fbpx

Kezdő vállalkozásoknak 2022

CityFaktor

Beruházási hitel - MFB Gazdaság Újjáépítési Hitel Program keretében

Hosszú futamidő

THM min. 2,5%
Futamidő 12 - 120 hó
Hitelösszeg 1.000.000 Ft - 100.000.000 Ft
Igénylési feltételek
Hitel részletei
Jogi információ

- hirdetés -

OTP

OTP Ritmus Vállalkozásfejlesztési Hitel

Alacsony törlesztőrészlet, hosszú futamidő

THM 1 havi BUBOR + 3%
Futamidő 18 - 180 hó
Hitelösszeg 3.000.000 Ft - 250.000.000 Ft
Igénylési feltételek
Hitel részletei
Jogi információ
ÉrdekelÉrdekel
Hirdetés
CityLeasing

Pénzügyi lízing vállalkozások részére

Kezdő vállalkozás is igényelheti, akár már 10% önrésszel

THM 5% - 8%
Futamidő 12 - 72 hó
Hitelösszeg 1.000.000 Ft - 50.000.000 Ft
Igénylési feltételek
Hitel részletei
Jogi információ

- hirdetés -

Mire jó a vállalkozói hitel?

Sokféle vállalkozói hitel érhető el Magyarországon. Van rövid és hosszú lejáratú vállalkozói hitel, van hitelcélhoz kötött, és van szabad felhasználású is. A vállalkozói kölcsön lehet jelzálog alapú hitel, vagy tárgyi fedezet mellett nyújtott hitel, és van olyan is, amihez nem kell tárgyi fedezet biztosítékként. Gyakori, hogy a vállalkozás tulajdonosait kezesként vonják be a hitelügyletbe. A vállalkozói hitel kamatozása lehet fix vagy változó. Kaphatunk forint és devizalapú vállalkozói hitelt is, illetve vannak olyan államilag támogatott kölcsönök is, amiket konkrét üzleti szektorok megsegítésére hoztak létre. Vállalkozói hitel nagyon sokféle van.

Sokszor egy új vállalkozás beindításához van szükségünk hitelre, de egy már működő vállalkozásnak is szüksége lehet forrásbevonásra egy pénzügyi szolgáltatójától. Kérhetünk kölcsönt a vállalkozásunk működési költségeinek fedezésére, kérhetünk pályázatokhoz, vagy alapanyag esetleg készlet megvásárlásának finanszírozására.

A vállalkozó hitelek fajtái

Attól függően, hogy egy vállalkozásnak mire van szüksége, számtalan hitelfajta közül választhat.

A folyószámlahitel egy egyszerűen igényelhető, szabad felhasználású kölcsön, ami arra szolgál, hogy rövidebb ideig tartó, átmeneti likviditási problémákat oldjunk meg vele. Lényeges lesz a vállalkozói számla pénzforgalma, ez alapján határozza meg a pénzintézet az elérhető hitelkeretet. Ha a forgalmunk nagy része készpénzes, kevesebb folyószámlahitelre számíthatunk. A folyószámlahitelhez nem kell fedezet, és csak a felhasznált hitelkeret után fogunk majd kamatot fizetni. A vállalkozói folyószámlahitel ugyanúgy működik, mint a lakossági.

A projekthitel egy, a projektek, konkrét ügyletek finanszírozására szolgáló hitelfajta. A hitel biztosítéka maga a projekt lesz. A pénzintézetek ugyanis számolnak annak eszközeivel, szerződéseivel és a várható árbevételével.

A forgóeszközhitel egy rövid távú, áthidaló hitel, a vállalkozás napi működésének segítésére. A forgóeszközhitelt készletek, követelések vagy értékpapírok finanszírozására használhatjuk fel. Nem kell hozzá ingatlanfedezet, csak a hitel célját kell igazolni a pénzintézet felé.

A beruházási hitel fejlesztésre és bővítésre használható hiteltermék. Új gépeket, berendezéseket vásárolhatunk beruházási hitellel. Önerő és fedezet is kell hozzá. Leggyakrabban hosszú távú projektekhez veszik igénybe.

