Széchenyi Hitel MAX+ fajtái és igénylés menete

Hitel összeg?

Hitel típus?

Cég alapításának éve?

További Beállítások

Válassz bankot

Széchenyi Kártya Folyószámla hitel MAX+

A Széchenyi Kártya Folyószámlahitel MAX+ a napi működési költségek finanszírozásában jelent segítséget a kkv-k számára. A hitelkeret legfeljebb 250 millió forint.

A Széchenyi Kártya Folyószámlahitel MAX+ konstrukciót maximum 3 éves futamidővel lehet igényelni. A kölcsön kamata évi fix 5 százalék.

A Széchenyi Kártya Program MAX+ program fő célja, hogy a vállalkozások versenyképességét növelje a különböző területeken nyújtott támogatással. A kedvezményes hiteltermékekre az alábbiak jellemzőek:

 • legalább 1, de akár 250 millió forintos hitelösszeg igényelhető a programon belül

 • a kamat a teljes futamidő alatt fix

 • a magyar kormány biztosítja a program kamat-, kezelési költség- és kezességi díjtámogatását

 • gyors, kényelmes adminisztráció

 • a mikro-, kis-és középvállalkozások különböző finanszírozási igényeit figyelembe véve változatos konstrukciók érhetőek el

Széchenyi Turisztikai Kártya MAX+

A Széchenyi Turisztikai Kártya MAX+ a turisztikai szektorban működő vállalkozások számára elérhető folyószámlahitel. A koronavírus járvány miatt nehéz helyzetbe kerültek a vállalkozások, különösen igaz ez a turisztikai ágazatra. A Széchenyi Turisztikai Kártya MAX+ a kedvezőtlen gazdasági folyamatok hatásának enyhítésére és kivédésre alkalmas állami díjtámogatott hiteltermék. Széchenyi Turisztikai Kártya MAX+ jelentős állami kamat-, kezelési költség- és kezességi díjtámogatással igényelhetjük, és szabadon felhasználhatjuk.

Miért jó a Széchenyi Turisztikai Kártya MAX+? A Széchenyi Turisztikai Kártya MAX+ szabad felhasználású folyószámlahitel. Beruházásra és a napi kiadások fedezésére, akár bérfizetésre is használható. A folyószámlahitelek a legdrágább hiteltermékek között vannak, ezért különösen előnyös a Széchenyi Turisztikai Kártya MAX+, hiszen mindenféle költség nélkül nyújt segítséget a vállalkozásunk számára.

Átutalással kérhetjük a számlánkra, vagy igényelhetünk hozzá bankkártyát, és azzal használhatjuk fel. Az ország több, mint kétszáz pontján igényelhető Széchenyi Turisztikai Kártya MAX+-hoz ingatlanfedezet nélkül is hozzájuthatunk. A legfeljebb 300 millió forinthoz az állam akár teljes mértékű díjtámogatást ad a kezességi díjhoz is.

Milyen feltételeknek kell megfelelni, ha Széchenyi Turisztikai Kártya MAX+-t igényelünk? A Széchenyi Turisztikai Kártya MAX+-t minden olyan kis és középvállalkozás igényelheti, amely a hatályos Széchenyi Kártya Program üzletszabályzatában felsorolt tevékenységi körök valamelyikét fő vagy melléktevékenységként végzi. Kizáró ok, ha az igénylő vállalkozásnak van lejárt köztartozása, vagy lejárt hiteltartozása. Az egyéb teljesítendő feltételeket a Széchenyi Kártya Program üzletszabályzata tartalmazza.

A Széchenyi Turisztikai Kártya MAX+ kondíciói. A Széchenyi Turisztikai Kártya MAX+ hitelkeretének összege 1 millió forint és 300 millió forint között van. A hitel futamideje maximum 3 év. A felvett hitel visszafizetése egy összegben, a szerződés lejáratának napján lesz esedékes. A hitel futamideje alatt a vállalkozásunk teljes kezelési költség támogatáshoz jut, ezért nincs kezelési költség fizetési kötelezettségünk. 

A szerződés megkötésekor kizárólag átmeneti jogcím esetén csupán a támogatással csökkentett nettó kezességvállalási díjat kell kifizetnünk. Két vagy három éves futamidő esetén évente vizsgálják ezt majd meg, az adott évre vonatkozóan. A kezességvállalási díj is nulla lesz azonban abban az esetben, ha csekély jogcímű támogatást kérünk.

Széchenyi Likviditási hitel MAX+

A Széchenyi Likviditási Hitel MAX+ arra szolgál, hogy különböző forgóeszközöket szerezzenek be segítségével a vállalkozások. Azok a forgóeszközök finanszírozhatók belőle, amelyek szükségesek a cég működéséhez. A Széchenyi Likviditási Hitel MAX+ 3 éves futamidőre igényelhető, a kamat évi fix 5 százalék.

Széchenyi Beruházási hitel MAX+

A Széchenyi Beruházási Hitel MAX+ segítségével többféle beruházási hitelcél finanszírozható. A termék felhasználási köre széles, az agrárszektorban is igénybe lehet venni. A hitelösszeg akár 1,4 milliárd forint is lehet. A kölcsön évi fix 5 százalék kamatozású.

A Széchenyi Beruházási Hitel MAX+ esetében a futamidő maximum 10 év. A hitelösszeg maximuma 1,4 milliárd forint. A konstrukció felhasználási köre bővült, a következő beruházási célokra lehet igényelni:

 • új és használt gép, berendezés, ingatlan, illetve egyéb tárgyi eszközök megvásárlása, beszerzése

 • hitelkiváltás

 • üzletrész vásárlás

 • agrár célú beruházások finanszírozása

A Széchenyi Beruházási Hitel MAX+ kamata évi fix 5%.

Széchenyi Lízing MAX+

A Széchenyi Lízing MAX+ arra szolgál, hogy elősegítse a különböző pénzügyi lízingügyletek finanszírozását. Ennél a terméknél évi fix 5 százalékos kamattal kell számolni.

A Széchenyi Lízing MAX+ beruházási kölcsönök kiegészítéseként lehet felhasználni. Az igénylés új vagy használt haszongépjárművek, gépek, berendezések és eszközök pénzügyi lízing keretében történő finanszírozására adható be. A Széchenyi Lízing MAX+ legfeljebb 7 éves futamidővel igényelhető, a hitel kamata évi fix 5%.

Széchenyi Mikrohitel MAX+

A beruházásokat segítő Széchenyi Mikrohitel MAX+ hitelterméket a legkisebb vállalkozások részére alakították ki. A kölcsön kamata évi fix 1 százalék.

A Széchenyi Mikrohitel MAX+ a mikro- és kisvállalkozások beruházási céljainak megvalósítását igyekszik segíteni. Azért hívták életre e terméket, hogy lehetőséget teremtsen a legkisebbek számára. Számos mikro-, és kisvállalkozás küzd nehézségekkel, sokan nem jutnak megfelelő hitelhez. Ezen cégek versenyképességének javítása szintén fontos cél, a Széchenyi Mikrohitel MAX+ konstrukcióban kezdő és már nagyobb múlttal rendelkező vállalkozások is részt vehetnek. A hiteltermék az ingatlan vásárlás mellett különböző tárgyi eszköz finanszírozására is igényelhető. A támogatott kamat évi fix 5%, a hitel futamideje pedig maximum 10 év a hitelösszeg 100 millió forint.

