Személyi kölcsönSzemélyi kölcsönHirdetés

Kiszámítható lakáshitelt keresel? Ismerd meg a Takarék Otthon Lakáshitelt!

2022.06.30.
Szerző: Banknavigator
Utoljára módosítva: 2023. július 16. 22:37

A Takarék Otthon Lakáshitellel érdemes lehet neked is megismerkedned, hiszen egy kiszámítható, biztonságos konstrukcióról van szó.

Kiszámítható lakáshitelt keresel? Ismerd meg a Takarék Otthon Lakáshitelt!

A Takarék Otthon Lakáshitel egy alapjaiban véve hagyományosnak tekinthető lakáshitel, annak minden jellemző tulajdonságával. Ha lakást, vagy lakóházat szeretnél vásárolni, esetleg felújítanád, vagy bővítenéd a meglévő ingatlanodat, a Takarék Otthon Lakáshitel tökéletes megoldást nyújt a számodra.

Annak érdekében, hogy jó döntést hozhass, az alábbiakban részletesen ismertetjük veled a Takarék Otthon Lakáshitelt.

A Takarék Otthon Lakáshitel kondíciói

A Takarék Otthon Lakáshitel 3 és 50 millió forint közötti összegben igényelhető, a futamidő 3 és 30 év között lehet, a kamatozása és a THM-értéke pedig attól függ, hogy a kamatperiódus 5, 10, vagy 20 éves, illetve a futamidő végéig rögzített-e.

• Az 5 évre rögzített kamatozású Takarék Otthon Lakáshitel a Takarék Ötös, amelynek induló, éves kamata 7,55-9,05%, a THM-értéke pedig 8,19-9,84%.

• A 10 évre rögzített kamatozású Takarék Otthon Lakáshitel a Takarék Tízes, amelynek induló, éves kamata 6,40-8,50%, a THM-értéke pedig 6,92-9,23%.

• A Takarék Fix20 Otthon Lakáshitel a futamidő végéig rögzített kamatozású változat; a kamata 7,00-7,70%, a THM-értéke pedig 7,57-8,35%.

Mire igényelheted a Takarék Otthon Lakáshitelt?

A Takarék Otthon Lakáshitel új, vagy használt lakóingatlan, illetve építési telek vásárlására, új lakóingatlan építésére, meglévő ingatlan bővítésére, felújítására, valamint más, ingatlancélú hitelek kiváltására használható fel. Ezek alapesetben – azaz más bankoknál – több hitelkonstrukcióra oszlanak, a Takarékbank azonban egyetlen hitellel oldotta meg, amelynek felvételekor viszont meg kell adni a hitelcélt.

Milyen kedvezmények vehetőek igénybe a Takarék Otthon Lakáshitelnél?

Mint minden egyéb pénzintézetnél, így természetesen a takarékbanknál is igénybe lehet venni kamatkedvezményt, így pedig elérhető a fentebb írt legalacsonyabb THM-érték is. A kedvezmény sávos eloszlású, összesen négy sáv lehetséges.

A kamatkedvezményhez először is rendelkezni kell egy, a Takarékbanknál vezetett fizetési számlával, amelyre a kedvezménysávoknak megfelelő rendszeres havi jóváírásnak kell érkeznie. Ennek a futamidő végéig fent kell állnia, emellett pedig nem szabad 60 napot meghaladó fizetési késedelembe esni a törlesztőrészletekkel.

A kamatkedvezményhez szükséges sávok a következők:

  • sáv: 0-149.999 forintig terjedő jóváírás
  • sáv: minimum 150.000 forint jóváírás
  • sáv: minimum 350.000 forint jóváírás
  • sáv: minimum 600.000 forint jóváírás

Lényeges, hogy a jóváírás a beérkező összegek összeadott értékét jelöli, azaz a jövedelem több részletben is érkezhet. A kamatkedvezmény más-más mértékű attól függően, hogy melyik Takarék Otthon Lakáshitelről van szó – Ötös, Tízes, vagy futamidő végéig fix konstrukció –, illetve mekkora összegű a hitel.

