Személyi kölcsönSzemélyi kölcsönHirdetés

Élmény lett a banki ügyintézés – szelfi kamerával nyilatkozhatunk a Gránit Banknál

2023.11.21.
Szerző: Banknavigator
Utoljára módosítva: 2023. november 21. 13:26

Nem akármilyen ügyintézésre ad lehetőséget a Gránit Bank. Habár az online ügyintézés, mint szolgáltatás, már két éve elérhető, a felhasználói élmény területén nagyot lépett előre a magyarországi digitális pénzintézet.

Élmény lett a banki ügyintézés – szelfi kamerával nyilatkozhatunk a Gránit Banknál

A bank még a pandémia idején rukkolt elő az ügyfelek védelme érdekében a Babaváró kölcsön online igénylésének megoldásával. Most, 2023-ban akár már 30 perc alatt is igényelhető a kedvezményes hitel a digitális térben, így elkerülhetőek a hosszadalmas banki procedúrák.

Szelfi kamera és automatikus adatkitöltés

A Gránit Bank két évvel ezelőtt vezette be a digitális igénylési folyamatát, és ezzel forradalmasította a Babaváró igénylésének eljárását Magyarországon. A piacon egyedülállóként kínálják a kölcsön igénylését ilyen módon, száz százalékban online. A hitel igénylésének folyamata így akár 30 percre is csökkenthető. Az ügyintézés a VideóBank rendszerén keresztül zajlik, és természetesen bankárok jelenlétében történik meg a digitális szerződéskötés.

A Gránit Bank október végén jelentette be, hogy tovább finomította az online ügyintézési folyamatát, így a kölcsönigénylés még gyorsabb, egyszerűbb és kellemesebb élményt nyújt az ügyfeleknek. Az innovatív megoldások között megtalálhatók olyan funkciók, mint az igazolványok online befényképezése, az automatikus adatkitöltés, a személyre szabott dokumentumok vagy a szelfi kamerán keresztüli nyilatkoztatás. A szükséges dokumentumok és az igazolványok előkészítése, valamint a szelfi videós nyilatkozat mellett akár 30 perc alatt is lebonyolítható az igénylés. A szerződés aláírása pedig előre egyeztetett időpontban, a VideóBank rendszerén keresztül történik, és az igényelt hitelösszeg akár 24 órán belül folyósításra kerül.

Még egyszerűbb a kölcsönigénylés

Jendrolovics Péter, a Gránit Bank vezérigazgató-helyettese és a Lakossági Divízió vezetője a nyilatkozatában kitért arra, hogy a banknál már két éve teljesen online elérhető a Babaváró Kölcsön igénylési és szerződéskötési folyamata, és az idei fejlesztésekkel még tovább egyszerűsödik és gyorsul az igénylési eljárás. Nem csak a felület vált kezelhetőbbé, a bank ügyfelei számára folyamatos szakértői rendelkezésre állást is biztosít az egész folyamat során. Így az ügyfél akár telefonon, akár az otthonából a Gránit Videó Bankon keresztül is elindíthatja az eljárást, biztosítva van a személyes támogatás.

Jendrolovics Péter elmondta, hogy az igénylés feltételei továbbra is változatlanok. A Babaváró Kölcsönt bármely jogszabályi feltételnek megfelelő személy igényelheti, beleértve azokat is, akik még nem rendelkeznek a Gránit Bank ügyfélként. Sikeres folyósítás esetén a bank 200 ezer forint egyszeri ajándék jóváírással jutalmazza az ügyfelet, és az új ügyfelek további 30-30 ezer forintot kaphatnak a számlanyitásért. Így összességében akár 260 ezer forint is elérhető kedvezményként.

Az online igénylés menete

A Gránit Banknál a babaváró kölcsön igénylését és szerződéskötését is teljesen online végeztük el a példa szerint. Az igényléshez szükséges igazolások és hatósági bizonyítványok is online elérhetők, így az egész folyamatot otthonról – jelen esetben laptop segítségével – végezhettük el. A szerződés aláírása miatt sem kell a bankfiókba látogatni, és az online folyamat során az ügyintéző segítségére is számíthatunk.