Agrár Széchenyi hitel MAX+

Az Agrár Széchenyi hitel MAX+ a mezőgazdasági szektorban tevékenykedő vállalkozások részére létrehozott szabad felhasználású folyószámlahitel. A konstrukció kedvezményes feltételrendszerrel, állami kamat és kezességi díjtámogatással áll rendelkezésre. Ez a hiteltermék előnyös feltételekkel bír: állami kamat, kezességi díj és költségtámogatás, sok millió forint hitelösszegig elérhető, akár ingatlanfedezet nélkül, gyors és egyszerűsített hitelbírálat, az ország több mint 200 pontján igényelhető, használható átutalás révén, bankkártyával készpénzfelvételre és vásárlásra.

Az új program előnyei és a regisztráció módja

A 2022-ben életbe lép új Széchenyi Kártya Program, a Széchenyi Kártya Program MAX+ több újdonsággal is szolgál, a legfontosabb kedvezmények pedig a következők:

 • fix kamat, méghozzá a teljes futamidőre értve

 • 1 millió és 1,4 milliárd forint között igényelhető kölcsön

 • a kormány biztosítja a feltételek között megadott kamat-, kezelési költség- és kezességi díjtámogatást

 • az ügyintézés menete egyszerű és gyors

 • a mikro-, kis-és középvállalkozások többféle módon elégíthetik ki különböző finanszírozási igényüket. A termékek úgy lettek megalkotva, hogy minél szélesebb körben legyenek felhasználhatóak

A Széchenyi Kártya Program MAX+ különböző konstrukcióira 2022-től lehet regisztrálni. Erre országszerte több helyen van lehetőség. Az érdeklődő vállalkozások a regisztráló irodákban adhatják le igényüket. A regisztráló irodák a területi kereskedelmi és iparkamaráknál, a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetségében és a KAVOSZ Zrt.-nél találhatóak meg.

Milyen dokumentumokra van szükség Széchenyi hitel igényléséhez?

A vállalkozásunk működését nagyban segítheti egy Széchenyi hitelkeret. A Széchenyi hitelek számtalan formája érhető el. Ha kiválasztottuk a számunkra megfelelőt, az igényléshez dokumentumokra lesz szükség.

 • Vállalkozási formának és a konstrukciónak/hiteltípusnak megfelelő igénylési lap. Az ország közel kétszáz pontján található Regisztráló irodákban ingyenes segítséget nyújtanak a kitöltéséhez. Rendelkezésünkre állnak a KAVOSZ Zrt-nél, a Kereskedelmi és Iparkamara irodáiban és a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetségénél is.
 • Az elmúlt év vagy évek gazdálkodási adatai (SZJA/EVA/KATA bevallás, éves beszámoló, főkönyvi kivonatok).
 • Bővített nemleges adóigazolás. Lényeges feltétel, hogy a vállalkozásunk nem lehet tartósan veszteséges, és nem lehet köztartozása. Nem lehet lejárt köztartozásunk és lejárt hiteltartozásunk sem.
 • Az igénylő/cégjegyzésre jogosult személyes okmányai. Kelleni fog személyi igazolvány, lakcímkártya és adóigazolvány.
 • Kezes okmányai.
 • Nyilatkozat és kezesi záradékok.

Széchenyi hitel a vállalkozás fejlesztéséhez és működtetéséhez is fontos lehet. A Széchenyi hitel széles körben használható fel, állami kamat és költségtámogatással igényelhető, akár sok százmillió forintig. Megoldhatja egy vállalkozás átmeneti pénzügyi problémáit. A Széchenyi hitel a kis és középvállalkozásoknak érhető el. Az állam kifejezetten ennek a szegmensnek a támogatására hívta életre a Széchenyi hitelt. Ha szükségünk van rá, keressünk fel egy Regisztráló irodát, és töltsük ki az igénylőlapot. Ők segítenek majd eljuttatni azt egy általunk választott hitelintézethez.

Milyen feltételekkel kapható meg a Széchenyi hitel?

A Széchenyi hitel lehet egy szabad felhasználású folyószámlahitel, ami a vállalkozások átmeneti likviditási problémáinak áthidalására szolgál. Klasszikus folyószámlahitelként működhet, így a visszatöltött hitelkeret mindig újra felhasználható. A vállalkozás napi működésével kapcsolatos bármilyen költség finanszírozható, forgóeszközöktől kezdve a bérfizetésig.

A Széchenyi hitel kis és középvállalkozások számára érhető el. Fontos, hogy az igénylőnek ne legyen lejárt köztartozása, sem lejárt hiteltartozása. Ez a szabad felhasználású folyószámlahitel ingatlanfedezet nélkül, állami kamat és kezelési költség támogatással vehető igénybe. A Széchenyi hitelhez bankkártyát is kérhetünk. A folyószámla hitelkeret akár sok millió forint is lehet. A hitel egy évig áll a vállalkozás rendelkezésére, és a már említett módon újra és újra felhasználható. A szerződés lejáratának napján a teljes összeget vissza kell fizetnünk. A hitelhez nem szükséges ingatlanfedezet, a hitel fő biztosítéka a Garantiqa Hitelgarancia Zrt.

Ha szeretnénk a vállalkozásunknak egy Széchenyi hitelt, azt a KAVOSZ Zrt-nél, a Kereskedelmi és Iparkamara irodáiban és a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetségénél igényelhetjük. A regisztráló irodában az ügyintéző segít a kérelem benyújtásában. Fontos lesz, hogy a vállalkozásunk nem lehet tartósan veszteséges, és nem lehet köztartozása. Szükségünk lesz nemleges adóigazolásra és bevallásokra, főkönyvi kivonatokra, éves beszámolókra. Kellhet még cégkivonat és társasági szerződés is. A regisztrációt követően az igénylés továbbításra kerül az általunk választott pénzintézethez, ahol a pozitív hitelbírálat után megnyitják számunkra a hitelkeretet vagy folyósítják az összeget.

A Széchenyi Kártya hitel jól jöhet a vállalkozásunk számára egy átmeneti időszakban, és jól jöhet akkor is, ha fejleszteni akarunk. A kedvező, az állam által támogatott költségek és a szabad felhasználhatóság miatt széles körben járulhat hozzá vállalkozásunk növekedéséhez, és ezzel a gazdaság fejlődéséhez. A Széchényi hitel népszerű termék, számos vállalkozás használta már fel céljai eléréséhez az utóbbi években. A Széchényi Kártya hitel már bizonyított, ha úgy érezzük, hogy szükségünk van rá, akkor keressünk fel egy regisztráló irodát, és indítsuk el az igénylést.

széchenyi hitel kalkulátor

Hol igényelhetünk a Széchenyi hitelt?