Kezdő vállalkozásoknak kalkulátor

Kezdő vállalkozóként kaphatunk hitelt?

Egy vállalkozás csak akkor gondolkodhat vállalkozói hitel felvételében, ha már túl van az egy éves működésen, mert a pénzintézetek elvárják a lezárt üzleti évet. A legtöbb államilag támogatott program is csak kétéves működés után érhető el a vállalkozások számára. Ez alól azonban vannak kivételek. Már az első évben, vagy akár közvetlenül az alapítás után is lehet hiteleket találni. A kezdő vállalkozásoknak azonban nincs könnyű dolguk. Az egyik probléma a forráshiány, amelyet egy már régóta működő vállalkozás meg tud oldani hitelből, addig egy induló vállalkozásnak erre kevesebb lehetősége van. Több olyan konstrukció és program is van azonban, ami induló cégekre, vállalkozásokra specializálódott. Több pénzintézet is van, ami finanszíroz kezdő vállalkozást, ám ehhez szinte mindig ingatlanfedezetre van szükség.

A pénzintézetek többnyire két lezárt üzleti év dokumentációját, eredményeit kérik be egy vállalkozói kölcsönigénylésnél, legyen szó akár piaci, akár államilag támogatott hitelről. A kezdő vállalkozások így nehéz helyzetben vannak, de ez nem jelenti azt, hogy nekik nincs lehetőségük semmiféle finanszírozásra. Ott vannak például a mikrohitelek, a faktoring, és más konstrukciók is a rendelkezésükre állhatnak.

Mikor vegyünk fel hitelt vállalkozóként?

A felelős hitelfelvétel nem csak magánszemélyként fontos. A vállalkozásunk sikere múlhat egy jól időzített és megválasztott hitelfelvételen. A két hitelfelvétel mégis alapjaiban tér el egymástól, hiszen magánszemélyként fogyasztásra veszünk fel hitelt, míg vállalkozóként azért, hogy fejlesszük a vállalkozásunkat. A vállalkozói hitel egy befektetés a cégünk jövője érdekében, ezért ha jókor veszünk fel hitelt, gyorsabban fejlődhetünk, és nagyobbra nőhet a vállalkozásunk. Szakértők egybehangzóan állítják, hogy egy vállalkozás hitelfelvétele jó döntés. A pénz ugyanis pénzt termel, és éppen ez a célunk, amikor vállalkozást indítunk.

A Széchenyi Kártya program

A KAVOSZ Zrt által kidolgozott méltán népszerű segítség a Széchényi Kártya program. Több ezer vállalkozást segített már ezzel a programmal a kormány. Számos fajtája létezik, és rendkívül széles körben használható fel. Jó lehet beruházásokra és a napi működési költségek finanszírozására is. Bár a Széchenyi Kártya program is többnyire a már működő vállalkozásoknak érhető el, mindenképpen érdemes tájékozódnunk az induló vállalkozásnak nyújtott lehetőségekről is.

Így kaphatod meg a hitelt

Kezdő vállalkozásoknak 2022 - Kalkuláció

1. Kalkuláció

Versenyeztesd meg a bankok ajánlatait, és válaszd ki a számodra legkedvezőbbet.

Kezdő vállalkozásoknak 2022 - Kiválasztás

2. Kiválasztás

Kattints az "érdekel" gombra és kérj ajánlatot.

Kezdő vállalkozásoknak 2022 - Igénylés

3. Igénylés

Állítsd össze a bank által kért dokumentumokat és add be hiteligénylésedet.

Kezdő vállalkozásoknak 2022 - Szerződés

4. Szerződés

A kiválasztott bankban megtörténik a szerződéskötés, majd ezt követően hamarosan a folyósítás.

Gyakran Ismételt Kérdések

A kezdő vállalkozások kategóriájába az esetek többségében azokat a cégeket soroljuk, amelyek még nem indultak el, vagy még nem rendelkeznek egy teljes, lezárt üzleti évvel.