Jogosultság ellenőrzése és kalkuláció

Az első lépések közé tartozik a jogosultság ellenőrzése, amelyet a Gránit Bank weboldalán tehetünk meg. A jogosultság ellenőrzését hét egyszerű kérdés megválaszolásával lehet elvégezni. Ha jogosultak vagyunk, érdemes kalkulálni a kölcsön összegét és a futamidőt, mindezt az igazolható jövedelem és a tervezett gyermekek számának figyelembevételével. Szintén a weboldalon felmérjük ezt egy hitelkalkulátor segítségével.

A hitelkalkulátor alatt közölt reprezentatív példák részletesen ismertetik, hogy milyen költségekre kell számítanunk. Érdemes néhány forgatókönyvet átvenni az igénylés előtt. Például, milyen törlesztőrészletre számíthatunk, ha az ötödik év végére születik egy gyermek. Azt is érdemes figyelembe venni, hogy milyen költségek terhelhetnek minket, ha egyáltalán nem születik gyermek. Fontos szempont ezeket is figyelembe vennünk, mivel a jelenleg felvett 10 millió forintos hitel esetén a következő 20 év során a költségek közel 17 millió forintra is nőhetnek, ha a gyermekvállalás mégsem valósulna meg.

Digitális ügyfélfiók regisztrálása

A Babaváró kölcsön igényléséhez szükséges dokumentumok feltöltését a Gránit Bank esetén úgynevezett Digitális ügyfélfiókban végezhetjük el. Ez a fiók szükséges ahhoz, hogy teljes mértékben nyomon követhessük az ügyintézési folyamatot, itt indíthatjuk el a videóbankos hívásokat, és, amennyiben a kérelmünk pozitív elbírálásban részesül, ide érkezik meg a kölcsönszerződésünk is.

Az Digitális ügyfélfiókot bárki létrehozhatja, akár azok is, akik nem a Gránit Bank ügyfelei még. A fiók elkészítése igencsak egyszerű. Először is meg kell adnunk az e-mail címünket, mobilszámunkat, és választanunk kell egy jelszót. Ezt követően már rendelkezünk Digitális fiókkal, így amint beszereztük a szükséges dokumentumokat, fel is tölthetjük azokat azonnal.

A dokumentumok feltöltésének megkezdése előtt érdemes néhány adatot kitölteni és beszerezni. Ilyen például a kölcsönigénylő lap, a KHR nyilatkozat mindkét igénylő fél részéről, valamint mindkét fél személyazonosító igazolványának, lakcímkártyájának és adóigazolványának fotója. A TB igazolás esetén elegendő csak az egyik fél igazolásának beszerzése. Miután a Digitális ügyfélfiókunkba feltöltöttük az összes dokumentumot, rákattinthatunk a „Beküldjük az igénylést!” gombra. Ezzel teljesítettük az igényléshez szükséges feladatok nagy részét.

Az első Videó Bank hívás

Amint elkészült az ügyfélfiók, a Babaváró kölcsön igénylésének következő lépése a dokumentumok ellenőrzése és nyilatkozattétel. Miután elküldtük az igénylést, várjuk meg a banki ügyintéző jelentkezését az első Videó Bank hívás időpontjáról történő egyeztetés érdekében. Ezután jön egy igen izgalmas lépés: egy Videó Bank hívást kell indítanunk a már említett digitális fiókon keresztül. És egy tanács a hívás lebonyolításához: az igénylő feleknek a kamera előtt kell lenniük, és készítsék oda a személyazonosító igazolványaikat, valamint a lakcímkártyáikat, hiszen az azonosítás során erre szükség lesz.

A videóhívás célja, hogy felhatalmazzuk a Gránit Bankot, mint eljáró hitelintézetet az eljárás megkezdésére. A videóhívásban az igénylő felek szóban is megerősítik a banki ügyintéző előtt a KHR, valamint az adatkezelési nyilatkozataikat. A videóhívás nagyjából 3-5 percet vesz csupán igénybe. Fontos tudni, hogy a Babaváró kölcsön szerződésének megkötéséhez szükséges, hogy az igénylők – amennyiben még nem ügyfelei a pénzintézetnek – nyissanak egy bankszámlát a Gránit Banknál. A számlanyitás szintén egy pár perces folyamat, és szintén egy Videó Bank hívás keretein belül történik. A dokumentumok és a bankszámla meglétének ellenőrzését követően megkezdődik a hitelbírálat.

babaváró kölcsön online igénylés

Hitelbírálat és folyósítás

Amint a hitelbírálat megtörténik a bank felől, úgy értesítést kapunk a döntésről. Pozitív döntés esetén a szerződés megkötése is Videó Bank hívás keretében történik. A folyamat nagyon hasonló, mint az első VideóBank hívás. A hívás során a szerződést az igénylő felek ellenőrzik és szóban is megerősítik. A szerződés online megkötése után általában 2 munkanapon belül a Babaváró kölcsön összege megérkezik az igénylők által kijelölt számlára.