A Széchenyi hitelt a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetségénél, a KAVOSZ Zrt. regisztráló irodáiban, és a Kereskedelmi és Iparkamarák területi irodáiban igényelhetünk. Az ott dolgozó munkatársak segítenek nekünk az igénylőlap kitöltésében, és elmondják azt is, hogy milyen dokumentumok kellenek, majd az igénylőlapot a kitöltés után azonnal továbbítják az általunk kiválasztott bankhoz. Az igénylőlap kitöltése minden esetben díjmentes. Semmiféle jutalékot vagy díjat nem számolnak fel a regisztráló irodák a segítségért. Ráadásul a Széchenyi vállalkozói hitel az ország több, mint 200 pontján igényelhető.

Fontos, hogy a segítség mindig és teljes mértékben díjmentes. Semmit nem kell érte fizetni. Az előkészítés folyamata nem egyszerű, de a szakértő segítség ingyenes.

A Széchenyi hitelhez szükséges biztosítékok

Az a vállalkozás igényelhet Széchenyi hitelt, akinek egy teljes lezárt üzleti éve van. 150 millió Ft-tól már két teljes lezárt év kell. A Széchenyi hitelhez biztosíték is kell. Ez lehet a Garantiqa Hitelgarancia Zrt. készfizető kezességvállalása vagy egy nagykorú magánszemély készfizető kezességvállalása.

Nem kap Széchenyi hitelt az a vállalkozás, aminek negatív a hitelmúltja a Széchenyi hitel Programban. Kizáró ok, ha hat hónapon belül 50 százalékot meghaladó tulajdonosváltás történt, vagy a vállalkozás tulajdonosa offshore cég. A vállalkozás nem kehet tartósan veszteséges, nem lehet lejárt köztartozása, és nem állhat csőd, felszámolási, végelszámolási vagy egyéb, a megszüntetésére irányuló, jogszabályban meghatározott eljárás alatt. Az is kizáró ok, ha kizáró tevékenységeket folytat. Nem finanszírozható tevékenységek: exporthoz közvetlenül kapcsolódó tevékenység, mezőgazdasági termék termelése, feldolgozása, forgalmazása, és növénytermesztés, állattenyésztés, halászat, hal, vad és erdőgazdálkodási tevékenység, valamint teherszállító járművek vásárlása és a közúti teherszállítás.

További elvárás, hogy az igényelt hitel összege nem haladhatja meg a vállalkozás előző év bérköltségének dupláját, és az előző évi teljes árbevétel 35 százalékát.

Széchenyi hitel igénylésének menete

A KAVOSZ hálózatának munkatársai a kezdetektől segítséget nyújtanak nekünk. És ahogy ezt már írtuk, ellenszolgáltatás nélkül, ingyen töltik ki az igénylőlapunkat. Nekünk csak meg kell találnunk a vállalkozásunkhoz legközelebb eső regisztráló irodát, és az iroda szakértő kollégája segítségével kiválaszthatjuk a számunkra leginkább megfelelő hitelkonstrukciót. Ha ez valamelyik Széchenyi hitel, akkor már csak le kell ellenőriznünk, hogy a vállalkozásunk megfelel-e a Széchenyi hitel elvárt alapkövetelményeknek. A hiteligénylést gyorsan és egyszerűen nyújthatjuk be. A hiteldokumentáció összeállításához is kapunk segítséget, majd a kész anyagot eljuttatják az általunk kiválasztott bankhoz. A hitelbírálatot a pénzintézet végzi, és pozitív elbírálás után megnyitják a számlánkat vagy átutalják a hitelösszeget, és kiküldik a Széchenyi Kártyánkat is.

A Széchenyi vállalkozói hitel igénylése egyszerű és gyors folyamat, aminek a végén egy állami díjtámogatott konstrukciót használhatunk fel a vállalkozásunk fejlesztéséhez. A járványhelyzet sok vállalkozást hozott nehéz helyzetbe. A kormány úgy segíti ezeket a vállalkozásokat, hogy jelentős díjtámogatással ad nekik hitelt. Ezek a piacinál jóval kedvezőbb kamatozású konstrukciók segíthetnek a talpra állásban, és a szükséges fejlesztések végrehajtásában. Egy erős, jól működő gazdaság mindannyiunk érdeke, hiszen ezzel munkahelyeket lehet megmenteni, és a jól működő vállalkozások később adót fizetnek majd be a költségvetésbe. A gazdasági válságot túl kell élni, fejlődni kell, ehhez pedig támogatást nyújthat a Széchenyi hitel is.

A Széchenyi hitel feltételei

A Széchenyi hitel feltételei. Igénylés előtt ezekkel fontos tisztában lenni.

A Széchenyi hitel igénylőjének nem lehet lejárt tartozása és köztartozása, és meg kell felelni a kiválasztott Széchenyi hitel minden feltételeinek. Az igénylő cég nem lehet tartósan veszteséges. Lényeges, hogy a Széchenyi hitel összege vállalkozás vásárlására és tulajdonrész vásárlásra nem használható. Minimum egy éves lezárt üzleti múlttal kell rendelkeznie a vállalkozásnak. (nagyobb hitelösszegnél 2 éves lezárt múltra is szükség lehet)

A Széchenyi hitelek közül a folyószámlahitel futamideje meg is hosszabbítható. A futamidő először egy év, de ennek a lejárta előtt felülvizsgálati kérelem adható be. és kérhető a hosszabbítás. Pozitív bírálat esetén a futamidő meghosszabbodik egy évvel.

A Széchenyi hitel előnyei – folyószámlahitel

A vállalkozás átmeneti pénzügyi problémájának megoldására lehet alkalmas a Széchényi hitel. A cég napi működésével kapcsolatos valamennyi aktuálisan felmerülő kiadás finanszírozható vele. A felhasznált összeg visszafizetés után ismét felhasználható lesz. Az állami kamat, kezelési költség és kezességi díjtámogatás miatt a hitel kondíciói kedvezőek. Nem lesz szükség ingatlanfedezetre. A hitelbírálat gyors és egyszerű. A Széchényi hitel az ország közel 200 pontján igényelhető, ráadásul a hitel bankkártyával is felhasználható. 

Mi az a szabad felhasználású Széchenyi hitel? Miért jó?

A vállalkozóknak is van lehetőségük olyan típusú kölcsönt igénybe venni, mint amilyen a magánszemélyeknél a személyi kölcsön. Vállalkozóként bonyolultabb egy Széchenyi hitel felvétele annál, mint amikor magánszemélyként veszünk fel kölcsönt. Különböző Széchenyi hitelek különböző helyzetekben, eltérő célokra lehetnek jók. Van olyan Széchenyi vállalkozói hitel is, amelyet szabad felhasználásra ajánlanak a pénzintézetek.

Széchenyi hitel szabad felhasználásra vállalkozóknak? Lehetséges, attól függően, hogy milyen típusú a vállalkozásunk. Többféle Széchenyi hitelből lehet választani. Lehetünk mikro, kis vagy középvállalkozás tulajdonosai, minden cégforma számára többféle konstrukció érhető el. A különböző Széchenyi hiteleket hitelcél szerint is lehet csoportosítani. Vannak vállalkozásfejlesztési hitelek, amelyek beruházási célokat szolgálnak, üzlettámogató hitelek, folyószámla hitelek és forgóeszköz hitelek. A Széchenyi hitel kalkulátor használatával könnyen és gyorsan található meg a vállalkozás számára legideálisabb konstrukció.

