Személyi kölcsönSzemélyi kölcsönHirdetés

Tudj meg mindent az OTP Bank lakáshiteleiről!

2022.05.30.
Szerző: Csongrádi Richárd
Utoljára módosítva: 2023. július 18. 09:36

Az OTP Bank lakáshitelei remek megoldást kínálnak, ha ingatlant szeretnél vásárolni; az alábbiakban részletesen bemutatjuk őket.

Tudj meg mindent az OTP Bank lakáshiteleiről!

Az OTP Bank lakáshitelből négyfélét is kínál: használt és új lakás vásárlására felhasználhatót, az NHP Zöld Otthon Programjának lakáshitelét, valamint az Otthonfelújítási hitelt. Mindegyik más és más célra használható, épp ezért a kondícióik és a feltételeik is különböznek.

Annak érdekében, hogy megtalálhasd a számodra leginkább megfelelőt, összeszedtünk minden lényeges tudnivalót az OTP Bank lakáshiteleivel kapcsolatban.

OTP Bank lakáshitel új és használt ingatlan vásárlására

Az OTP Bank lakáshitelei lehetnek fix, vagy változó kamatozásúak, emellett kamattámogatott formában is elérhetőek.

A fix kamatozású hitel esetében a kamatperiódus lehet 5, vagy 10 éves, de a futamidő végéig is lehetséges a változatlan kamatozás. Ezzel szemben a változó kamatozású OTP Bank lakáshitelek kamata a referencia-kamatlábhoz kötött. Fix kamatozásnál az igényelhető hitelösszeg 500.000 forinttól 130 millió forintig terjedhet, változó kamatozás esetén viszont legfeljebb 100 millió forint igényelhető.

A futamidő mindkét típus esetében minimum 6, maximum 30 év lehet, a THM pedig 3,3-10,9%. Fontos megemlíteni, hogy kamatkedvezmény 7 millió forint feletti kölcsönösszeg esetében automatikusan jár, de abban az esetben is kapható, ha az igénylő jövedelme a banknál vezetett folyószámlára érkezik, és akkor is, ha az igénylést online indítják el.

Az OTP Bank lakáshiteleinek igényléséhez természetesen teljesíteni kell a bank feltételeit is, amelyek nagy vonalakban megegyeznek a más bankoknál is előforduló kritériumokkal. Alapvetően két feltételt szabnak meg: az igénylőnek rendelkeznie kell rendszeres, igazolható, legalább 3 hónapja fennálló, havi jövedelemmel, melynek összege eléri a havi nettó 133.000 forintot, és egy olyan ingatlannal, ami a hitel fedezete lehet – minden egyéb feltétel a felhasználás céljától függ.

NHP Zöld Otthon Lakáshitel

Az NHP Zöld Otthon Programban szereplő kölcsön nem kifejezetten az OTP Bank lakáshitele. A lényege, hogy kizárólag olyan új lakás, vagy lakóház vásárlására fordítható, amelynek energetikai besorolása minimum BB, és a primerenergia-felhasználása maximum 80 kWh/m2/év. Az NHP Zöld Otthon Lakáshitel esetében a futamidő 6-25 év, a THM 2,8-2,9%, a felvehető hitelösszeg pedig 500.000 és 70 millió forint közötti összeg lehet.

Fontos, hogy a Zöld Otthon Lakáshitel feltételei nem csak a szokásosak; a lakáshiteleknél megszokott kritériumokon túl még számos, az ingatlanra vonatkozó feltételt is teljesíteni kell. Ilyen például, hogy az ingatlan első és kizárólagos tulajdonosa az igénylő, vagy igénylők kell, hogy legyenek, és a hitel folyósítása után legalább 10 évig az ingatlanban kell élniük, azaz bérbe sem adhatják azt.

Otthonfelújítási Hitel

Meg kell még említenünk az Otthonfelújítási hitelt is, ami ugyan nem lakáshitel, de ingatlanfedezet bevonásával igényelhető, azaz jelzálogkölcsönről van szó.

Az Otthonfelújítási Hitel a 3 millió forint összegben igényelhető, vissza nem térítendő lakásfelújítási támogatás kihasználásához lehet szükséges, a támogatás ugyanis utólag kerül jóváírásra, tehát előzetesen el kell végezni a munkálatokat, majd utólag lehet visszaigényelni – számlák ellenében – a költségek felét.

Az OTP Banknál is igényelhető Otthonfelújítási Hitel 500.000 és 6 millió forint közötti összegben igényelhető, kizárólag lakásfelújítási célokra használható fel, és minimum 6, maximum 10 éves futamidő alatt fizetendő vissza. A kölcsön kamata a futamidő végéig fix 3%, a THM 3,2%, és értékbecslési, folyósítási, rendelkezésre állási díjat nem kell fizetni, emellett a kölcsön a lakásfelújítási támogatásból díjmentesen előtörleszthető.

Amennyiben felkeltették az érdeklődésedet az OTP Bank lakáshitelei, mindenképp hasonlítsd össze a választott típust a többi bank ajánlataival, hogy biztosan a lehető legjobbat igényelhesd! Oldalunkon ezt könnyedén megteheted, és az igénylési folyamatot is elindíthatod online, csupán néhány kattintással!

Kalkulátorok

Archívum

Ajánlott hitelek

Provident Start kölcsön

THM

12,7%

Futamidő

18 hét

Hitelösszeg

100.000 Ft - 250.000 Ft

Promóció

Minősített Fogyasztóbarát Személyi Hitel

THM

12,67%

Futamidő

36 - 84 hó

Hitelösszeg

3.000.000 Ft - 10.000.000 Ft

Promóció

CIB Előrelépő Személyi Kölcsön - AKTÍV250

THM

15,61%*

Futamidő

12 - 84 hó

Hitelösszeg

500.000 - 10.000.000 Ft

Promóció

További blogbejegyzések

Az 5 legnagyobb tévhit a lakáshitelekkel kapcsolatban

Az 5 legnagyobb tévhit a lakáshitelekkel kapcsolatban

2022.07.26.

Tévhitek a lakáshitelekkel kapcsolatban is keringenek – mondhatni természetesen –; ezek közül az öt legnagyobbat igyekszünk eloszlatni alábbi cikkünkben.

Tovább olvasom
Milyen költségeket nem tartalmaz a THM lakáshitel esetén?

Milyen költségeket nem tartalmaz a THM lakáshitel esetén?

2020.12.29.

A THM lakáshitel esetén – elvileg – minden vele kapcsolatos költséget tartalmaz, akadnak azonban kivételek. Az alábbiakban ezekről tudhatsz meg mindent!

Tovább olvasom
Mitől függ a hitel kamata?

Mitől függ a hitel kamata?

2021.09.29.

Az, hogy mennyibe kerül számukra egy hitel, azt a Teljes Hiteldíj Mutató (THM) mutathatja meg számunkra. A THM legfontosabb és legismertebb eleme a kamat. A kamat egy olyan díj, amit a hitel tőke részével együtt vissza kell fizetnünk, amikor kölcsönt veszünk fel. Ez tulajdonképpen a hitel ára. A kamat nagysága sok mindent megmutat, és még több mindentől függ. Megnéztük, hogy mitől annyi a hitel kamata, amennyi.

Tovább olvasom
A kamatstop árnyoldala

A kamatstop árnyoldala

2022.12.19.

A kamatstop árnyoldallal is rendelkezik, és érdemes ezzel is tisztában lenned a kellemetlen meglepetések elkerülése érdekében.

Tovább olvasom