Személyi kölcsönSzemélyi kölcsönHirdetés

Mire elég, ha a Babaváró hitelt használjátok fel önerőként?

2022.07.14.
Szerző: Csongrádi Richárd
Utoljára módosítva: 2022. július 14. 13:36

A Babaváró hitelt használnád fel önerőként az otthonod megvásárlásához? Akkor érdemes elolvasnod alábbi cikkünket!

Mire elég, ha a Babaváró hitelt használjátok fel önerőként?

A Babaváró hitel felhasználása önerőként nem lehetetlen, csupán egyetlen dologra kell figyelni: a folyósításától számított 90 napon belül mindössze a 75%-a fordítható erre a célra. Ha azonban ez letelik, már semmi akadálya, hogy a teljes összeget önerőként mutathasd fel a választott banknak, majd megvásárold az otthonodat.

Babaváró hitel felhasználása önerőként egy lakáshitel mellé

Tegyük fel, hogy nincs még gyermeketek, és csak egyet szeretnétek; ebben az esetben kizárólag piaci kamatozású lakáshitelben gondolkodhattok, a támogatott CSOK-hitel nem jöhet szóba. Emellett azt is feltételezzük, hogy kivárjátok a fentebb említett 90 napot, mivel így sokkal jobb helyzetből indulhassatok, hiszen nem mindegy, hogy csak 7,5 millió, vagy 10 millió forint lesz az önerő.

Itt fontos megjegyezni, hogy amennyiben nem várjátok ki a 90 napot, a fennmaradó 2,5 millió forintot a bankok hitelnek tekintik, és beleszámolják a JTM-szabályozás szerinti összegbe, azaz alacsonyabb lehet a maximális törlesztőrészlet is, nem csak a hitelösszeg, tehát mindenképp megéri türelmesnek lenni.

Azt is fontos tudni, hogy a bankok a törvény szerint maximum az ingatlan piaci értékének 80%-áig hitelezhetnek, tehát legalább 20% önerőre van szükség, ám minden pénzintézet a saját hatáskörében dönthet, hogy ezen felül mennyire szigorú ebben a kérdésben. Létezik olyan bank is, amely mindössze 60%-ig finanszíroz a településtől, az ingatlan típusától és a felhasznált építőanyagtól függően, de az átlag 70%, tehát mi is ezzel fogunk számolni.

Továbbá tegyük fel azt is, hogy csak a Babaváró hitelt használjátok fel önerőként, ezen felül nincs megtakarításotok, ám az egy, tervezett gyermekre még felveszitek a 600 ezer forint CSOK-ot is.

Milyen árkategóriában érdemes nézelődni?

Ha a Babaváró hitelt használjátok fel önerőként, és hozzáteszitek a 600 ezer forint CSOK-ot, akkor a maximális összeg, amivel kalkulálhattok: 35,9 millió forint – ennek havi törlesztőrészlete minimum 190 ezer forint lesz.

Ez a nagyjából 36 millió forint a maximum, és ahogy emelkednek az ingatlanárak, napjainkban már egyre szűkösebb a kínálat, azaz kompromisszumokat kell kötnötök.

Milyen ingatlanok kaphatóak ennyi pénzért?

Egy gyors – és felületes – keresés után azt kell mondjuk, azért még lehet találni ezért az összegért elfogadható lakásokat is. Az egyik legnépszerűbb, sokak által ismert ingatlanhirdetési oldalon böngésztünk néhány órát, és olyan lakásokat is találtunk, amelyek akár nektek is megfelelhetnek.

Budapest belső és külső kerületeiben – bár főleg a pesti oldalon – találtunk kifejezetten nagy, 75 négyzetméteres lakást is, bár ehhez az is hozzátartozik, hogy felújítandó ingatlanról van szó, tehát ehhez vagy plusz hitelre, vagy megtakarításra van szükség. Ha felújított, vagy új építésű lakásban gondolkodtok, akkor viszont a 30-35 négyzetméter a reális, ami egy gyermekkel már szűkös lesz.

Az arany középút egy 45-50 négyzetméteres lakás lehet, ami nincs kifejezetten rossz állapotban, és egy tisztasági festéssel, illetve kisebb javításokkal lakható, sőt, otthonos lehet; 36 millió forintból ez hozható ki.

