Tervező kölcsönTervező kölcsönHirdetés

Kiszámítható lakáshitelt keresel? Ismerd meg a Takarék Otthon Lakáshitelt!

2022.06.30.
Szerző: Banknavigator
Utoljára módosítva: 2023. július 16. 22:37

A Takarék Otthon Lakáshitellel érdemes lehet neked is megismerkedned, hiszen egy kiszámítható, biztonságos konstrukcióról van szó.

Kiszámítható lakáshitelt keresel? Ismerd meg a Takarék Otthon Lakáshitelt!

A Takarék Otthon Lakáshitel egy alapjaiban véve hagyományosnak tekinthető lakáshitel, annak minden jellemző tulajdonságával. Ha lakást, vagy lakóházat szeretnél vásárolni, esetleg felújítanád, vagy bővítenéd a meglévő ingatlanodat, a Takarék Otthon Lakáshitel tökéletes megoldást nyújt a számodra.

Annak érdekében, hogy jó döntést hozhass, az alábbiakban részletesen ismertetjük veled a Takarék Otthon Lakáshitelt.

A Takarék Otthon Lakáshitel kondíciói

A Takarék Otthon Lakáshitel 3 és 50 millió forint közötti összegben igényelhető, a futamidő 3 és 30 év között lehet, a kamatozása és a THM-értéke pedig attól függ, hogy a kamatperiódus 5, 10, vagy 20 éves, illetve a futamidő végéig rögzített-e.

• Az 5 évre rögzített kamatozású Takarék Otthon Lakáshitel a Takarék Ötös, amelynek induló, éves kamata 7,55-9,05%, a THM-értéke pedig 8,19-9,84%.

• A 10 évre rögzített kamatozású Takarék Otthon Lakáshitel a Takarék Tízes, amelynek induló, éves kamata 6,40-8,50%, a THM-értéke pedig 6,92-9,23%.

• A Takarék Fix20 Otthon Lakáshitel a futamidő végéig rögzített kamatozású változat; a kamata 7,00-7,70%, a THM-értéke pedig 7,57-8,35%.

Mire igényelheted a Takarék Otthon Lakáshitelt?

A Takarék Otthon Lakáshitel új, vagy használt lakóingatlan, illetve építési telek vásárlására, új lakóingatlan építésére, meglévő ingatlan bővítésére, felújítására, valamint más, ingatlancélú hitelek kiváltására használható fel. Ezek alapesetben – azaz más bankoknál – több hitelkonstrukcióra oszlanak, a Takarékbank azonban egyetlen hitellel oldotta meg, amelynek felvételekor viszont meg kell adni a hitelcélt.

Milyen kedvezmények vehetőek igénybe a Takarék Otthon Lakáshitelnél?

Mint minden egyéb pénzintézetnél, így természetesen a takarékbanknál is igénybe lehet venni kamatkedvezményt, így pedig elérhető a fentebb írt legalacsonyabb THM-érték is. A kedvezmény sávos eloszlású, összesen négy sáv lehetséges.

A kamatkedvezményhez először is rendelkezni kell egy, a Takarékbanknál vezetett fizetési számlával, amelyre a kedvezménysávoknak megfelelő rendszeres havi jóváírásnak kell érkeznie. Ennek a futamidő végéig fent kell állnia, emellett pedig nem szabad 60 napot meghaladó fizetési késedelembe esni a törlesztőrészletekkel.

A kamatkedvezményhez szükséges sávok a következők:

  • sáv: 0-149.999 forintig terjedő jóváírás
  • sáv: minimum 150.000 forint jóváírás
  • sáv: minimum 350.000 forint jóváírás
  • sáv: minimum 600.000 forint jóváírás

Lényeges, hogy a jóváírás a beérkező összegek összeadott értékét jelöli, azaz a jövedelem több részletben is érkezhet. A kamatkedvezmény más-más mértékű attól függően, hogy melyik Takarék Otthon Lakáshitelről van szó – Ötös, Tízes, vagy futamidő végéig fix konstrukció –, illetve mekkora összegű a hitel.

Fontos tudni, hogy amennyiben a kamatkedvezmény valamelyik feltétele nem teljesül, úgy a kedvezmény megszűnik, viszont újbóli teljesülés esetén visszaáll.

