fbpx
Hirdetés

Tudj meg mindent az OTP Bank lakáshiteleiről!

2022.05.30.
Szerző: Csongrádi Richárd
Utoljára módosítva: 2022. május 30. 13:33

Az OTP Bank lakáshitelei remek megoldást kínálnak, ha ingatlant szeretnél vásárolni; az alábbiakban részletesen bemutatjuk őket.

Tudj meg mindent az OTP Bank lakáshiteleiről!

Az OTP Bank lakáshitelből négyfélét is kínál: használt és új lakás vásárlására felhasználhatót, az NHP Zöld Otthon Programjának lakáshitelét, valamint az Otthonfelújítási hitelt. Mindegyik más és más célra használható, épp ezért a kondícióik és a feltételeik is különböznek.

Annak érdekében, hogy megtalálhasd a számodra leginkább megfelelőt, összeszedtünk minden lényeges tudnivalót az OTP Bank lakáshiteleivel kapcsolatban.

OTP Bank lakáshitel új és használt ingatlan vásárlására

Az OTP Bank lakáshitelei lehetnek fix, vagy változó kamatozásúak, emellett kamattámogatott formában is elérhetőek.

A fix kamatozású hitel esetében a kamatperiódus lehet 5, vagy 10 éves, de a futamidő végéig is lehetséges a változatlan kamatozás. Ezzel szemben a változó kamatozású OTP Bank lakáshitelek kamata a referencia-kamatlábhoz kötött. Fix kamatozásnál az igényelhető hitelösszeg 500.000 forinttól 130 millió forintig terjedhet, változó kamatozás esetén viszont legfeljebb 100 millió forint igényelhető.

A futamidő mindkét típus esetében minimum 6, maximum 30 év lehet, a THM pedig 3,3-10,9%. Fontos megemlíteni, hogy kamatkedvezmény 7 millió forint feletti kölcsönösszeg esetében automatikusan jár, de abban az esetben is kapható, ha az igénylő jövedelme a banknál vezetett folyószámlára érkezik, és akkor is, ha az igénylést online indítják el.

Az OTP Bank lakáshiteleinek igényléséhez természetesen teljesíteni kell a bank feltételeit is, amelyek nagy vonalakban megegyeznek a más bankoknál is előforduló kritériumokkal. Alapvetően két feltételt szabnak meg: az igénylőnek rendelkeznie kell rendszeres, igazolható, legalább 3 hónapja fennálló, havi jövedelemmel, melynek összege eléri a havi nettó 133.000 forintot, és egy olyan ingatlannal, ami a hitel fedezete lehet – minden egyéb feltétel a felhasználás céljától függ.

NHP Zöld Otthon Lakáshitel

Az NHP Zöld Otthon Programban szereplő kölcsön nem kifejezetten az OTP Bank lakáshitele. A lényege, hogy kizárólag olyan új lakás, vagy lakóház vásárlására fordítható, amelynek energetikai besorolása minimum BB, és a primerenergia-felhasználása maximum 80 kWh/m2/év. Az NHP Zöld Otthon Lakáshitel esetében a futamidő 6-25 év, a THM 2,8-2,9%, a felvehető hitelösszeg pedig 500.000 és 70 millió forint közötti összeg lehet.

Fontos, hogy a Zöld Otthon Lakáshitel feltételei nem csak a szokásosak; a lakáshiteleknél megszokott kritériumokon túl még számos, az ingatlanra vonatkozó feltételt is teljesíteni kell. Ilyen például, hogy az ingatlan első és kizárólagos tulajdonosa az igénylő, vagy igénylők kell, hogy legyenek, és a hitel folyósítása után legalább 10 évig az ingatlanban kell élniük, azaz bérbe sem adhatják azt.

Otthonfelújítási Hitel

Meg kell még említenünk az Otthonfelújítási hitelt is, ami ugyan nem lakáshitel, de ingatlanfedezet bevonásával igényelhető, azaz jelzálogkölcsönről van szó.