A szabad felhasználású Széchenyi hitel

Lehetőségünk van szabad felhasználású Széchenyi hitelt választani. Ezt a hiteltípust a vállalkozásunk tevékenységével, gazdálkodásával kapcsolatban lehet felhasználni, azon belül viszont kötetlen a hitelcél, amelyet nem kell számlával igazolni. A Széchenyi hitel összege akár több tízmillió forint is lehet, sok esetben nem kell önerő, a futamidő akár több év is lehet, és lehet türelmi időszak is, ami alatt még nem kell elkezdeni a törlesztést. Az ilyen, szabad felhasználású Széchenyi hitel elsősorban azok számára előnyös, akik a vállalkozás fejlődését akarják elérni. A hitelösszeg széleskörűen használható fel.

A szabad felhasználású Széchenyi hitelek könnyen és gyorsan igényelhetőek, a felhasználásuk kötetlen, nem kell számla, pontos hitelcél és üzleti terv sem. A feltételeknek persze nem mindegyik vállalkozás felel meg. A cég nem állhat például csőd, felszámolási, vagy végelszámolási eljárás alatt, nem lehet lejárt köztartozása, rendelkeznie kell az üzletszerű működéséhez szükséges jogerős hatósági engedélyekkel, illetve a tulajdonos vagy tulajdonosok nem szerepelhetnek a KHR listán.

Széchenyi hitel beruházásra

A beruházási hitel kiváló lehetőség egy vállalkozás fejlesztésére. A terveinkhez szükséges összeget kiegészíthetjük vele, és megvalósíthatjuk az elképzelésinket. Sokféle termék létezik a beruházási hitelek piacán. A felvehető összeg nagysága, a futamidő, az önerő mértéke is eltérhet. A pénzintézetek biztosíthatnak türelmi időszakot számunkra, és amíg az le nem jár, addig nem kell elkezdeni a hitel visszafizetését. A bankok a törlesztés mikéntjét, a törlesztő részletek nagyságát és gyakoriságát mindig az adott vállalkozáshoz és a terveinkhez igazítják.

A beruházási hitel széles körben használható fel, ami nagy előnyt jelent. A konstrukció keretében felvett összegből azonban csak fejlesztési célok finanszírozhatóak. Például: telephely vásárlás, kialakítás vagy építés, különböző berendezések megvétele, már meglevő gyártókapacitások bővítése, valamint újak kiépítése, a beruházáshoz kapcsolódó forgóeszköz beszerzése, illetve részvény, üzletrész és egyéb társasági részesedés megvásárlása. A beruházási hitel emellett hitelkiváltásra is felhasználható. A beruházási hitel ugyanakkor nem szabad felhasználású, a hitelcél kötött, számlával kell igazolni azt, hogy mire költöttük el a felvett összeget. A Széchenyi hitelek államilag támogatottak, ami vonzóvá teszi őket a vállalkozások körében. Beruházási hitelként nagyobb összeg, akár sok millió forint is igényelhető, és a futamidő is lehet hosszú. A beruházási hitel remek lehetőség abban az esetben, ha egy beruházás megvalósításához nincs elegendő saját tőkénk. Beruházási hitel segítségével a különböző méretű vállalkozások értékes forráshoz juthatnak fejlesztéseikhez.

A beruházási hitelt igénylő vállalkozásnak magyarországi telephellyel kell rendelkeznie. Az esetek többségében legalább két lezárt üzleti évet elvárnak, és sem lejárt köztartozása, sem lejárt hiteltartozása nem lehet az igénylő cégnek, valamint nem lehet tartósan veszteséges sem. A hitelbírálatnál a bankok alaposan megvizsgálják a kérelmező vállalkozását, az igényeket, és a jövőbeni terveiket egyaránt.

A beruházási hitelnél is érdemes megfontoltan választani a pénzintézetek ajánlataiból. Meg kell határozni, hogy mekkora kölcsönre van szükségünk az adott fejlesztéshez, valamint azt, hogy vállalkozásunk mekkora terhet tud vállalni havonta. Mindenképpen szükség lesz üzleti tervre, dokumentumokat és igazolást is be kell majd benyújtani a hitel igénylésekor.

Miért előnyös a szabad felhasználású Széchenyi hitel?

Azért annyira népszerűek a szabad felhasználású Széchenyi hitelek, mert nem kell meghatároznunk a hitelcélt. A terveinket azonnal meg akarjuk valósítani, nem szeretnénk sokat várni a pénz megérkezésére. Szabad felhasználású vállalkozói hitelek esetén nem is kell, hiszen a hitelbírálatot követően gyorsan hozzájuthatunk a pénzhez. Az igényelt összeg a számlánkra érkezik, nekünk nincs más dolgunk, mint hogy elköltsük.

Kis túlzással bármekkora összeget kérhetünk. Nem véletlenül népszerűek a szabad felhasználású vállalkozói hitelek, amiknél egyébként jellemzően a kisebb hitelösszegek dominálnak, ha azonban több tízmillió forint kell, az is elérhető lehet. Az elvárt dokumentumok, a minimális jövedelem és a kiutalási idő bankonként eltérő lehet, de azért népszerűek a szabad felhasználású Széchenyi hitelek, mert bármire, gyorsan, bármennyit kérhetünk, és egyszerűen kaphatjuk meg az igényelt összeget.

Szabad felhasználású Széchenyi hitel vállalkozásoknak – a vállalkozás fejlesztésére is felhasználható

A vállalkozások gyakran vesznek fel hitelt a vállalkozásuk fejlesztésére. Egy tőkebevonás erősítheti a piaci pozíciót, növelhetők vele a készletek, és ingatlan vagy eszközbeszerzésre is kérhetünk hitelt. A szabad felhasználású hitelek előnye, hogy minden célunkat megvalósíthatjuk belőle. Úgy hajthatjuk végre a vállalkozásunk fejlesztését, hogy közben a napi kiadásinkra is költhetünk a hitelből, ha az szükséges. Egy szabad felhasználású Széchenyi hitel nagy szabadságot ad, nem köti meg a kezünket, eldönthetjük, hogy aktuálisan mi a legfontosabb a vállalkozásunk optimális működéséhez.

Miben különbözik a szabad felhasználású Széchenyi hitel és a szabad felhasználású vállalkozói jelzáloghitel?

A szabad felhasználású Széchenyi hitel és a szabad felhasználású vállalkozói jelzáloghitel felhasználását tekintve nem különbözik egymástól. Mindkettő korlátozás nélkül, szabadon, bármire elkölthető. Az igénylés menete, a kamatok, a felmerülő előzetes költségek és a kiutalási idő viszont már lényeges eltéréseket mutathatnak.

