Tervező kölcsönTervező kölcsönHirdetés

Így kerülheted el a Babaváró hitel buktatóit!

2023.08.29.
Szerző: Horák Árpád
Utoljára módosítva: 2023. augusztus 29. 12:52

A Babaváró hitel még csak idén fog igazán felpörögni, hiszen az év végétől megváltoznak a szabályai. Ez azonban nem csak egy nagy lehetőség, hanem egy veszélyekkel teli út is. Azért persze nem kell megijedni. A buktatók elkerülhetők. A Banknavigátor szakértői segítenek ebben.

Így kerülheted el a Babaváró hitel buktatóit!

A Babaváró hitel – amit annyira szeretnénk

A Babaváró hitel egy állami támogatású hitelfajta, amivel a kormány a családalapítást támogatja, és a gyermekvállalást kívánja elősegíteni.

Tízmillió forintot is igényelhetünk, és a Babaváró hitel kamatmentes lesz a futamidő végéig, ha teljesítjük a szerződéses feltételeket. A Babaváró hitel, ahogy a nevében is benne van, gyermeket vállaló családoknak nyújt állami támogatást.

A szerződésben vállalnunk kell, hogy gyermekünk születik. Ha az első gyerekünk öt éven belül megszületik, akkor a Babaváró hitel a futamidő végéig kamatmentes lesz. Ha megszületik a második gyerekünk is, akkor a fennálló tartozás harminc százaléka elengedésre kerül, és a harmadik gyerekünk megszületése után már semmit nem kell visszafizetnünk.

A Babaváró hitelt akár húsz évre is igényelhetjük, és a szabályok szerint a törlesztőrészletünk nem lesz magasabb havi ötvenezer forintnál. Ezt az állam garantálja.

A Babaváró hitel, hasonlóan egy személyi kölcsönhöz, szabad felhasználású. A szabad felhasználású hitel a legnépszerűbb termék a pénzpiacon.

Nem véletlenül, hiszen sok előnnyel rendelkezik. A szabad felhasználású hitel legnagyobb előnye a nevéből is következik: bármire elkölthető a hitelösszeg. Nem kell hitelcélt igazolni a felvételéhez, vagyis nem annyira kötött, mint egy lakáshitel, és az igénylési folyamat sem annyira hosszú.

További előnye a Babaváró hitelnek, hogy csak rendszeres jövedelmet kell hozzá igazolni.

Milyen buktatói lehetnek a Babaváró hitelnek?

A Babaváró hitel egy kedvezményes kamatozású hitel, amelyet a fiatal házasok igényelhetnek gyermekvállalás támogatására.

A Babaváró hitel számos előnnyel jár, azonban vannak buktatói is, amelyeket érdemes figyelembe venni, mielőtt igénylünk.

Néhány buktató, amit érdemes figyelembe venni a Babaváró hitel igénylésekor:

  • A hitel a gyermekvállalás után legfeljebb 5 évre kamatmentes. Ha ez idő alatt nem születik gyermek, vagy a gyermekvállalás nem teljesül a feltételeknek megfelelően, akkor a hitel kamatát vissza kell fizetni.

  • A hitelhez kötelezően meg kell kötni egy törlesztési biztosítást. A biztosítás díja a hitel összegének és a futamidőnek függvényében változik.

  • A hitelhez kapcsolódik egy kezességvállalási díj. A díj mértéke a hitel összegének 0,5%-a.

  • A házaspár nem válhat el a futamidő alatt, és Magyarországon kell dolgoznia.

A Babaváró hitel egy jó lehetőség a gyermekvállalásunk támogatására, azonban fontos, hogy tisztában legyünk a buktatóival is, mielőtt igényelünk.

Hogyan kerülhetők el a Babaváró hitel buktatói?

A Babaváró hitel buktatói elkerülhetők, ha tisztában vagyunk azokkal, és átgondoltan döntünk a hitel igényléséről. Ami fontos igénylés előtt:

Ismerjük meg a feltételeket. A Babaváró hitel számos feltétele van, amelyeket teljesíteni kell a hitel igényléséhez. Fontos, hogy megismerjük ezeket a feltételeket, mielőtt igénylünk.

Tegyük fel a kérdéseket. Ha bármilyen kérdésünk van a Babaváró hitelről, forduljunk a bankhoz vagy a hitelintézethez, ahol igényelnünk szeretnénk a hitelt.

Amit mindenképpen át kell gondolni

Két fontos dolgot kell átgondolni.

Az egyik, hogy mi tesz az igénylő, ha nem születik gyermeke. Ilyen esetben ugyanis a már megkapott kamattámogatást vissza kell fizetni.

A másik, hogy nem válhatunk el a futamidő végéig. Vagyis 20 évig. Ezt előre látni szinte lehetetlen persze, de ha az igénylők bármelyikében a legkisebb kétely is felmerül, akkor át kell gondolni az igénylést.

A harmadik, kevésbé problémás eset, ha külföldre akarunk költözni. Ezt ugyanis a futamidő végéig szintén nem tehetjük meg.

A negyedik, szintén nem nagy jelentőségű, és könnyen kezelhető probléma, hogy a gyermekünknek is velünk kell élnie a futamidő végéig.

