Tervező kölcsönTervező kölcsönHirdetés

Egyszerűbb falusi CSOK és CSOK Plusz igénylés az OTP Banknál

2024.05.21.
Szerző: Banknavigator
Utoljára módosítva: 2024. május 21. 11:44

Az OTP Bank egy új megoldást kínál az ügyfeleinek: egyszerre lehet falusi CSOK-ot és CSOK Plusz hitelt igényelni. Ezzel a megoldással pedig hamarabb elkezdődhetnek a munkálatok, és még a hitelösszeg is magasabb lehet. De jó ez az ügyfeleknek? Igen jó. Mutatjuk, miért.

Egyszerűbb falusi CSOK és CSOK Plusz igénylés az OTP Banknál

Milyen megoldást kínál most az OTP Bank?

Az OTP Bank új lehetőséget kínál az ügyfeleknek: egyszerre tudják benyújtani a falusi CSOK és a CSOK Plusz hitel igénylésüket.

Az OTP azoknak a családoknak kínál a korábbinál egyszerűbben pénzügyi megoldást, akik a falusi CSOK mellé legalább 15 millió forintos CSOK Plusz hitelt is szeretnének igényelni.

A két támogatás együttes igénylésének óriási előnye, hogy használt lakás vásárlása és korszerűsítése, vagyis kettős felhasználási cél megjelölésekor kétszer akkora támogatási összeg is kapható.

Hamarabb elkezdődhetnek a munkálatok – de miért lehet ez fontos?

A korábban elkezdett munkálatok csökkenthetik a projekt teljes költségét. Az építési anyagok és munkadíjak árai folyamatosan változhatnak, és egy későbbi kezdés esetén ezek az árak emelkedhetnek. A korábbi kezdés rögzítheti az árakat a jelenlegi szinten.

Bizonyos építési munkálatok kedvezőbb időjárási körülmények között végezhetők el. Ha például a földmunkákat vagy az alapozást száraz időben végzik, az sokkal hatékonyabb és gyorsabb lehet, mintha ezt esős vagy fagyos időben kellene elvégezni.

A korábbi kezdés lehetőséget ad arra, hogy a projekt határidőn belül vagy akár korábban elkészüljön. Ez különösen fontos lehet, ha a kész épületre sürgősen szükség van, például beköltözés miatt.

Az építkezés korábbi megkezdése segíthet a pénzügyi tervezésben és a cash flow menedzsmentben. A projekt korai szakaszában felmerülő költségek és bevételek jobban tervezhetők és kezelhetők, ha a munkálatok hamarabb indulnak.

Az építkezési projektek engedélyezési folyamatai időigényesek lehetnek. Ha az engedélyek és jóváhagyások már rendelkezésre állnak, a korai kezdés biztosítja, hogy ne legyenek további késedelmek jogi vagy adminisztratív okokból.

Összességében a munkálatok korábbi megkezdése hozzájárulhat a projekt hatékonyabb, költséghatékonyabb és versenyképesebb lebonyolításához, valamint a határidők betartásához.

Nagyobb lehet a hitelösszeg – de miért lehet ez fontos?

A Banknavigátor pénzügyi szakértői szerint a nagyobb hitelösszeg elérhetősége több okból is fontos lehet:

  • Nagyobb beruházási lehetőségek: Egy nagyobb hitel lehetővé teszi nagyobb és ambiciózusabb ingatlan finanszírozását.

  • Likviditás növelése: A nagyobb hitelösszeg növeli a rendelkezésre álló tőkét, ami segíthet a likviditás fenntartásában. Ez különösen fontos lehet váratlan kiadások vagy átmeneti pénzügyi nehézségek esetén.

  • Rugalmasság és biztonság: A nagyobb hitelösszeg nagyobb pénzügyi rugalmasságot biztosít, és biztonsági hálót jelenthet a pénzügyi bizonytalanságok időszakában.

Összességében egy nagyobb hitelösszeg elérhetősége javíthatja a pénzügyi stabilitást.

Több támogatás – kevesebb saját erő

A lakásvásárlás vagy építés terén növekvő támogatások révén kevesebb saját pénzre van szükség az otthon megvalósításához.

A kormányzati támogatások, kedvezményes hitelek, családtámogatási programok, valamint különféle pénzügyi könnyítések mind hozzájárulhatnak ahhoz, hogy az emberek könnyebben és kisebb anyagi teher mellett valósíthassák meg álmaik otthonát.

A CSOK Plusz (Családi Otthonteremtési Kedvezmény Plusz), egy vissza nem térítendő állami támogatást jelent a gyermeket nevelő családok számára.

Emellett léteznek különféle kedvezményes hitelprogramok, mint a Babaváró hitel, valamint az államilag támogatott lakáshitelek.

Ezek az intézkedések mind azt célozzák, hogy a családok saját megtakarításai mellett állami segítséggel könnyebben jussanak hozzá az otthonteremtéshez szükséges forrásokhoz, így csökkentve a lakásvásárlás vagy építés során felmerülő anyagi terheket.