Ha viszont vidéki otthon is megfelel, lényegesen nagyobb a merítés. Néhány példát említenénk, ami nekünk nagyon megtetszett: egy zalaegerszegi, a belvárosban található, 64 négyzetméteres, felújított lakást kevesebb, mint 33 millió forintért árulnak, ami minden szempontból megfelelhet az igényeiteknek – amennyiben persze pont ott keresitek az otthonotokat. Egy másik, Egerben található lakás nem lépi át a 30 millió forintos határt sem, 58 négyzetméteres, és kifejezetten jó állapotban van, egy harmadik pedig – hogy az agglomerációban is legyen valami – egy Vácon található, 56 négyzetméteres lakás alig több, mint 31 millió forintért.

Ha lakáshitelt szeretnétek igényelni, amihez a Babaváró hitelt használjátok fel önerőként, tekintsétek meg oldalunkon a bankok legjobb ajánlatait, hasonlítsátok össze őket, válasszátok ki a számotokra leginkább megfelelőt, majd indítsátok el az igénylési folyamatot online, mindössze néhány kattintással!

Az oldalon megjelent írás kifejezetten informáló jellegű és kizárólag a Banknavigátor Kft. és a Financial Consulting Zrt. mint a szerzőknek a véleményét jeleníti meg. A szerzők ezen véleményüket az előzetes szakmai tájékozódásuk és az akkor elérhető legrészletesebb információk alapján fogalmazták meg és jelenítik meg a közzétett írásban, ennek ellenére a szöveg tartalmazhat az olvasás napján már elavult és/vagy már nem a valóságnak mindenben megfelelő adatokat. Ennek megfelelően a Banknavigátor Kft. és a Financial Consulting Zrt. a tévedés jogát teljes mértékben fenntartják, a fenti megfogalmazás semmilyen módon és formában nem tekinthető a tények egyértelmű megjelenítésének. Kérjük a döntése meghozatala előtt feltétlenül tájékozódjon és kérjen szakmai segítséget.

Ajánlott hitelek

Provident Start kölcsön

THM

13,2%

Futamidő

19 hét

Hitelösszeg

100.000 Ft - 300.000 Ft

Promóció

CIB Előrelépő Személyi Kölcsön - „A” ügyfélminősítés

THM

12,07% - 18,65%

Futamidő

12 - 96 hó

Hitelösszeg

300.000 - 15.000.000 Ft

Promóció

Minősített Fogyasztóbarát Személyi Hitel

THM

12,67% - 14,92%

Futamidő

36 - 84 hó

Hitelösszeg

3.000.000 Ft - 10.000.000 Ft

Promóció

További blogbejegyzések

Csökkentsd a hiteled költségeit: használd hitelkiváltásra a Babaváró hitelt!

Csökkentsd a hiteled költségeit: használd hitelkiváltásra a Babaváró hitelt!

2023.09.29.

Babaváró hitel és hitelkiváltás. Két eltérő fogalom. Két eltérő pénzügyi fogalom. De mi történik, ha a Babaváró hitellel kiváltjuk a már meglévő hitelünket vagy hiteleinket? A szakértők szerint nagyon jól járhatunk. Utánajártunk, hogy hogyan használhatjuk fel jól hitelkiváltásra a Babaváró hitelt. Mutatjuk, mit találtunk.

Tovább olvasom
Változnak a JTM szabályai - könnyebben kapunk hitelt januártól

Változnak a JTM szabályai - könnyebben kapunk hitelt januártól

2021.11.22.

Jövő év elejétől megváltoznak a JTM szabályai, így könnyebben juthatunk majd hitelhez. A Jövedelemarányos Törlesztési Mutató bennünket véd, és bár enyhítettek a szigoron, a gyeplőt nem engedték el teljesen. Mutatjuk, hogy milyen esetekben kaphatunk könnyebben hitelt januártól.

Tovább olvasom
A lakás- és egyéb támogatásokat érintő módosítások

A lakás- és egyéb támogatásokat érintő módosítások

2021.11.23.

A lakástámogatások mellett az egyéb kedvezmények is módosultak nemrég; ha még csak most készülsz az igénylés elindítására, érdemes elolvasnod alábbi bejegyzésünket.

Tovább olvasom
Nézzük át a babaváró hitel feltételeit!

Nézzük át a babaváró hitel feltételeit!

2020.11.11.

Ha házasságban élsz, és családot tervezel, akkor a Családvédelmi Akcióterv neked szól, és ezen belül a babaváró hitel is egy olyan konstrukció, amire érdemes figyelned, ha gyermekáldás előtt álltok, vagy épp tervezitek a család bővítését.

Tovább olvasom

További hírek a hirnavigator.hu támogatásával