A szabad felhasználású vállalkozói jelzáloghitelhez ingatlanfedezetet kell biztosítanunk. A hitelfelvétel előtt lesznek költségeink. Ki kell fizetnünk az értékbecslés díját és a közjegyzőt is. Hosszabb kiutalási idővel számolhatunk. A kiutalás több hetet is igénybe vehet, így nem jutunk azonnal a pénzhez. A hitelbírálat is hosszabb időt vesz igénybe. Az igényelt összeget szabadon, bármire elkölthetjük, ugyanúgy, mint a szabad felhasználású Széchenyi hitelnél. A bevont ingatlanfedezet miatt a kamatai kedvezőek, de nem versenyezhetnek az államilag támogatott Széchenyi hitellel.

Ha hosszabb futamidőben és magasabb hitelösszegben gondolkodunk, a szabad felhasználású vállalkozói jelzáloghitel jó választás lehet. Az alacsony kamatok hosszú távon nekünk kedveznek, még úgy is, hogy az előzetes költségek magasabbak a szabad felhasználású vállalkozói hitelénél. A kamatok azonban nem alacsonyabbak a Széchenyi hitelénél. Ott van még az utánajárás, az ingatlan felbecsültetése, és az út a közjegyzőhöz. Amikor választunk a két lehetőség között, mindig mérlegeljünk, számíttassuk ki egy szakértővel, hogy a kevesebb befizetett kamat elég nagy összeg-e ahhoz, hogy ellensúlyozza a kezdeti kiadásainkat. A szabad felhasználású jelzáloghitel igénylése hosszabb és bonyolultabb folyamat, mégis jobban megérheti, mint egy piaci szabad felhasználású hitel. A Széchenyi hitelnél azonban nem találunk kedvezőbbet. Nézzünk utána, és válasszuk azt, ami számunkra a megfelelőbb.

A szabad felhasználású Széchenyi hitelt mire lehet felhasználni?

Szabad felhasználású Széchenyi hitel esetén nem kell azon gondolkozni, hogy mire lehet elkölteni. A szabad felhasználású kölcsönök előnye a hitelcél maghatározásához kötött kölcsönökkel szemben az, hogy nincs szükség sem a hiteligénylés alatt, sem utána adminisztrációra. Nem kell számlákat bemutatni a hitelt nyújtó pénzintézetnek, nem kell semmilyen módon igazolni a pénz elköltését. Ez egyszerűbbé teszi a felhasználást. Az egyszerűség pedig fontos tényező egy hiteltípus kiválasztásánál.

Szabad felhasználású Széchenyi hitel – megéri az előtörlesztés?

Azt érdemes kiszámolni, hogy valóban megéri-e a szabad felhasználású Széchenyi hitel előtörlesztése. Ehhez tudni kell, hogy hány hónap van még hátra a futamidőből, és hogy mekkora a tőketartozásunk. A tőketartozás nagyságából tudhatjuk meg, hogy mi az az összeg, amit vissza kell fizetnünk. Ehhez azonban még más költségek is hozzáadódhatnak, ilyen lehet az előtörlesztés díja is. Az elő és végtörlesztésnek szinte mindig van díja, bár ez néhány esetben nulla forint. Mégsem ez a jellemző, a bankok a legtöbbször kifizettetik velünk, ha le akarjuk zárni a szabad felhasználású vállalkozói hitelt. Kérdés, hogy megéri-e feláldoznunk erre a megtakarításunkat, mert lehet, hogy jobban járunk, ha például befektetjük azt. Lehetséges, hogy a befektetés által elért nyereségünk kiegyenlíti, vagy épp meg is haladja azt a többletkiadást, amit az előtörlesztéssel el szeretnénk kerülni.

A saját forrásból történő előtörlesztésnek az az előnye, hogy ha saját forrást használunk fel, annak nem lesznek kamatköltségei. Az összeg már a rendelkezésünkre áll, nem kell fizetnünk azért, hogy azt megszerezzük. Ilyenkor egyszerűen kiszámolható, hogy megéri-e az előtörlesztés. Az előtörlesztéssel a szabad felhasználású vállalkozói hitel jövőbeni kamatait takaríthatjuk meg. Ha ez az összeg magas, akkor érdemes megfontolni az az előtörlesztést. Ilyenkor csökken a tőketartozásunk, és mivel a bank erre számolja a kamatot, így a teljes visszafizetendő összeg is alacsonyabb lesz. Az előtörlesztés szinte soha nem éri meg Széchenyi hitelnél az alacsony díjak miatt.

Egy másik hitelből is elő tudjuk törleszteni a szabad felhasználású vállalkozói hitelt. A felvett hiteleknek is lesz persze kamata és más költsége, mint a jelenlegi hitelünknek, így előfordulhat, hogy nem lesz kedvező számunkra a hitelkiváltás. Az előtörlesztés szempontjából fontos, hogy a szabad felhasználású vállalkozói hitel törlesztése annuitásos, vagyis az első hónapokban magasabb a kamat, mint a tőkerész. A futamidő végén ez már fordítva van, akkor már a tőkerész a magasabb. Ha hitelkiváltással szeretnénk megoldani a szabad felhasználású vállalkozói hitel előtörlesztését, előtte mindenképpen számoljunk, és hozzunk jó döntést. Bármennyire is körültekintően jártunk el a hiteleink hitelfelvételénél, a gazdasági környezet megváltozása miatt elképzelhető, hogy a hitelfelvételünk óta kedvezőbb kamatozású hitelek is elérhetők lettek. Ilyenkor érdemes rászánni az időt, és másik hitellel kiváltani a szabad felhasználású vállalkozói hitelt. Ezt jól használva jelentős kamatköltségtől kímélhetjük meg a céget. Főként a futamidő első éveiben éri meg előtörleszteni, az annuitásos törlesztés miatt.

Amikor szabad felhasználású vállalkozói hitelt igényelünk, és már tudjuk, hogy elő tudunk és akarunk majd törleszteni, fontos, hogy tájékozódjunk az előtörlesztés aktuális díjairól. Vannak olyan konstrukciók, ahol az elő és végtörlesztésért kevesebbet, vagy egyáltalán nem kell fizetnünk. Ez kiemelten fontos akkor, ha már a szabad felhasználású vállalkozói hitel felvételekor tudjuk, hogy élni fogunk ezzel a lehetőséggel. Az előterjesztés az időnkbe kerül. Utána kell járnunk annak, hogy mennyit, és hogyan kell fizetnünk, ha elő akarjuk törleszteni a személyi kölcsönünket. Hajlamosak vagyunk arra, hogy az időnket végtelennek és ingyenesnek gondoljuk, de ahogy a mondás tartja: az idő pénz. Nehezen meghatározható az ügyintézéssel töltött idő értéke, de ne feledkezzünk meg arról, hogy azért ez sincs ingyen. Nem kis energia-befektetésre is szükségünk lesz, lehet, hogy többször kell telefonálnunk, de akár a bankfiókba is be kell mennünk, ha előtörlesztés mellett döntöttünk. Az előtörlesztés utánajárással, energia-befektetéssel jár, és konkrét kiadásaink is lehetnek.

