Személyi kölcsönSzemélyi kölcsönHirdetés

Újra elérhető a Diákhitel Plusz

2021.12.10.
Szerző: Csongrádi Richárd
Utoljára módosítva: 2023. július 18. 09:42

A Diákhitel Plusz október 1.-től újra igényelhető a korábbiakban megismert feltételekkel és kondíciókkal!

Újra elérhető a Diákhitel Plusz

A Diákhitel Plusz méltán volt népszerű, hiszen kiváló kondíciókkal rendelkezett, ám sajnos 2021. június 31.-én leállít a folyósítása. Mivel a hitel kamatmentes volt, sokan – több, mint 40.000 hallgató – igényelték, és persze sokan szerették volna a későbbiekben is, de ez meghiúsult. Azonban október 1. óta újra igényelhetővé vált, és szerencsére semmit nem változtattak rajta, azaz még mindig az egyik legjobb finanszírozási konstrukció, ha a tanulmányaidat szeretnéd hitelből fizetni. Fontos azonban tisztában lenni azzal is, hogy a Diákhitel Plusz legkésőbb 2022. szeptember 30.-ig igényelhető.

Milyen kondíciókkal igényelhető a Diákhitel Plusz?

A Diákhitel Plusz lényege a kamatmentesség, ám emellett még szabad felhasználású is, ami különösen keresetté tette azok között, akik a tanulmányaik finanszírozásához kerestek anyagi segítséget. A Diákhitel Plusz kamatmentesen maximum 500.000 forintot – a struktúraváltó felnőttképzésekben résztvevők esetén maximum 1.200.000 forintot – biztosít az igénylői számára, amely fix futamidejű, de maximum 5 év múltán kell teljesen visszafizetni, a törlesztést pedig a hitel felvételét követően 1 évvel kell elindítani. Az igényelt összeget a Diákhitel Központ egy összegben folyósítja az igénylők bankszámlájára.

Kik igényelhetik a Diákhitel Pluszt?

A Diákhitel Pluszt továbbra is az aktív hallgatói jogviszonnyal rendelkező felsőoktatási hallgatók, illetve a struktúraváltó felnőttképzésben a 18. életévüket betöltött, de 55 évnél nem idősebb tanulók vehetik igénybe.

Mik a Diákhitel Plusz igénylési feltételei?

A Diákhitel Pluszt azok igényelhetik, akik teljesítik a feltételeit, melyek a következők:

  • az igénylőnek magyar állampolgárnak kell lennie, vagy
  • menekültként elismertnek kell lennie, vagy
  • letelepedési, vagy bevándorlási engedéllyel kell rendelkeznie, vagy
  • a Rendeletben meghatározott jogcímen Magyarországon a szabad mozgás és tartózkodás jogával kell rendelkeznie.

A Diákhitel Pluszt igénylőnek továbbá rendelkeznie kell bejelentett lakcímmel is.

A Diákhitel Plusz egyénileg ütemezhető

Mint azt fentebb is írtuk, a Diákhitel Plusz törlesztése a hitel folyósítását követő egy év türelmi idő letelte után indul, és ez független attól, hogy már befejezted-e a tanulmányaidat, avagy még nem. A törlesztési időt viszont Te határozhatod meg, ami 1 és 5 év között bármi lehet. Lényeges viszont, hogy ezen később már nem változtathatsz, tehát érdemes alaposan átgondolnod, hogy hogyan ütemezed a törlesztéseidet. A Diákhitel Plusz visszafizetését a szabadon választható futamidő mellett a díjmentes előtörlesztés és a szintén költségmentes végtörlesztés lehetősége is segíti, amit ráadásul bármikor megtehetsz.

Milyen egyéb támogatások igényelhetőek a Diákhitel Plusz mellé?

A Diákhitel Plusz mellett még más támogatásokat is kaphatnak a tanulók, így például ösztöndíjhoz is hozzá lehet jutni. Ezeket két csoportba sorolhatjuk: az egyik a szociális ösztöndíj, amelyet állami képzésen résztvevő, anyagilag hátrányos helyzetű tanulók pályázhatnak meg, a másik pedig a tanulmányi eredmények alapján osztott ösztöndíj, amire nem szükséges külön pályázni.

Ezek mellett vannak az egyetemeken és a főiskolákon speciális juttatások is, amelyek szakmai és tudományos, valamint közéleti tevékenységekért kaphatóak.