Összegzés

Aki Babaváró hitel igénylésén gondolkodik, talán a legkönnyebb és leggyorsabb megoldást találhatja meg a Gránit banknál. Nem csak az igénylést, hanem a szerződéskötést is elvégezhetjük távolról, a pénzintézet 100 százalékos digitális megoldásával. Jelen esetben nem az igénylés, hanem a dokumentumok beszerzése okozhat kihívást az igénylő feleknek, de ez alapos felkészüléssel és utánajárással könnyen vehető akadállyá válhat.

Az oldalon megjelent írás kifejezetten informáló jellegű és kizárólag a Banknavigátor Kft. és a Financial Consulting Zrt. mint a szerzőknek a véleményét jeleníti meg. A szerzők ezen véleményüket az előzetes szakmai tájékozódásuk és az akkor elérhető legrészletesebb információk alapján fogalmazták meg és jelenítik meg a közzétett írásban, ennek ellenére a szöveg tartalmazhat az olvasás napján már elavult és/vagy már nem a valóságnak mindenben megfelelő adatokat. Ennek megfelelően a Banknavigátor Kft. és a Financial Consulting Zrt. a tévedés jogát teljes mértékben fenntartják, a fenti megfogalmazás semmilyen módon és formában nem tekinthető a tények egyértelmű megjelenítésének. Kérjük a döntése meghozatala előtt feltétlenül tájékozódjon és kérjen szakmai segítséget.

Kalkulátorok

Archívum

Ajánlott hitelek

Provident Start kölcsön

THM

13,2%

Futamidő

19 hét

Hitelösszeg

100.000 Ft - 300.000 Ft

Promóció

Minősített Fogyasztóbarát Személyi Hitel

THM

15,41% - 15,67%

Futamidő

36 - 84 hó

Hitelösszeg

3.000.000 Ft - 10.000.000 Ft

Promóció

K&H kiemelt személyi kölcsön

THM

15,4% - 16,9%

Futamidő

24 - 84 hó

Hitelösszeg

1.500.000 Ft - 10.000.000 Ft

Promóció

További blogbejegyzések

Mire elég, ha a Babaváró hitelt használjátok fel önerőként?

Mire elég, ha a Babaváró hitelt használjátok fel önerőként?

2022.07.14.

A Babaváró hitelt használnád fel önerőként az otthonod megvásárlásához? Akkor érdemes elolvasnod alábbi cikkünket!

Tovább olvasom
Babaváró hitel mellé lakáshitel – mekkora önerő kell hozzá?

Babaváró hitel mellé lakáshitel – mekkora önerő kell hozzá?

2021.09.30.

A Babaváró hitelt az igénylők nagy része ingatlanvásárlásra fordítja. Ilyenkor gyakran előfordul, hogy az igényelt hitelösszeg nem elegendő a kiválasztott ingatlan megvásárlásához. Babaváró hitel mellé azonban igényelhetünk lakáshitelt is, hogy ezzel egészítsük ki a kapott összeget. A jelzálog alapú hiteleknél a bank önerőt vár el tőlünk. Megnéztük mekkora ez az összeg, és hogy tudunk-e Babaváró hitel mellé lakáshitelt igényelni.

Tovább olvasom
5 ok, ami miatt elbukhatjátok a babaváró hitelt

5 ok, ami miatt elbukhatjátok a babaváró hitelt

2021.02.24.

Nyilvánvaló, hogy elbukhatjátok a babaváró hitelt, ha beadjátok az igénylést, hiszen ezerféle feltételnek kell megfelelnetek. Hogy milyen okokból, az alábbiakból kiderül!

Tovább olvasom
Tények és tévhitek a babaváró hitellel kapcsolatban

Tények és tévhitek a babaváró hitellel kapcsolatban

2020.10.12.

Számos tény és tévhit kering az interneten a babaváró hitellel (és még millió más dologgal) kapcsolatban, és a legtöbb kérdés általában a tévhitekre kérdez rá, ezért úgy döntöttünk, alaposan körbejárjuk az összeset, hogy eloszlathassuk őket.

Tovább olvasom