Minden, amit tudni érdemes az új fizetési rendszerekről

2021.01.14.

Az új fizetési rendszerek sok esetben megkönnyítik a mindennapokat; az alábbiakban erről a témáról gyűjtöttük össze a legfontosabb tudnivalókat.

Minden, amit tudni érdemes az új fizetési rendszerekről

Az elmúlt években egyre több új fizetési rendszer jelent meg, és sokan használják is őket, ami az előnyeiknek köszönhető. Sokan azonban idegenkednek az olyan rendszerektől, mint a Paypal, a Revolut, vagy a Transferwise, pedig érdemes megismerkedni velük, hiszen a használatuk egyszerű, biztonságos, és kedvező áron érhetőek el. Tény azonban, hogy fontos az elővigyázatosság, hiszen rejtegetnek olyan buktatókat, amelyek pénzbe kerülhetnek a felhasználóknak, e problémás pontok ismerete azonban elősegíti a kikerülésüket is.

A Paypal rendszer

A Paypal egy olyan új fizetési rendszer, ami gyakorlatilag közvetítőként vesz részt az online vásárlási, illetve fizetési ügyletekben. A lényege egy elektronikus számla, amelyre és amelyről utalhatunk, de akár a bankkártyánkat is hozzá rendelhetjük, így ezen keresztül történik meg az összeg utalása. A Paypal használata egyszerű, mivel akár egy telefonos applikációval is fizethetünk, és biztonságos is, mivel a használatakor nem szükséges személyes adatokat megadni. A Paypal rendszer további előnye a visszatérítés, vagyis ha nem kaptuk meg a rendelt árut, akkor a rendszeren keresztül visszaigényelhetjük a pénzünket, ráadásul extra költséggel sem kell számolnunk.

A Revolut és a Transferwise

A Revolut és a Transferwise bankfiók-hálózat nélküli, elsősorban online banki szolgáltatásokat nyújtó cégek. A náluk vezetett számlákhoz pre-paid, azaz előre feltöltendő bankkártya is igényelhető, így a számlán rendelkezésre álló keret terhére üzletekben is lehet vásárolni, vagy akár készpénzt is fel lehet venni ATM-ekből. A regisztráció egyszerű, a szolgáltató telefonos applikációja segítségével elvégezhető, ami után kész is a virtuális bankszámla. Ezt utalás fogadására és indítására, online vásárlásra, valutaváltásra, készpénzfelvételre, illetve akár kriptovaluta és részvények vásárlására is használhatjuk. Mindkét szolgáltatás olcsó és könnyen kezelhető, utalásoknál vagy nincs kezelési költség, vagy jóval kedvezőbb a kereskedelmi bankoknál, a valuta váltása középárfolyamon történik, nincs kezelési költség, illetve egyéb levonás, és mindez ráadásul biztonságos is.

Érdemes tehát használni az új fizetési rendszereket, amennyiben ki is tudjuk használni az előnyeiket.

Hasonlítsd össze oldalunk segítségével a pénzintézetek legjobb ajánlatait!

Provident 20-as kölcsön Provident 20-as kölcsön Hirdetés

Ajánlott hitelek

CIB Előrelépő Személyi Kölcsön - AKTÍV120

THM

11,73%

Futamidő

12 - 84 hó

Hitelösszeg

300.000 Ft - 8.000.000 Ft

§

Prémium Kölcsön

THM

18,9%

Futamidő

12 - 84 hó

Hitelösszeg

800.000 - 2.990.000 Ft

§

Provident Heti Kölcsön

THM

24,5% - 24,6%

Futamidő

57 - 110 hét

Hitelösszeg

40.000 Ft - 570.000 Ft

§

További blogbejegyzések