A Diákhitel Pluszt igénylő diákok emellett is jogosultak lehetnek a 2018-ban bevezetett családtámogatási kedvezményekre is. A hitelfelvételt követően a második gyermek megszületése esetén az édesanya diákhitelének a felét, míg a harmadik gyermek megszületése után a teljes diákhitel-tartozást elengedik.

Meg ne feledkezzünk a Diákhitel Plusz mellett továbbra is elérhető Diákhitel1-ről, ami rendkívül kedvező, 1,99%-os kamatozású és szintén szabad felhasználású, valamint a Diákhitel2-ről, ami kizárólag a képzési költségre fordítható, de kamatmentes.

Ezeken túl természetesen hitelfelvételre is lehetőség nyílik a kereskedelmi bankoknál. Amennyiben ez utóbbira is szükséged lenne, hasonlítsd össze oldalunk segítségével a pénzintézetek legjobb ajánlatait, majd indítsd is el az igénylési folyamatot online, mindössze néhány kattintással!

Az oldalon megjelent írás kifejezetten informáló jellegű és kizárólag a Banknavigátor Kft. és a Financial Consulting Zrt. mint a szerzőknek a véleményét jeleníti meg. A szerzők ezen véleményüket az előzetes szakmai tájékozódásuk és az akkor elérhető legrészletesebb információk alapján fogalmazták meg és jelenítik meg a közzétett írásban, ennek ellenére a szöveg tartalmazhat az olvasás napján már elavult és/vagy már nem a valóságnak mindenben megfelelő adatokat. Ennek megfelelően a Banknavigátor Kft. és a Financial Consulting Zrt. a tévedés jogát teljes mértékben fenntartják, a fenti megfogalmazás semmilyen módon és formában nem tekinthető a tények egyértelmű megjelenítésének. Kérjük a döntése meghozatala előtt feltétlenül tájékozódjon és kérjen szakmai segítséget.

Ajánlott hitelek

Provident Start kölcsön

THM

13,2%

Futamidő

19 hét

Hitelösszeg

100.000 Ft - 300.000 Ft

Promóció

CIB Előrelépő Személyi Kölcsön - „A” ügyfélminősítés

THM

12,07% - 18,65%

Futamidő

12 - 96 hó

Hitelösszeg

300.000 - 15.000.000 Ft

Promóció

Minősített Fogyasztóbarát Személyi Hitel

THM

12,67% - 14,92%

Futamidő

36 - 84 hó

Hitelösszeg

3.000.000 Ft - 10.000.000 Ft

Promóció

További blogbejegyzések

Tanulmányok finanszírozása: diákhitel, vagy személyi kölcsön?

Tanulmányok finanszírozása: diákhitel, vagy személyi kölcsön?

2021.03.26.

A tanulmányok finanszírozása komoly teher, és nem csak a szülők, de a gyermekek számára is. Az alábbiakban megoldásokat kínálunk.

Tovább olvasom
Megéri-e Diákhitelt felvenni?

Megéri-e Diákhitelt felvenni?

2022.05.10.

A Diákhitel felvétele komoly lehetőség azok számára, akik szerényebb anyagi keretek mellett szeretnének tanulni – de vajon megéri?

Tovább olvasom
Szeptember végéig igényelhető a Diákhitel Plusz

Szeptember végéig igényelhető a Diákhitel Plusz

2022.08.30.

Kinek, hogyan, meddig igényelhető a Diákhitel Plusz? Miért érdemes kérelmezni és mely hallgatók számára nyújt segítséget a Diákhitel Plusz nyújtotta lehetőség? Ezekre válaszolunk az alábbiakban.

Tovább olvasom
Hogyan nyithatunk Diákhitel számlát?

Hogyan nyithatunk Diákhitel számlát?

2023.10.13.

Diákhitel számla a diákhitelhez? Igen. Utánajártunk, hogyan nyithatunk Diákhitel számlát. Megmutatjuk, hogy ez mennyire jó lehetőség, még azoknak is, akiknek nincs hitelük. Megmutatjuk, hogy a Diákhitel számla jobb lehet, mint egy hagyományos diákszámla, és ha már kötelező a diákhitel mellé, hogyan használható ki legjobban. Részletek a cikkben.

Tovább olvasom

További hírek a hirnavigator.hu támogatásával