A Babaváró hitel egy jó lehetőség a gyermekvállalás támogatására, azonban fontos, hogy tisztában legyünk a buktatókkal is, és átgondoltan döntsünk a hitel igényléséről.

Ha ezeket a tippeket követjük, elkerülhetjük a buktatókat, és biztonságosan igényelhetünk Babaváró hitelt.

Összefoglalás

A Babaváró hitel egy állami támogatású hitelfajta, amelyet a kormány a családalapítás és gyermekvállalás elősegítésére hozott létre. Tízmillió forintot is igényelhetünk kamatmentesen, ha teljesítjük a feltételeket: gyermek születését vállaljuk, és ha a feltételek teljesülnek, a hitel egy részét vagy akár az egészet is elengedhetik. A hitel akár 20 évre is igényelhető, törlesztőrészlete havi 50 ezer forintnál nem magasabb. A Babaváró hitel szabad felhasználású, és csak rendszeres jövedelmet kell hozzá igazolni.

Ugyanakkor vannak buktatói is: ha 5 éven belül nem születik gyermek, vissza kell fizetni a kamatot. Kötelező törlesztési biztosítást kötni, és kezességvállalási díjat is fizetni kell. A futamidő alatt a házaspár nem válhat el, és Magyarországon kell dolgozniuk. Az esetleges buktatók elkerülésére fontos, hogy jól ismerjük a feltételeket, és átgondoltan döntsünk a hitel igényléséről. 

Az oldalon megjelent írás kifejezetten informáló jellegű és kizárólag a Banknavigátor Kft. és a Financial Consulting Zrt. mint a szerzőknek a véleményét jeleníti meg. A szerzők ezen véleményüket az előzetes szakmai tájékozódásuk és az akkor elérhető legrészletesebb információk alapján fogalmazták meg és jelenítik meg a közzétett írásban, ennek ellenére a szöveg tartalmazhat az olvasás napján már elavult és/vagy már nem a valóságnak mindenben megfelelő adatokat. Ennek megfelelően a Banknavigátor Kft. és a Financial Consulting Zrt. a tévedés jogát teljes mértékben fenntartják, a fenti megfogalmazás semmilyen módon és formában nem tekinthető a tények egyértelmű megjelenítésének. Kérjük a döntése meghozatala előtt feltétlenül tájékozódjon és kérjen szakmai segítséget.

Ajánlott hitelek

Provident Start kölcsön

THM

13,2%

Futamidő

19 hét

Hitelösszeg

100.000 Ft - 300.000 Ft

Promóció

CIB Előrelépő Személyi Kölcsön - „A” ügyfélminősítés

THM

12,07% - 18,65%

Futamidő

12 - 96 hó

Hitelösszeg

300.000 - 15.000.000 Ft

Promóció

Minősített Fogyasztóbarát Személyi Hitel

THM

12,67% - 14,92%

Futamidő

36 - 84 hó

Hitelösszeg

3.000.000 Ft - 10.000.000 Ft

Promóció

További blogbejegyzések

Babaváró hitel mellé lakáshitel – mekkora önerő kell hozzá?

Babaváró hitel mellé lakáshitel – mekkora önerő kell hozzá?

2021.09.30.

A Babaváró hitelt az igénylők nagy része ingatlanvásárlásra fordítja. Ilyenkor gyakran előfordul, hogy az igényelt hitelösszeg nem elegendő a kiválasztott ingatlan megvásárlásához. Babaváró hitel mellé azonban igényelhetünk lakáshitelt is, hogy ezzel egészítsük ki a kapott összeget. A jelzálog alapú hiteleknél a bank önerőt vár el tőlünk. Megnéztük mekkora ez az összeg, és hogy tudunk-e Babaváró hitel mellé lakáshitelt igényelni.

Tovább olvasom
Megéri állampapírba fektetni a Babaváró hitelt?

Megéri állampapírba fektetni a Babaváró hitelt?

2021.11.19.

Állampapírba fektetnéd a babaváró hitelből szerzett pénzedet, de nem tudod, megéri-e? Az alábbi cikket mindenképp olvasd végig!

Tovább olvasom
3+1 szempont, amit mindenképp fontolj meg Babaváró hitel igénylése előtt!

3+1 szempont, amit mindenképp fontolj meg Babaváró hitel igénylése előtt!

2021.11.02.

A tíz millió forintos Babaváró hitel az egyik legnépszerűbb a kormány otthonteremtési támogatásai közül. Ez nem véletlen, hiszen három szerződéskötés után született gyermek esetén a hitel fennmaradó részét már nem kell visszafizetni.

Tovább olvasom
Most akár 200 ezer forint jóváírást kaphatsz, ha Babaváró hitelt igényelsz!

Most akár 200 ezer forint jóváírást kaphatsz, ha Babaváró hitelt igényelsz!

2023.11.09.

Minden hitel igénylése mellé jól jön, ha jóváírást kapunk. Így van ez a Babaváró hitel esetében is. De mi az a jóváírás? Miért adnak a bankok egy támogatás mellé jóváírást? És mi, igénylők, hogy viszonyuljunk ehhez? Válaszok a cikkben.

Tovább olvasom

További hírek a hirnavigator.hu támogatásával