Személyi kölcsönSzemélyi kölcsönHirdetés

Így kerülheted el a Babaváró hitel buktatóit!

2023.08.29.
Szerző: Horák Árpád
Utoljára módosítva: 2023. augusztus 29. 12:52

A Babaváró hitel még csak idén fog igazán felpörögni, hiszen az év végétől megváltoznak a szabályai. Ez azonban nem csak egy nagy lehetőség, hanem egy veszélyekkel teli út is. Azért persze nem kell megijedni. A buktatók elkerülhetők. A Banknavigátor szakértői segítenek ebben.

Így kerülheted el a Babaváró hitel buktatóit!

A Babaváró hitel – amit annyira szeretnénk

A Babaváró hitel egy állami támogatású hitelfajta, amivel a kormány a családalapítást támogatja, és a gyermekvállalást kívánja elősegíteni.

Tízmillió forintot is igényelhetünk, és a Babaváró hitel kamatmentes lesz a futamidő végéig, ha teljesítjük a szerződéses feltételeket. A Babaváró hitel, ahogy a nevében is benne van, gyermeket vállaló családoknak nyújt állami támogatást.

A szerződésben vállalnunk kell, hogy gyermekünk születik. Ha az első gyerekünk öt éven belül megszületik, akkor a Babaváró hitel a futamidő végéig kamatmentes lesz. Ha megszületik a második gyerekünk is, akkor a fennálló tartozás harminc százaléka elengedésre kerül, és a harmadik gyerekünk megszületése után már semmit nem kell visszafizetnünk.

A Babaváró hitelt akár húsz évre is igényelhetjük, és a szabályok szerint a törlesztőrészletünk nem lesz magasabb havi ötvenezer forintnál. Ezt az állam garantálja.

A Babaváró hitel, hasonlóan egy személyi kölcsönhöz, szabad felhasználású. A szabad felhasználású hitel a legnépszerűbb termék a pénzpiacon.

Nem véletlenül, hiszen sok előnnyel rendelkezik. A szabad felhasználású hitel legnagyobb előnye a nevéből is következik: bármire elkölthető a hitelösszeg. Nem kell hitelcélt igazolni a felvételéhez, vagyis nem annyira kötött, mint egy lakáshitel, és az igénylési folyamat sem annyira hosszú.

További előnye a Babaváró hitelnek, hogy csak rendszeres jövedelmet kell hozzá igazolni.

Milyen buktatói lehetnek a Babaváró hitelnek?

A Babaváró hitel egy kedvezményes kamatozású hitel, amelyet a fiatal házasok igényelhetnek gyermekvállalás támogatására.

A Babaváró hitel számos előnnyel jár, azonban vannak buktatói is, amelyeket érdemes figyelembe venni, mielőtt igénylünk.

Néhány buktató, amit érdemes figyelembe venni a Babaváró hitel igénylésekor:

  • A hitel a gyermekvállalás után legfeljebb 5 évre kamatmentes. Ha ez idő alatt nem születik gyermek, vagy a gyermekvállalás nem teljesül a feltételeknek megfelelően, akkor a hitel kamatát vissza kell fizetni.

  • A hitelhez kötelezően meg kell kötni egy törlesztési biztosítást. A biztosítás díja a hitel összegének és a futamidőnek függvényében változik.

  • A hitelhez kapcsolódik egy kezességvállalási díj. A díj mértéke a hitel összegének 0,5%-a.

  • A házaspár nem válhat el a futamidő alatt, és Magyarországon kell dolgoznia.

A Babaváró hitel egy jó lehetőség a gyermekvállalásunk támogatására, azonban fontos, hogy tisztában legyünk a buktatóival is, mielőtt igényelünk.

Hogyan kerülhetők el a Babaváró hitel buktatói?

A Babaváró hitel buktatói elkerülhetők, ha tisztában vagyunk azokkal, és átgondoltan döntünk a hitel igényléséről. Ami fontos igénylés előtt:

Ismerjük meg a feltételeket. A Babaváró hitel számos feltétele van, amelyeket teljesíteni kell a hitel igényléséhez. Fontos, hogy megismerjük ezeket a feltételeket, mielőtt igénylünk.

Tegyük fel a kérdéseket. Ha bármilyen kérdésünk van a Babaváró hitelről, forduljunk a bankhoz vagy a hitelintézethez, ahol igényelnünk szeretnénk a hitelt.

Amit mindenképpen át kell gondolni

Két fontos dolgot kell átgondolni.