Az Otthonfelújítási Hitel a 3 millió forint összegben igényelhető, vissza nem térítendő lakásfelújítási támogatás kihasználásához lehet szükséges, a támogatás ugyanis utólag kerül jóváírásra, tehát előzetesen el kell végezni a munkálatokat, majd utólag lehet visszaigényelni – számlák ellenében – a költségek felét.

Az OTP Banknál is igényelhető Otthonfelújítási Hitel 500.000 és 6 millió forint közötti összegben igényelhető, kizárólag lakásfelújítási célokra használható fel, és minimum 6, maximum 10 éves futamidő alatt fizetendő vissza. A kölcsön kamata a futamidő végéig fix 3%, a THM 3,2%, és értékbecslési, folyósítási, rendelkezésre állási díjat nem kell fizetni, emellett a kölcsön a lakásfelújítási támogatásból díjmentesen előtörleszthető.

Amennyiben felkeltették az érdeklődésedet az OTP Bank lakáshitelei, mindenképp hasonlítsd össze a választott típust a többi bank ajánlataival, hogy biztosan a lehető legjobbat igényelhesd! Oldalunkon ezt könnyedén megteheted, és az igénylési folyamatot is elindíthatod online, csupán néhány kattintással!

Kalkulátorok

Archívum

Ajánlott hitelek

Hirdetés

Extra Plus Személyi Kölcsön

THM

10,6%

Futamidő

12 - 84 hó

Hitelösszeg

500.000 - 10.000.000 Ft

§

Provident Számíthat Ránk kölcsön

THM

12,9%

Futamidő

52 hét

Hitelösszeg

150.000 Ft - 400.000 Ft

§

Minősített Fogyasztóbarát Személyi Hitel

THM

13,90% -16,90%

Futamidő

36 - 84 hó

Hitelösszeg

3.000.000 Ft - 10.000.000 Ft

§

További blogbejegyzések

Milyen költségek merülnek fel lakáshitel felvételekor?

Milyen költségek merülnek fel lakáshitel felvételekor?

2021.10.08.

A lakáshitel felvétele pénzbe kerül. A tájékozott hitelfelvevő a döntés előtt összehasonlítja a THM-eket, ez azonban nem tartalmaz minden, a hitelhez kacsolódó költséget. Ezen kívül számolnunk kell azzal is, hogy lesznek a banktól független költségek is, például a közjegyző díja, a földhivatali ügyintézés költsége, és nem feledkezhetünk meg az értékbecslésről sem. A hitel felvétele előtt tudnunk kell, hogy az mennyibe fog kerülni nekünk, és azt is hogy a pénzintézet ebből mennyit ír majd jóvá számunkra a kölcsön folyósítása után.

Tovább olvasom
Milyen feltételekkel igényelhetők az Erste Bank lakáshitelei?

Milyen feltételekkel igényelhetők az Erste Bank lakáshitelei?

2022.03.22.

Az Erste Bank lakáshitelei méltán népszerűek az ügyfelek körében; az alábbiakból mindent, így a feltételeket is megtudhatsz!

Tovább olvasom
A rosszul feltüntetett THM nem okozza a szerződés semmisségét

A rosszul feltüntetett THM nem okozza a szerződés semmisségét

2021.09.10.

A rosszul feltüntetett THM miatt számos kölcsönszerződéssel akadtak vélt, vagy valós problémák, ám a Kúria döntött – mutatjuk a részleteket.

Tovább olvasom
Milyen feltételekkel vehető fel egy lakáshitel?

Milyen feltételekkel vehető fel egy lakáshitel?

2020.05.14.

Az, hogy pontosan milyen feltételekkel vehető fel egy lakáshitel, banktól függ, ám vannak általános feltételek is, amelyek mindenhol megegyeznek. Ha lakást szeretnél vásárolni, és elegendő pénz híján hitelt szeretnél felvenni hozzá, akkor érdemes tisztában lenned ezekkel, mert időt és pénzt takaríthatsz meg a megfelelő felkészüléssel.

Tovább olvasom