Most az OTP Banknál lehetőség van arra, hogy két támogatási formához jussunk hozzá egy igényléssel. Ezzel előbb elkezdhetőek a munkálatok, akár több hitelhez is juthatunk, és akár még több támogatást is kaphatunk.

Összefoglalás

Az OTP Bank új lehetőséget kínál ügyfeleinek, amelynek keretében egyszerre igényelhetik a falusi CSOK-ot és a CSOK Plusz hitelt. Ez az új megoldás jelentős előnyökkel jár, hiszen így a munkálatok hamarabb megkezdődhetnek, és a hitelösszeg is magasabb lehet. A falusi CSOK és a CSOK Plusz együttes igénylése lehetővé teszi, hogy használt lakás vásárlása és korszerűsítése esetén akár kétszer akkora támogatást is kapjanak a családok, ami különösen előnyös a költséghatékony és gyors projektmegvalósítás érdekében.

Az OTP Banknál a CSOK Plusz igénylés egyszerűsített folyamata révén a családok nagyobb pénzügyi támogatáshoz juthatnak, csökkentve a saját erő szükségességét. A nagyobb hitelösszeg elérhetősége javítja a likviditást, növeli a pénzügyi rugalmasságot, és biztonsági hálót biztosít a pénzügyi bizonytalanságok esetére. A kormányzati támogatások és kedvezményes hitelek, mint a Babaváró hitel, szintén hozzájárulnak ahhoz, hogy a családok kisebb anyagi teher mellett valósíthassák meg otthonteremtési céljaikat.

Az oldalon megjelent írás kifejezetten informáló jellegű és kizárólag a Banknavigátor Kft. és a Financial Consulting Zrt. mint a szerzőknek a véleményét jeleníti meg. A szerzők ezen véleményüket az előzetes szakmai tájékozódásuk és az akkor elérhető legrészletesebb információk alapján fogalmazták meg és jelenítik meg a közzétett írásban, ennek ellenére a szöveg tartalmazhat az olvasás napján már elavult és/vagy már nem a valóságnak mindenben megfelelő adatokat. Ennek megfelelően a Banknavigátor Kft. és a Financial Consulting Zrt. a tévedés jogát teljes mértékben fenntartják, a fenti megfogalmazás semmilyen módon és formában nem tekinthető a tények egyértelmű megjelenítésének. Kérjük a döntése meghozatala előtt feltétlenül tájékozódjon és kérjen szakmai segítséget.

Ajánlott hitelek

Provident Tervező kölcsön

THM

12,9%

Futamidő

22 hó

Hitelösszeg

450.000 Ft - 1.000.000 Ft

Promóció

CIB Előrelépő Személyi Kölcsön - „A” ügyfélminősítés

THM

12,07% - 18,65%

Futamidő

12 - 96 hó

Hitelösszeg

300.000 - 15.000.000 Ft

Promóció

Minősített Fogyasztóbarát Személyi Hitel

THM

12,67% - 14,92%

Futamidő

36 - 84 hó

Hitelösszeg

3.000.000 Ft - 10.000.000 Ft

Promóció

További blogbejegyzések

Minden, amit tudni kell a CSOK Plusz törlesztésének szüneteltetéséről

Minden, amit tudni kell a CSOK Plusz törlesztésének szüneteltetéséről

2024.02.04.

A CSOK Plusz hitel egy családtámogatási forma, ami a kamattámogatás mellett a törlesztés szüneteltetésével is támogatja az igénylőket. Utánajártunk, hogy milyen módon lehet a CSOK Plusz hitel visszafizetését szüneteltetni. Mutatjuk, mit találtunk.

Tovább olvasom
Elindult a CSOK Plusz: milyen eltérések vannak a bankok között?

Elindult a CSOK Plusz: milyen eltérések vannak a bankok között?

2024.01.16.

A CSOK Plusz hitel egy támogatási forma, de attól, hogy támogatás, még hitel is. És mint minden hitel esetében, a bankok eltérő feltételekkel kínálhatják azt az ügyfeleiknek. És bár ezek az eltérések minimálisak, utánajártunk, hogy miért lehet ez fontos az igénylésnél. Mutatjuk, mit találtunk.

Tovább olvasom
Milyen családtámogatások lesznek elérhetők 2024-ben?

Milyen családtámogatások lesznek elérhetők 2024-ben?

2023.12.22.

Egy családtámogatás mindig jó. 2024-ben is jó lesz. Egy család költségvetését nagyban segítheti egy támogatás. Ezért fontos, hogy ismerjük a lehetőségeket. Megmutatjuk, hogy milyen családtámogatások lesznek elérhetők 2024-ben. Mert fontosnak tartjuk. Nagyon fontosnak.

Tovább olvasom
Most végeztél az egyetemen? Ilyen feltételekkel kaphatsz CSOK Pluszt!

Most végeztél az egyetemen? Ilyen feltételekkel kaphatsz CSOK Pluszt!

2024.03.22.

Az egyetem elvégzése után felmerülhet egy saját ingatlan megvásárlása, hogy otthont teremtsünk magunknak. Most végeztél az egyetemen? CSOK Pluszt igényelnél? Mutatjuk, milyen feltételekkel teheted meg.

Tovább olvasom

További hírek a hirnavigator.hu támogatásával