fbpx
Hirdetés

Vállalkozói hitel felvétele – így gyorsíthatod meg a folyamatot

2022.02.24.
Szerző: banknavigator.hu
Utoljára módosítva: 2022. február 24. 10:19

Gyorsítsd meg a folyamatokat néhány egyszerű lépéssel, és sokkal hamarabb juthatsz hozzá a céges hiteledhez!

Vállalkozói hitel felvétele – így gyorsíthatod meg a folyamatot

Egy folyamat meggyorsítása sokféleképpen oldható meg még egy céges hitel felvétele során is, ám ezek közül néhány egy átlagember számára kivitelezhetetlen, más módszerek pedig illegálisak, ezért nem foglalkozunk velük. Amivel viszont fogunk, azzal Te is elérheted, hogy napokkal, sőt, akár hetekkel hamarabb hozzájuthass a vállalkozásod beindításához, vagy épp fejlesztéséhez szükséges összeghez!

Légy precíz, tudatos, gyors és őszinte!

Őszintének elsősorban önmagaddal kell lenned: pontosan határozd meg, hogy mik a szándékaid, illetve ezzel szembeállítva mik a lehetőségeid! Ha túlbecsülöd magad, illetve a vállalkozásodat, azzal igen nehéz helyzetbe kerülhetsz, de még valószínűbb, hogy nem kapod meg az igényelt hitelt.

A tudatosság szorosan kapcsolódik ehhez: pontosan meg kell fogalmaznod, hogy milyen üzleti céljaid vannak, ezeket hogyan szeretnéd elérni, és ehhez milyen szinten van szükséged a bank segítségére. A hitelbírálat során ugyanis éppen ezeket fogják megkérdezni tőled, és amit válaszolsz, az befolyásolja a hitelbírálatot is. Egyik bank sem szereti, ha a megtérülés bizonytalan, márpedig egy olyan hitel, amit csak azért vesznek fel, mert kedvezményes, ritkán váltja be a hozzá fűzött reményeket.

A precizitás az élet minden területén fontos, de egy hitelkérelem esetében ez hatványozott. Pontosan kell kitöltened minden olyan dokumentumot, amelyet a bank, előír a hitelkérelem mellékleteként, amire azért van szükség, hogy a hitelbírálat zökkenőmentes lehessen, és ne kelljen a hiányosan, vagy rosszul kitöltött dokumentumok miatt hiánypótlást kérni, ami nem csak felesleges, de időrabló is.

Végül a gyorsaság: ez elsősorban a Te érdeked, hiszen minden valószínűség szerint nem szeretnél hónapokig várni arra, hogy a vállalkozásod fejlesztéséhez, illetve a likviditás biztosításához szükséges forrásokat megszerezhesd. Ehhez viszont a lehető leggyorsabban kell teljesítened a különböző banki igényeket, amelyek persze leginkább az adatszolgáltatással kapcsolatosak.

Ha ezeknek a tulajdonságoknak a birtokában vagy, illetve tudod teljesíteni a fenti elvárásokat, akkor jön a neheze: meg kell találnod azt a hitelkonstrukciót, ami nem csak kielégíti az igényeidet, de jogosult is vagy rá, illetve a visszafizetésével sem adódhatnak problémáid – a piac ismerete, illetve annak megszerzése tehát elengedhetetlen.

Lényeges ugyanis, hogy egy olyan pénzintézet felé nyújtsd be a hitelkérelmedet, ahol a legnagyobb esélyed van arra, hogy folyósítják is az igényelt összeget. Egyrészt ugyanis nem minden bank lesz hajlandó az új ötleteket megfinanszírozni, mert túl kockázatosnak látja azokat, másrészt viszont könnyen lehet, hogy túl sok kamatot kell majd fizetned, ha nem a megfelelő pénzintézethez fordulsz segítségért.

Mit érdemes választani?

Ha bennünket kérdezel, a legjobb döntés jelenleg a Széchenyi Hitelprogram termékei közül kiválasztani azt a vállalati hitelkonstrukciót, amivel elérheted a céljaidat. Rengeteg konstrukció volt eddig is közöttük, ami megfelelhetett az elképzeléseidnek, de az utóbbi időben ezek száma lényegesen magasabb lett, “köszönhetően” az elmúlt évek nehézségeinek.

