Blog

Pénzügyi hírek, újdonságok. A blogunkon mindent megtalálsz. Rövid cikkekben írunk az aktuális változásokról. Megtudhatsz mindent az állami támogatásokról, a kamattámogatott hitelekről. Lehetőséget teremtünk neked, hogy élj velük. Közérthetően fogalmazzuk meg a konstrukciók lényegét. Megmutatjuk a legjobb lehetőségeket. Hogy senki ne maradjon le róla.

Általános igénylési feltételek

2022.01.08.

Minden bank a saját feltételi rendszere alapján dolgozik és így végzik a hitelképességi vizsgálatot.  Nézzük át a leggyakoribb  szempontokat:  életkor  állandó lakóhely megfelelő munkaviszony elvárt jövedelem elérhetőség okmányok megléte bankszámla Kalkulátorunk segítségével részletesen tájékozódhatsz a feltételekről és a követelményekről egyaránt.

Tovább olvasom

Meglévő hitel mellé igényelhetek személyi kölcsönt?

2022.01.08.

A felvehető hitel számát nem korlátozza szabályozás. Elvi akadálya tehát nincs annak, hogy a meglévő hitelünk mellé felvegyünk egy újabbat. Azt azonban tudnunk kell, hogy a hitelt nyújtó bank vizsgálni fogja, hogy a törlesztő részletek összege belefér-e az igazolt nettó jövedelmünkbe. 

Tovább olvasom

Mire igényelhető a személyi hitel?

2022.01.08.

A személyi hitel vagy más néven személyi kölcsön igénylésekor a pénzintézet nem kéri tőlünk, hogy meghatározzuk a hitelcélt, ezért azt bármire felhasználhatjuk.

Tovább olvasom

Egyéni vállalkozás kaphat Széchényi Kártyát?

2021.10.19.

A Széchenyi Mikrohitel GO!-t egyéni vállalkozások is igényelhetik. Ezt a konstrukciót kifejezetten a mikro-vállalkozásoknak alakították ki, így egyéni vállalkozók is kérhetik.

Tovább olvasom

Induló vállalkozás igényelhet kamattámogatott lízing konstrukciót?

2021.10.19.

A Széchenyi Lízing GO!-t kezdő vállalkozások is igényelhetik beruházásaik finanszírozására.

Tovább olvasom

Mire jó a hitelkalkulátor?

2021.10.15.

A hitelkalkulátor megmutatja a törlesztő részlet nagyságát a hitelösszeg és a futamidő megadása után. Pontosan tudhatjuk, mennyit kell fizetnünk és mennyi ideig. Megmutatja a kamatot és a THM-t, és azt is, hogy mennyi a teljes visszafizetendő összeg. Forintra pontosan kiszámolja, hogy mennyi lesz a hitel teljes díja.

Tovább olvasom

Készpénzben tudok törleszteni?

2021.10.15.

A törlesztő részletnek megfelelő összegnek havonta rendelkezésre kell állnia a hitelszerződésben megjelölt törlesztési számlán. Ez átutalással vagy pénztári befizetéssel teljesíthető. A bankfiókokban a pénz befizethető az adott számlára. 

Tovább olvasom

Más lakására lehet hitelt felvenni?

2021.10.15.

Igen. Nem csak az ingatlan tulajdonosa vehet fel hitelt az adott ingatlanra. Az ingatlan jelzáloggal történő megterheléséhez azonban az ingatlan tulajdonosának hozzájárulására is szükség van.

Tovább olvasom

Összefügg a THM-el a kamat?

2021.10.15.

Igen. A Teljes Hiteldíj Mutató, ahogy a nevében is benne van, összehasonlítható módon megmutatja nekünk, hogy mennyibe is kerül a hitel, mekkora összköltségre számíthatunk. Fontos azonban tudnunk, hogy a kamat mellett egyéb költségek is beleszámítanak a THM-be.

Tovább olvasom

A hitelbírálati díjat elutasítás esetén is kell fizetni?

2021.10.15.

Nem. A Raiffeisen Banknál csak abban az esetben kell a hitelbírálati díjat kifizetni, ha a hiteligénylés elfogadásra kerül. Ha nem kapunk hitelt, nem fizetünk.

Tovább olvasom

Kalkulátorok

Archívum