Az egyik, hogy mi tesz az igénylő, ha nem születik gyermeke. Ilyen esetben ugyanis a már megkapott kamattámogatást vissza kell fizetni.

A másik, hogy nem válhatunk el a futamidő végéig. Vagyis 20 évig. Ezt előre látni szinte lehetetlen persze, de ha az igénylők bármelyikében a legkisebb kétely is felmerül, akkor át kell gondolni az igénylést.

A harmadik, kevésbé problémás eset, ha külföldre akarunk költözni. Ezt ugyanis a futamidő végéig szintén nem tehetjük meg.

A negyedik, szintén nem nagy jelentőségű, és könnyen kezelhető probléma, hogy a gyermekünknek is velünk kell élnie a futamidő végéig.

A Babaváró hitel egy jó lehetőség a gyermekvállalás támogatására, azonban fontos, hogy tisztában legyünk a buktatókkal is, és átgondoltan döntsünk a hitel igényléséről.

Ha ezeket a tippeket követjük, elkerülhetjük a buktatókat, és biztonságosan igényelhetünk Babaváró hitelt.

Összefoglalás

A Babaváró hitel egy állami támogatású hitelfajta, amelyet a kormány a családalapítás és gyermekvállalás elősegítésére hozott létre. Tízmillió forintot is igényelhetünk kamatmentesen, ha teljesítjük a feltételeket: gyermek születését vállaljuk, és ha a feltételek teljesülnek, a hitel egy részét vagy akár az egészet is elengedhetik. A hitel akár 20 évre is igényelhető, törlesztőrészlete havi 50 ezer forintnál nem magasabb. A Babaváró hitel szabad felhasználású, és csak rendszeres jövedelmet kell hozzá igazolni.

Ugyanakkor vannak buktatói is: ha 5 éven belül nem születik gyermek, vissza kell fizetni a kamatot. Kötelező törlesztési biztosítást kötni, és kezességvállalási díjat is fizetni kell. A futamidő alatt a házaspár nem válhat el, és Magyarországon kell dolgozniuk. Az esetleges buktatók elkerülésére fontos, hogy jól ismerjük a feltételeket, és átgondoltan döntsünk a hitel igényléséről. 

Kalkulátorok

Archívum

Ajánlott hitelek

Minősített Fogyasztóbarát Személyi Hitel

THM

16,78% - 18,60%

Futamidő

36 - 84 hó

Hitelösszeg

3.000.000 Ft - 10.000.000 Ft

Promóció

Provident Sláger kölcsön

THM

14,9%

Futamidő

18 hó

Hitelösszeg

350.000 Ft - 700.000 Ft

Promóció

Extra Plus Személyi Kölcsön

THM

14,6% - 16,3%

Futamidő

12 - 84 hó

Hitelösszeg

500.000 - 10.000.000 Ft

Promóció

További blogbejegyzések

Babaváró hitel: mennyit kell visszafizetni, ha nem születik gyermek?

Babaváró hitel: mennyit kell visszafizetni, ha nem születik gyermek?

2022.12.09.

Ha nem születik gyermek öt éven belül, és felvettétek a Babaváró hitelt, akkor bizony komoly retorzióra számíthattok!

Tovább olvasom
5 ok, ami miatt elbukhatjátok a babaváró hitelt

5 ok, ami miatt elbukhatjátok a babaváró hitelt

2021.02.24.

Nyilvánvaló, hogy elbukhatjátok a babaváró hitelt, ha beadjátok az igénylést, hiszen ezerféle feltételnek kell megfelelnetek. Hogy milyen okokból, az alábbiakból kiderül!

Tovább olvasom
Babaváró hitel: mutatjuk a munkaviszonnyal kapcsolatos tudnivalókat

Babaváró hitel: mutatjuk a munkaviszonnyal kapcsolatos tudnivalókat

2022.01.25.

Munkaviszonnyal kapcsolatos tudnivalókban a babaváró hitel is bővelkedik; az alábbiakból mindent megtudhatsz.

Tovább olvasom
Babaváró hitel felvétele hitelkiváltásra – lehetséges?

Babaváró hitel felvétele hitelkiváltásra – lehetséges?

2020.11.23.

Sokan éltek a babaváró hitellel az utóbbi másfél évben, hiszen nagyon kedvező konstrukció, azonban annak ellenére, hogy elvileg szabad felhasználású, vannak bizonyos megkötések, amelyekhez a bankoknak és az ügyfeleknek egyaránt tartaniuk kell magukat.

Tovább olvasom