Fontos tudni, hogy amennyiben a kamatkedvezmény valamelyik feltétele nem teljesül, úgy a kedvezmény megszűnik, viszont újbóli teljesülés esetén visszaáll.

A Takarék Otthon Lakáshitel további kedvezményei

A Takarék Otthon Lakáshitel esetében további kedvezmények is érvényesíthetőek, így például:

  • a bank nem számít fel folyósítási díjat,
  • nem számítja fel a nem hiteles tulajdoni lap lekérdezésének költségét legfeljebb 6.000 forint értékben, amennyiben az a Hitelintézetnél, a TakarNeten keresztül kerül lekérésre,
  • az első folyósítást követő 30 napon belül a bank visszatéríti az első értékbecslés díját az alapfedezetre vonatkozóan, illetve
  • visszatéríti a közokiratba foglalás díját is maximum 30.000 forintig.

Amennyiben lakáshitelt szeretnél igényelni, érdemes lehet elgondolkodnod a Takarék Otthon Lakáshitelen is, ám semmiképp se kapkodd el a döntést! Hasonlítsd össze oldalunkon a bankok legjobb ajánlatait a Takarék Otthon Lakáshitellel is, majd, ha megtaláltad, ami a leginkább megfelel az elképzeléseidnek, indítsd el az igénylési folyamatot online, mindössze néhány kattintással!

Kalkulátorok

Archívum

Ajánlott hitelek

Minősített Fogyasztóbarát Személyi Hitel

THM

15,88% - 16,97%

Futamidő

36 - 84 hó

Hitelösszeg

3.000.000 Ft - 10.000.000 Ft

Promóció

Provident Sláger kölcsön

THM

14,9%

Futamidő

18 hó

Hitelösszeg

350.000 Ft - 700.000 Ft

Promóció

Extra Plus Személyi Kölcsön

THM

14,6% - 16,3%

Futamidő

12 - 84 hó

Hitelösszeg

500.000 - 10.000.000 Ft

Promóció

További blogbejegyzések

Milyen dokumentumokra van szükség a lakásfelújítási támogatáshoz?

Milyen dokumentumokra van szükség a lakásfelújítási támogatáshoz?

2022.01.28.

A lakásfelújítási támogatás egy vissza nem térítendő támogatás gyermeket nevelő családoknak. A támogatás jövő év végéig vehető igénybe, és a munkálatokra fordított összeg felét kaphatjuk vissza az államtól. A lakásfelújítási támogatás igénylése nem egyszerű. Hogy segítsünk, mutatjuk, hogy milyen dokumentumokra van szükség a lakásfelújítási támogatáshoz.

Tovább olvasom
Milyen otthonteremtési támogatásra lehetünk jogosultak egyedülállóként?

Milyen otthonteremtési támogatásra lehetünk jogosultak egyedülállóként?

2022.11.11.

Jogosult egyedülálló is valamilyen otthonteremtési támogatásra, vagy csupán a szokványos lakáshitelek közül választhat? Az alábbi cikkből kiderül!

Tovább olvasom
Válassz környezettudatos megoldást: megérkeztek a zöld fogyasztóbarát lakáshitelek!

Válassz környezettudatos megoldást: megérkeztek a zöld fogyasztóbarát lakáshitelek!

2023.05.12.

Zöld fogyasztóbarát lakáshitelek? Az utóbbi években egyre fontosabbá vált a környezetvédelem és a fenntarthatóság kérdése, így az is fontos, hogy milyen lakáshitelt választunk. Utánajártunk, és megmutatjuk a zöld fogyasztóbarát lakáshitelek előnyeit és hátrányait, és azt, hogy milyen szempontokat kell figyelembe venni, ha ilyen hitelt szeretnénk felvenni.

Tovább olvasom
Év végéig marad a falusi CSOK

Év végéig marad a falusi CSOK

2022.07.05.

Meghosszabbították a falusi CSOK igénylési időszakát, a támogatás nem jár le június 30-ával, ez év végéig lehet még igényelni. Marad a falusi CSOK.

Tovább olvasom