Általánosságban az mondható el, hogy a Széchenyi hitelt nem érdemes előtörleszteni, de másik, piaci alapú vállalkozói hitel előtörlesztésére kiváló lehetőség lehet a Széchenyi hitel.

Szabad felhasználású Széchenyi hitel igénylése – céges autóvásárlásra

Aki ki szeretné egészíteni a megtakarítását az az autólízing mellett a szabad felhasználású Széchenyi hitelt is választhatja. Több előnye is van egy autó megvásárlásának szabad felhasználású Széchenyi hitelből. Nincs szükség önerőre, a teljes vételár finanszírozható a hitelből. Az autó egyből a cég tulajdonába kerül, és akár az átírás költsége is kifizethető a hitelből. Ez nagy szabadságot ad a gépkocsi kiválasztásánál, és még az első nagyobb szervizre is futhatja a hitelből, a kölcsön nagyságától függően. Nem lesz probléma az autó életkora sem, hiszen nem kell hitelcélt megjelölni az igényléskor. Casco-t is csak abban az esetben kell kötni, ha az új tulajdonos úgy dönt, hogy ezt szeretné, szemben az autólízinggel, ahol ez minden esetben kötelező.

széchenyi hitelek

Szabad felhasználású Széchenyi hitel igénylése – piaci hitel helyett

Mivel a szabad felhasználású Széchenyi hitel igényléskor nem kell megjelölni a hitelcélt, ezért az igényelt összeg bármire felhasználható. Az egyik ilyen cél lehet, egy piaci hitel kiváltása. A gyorsan változó gazdasági környezetben előfordulhat, hogy kedvezőbb feltételekkel lehet kölcsönhöz jutni, így a hitelkiváltás megtakarítást eredményezhet. A megtakarítás mellett a másik előnye lehet a kiváltásnak, hogy egyszerűsödnek a pénzügyek. Ezt úgy lehet elérni, hogy több hitelt vált ki egyszerre a vállalkozás, és így csökken a havi kötelezettségek száma, hiszen kevesebb számlára kell pénzt utalni. Ha kettő vagy több részlet helyett csak egy részletet kell elutalni, az jobban nyomon követhető, és így jobban is tervezhető.

Szabad felhasználású Széchenyi hitel igénylése – a könnyen igényelhető hitel

Ha már hitelt igényelünk, az legyen egyszerű. Az egyszerű igénylési folyamat, a kisebb számú elvárt dokumentum vonzóvá tesz egy hitelterméket. Nagyon nem mindegy, hogy mennyi időt és energiát kell fordítani egy hiteldokumentáció benyújtására. Minél kevesebb dokumentumot vár el a pénzintézet, annál gyorsabban és könnyebben beadható az igénylés. Ráadásul, ha ezek a dokumentumok kéznél vannak, és nem kell a beszerzésükkel bajlódni, az további érv a hitel mellett.

Az egyszerűség abban is megnyilvánulhat, hogy nem kell heteket várni a bírálatra. A szabad felhasználású Széchenyi hitelt gyorsan jóváhagyhatják, szemben más hitelekkel, ahol akár hónapokat is kell várni egy bírálatra. Ez tervezhetővé teszi a kiadásokat, és a cél megvalósításával sem kell várni. A megálmodott, vágyott célt azonnal meg lehet valósítani. Az igazán gyors elbírálás nem gördít akadályt a megvalósítás elé.

Széchenyi hitel – mekkora legyen a havi törlesztőrészlet?

Konkrét elképzeléssel rendelkezhet egy Széchenyi hitel igénylés beadásakor, aki hitelt szeretne. Nem csak a futamidő hossza, de a havi törlesztőrészlet nagysága is konkrét összeg lehet. A pénzintézetek mindig pozitívan állnak hozzá az ügyfelek kéréseihez, ugyanakkor azt is tudni kell, hogy bizonyos kérdésekben szabályok kötik őket. Szabály írhatja elő azt is, hogy egy vállalkozás mekkora mértékben terhelhető. Hiába érzi úgy a vállalkozás, hogy ennél többet is gond nélkül ki tud fizetni, a bank nem engedélyez majd magasabb törlesztőrészletet.

Az ideális törlesztőrészlet megfelel az előírásoknak, és a cég számára is elfogadható. A részlet nem lehet magasabb annál, amit a vállalkozás költségvetése gond nélkül elbír, és arra is érdemes gondolni, hogy előre nem látható, nem várt események miatt nehézséget jelenthet kifizetni az aktuális részletet. Az ideális havi törlesztőrészlet kiválasztásakor gondolni kell mindenre. Arra, hogy ez a teher hónapokig vagy évekig minden hónapban jelentkezni fog, és arra is, hogy a nemfizetésnek beláthatatlan következményei lehetnek a vállalkozásra nézve. Mindenre nem lehet felkészülni. Mégis érdemes végiggondolni a kellemetlenebb forgatókönyveket is. Ha egy váratlan helyzetre kész ötlete van a vállalkozásnak, akkor könnyebb lehet a probléma megoldása.

Széchenyi hitel – a felelős hitelfelvételről

A Magyar Nemzeti Bank és a kereskedelmi bankok is figyelmeztetik a vállalkozásokat a felelős hitelfelvétel fontosságára. Ez paradoxonnak tűnhet, hiszen a bankok érdeke az, hogy minél több hitelt helyezzenek ki, és így minél több profitot termeljenek, mégsem az. Egy nemfizetés esetén ugyanis a pénzintézetnek kára keletkezhet, és még ha meg is próbálja csökkenteni a veszteségét, ez időbe, erőforrások felhasználásba, és nem utolsósorban pénzbe kerül neki. A bankoknak az az érdeke, hogy aki felvette a hitelt, az vissza is fizesse azt. És a vállalkozásnak is ez az érdeke. Az érdek tehát közös, érdemes megfogadni a bankok tanácsait ebben a kérdésben, hiszen nagy tapasztalattal és tudással rendelkeznek. A megfelelő nagyságú havi törlesztőrészlet elfogadása, és a felkészülés a nem várt helyzetekre, segíthet abban, hogy a hitelfelvétel segítse a céget a céljai elérésében.

A Teljes Hiteldíj Mutatóról – röviden

A Teljes Hiteldíj Mutató egy olyan szám, amivel a hiteleket összehasonlíthatjuk. Minél magasabb a THM, annál többe kerül nekünk a hitel, annál többet kell visszafizetnünk. A THM mellett azonban vannak olyan költségek is, amelyeket nem számítanak bele a THM-be. Mutatjuk, mire figyeljünk a THM mellett a hitelfelvétel során.