A Takarék Otthon Lakáshitel további kedvezményei

A Takarék Otthon Lakáshitel esetében további kedvezmények is érvényesíthetőek, így például:

  • a bank nem számít fel folyósítási díjat,
  • nem számítja fel a nem hiteles tulajdoni lap lekérdezésének költségét legfeljebb 6.000 forint értékben, amennyiben az a Hitelintézetnél, a TakarNeten keresztül kerül lekérésre,
  • az első folyósítást követő 30 napon belül a bank visszatéríti az első értékbecslés díját az alapfedezetre vonatkozóan, illetve
  • visszatéríti a közokiratba foglalás díját is maximum 30.000 forintig.

Amennyiben lakáshitelt szeretnél igényelni, érdemes lehet elgondolkodnod a Takarék Otthon Lakáshitelen is, ám semmiképp se kapkodd el a döntést! Hasonlítsd össze oldalunkon a bankok legjobb ajánlatait a Takarék Otthon Lakáshitellel is, majd, ha megtaláltad, ami a leginkább megfelel az elképzeléseidnek, indítsd el az igénylési folyamatot online, mindössze néhány kattintással!

Az oldalon megjelent írás kifejezetten informáló jellegű és kizárólag a Banknavigátor Kft. és a Financial Consulting Zrt. mint a szerzőknek a véleményét jeleníti meg. A szerzők ezen véleményüket az előzetes szakmai tájékozódásuk és az akkor elérhető legrészletesebb információk alapján fogalmazták meg és jelenítik meg a közzétett írásban, ennek ellenére a szöveg tartalmazhat az olvasás napján már elavult és/vagy már nem a valóságnak mindenben megfelelő adatokat. Ennek megfelelően a Banknavigátor Kft. és a Financial Consulting Zrt. a tévedés jogát teljes mértékben fenntartják, a fenti megfogalmazás semmilyen módon és formában nem tekinthető a tények egyértelmű megjelenítésének. Kérjük a döntése meghozatala előtt feltétlenül tájékozódjon és kérjen szakmai segítséget.

Ajánlott hitelek

Provident Start kölcsön

THM

13,2%

Futamidő

19 hét

Hitelösszeg

100.000 Ft - 300.000 Ft

Promóció

CIB Előrelépő Személyi Kölcsön - „A” ügyfélminősítés

THM

12,07% - 18,65%

Futamidő

12 - 96 hó

Hitelösszeg

300.000 - 15.000.000 Ft

Promóció

Minősített Fogyasztóbarát Személyi Hitel

THM

12,67% - 14,92%

Futamidő

36 - 84 hó

Hitelösszeg

3.000.000 Ft - 10.000.000 Ft

Promóció

További blogbejegyzések

Válassz környezettudatos megoldást: megérkeztek a zöld fogyasztóbarát lakáshitelek!

Válassz környezettudatos megoldást: megérkeztek a zöld fogyasztóbarát lakáshitelek!

2023.05.12.

Zöld fogyasztóbarát lakáshitelek? Az utóbbi években egyre fontosabbá vált a környezetvédelem és a fenntarthatóság kérdése, így az is fontos, hogy milyen lakáshitelt választunk. Utánajártunk, és megmutatjuk a zöld fogyasztóbarát lakáshitelek előnyeit és hátrányait, és azt, hogy milyen szempontokat kell figyelembe venni, ha ilyen hitelt szeretnénk felvenni.

Tovább olvasom
Miből finanszírozhatjuk a fűtéskorszerűsítést?

Miből finanszírozhatjuk a fűtéskorszerűsítést?

2022.01.04.

Finanszírozni a fűtéskorszerűsítést nem egyszerű, hacsak nem veszed igénybe az erre vonatkozó támogatások egyikét.

Tovább olvasom
Lakáshitelre van szükséged? Mutatjuk, mit kínál az MKB Bank!

Lakáshitelre van szükséged? Mutatjuk, mit kínál az MKB Bank!

2023.03.07.

Az MKB Bank lakáshitele megoldás lehet a problémádra; ha lakást szeretnél vásárolni, és ehhez hitelre lenne szükséged, olvasd el alábbi cikkünket!

Tovább olvasom
Lakásfelújítás személyi kölcsönből? Mutatjuk az előnyöket és a hátrányokat!

Lakásfelújítás személyi kölcsönből? Mutatjuk az előnyöket és a hátrányokat!

2022.05.17.

Lakásfelújítást személyi kölcsönből elvégezni sokáig a leggyakoribb eshetőség volt, mostanában azonban felbukkantak alternatívák is.

Tovább olvasom

További hírek a hirnavigator.hu támogatásával