Természetesen igen, de nem azokkal a feltételekkel, mint azok a vállalkozások, amely már régebb óta működnek. A bankoknak sok információra van szükségük a hitelbírálathoz, és az induló vállalkozásoknál nyilván kevesebb a működésre vonatkozó adat, mint a többieknél, így a lehetőségek is eltérőek.

Egy vállalkozói hitel lehet szabad felhasználású, vagy kötött. Utóbbi esetében a folyósító pénzintézet (támogatott kölcsönnél akár az állam) határozza meg azt, hogy a vállalkozás működésével kapcsolatban pontosan mire költhetjük az igényelt kölcsönt.

A hitelező bank rengeteg mindent vizsgál, nemcsak a céget, hanem a tulajdonosok helyzetét is górcső alá veszi. A kezdő vállalkozásoknál gyakran előfordul, hogy a hitelfelvételhez ingatlanfedezetet kell biztosítani.
További információ a vállalkozói hitelekről, nézd meg itt

A faktor finanszírozás is jó lehetőség lehet arra, ha egy kezdő vállalkozás hitelt szeretne felvenni. Ebben az esetben a bank nem a vállalkozás pénzügyi múltját, hanem vevőit vizsgálja meg. Ez a finanszírozási típus a vállalkozás vevőivel szembeni követelés (kiállított számla) megvételén alapul, azaz a bank követeléseket finanszíroz meg előre. Persze csak akkor, ha a szóban forgó vevők megbízhatóak. A legideálisabb helyzetben akár a a számla bruttó értékének 80-90 százalékát azonnal kézhez kaphatjuk.

A weboldalon megjelenített egyes ajánlatok megjelenítését több tényező befolyásolhatja, így az ajánlatra vonatkozó feltételek és megadott adatok, valamint a weboldalt üzemeltetőnek az ajánlatot tevővel való megállapodásai. Az ajánlatok megjelenítésekor ezért nem független rangsorolás valósulhat meg, hanem a szerződött partnerek ajánlatai kiemeléssel előbbre kerülhetnek a listán.

Legutóbbi blogbejegyzések

Már csak 5 százalék a büntetőkamat a CSOK igénylőknek

Már csak 5 százalék a büntetőkamat a CSOK igénylőknek

2022.10.03.

Fellélegezhetnek azok a CSOK igénylők, akik nem tudják teljesíteni a szerződésben vállalt kötelezettségüket. A kormány ugyanis 5 százalékban maximalizálja a kamat mértékét a szerződés megszegése esetén. Ez egy igazán jó hír az érintetteknek. Lássuk, kiket érinthet a változás.

Tovább olvasom
Melyik bankoknál igényelhetők a Széchenyi MAX hitelek?

Melyik bankoknál igényelhetők a Széchenyi MAX hitelek?

2022.09.29.

A bankok már felkészültek a nagy rohamra, így már igényelhetők az új Széchenyi MAX hitelek, amit a kisvállalkozások szuperkedvezményes hitelének is neveznek. Az új Széchenyi MAX hitelek elsősorban a mikrovállalkozások számára nyújtanak kedvező kamatozású vállalkozói hiteleket az átmeneti likviditási problémák áthidalására.

Tovább olvasom
Hitelfelvétel kisokos: mit jelent a JTM mutató?

Hitelfelvétel kisokos: mit jelent a JTM mutató?

2022.09.27.

A JTM mutatóról mindenkinek tudnia kell, aki hitelt készül igényelni – ha Te is ebben a helyzetben vagy, érdemes tovább olvasnod!

Tovább olvasom
Lakásvásárlás CSOK-ból: Mit figyel az értékbecslő?

Lakásvásárlás CSOK-ból: Mit figyel az értékbecslő?

2022.09.23.

Sok házaspár, család veszi igénybe a Családi Otthonteremtési Kedvezményt, vagyis a CSOK-ot, mert jelentős segítséget nyújt számukra a közös lakásvásárlásához, a családi fészek kialakításához, meglévő ingatlan kibővítéséhez, felújításához. A támogatás igénylése akár már az első gyermek tervezésekor is benyújtható, de kérhető gyermekes családok esetén is.

Tovább olvasom