Milyen költségeket tartalmaz a THM? A Teljes Hiteldíj Mutató megjelenése előtt a kamat nagysága volt az irányadó, a kamat nagyságából következtettünk a hitel árára. A kamat azonban nem mutatja meg a hitel teljes költségét, hiszen egy hitel felvételekor számolnunk kell más költségekkel is. Ez akkor is igaz, ha a kamat az, ami leginkább meghatározza a THM-t. A kamat mellett azonban ott van a folyósítási díj és hitelbírálati díj is. Ezzel is számolnunk kell. Aztán ott van még a kezelési költség, és ott vannak az egyéb adminisztrációs költségek is. A THM ezeket a költségeket is tartalmazza a kamat mellett. Lesz díja a kötelezően megnyitandó folyószámlának is, és lehet, hogy a közvetítőnek is kell jutalékot fizetnünk. Jelzáloghitelek esetén további kiadásaink is lehetnek. Számítanunk kell az értékbecslés díjára, és a helyszíni szemle is pénzbe kerül. Az ingatlan-nyilvántartási eljárás sincs ingyen, ahogy a tulajdoni lap kiváltása és jelzálogjog bejegyzése sem. A THM mindezekkel számol, és ez megkönnyíti számunkra hitelek összehasonlítását. A THM ismeretében könnyebben el tudjuk dönteni, hogy melyik konstrukciót válasszuk. Vannak azonban olyan költségek is, amiket nem tartalmaz a THM.

Mi az, ami nincs benne a THM-ben? A Teljes Hiteldíj Mutató nem tartalmazza a közjegyző költségét és az ügyvédi díjat. A fedezetül szolgáló ingatlanra kötelező lesz lakásbiztosítást kötni, ennek a biztosításnak a díját sem tartalmazza a THM, pedig ez is olyan összeg, amit havonta majd fizetnünk kell. A bankszámlán történő átutalás költsége is bennünket terhel. Lehetnek még költségeink, például elő vagy végtörlesztésnél és szerződésmódosítás esetén is. Ezeket sem tartalmazza a THM. Ahogy a nemfizetésből adódó késedelmi kamatokat sem. Vannak olyan kiadások, amiket a THM nem tartalmaz, ezért igényléskor ezeket is figyelembe kell vennünk, hiszen ezek ismeretében tudunk megfelelő konstrukciót választani.

A Teljes Hiteldíj Mutató tehát nem tartalmaz minden költséget, mégis jól összehasonlítja a hiteleket. Nyugodtan követhetjük azt az irányt, hogy alacsonyabb THM egyenlő alacsonyabb költségek. A többi kiadással is számolhatunk, de a THM nagysága a legfontosabb iránymutató lehet a számunkra. A Teljes Hiteldíj Mutató célja, hogy könnyen összehasonlíthatóvá tegye a hiteleket. Ennek a célnak tökéletesen megfelel. Használjuk. Minél alacsonyabb THM-et választunk, annál kevesebbet kell a családi költségvetésből a hitel visszafizetésére fordítanunk. Általánosságban az mondható el, hogy a Széchenyi hitelek THM-e alacsony, így a hitel kifejezetten kedvezőnek számít a piaci hitelek között.

Kezdő vállalkozás hiteligénye – Széchenyi hitelek csak korlátozottan érhetők el

A pénzintézetek örömmel hiteleznek vállalkozásokat. Az induló, kezdő vállalkozásokat azonban a kellő óvatossággal kezelik. Mivel egy induló vállalkozásnak még nincs két lezárt éve, szigorúbban bírálják el ezeket. Így sem lehetetlen kölcsönhöz jutni, de mindenképpen nehezebb lesz, mintha sok éve működne a vállalkozás.

Ami jelentősen megkönnyítheti az igénylés befogadását, és pozitív elbírálását, az az ingatlanfedezet. Akár a vállalkozás, akár annak tulajdonosa vagy tulajdonosai rendelkeznek ingatlannal, és azt felajánlják fedezetként a hitelhez, az nagyban javít a helyzeten. Az ingatlanfedezet ugyanis egy olyan biztosíték a pénzintézetnek, ami garantálja, hogy a hitel visszafizetésre kerül. Ingatlanfedezet nélkül is hiteleznek a bankok, de arra fel kell készülni, hogy ebben az esetben jóval nehezebben engedélyezik majd a kért összeget. Aki rendelkezik ingatlannal, annak érdemes megfontolni azt, hogy bevonja fedezetként a hitelügyletbe.

Az induló vállalkozások fejlesztéshez, beruházáshoz kérhetnek hitelt, de lehetőség van szabad felhasználású hitel igénylésére is. Ez akár vállalkozói folyószámlahitel formájában is elérhető. A szabad felhasználású hitel segítheti a vállalkozást, hiszen az aktuálisan felmerülő igényekre lehet fordítani. Legyen az bérfizetés, forgóeszköz vásárlás vagy alapanyag beszerzés.

A vállalkozások hitelfelvétele különbözik a fogyasztási hitelekétől. Egy vállalkozói hitel igénylésénél a vállalkozás fejlődésének elősegítése a cél, nem a fogyasztás. Az a cél, hogy a vállalkozás eredményesebben, nyereségesebben működjön hosszú távon. Ez persze azt eredményezi majd, hogy a cég tulajdonosai később majd jobban élhetnek, többet fogyaszthatnak, de a hitel közvetlen célja az, hogy a vállalkozás meg tudja állni a helyét a piaci versenyben, és stabilan és eredményesen működjön.

A kezdő vállalkozások egy része likviditási problémákkal küzd. Ez azért probléma, mert az elmaradt szükséges fejlesztések versenyhátrányt okozhatnak. Ez áthidalható egy induló vállalkozás számára egy kezdő vállalkozói hitellel. Egy megfelelően elköltött vállalkozói hitel nagyot lendíthet egy vállalkozás működésén.

Ha egy vállalkozás fejlődésének csupán a forráshiány az oka, arra tökéletes megoldás a kezdő vállalkozói hitel. A vállalkozói hitel lehetőséget ad a tervek mielőbbi megvalósítására, hiszen a vállalkozásnak nem kell megvárnia, amíg a saját nyereségét forgathatja vissza a cégbe. Az idő pedig gyakran fontos tényező, egy olyan beruházás, ami azonnal megvalósítható, nagy lökést adhat a fejlődéshez. Kezdő vállalkozóként érdemes gondolni erre, és keresni egy olyan konstrukciót, ami hozzájárulhat a vállalkozás gyors fejlődéséhez. Ilyenkor gondolni kell a Széchenyi hitelre is, de azt tudni kell, hogy az induló vállalkozások számára a Széchenyi hitelek csak korlátozottan hozzáférhetőek.

Az oldalon megjelent írás kifejezetten informáló jellegű és kizárólag a Banknavigátor Kft. és a Financial Consulting Zrt. mint a szerzőknek a véleményét jeleníti meg. A szerzők ezen véleményüket az előzetes szakmai tájékozódásuk és az akkor elérhető legrészletesebb információk alapján fogalmazták meg és jelenítik meg a közzétett írásban, ennek ellenére a szöveg tartalmazhat az olvasás napján már elavult és/vagy már nem a valóságnak mindenben megfelelő adatokat. Ennek megfelelően a Banknavigátor Kft. és a Financial Consulting Zrt. a tévedés jogát teljes mértékben fenntartják, a fenti megfogalmazás semmilyen módon és formában nem tekinthető a tények egyértelmű megjelenítésének. Kérjük a döntése meghozatala előtt feltétlenül tájékozódjon és kérjen szakmai segítséget.

