Kezdő vállalkozásoknak

Hitel összeg?

Hitel típus?

Cég alapításának éve?

Sberbank

Turbó Start Vállalkozói Kölcsön

Kamat 10,99%
Futamidő 12 - 36 hó
Hitelösszeg 1.000.000 Ft

Kamat
10,99%

Futamidő
12 - 36 hó

Igénylési feltételek
Hitel részletei
Jogi információ
ÉrdekelÉrdekel

A kezdő vállalkozásoknak másféle nehézségekkel kell megküzdeniük és feltételeknek kell megfelelniük, mint azoknak a cégeknek, amelyek már legalább egy lezárt üzleti évvel rendelkeznek. A különbség természetesen a hitelezésben is jelen van, a kezdő vállalkozásoknak külön konstrukciók állnak rendelkezésükre.

Az egyik ilyen a Magyar Fejlesztési Bank Start Hitelprogramja, amelyet azért hoztak létre, hogy olyan lehetőséget biztosítsanak a kezdő vállalkozásoknak, amelyek segítik az első lépések megtételét és a kibontakozást. A konstrukció egyszerre szól azoknak, akik egy új vállalkozás indítását tervezik és azoknak, akik kezdőként fejlesztenének, beruháznának.

A kezdő vállalkozásoknak nem könnyű a dolga, ez sok szempontból van így. Az egyik dolog a forráshiány, amelyet más könnyedén megold hitelből, míg a kezdőknek erre szűkebbek a lehetőségeik. Szűkebbek, de ez nem jelenti azt, hogy egyáltalán nincsenek. Szerencsére több olyan konstrukció és program áll rendelkezésre, amely az ilyen tervezett, vagy fiatal cégekre, vállalkozásokra specializálódott. Több bank is akad, amely finanszíroz kezdő vállalkozást, ám ehhez az esetek többségében ingatlan fedezetre van szükség. Esetleg szóba jöhet a faktor finanszírozás, ez olyan konstrukció, amelynél a bank a (megbízható) vevők tartozásait finanszírozza előre.

Egy cég akkor gondolkodhat komolyabb vállalkozói hitelben, ha már túl van az egy éves működésen, hiszen ekkor a bankok már tudnak miből kiindulni, de sok államilag támogatott program csak két éves működést követően nyílik meg számukra. Viszont az első évben, vagy akár azelőtt is lehet jó lehetőségeket találni, érdemes szétnézni a piacon.

Tudni kell, hogy pénzintézetek szigorúan vizsgálják az adott vállalkozást a hitelkérelem keretében. A vizsgálat kiterjed a vállalkozás fő tevékenységére, vagyonára, árbevételére, eddig lezárt éveinek mérlegére, főkönyvi kivonataira, arra, hogy van-e a cégnek hitele, lejárt tartozása (a tulajdonosok esetében is), van-e végrehajtás, felszámolás. Fontos az üzleti terv, az, hogy milyenek a cég gazdasági-pénzügyi mutatói, valamint a tulajdonosok személye sem mellékes.

Ahogyan a magánszemélyeknél, úgy a vállalkozásoknál is meghatározó lépés a hitelfelvétel, hiszen az hosszú évekre meghatározza az adott cég életét. Emiatt is érdemes éles szemmel válogatni a különböző banki ajánlatok között.

Így kaphatod meg a hitelt

Kezdő vállalkozásoknak - Kalkuláció

1. Kalkuláció

Versenyeztesd meg a bankok ajánlatait, és válaszd ki a számodra legkedvezőbbet.

Kezdő vállalkozásoknak - Kiválasztás

2. Kiválasztás

Kattints az "érdekel" gombra és kérj ajánlatot.

Kezdő vállalkozásoknak - Igénylés

3. Igénylés

Állítsd össze a bank által kért dokumentumokat és add be hiteligénylésedet.

Kezdő vállalkozásoknak - Szerződés

4. Szerződés

A kiválasztott bankban megtörténik a szerződéskötés, majd ezt követően hamarosan a folyósítás.

Gyakran Ismételt Kérdések

A kezdő vállalkozások kategóriájába az esetek többségében azokat a cégeket soroljuk, amelyek még nem indultak el, vagy még nem rendelkeznek egy teljes, lezárt üzleti évvel.

Természetesen igen, de nem azokkal a feltételekkel, mint azok a vállalkozások, amely már régebb óta működnek. A bankoknak sok információra van szükségük a hitelbírálathoz, és az induló vállalkozásoknál nyilván kevesebb a működésre vonatkozó adat, mint a többieknél, így a lehetőségek is eltérőek.

Egy vállalkozói hitel lehet szabad felhasználású, vagy kötött. Utóbbi esetében a folyósító pénzintézet (támogatott kölcsönnél akár az állam) határozza meg azt, hogy a vállalkozás működésével kapcsolatban pontosan mire költhetjük az igényelt kölcsönt.

A hitelező bank rengeteg mindent vizsgál, nemcsak a céget, hanem a tulajdonosok helyzetét is górcső alá veszi. A kezdő vállalkozásoknál gyakran előfordul, hogy a hitelfelvételhez ingatlanfedezetet kell biztosítani.
További információ a vállalkozói hitelekről, nézd meg itt

A faktor finanszírozás is jó lehetőség lehet arra, ha egy kezdő vállalkozás hitelt szeretne felvenni. Ebben az esetben a bank nem a vállalkozás pénzügyi múltját, hanem vevőit vizsgálja meg. Ez a finanszírozási típus a vállalkozás vevőivel szembeni követelés (kiállított számla) megvételén alapul, azaz a bank követeléseket finanszíroz meg előre. Persze csak akkor, ha a szóban forgó vevők megbízhatóak. A legideálisabb helyzetben akár a a számla bruttó értékének 80-90 százalékát azonnal kézhez kaphatjuk.

Legutóbbi blogbejegyzések

Értékeidet biztonságban tudhatod, ha ingóságbiztosítást kötsz!

Értékeidet biztonságban tudhatod, ha ingóságbiztosítást kötsz!

2021.09.16.

Az ingóságbiztosítás még nem igazán elterjedt hazánkban, épp ezért igyekszünk mindenkit megismertetni a részleteivel alábbi cikkünkben.

Tovább olvasom
5 tévhit a CSOK igénylésével kapcsolatban

5 tévhit a CSOK igénylésével kapcsolatban

2021.09.15.

A CSOK igénylése összetett feladat, így nem csoda, hogy ezzel kapcsolatban sok tévhit kering – ezek közül oszlatjuk most el az öt leggyakoribbat!

Tovább olvasom
Eldőlt, ki maradhat a hitelmoratóriumban októbertől

Eldőlt, ki maradhat a hitelmoratóriumban októbertől

2021.09.14.

A kormány a legutóbbi sajtótájékozatóján utalt arra, hogy nem hagyja cserben a rászorulókat, és szeptember vége után is lehetőséget biztosít majd arra, hogy a hitelmoratóriumban maradhassanak. De ki az, akinek ezután sem kell törlesztenie? Lássuk, mit tudunk eddig.

Tovább olvasom
Mikor kell az eladott ingatlan után adót fizetnie az eladónak?

Mikor kell az eladott ingatlan után adót fizetnie az eladónak?

2021.09.13.

Az eladott ingatlan után adót kell fizetni, de csak bizonyos esetekben – mutatjuk a részleteket!

Tovább olvasom