A Széchenyi Hitelprogram konstrukcióira viszont az a jellemző, hogy termékek változatlan kondíciókkal érhetők el az összes bankban, ám az egyes pénzintézetek kockázatvállalási, hitelezési kedve eltérő. Ezért lehet, hogy az egyik banknál elutasítják a kérelmedet, míg egy másiknál akár a program által lehetővé tett maximális összeget is gond nélkül folyósítják a számodra.

Emellett persze nem szabad megfeledkezni a bankok saját hiteltermékeiről sem, hiszen számos közülük igencsak figyelemreméltó. Bármelyik mellett is döntesz végül, a kérelem benyújtása előtt hasonlítsd össze az elérhető lehetőségeket oldalunkon, és, ha megtaláltad azt a konstrukciót, amelyik a leginkább megfelel az elképzeléseidnek, indítsd is el a hiteligénylési folyamatot online, mindössze néhány kattintással!

Kalkulátorok

Archívum

Ajánlott hitelek

Hirdetés

Extra Plus Személyi Kölcsön

THM

8,4%

Futamidő

12 - 84 hó

Hitelösszeg

500.000 - 10.000.000 Ft

§

Provident Nyári varázs kölcsön

THM

9,8%

Futamidő

22 hó

Hitelösszeg

400.000 Ft - 800.000 Ft

§

K&H kiemelt személyi kölcsön

THM

10,9% - 12,7%

Futamidő

24 - 84 hó

Hitelösszeg

1.000.000 Ft - 7.000.000 Ft

§

További blogbejegyzések

Széchenyi hitelt igényelnél? Ezekre a dokumentumokra lesz szükség!

Széchenyi hitelt igényelnél? Ezekre a dokumentumokra lesz szükség!

2021.10.01.

A vállalkozásunk működését nagyban segítheti egy folyószámla hitelkeret. A Széchenyi hitelek számtalan formája érhető el. Van Széchenyi Kártya Folyószámlahitel GO!, Van Széchenyi Kártya Likviditási hitel GO! és Széchenyi Kártya Folyószámlahitel. Turisztikai célú fejlesztésekhez ott van a Széchenyi Turisztikai Kártya GO!. Beruházáshoz a Széchenyi Beruházási Kártya GO!, agrár-vállalkozásoknak pedig az Agrár Széchenyi Kártya és az Agrár Széchenyi Beruházási Hitel GO! Ha kiválasztottuk a számunkra megfelelőt, az igényléshez dokumentumokra lesz szükség. Lássuk, mik ezek.

Tovább olvasom
Kizáró okok a Kamatmentes Újraindítási Gyorskölcsön igénylésekor

Kizáró okok a Kamatmentes Újraindítási Gyorskölcsön igénylésekor

2021.04.28.

Kizáró okok minden hitelnél előfordulnak, így a Kamatmentes Újraindítási Gyorskölcsönnél is. Ha nem szeretnél “árnyékra vetődni”, olvasd el alábbi cikkünket!

Tovább olvasom
Igényelhető a Széchenyi Lízing GO!

Igényelhető a Széchenyi Lízing GO!

2021.09.06.

Az idei ősz első napja vadonatúj lízing konstrukciót hozott a vállalkozásoknak. A hitelek mellett a Széchenyi Kártya Program erősen megtámogatott új terméke egy lízingkonstrukció lett. A Széchenyi Lízing GO! már elérhető, és választás elé állítja a cégeket: lízing vagy hitel? Hitel vagy lízing? Megnéztük a részleteket.

Tovább olvasom
Széchenyi Turisztikai Kártya GO! – Milyen feltételeknek kell megfelelni?

Széchenyi Turisztikai Kártya GO! – Milyen feltételeknek kell megfelelni?

2022.01.10.

A Széchenyi Kártya program elemei a kormány által díjtámogatott hiteltermékek a vállalkozásoknak. Népszerűségük oka a sokrétű felhasználás és a kedvező feltételek. Mikro, kis és középvállalkozások kérhetnek Széchenyi kártyát beruházási célra vagy a napi működésük finanszírozására.

Tovább olvasom