Így kaphatod meg a hitelt

Széchenyi Hitel MAX+ fajtái és igénylés menete - Kalkuláció

1. Kalkuláció

Versenyeztesd meg a bankok ajánlatait, és válaszd ki a számodra legkedvezőbbet.

Széchenyi Hitel MAX+ fajtái és igénylés menete - Kiválasztás

2. Kiválasztás

Kattints az "érdekel" gombra és kérj ajánlatot.

Széchenyi Hitel MAX+ fajtái és igénylés menete - Igénylés

3. Igénylés

Állítsd össze a bank által kért dokumentumokat és add be hiteligénylésedet.

Széchenyi Hitel MAX+ fajtái és igénylés menete - Szerződés

4. Szerződés

A kiválasztott bankban megtörténik a szerződéskötés, majd ezt követően hamarosan a folyósítás.

Gyakran Ismételt Kérdések

Először is érdemes felkeresni a legközelebbi irodát (ez lehet a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetségénél, a helyi kereskedelmi és iparkamaránál, valamint egy KAVOSZ-irodában), ahol lehet regisztrálni. Ha kiválasztottuk, melyik kölcsönt szeretnénk igényelni, össze kell gyűjteni az ehhez kapcsolatos dokumentumokat. Bankot is kell választani (nem mindegy, hogy melyiket, mert lehetnek különbségek a hitelbírálatnál), majd ott időpontot egyeztetni és a kérelmet beadni.

Ebben az esetben a pénzintézet a kezest szólítja fel a törlesztésre, illetve természetesen elképzelhető a szerződés bank általi felmondása is.

A kezes azt vállalja, hogy a bank felszólítására fizet az adós helyett. Ha nem fizet, végrehajtás indulhat ellene. Ingatlanfedezetet nem kell adnia.

Minden olyan mikro-, kis- és közép vállalkozás, amelynek nincs lejárt köztartozása és lejárt hiteltartozása.

Igen. Kártyával könnyen és egyszerűen lehet felhasználni a folyószámlahitelt, és a Széchenyi Kártya válik a vállalkozás bankkártyájává.

A magas hitelösszeg, a széleskörű felhasználás és a maximalizált állami támogatás.

Igen. Kezességvállalás díját is ki kell fizetni. Ezt a Garantiqa Hitelgarancia Zrt és az Agrár Vállalkozási Hitelgarancia Alapítvány határozza meg.

A Széchenyi Mikrohitel MAX+ egyéni vállalkozások számára is elérhető. Ezt a konstrukciót kifejezetten a mikro-vállalkozásoknak alakították ki, így egyéni vállalkozók is kérhetik.

Széchenyi hitelt a KAVOSZ regisztráló irodáiban lehet igényelni, az ország közel kétszáz pontján. Bár a pénzintézetek folyósítják a hitelt, az igénylés csak a regisztráló irodákban indítható el.

A Széchenyi hitel díjtámogatása jelentős. A kamat évi fix 5%, és a hitel többi költségére is ad támogatást az állam.

A Széchenyi Hitelt csak mikro-, kis- és középvállalkozások igényelhetik, olyan cégek, amelyeknek legalább egy éves lezárt üzleti múltjuk van, viszont nincs köztartozásuk. A Széchenyi Hitel különböző konstrukcióiban igényelt hitelösszeg nem fordítható cégvásárlásra, illetve részesedést, és tulajdonrészt sem lehet finanszírozni a felhasználásával. Az igénylő vállalkozás nem lehet tartósan veszteséges.

A legfontosabb dokumentumok:

 • kitöltött igénylőlap

 • nemleges adóigazolások

 • gazdálkodási adatok az elmúlt évekről, például SZJA bevallás, éves beszámoló, főkönyvi kivonatok

 • az igénylő/cégjegyzésre jogosult személyes okmányai

 • kezes vagy kezesek okmányai

 • nyilatkozat

 • cégkivonat, társasági szerződés

A hitelbírálat időtartama nagyban függ a forgalmazó bankok eljárási szokásaitól. Természetesen attól is, hogy a Széchenyi Hiteleken belül milyen terméket választottunk, illetve az adott feltételeknek milyen gyorsan és alaposan tudunk megfelelni. A hitelbírálat átlagos ideje 1-6 hónap ezek függvényében.

A weboldalon megjelenített egyes ajánlatok megjelenítését több tényező befolyásolhatja, így az ajánlatra vonatkozó feltételek és megadott adatok, valamint a weboldalt üzemeltetőnek az ajánlatot tevővel való megállapodásai. Az ajánlatok megjelenítésekor ezért nem független rangsorolás valósulhat meg, hanem a szerződött partnerek ajánlatai kiemeléssel előbbre kerülhetnek a listán.

Legutóbbi blogbejegyzések

Babaváró hitel 30 év felett: Tudd meg, mikor és hogyan igényelheted

Babaváró hitel 30 év felett: Tudd meg, mikor és hogyan igényelheted

2024.07.19.

A Babaváró támogatás a kamatmentessége és a szabad felhasználhatósága miatt minden gyermeket tervező család számára nagy segítség lehet. Utánajártunk, hogy milyen életkori korlátozásokkal lehet 2024-ben Babaváró hitelt igényelni. Mert 30 felett is van élet.

Tovább olvasom
A Gránit Bank újdonsága: Otthonfelújítási támogatás online igényléssel

A Gránit Bank újdonsága: Otthonfelújítási támogatás online igényléssel

2024.07.17.

A Gránit Bank eddig is lehetővé tette az online igénylést a termékeinél, és ez a lehetőség most az Otthonfelújítási támogatásnál is elérhető. De miért jó ez az igénylőnek? Érdemes online igényelni egy támogatást? Hogy kapunk segítséget, ha elakadtunk? Minden válasz egy helyen, röviden, közérthetően.

Tovább olvasom
Minden, amit a tranzakciós illeték emeléséről tudnod kell 2024-ben!

Minden, amit a tranzakciós illeték emeléséről tudnod kell 2024-ben!

2024.07.12.

2024-ben Magyarországon ismét napirendre került a tranzakciós illeték kérdése, hiszen a kormány bejelentette, hogy jelentős emelés várható. Ez a változás számos kérdést és aggodalmat vetett fel mind a lakosság, mind a vállalkozások körében. Utánajártunk és részletesen bemutatjuk, hogy miért történik az emelés, hogyan hat ez az átlagemberek pénzügyeire, és milyen várható gazdasági következményei lehetnek.

Tovább olvasom
Egyes Babaváró támogatásoknál meghosszabbítják a gyermekvállalási határidőt

Egyes Babaváró támogatásoknál meghosszabbítják a gyermekvállalási határidőt

2024.07.10.

Jó hír érkezett azoknak, akik még nem teljesítették a gyermekvállalási feltételét a Babaváró támogatásnak. Mert ha nem születik meg a vállalt gyermek, annak súlyos anyagi következményei lehetnek. Az eddigi határidő azonban változik, így azok, akiknek még nem született gyermekük, kaptak egy újabb esélyt, de haladékot mindenképpen. Mutatjuk a részleteket.

Tovább olvasom

További hírek a hirnavigator.hu támogatásával