelőt, összeszedtünk minden lényeges tudnivalót az OTP Bank lakáshiteleivel kapcsolatban.

OTP Bank lakáshitel új és használt ingatlan vásárlására

Az OTP Bank lakáshitelei lehetnek fix, vagy változó kamatozásúak, emellett kamattámogatott formában is elérhetőek.

A fix kamatozású hitel esetében a kamatperiódus lehet 5, vagy 10 éves, de a futamidő végéig is lehetséges a változatlan kamatozás. Ezzel szemben a változó kamatozású OTP Bank lakáshitelek kamata a referencia-kamatlábhoz kötött. Fix kamatozásnál az igényelhető hitelösszeg 500.000 forinttól 130 millió forintig terjedhet, változó kamatozás esetén viszont legfeljebb 100 millió forint igényelhető.

A futamidő mindkét típus esetében minimum 6, maximum 30 év lehet, a THM pedig 3,3-10,9%. Fontos megemlíteni, hogy kamatkedvezmény 7 millió forint feletti kölcsönösszeg esetében automatikusan jár, de abban az esetben is kapható, ha az igénylő jövedelme a banknál vezetett folyószámlára érkezik, és akkor is, ha az igénylést online indítják el.

Az OTP Bank lakáshiteleinek igényléséhez természetesen teljesíteni kell a bank feltételeit is, amelyek nagy vonalakban megegyeznek a más bankoknál is előforduló kritériumokkal. Alapvetően két feltételt szabnak meg: az igénylőnek rendelkeznie kell rendszeres, igazolható, legalább 3 hónapja fennálló, havi jövedelemmel, melynek összege eléri a havi nettó 133.000 forintot, és egy olyan ingatlannal, ami a hitel fedezete lehet – minden egyéb feltétel a felhasználás céljától függ.

NHP Zöld Otthon Lakáshitel

Az NHP Zöld Otthon Programban szereplő kölcsön nem kifejezetten az OTP Bank lakáshitele. A lényege, hogy kizárólag olyan új lakás, vagy lakóház vásárlására fordítható, amelynek energetikai besorolása minimum BB, és a primerenergia-felhasználása maximum 80 kWh/m2/év. Az NHP Zöld Otthon Lakáshitel esetében a futamidő 6-25 év, a THM 2,8-2,9%, a felvehető hitelösszeg pedig 500.000 és 70 millió forint közötti összeg lehet.

Fontos, hogy a Zöld Otthon Lakáshitel feltételei nem csak a szokásosak; a lakáshiteleknél megszokott kritériumokon túl még számos, az ingatlanra vonatkozó feltételt is teljesíteni kell. Ilyen például, hogy az ingatlan első és kizárólagos tulajdonosa az igénylő, vagy igénylők kell, hogy legyenek, és a hitel folyósítása után legalább 10 évig az ingatlanban kell élniük, azaz bérbe sem adhatják azt.

Otthonfelújítási Hitel

Meg kell még említenünk az Otthonfelújítási hitelt is, ami ugyan nem lakáshitel, de ingatlanfedezet bevonásával igényelhető, azaz jelzálogkölcsönről van szó.

Az Otthonfelújítási Hitel a 3 millió forint összegben igényelhető, vissza nem térítendő lakásfelújítási támogatás kihasználásához lehet szükséges, a támogatás ugyanis utólag kerül jóváírásra, tehát előzetesen el kell végezni a munkálatokat, majd utólag lehet visszaigényelni – számlák ellenében – a költségek felét.

Az OTP Banknál is igényelhető Otthonfelújítási Hitel 500.000 és 6 millió forint közötti összegben igényelhető, kizárólag lakásfelújítási célokra használható fel, és minimum 6, maximum 10 éves futamidő alatt fizetendő vissza. A kölcsön kamata a futamidő végéig fix 3%, a THM 3,2%, és értékbecslési, folyósítási, rendelkezésre állási díjat nem kell fizetni, emellett a kölcsön a lakásfelújítási támogatásból díjmentesen előtörleszthető.

Amennyiben felkeltették az érdeklődésedet az OTP Bank lakáshitelei, mindenképp hasonlítsd össze a választott típust a többi bank ajánlataival, hogy biztosan a lehető legjobbat igényelhesd! Oldalunkon ezt könnyedén megteheted, és az igénylési folyamatot is elindíthatod online, csupán néhány kattintással!

Kalkulátorok

Archívum

Ajánlott hitelek

Hirdetés

Extra Plus Személyi Kölcsön

THM

8,4%

Futamidő

12 - 84 hó

Hitelösszeg

500.000 - 10.000.000 Ft

§

Provident Nyári varázs kölcsön

THM

9,8%

Futamidő

22 hó

Hitelösszeg

400.000 Ft - 800.000 Ft

§

K&H kiemelt személyi kölcsön

THM

10,9% - 12,7%

Futamidő

24 - 84 hó

Hitelösszeg

1.000.000 Ft - 7.000.000 Ft

§

További blogbejegyzések

Mennyi foglalót kell fizetni, és milyen esetekben jár vissza?

Mennyi foglalót kell fizetni, és milyen esetekben jár vissza?

2021.07.16.

Azt, hogy mennyi foglalót kell fizetni, valamivel nehezebb meghatározni, mint azt, hogy mikor kötelező visszafizetni. Mutatjuk, mire kell figyelned, ha ingatlant szeretnél vásárolni!

Tovább olvasom
Fogyasztóbarát lakáshitel feltételei

Fogyasztóbarát lakáshitel feltételei

2020.06.22.

A fogyasztóbarát lakáshitel feltételei azok, amelyek kiemelik ezt a típust a többi lakáshitel közül. Csak azok a kölcsönök viselhetik ezt a jelzőt, amelyek egy sor kritériumnak megfelelnek.

Tovább olvasom
Kiderült, mennyi hitelt veszünk igénybe lakásvásárláshoz

Kiderült, mennyi hitelt veszünk igénybe lakásvásárláshoz

2021.12.20.

Mennyi hitelt kell felvenned egy lakás megvásárlásához? Mennyit vesznek fel mások? Az alábbiakban ezt a kérdéskört boncolgatjuk.

Tovább olvasom
Zöld Otthon Programot indít az MNB

Zöld Otthon Programot indít az MNB

2021.08.06.

A klímaváltozás és a globális felmelegedés napjaink legnagyobb problémái. Az Európai Unió évek óta folyamatosan szigorúbb intézkedéseket hoz, hogy csökkentsük a környezetbe jutó káros anyagok kibocsátását. Az egyes tagállamok külön is megpróbálnak részt venni a védekezésben, ezért fontos lépést jelentett be a jegybank: Zöld Otthon Programot indít.

Tovább olvasom