Budapest Bank személyi kölcsön

Kalkulátor

Hitel összege (Ft)
Nettó jövedelmed (Ft)

Kalkuláció eredménye

Törlesztőrészlet

-

THM

-

Visszafizetendő

-
Igénylési feltételek
Hitel részletei
Jogi információ

Miért válaszd
a Budapest Bank személyi kölcsönét?

Minimum 100.000 Ft nettó jövedelemmel igényelhető

Gyors átfutási idő

Online igénylési lehetőség

Így kaphatod meg a hitelt

Budapest Bank személyi kölcsön - Kalkuláció

1. Kalkuláció

Számold ki az igényelni kívánt hitelösszeg törlesztőrészletét

Budapest Bank személyi kölcsön - Kiválasztás

2. Kiválasztás

Kattints az "érdekel" gombra és kérj ajánlatot.

Budapest Bank személyi kölcsön - Igénylés

3. Igénylés

Állítsd össze a bank által kért dokumentumokat és add be hiteligénylésedet.

Budapest Bank személyi kölcsön - Szerződés

4. Szerződés

A kiválasztott bankfiókban megtörténik a szerződéskötés, majd ezt követően hamarosan a folyósítás.

Milyen a jó személyi kölcsön? Gyorsan felvehető, rugalmas és természetesen biztonságos. Éppen ezért az egyik legnépszerűbb hiteltípus hazánkban. Mikor, miért és hogyan válaszd ezt a típusú pénzügyi konstrukciót? Mennyi a minimum nettó, miért nem elég már a minimum 6 hónapos folyamatos munkaviszony? Mik az igényléshez szükséges feltételek? Mekkora az éves kamat és milyen magas a visszafizetendő összeg? Mutatjuk a részleteket.

Miért pont személyi kölcsön?

Személyi kölcsön igénylés? Számos oka vannak, hogy a lakosság személyi kölcsön mellett teszi le a voksát, ha gyors pénzügyi segítségre van szüksége. Az egyik legfontosabb ezek közül, hogy nem kell hozzá fedezetként semmi más, csak a fizetésed. Minden esetben van azonban egy minimum nettó összeg, ami alá nem enged a bank.

Azaz, nem kell jelzálogot kérned sem a saját, sem a családod más tagjának házára, ennél a konstrukciónál a rendszeresen folyósított jövedelem a fedezet. Egy másik fontos ok pedig az, hogy nincs szükség önerőre sem. A jelzáloghitelek esetén minimum 20 százalék önerőt követel a pénzintézet a legtöbb esetben. Itt azonban erre nincs szükség, üres pénztárcával, pontosabban bankszámlával is neki ugorhatsz.

Szabad felhasználás

A legtöbb ilyen hitel, így a Budapest Bank személyi kölcsön nevű konstrukció is tulajdonképpen bármire költhető, azaz szabad felhasználású. Ráadásul igazolás sem kell semmiről ahhoz, hogy elhasználd, vagyis fordíthatod műszaki cikkre, a lakásodra vagy éppen utazásra. A népszerűségének következő oka, hogy kis túlzással azonnal hozzá juthatsz, nagyon gyorsan a számládra kerül, nem kell heteket várnod, de sok esetben napokat sem, mert igen rövid határidővel juthatsz a kért összeghez. Ráadásul túl sok dokumentumra, aláírni való iratkupacokra sincs szükséged, hiszen a legtöbb magyar banknál könnyedén megigényelheted. Össze sem lehet hasonlítani mondjuk azzal, ha egy jelzáloghitelt kell intézned.

Minimum nettó és névre szóló fizetési számla

Azért itt is van pár komoly feltétel (havi minimum nettó fizetés, névre szóló fizetési számla, ha nem alkalmazott vagy, akkor minimum egy éves vállalkozói múlt és még sorolhatnánk), de közel sem annyi, mint például egy privát kölcsön esetében. Természetesen mint minden esetben a kölcsönt a mindenkori hitelbírálat előzi meg. A kölcsönt pedig a mindenkori hitelbírálat feltételei alapján nyújtja a pénzintézet.

Budapest Bank személyi kölcsön 10.000.000 ft-ig

Kölcsön, kölcsön és kölcsön. Gyakran halljuk ezt a szót, sokan nem is szeretik, mert egy kizsigerlő bank képéhez kötik, hatalmas visszafizetendő összeg, óriási éves kamat lebeg a szemük előtt. Ők azonban tévednek, mert például Budapest Banknál felvehető kölcsön feltételei igen kedvezőek. Mielőtt azonban belevágsz, természetesen fontos figyelembe venned minden részletet, így például a jutalékot, költséget és adót.

Mekkora jövedelemmel kell rendelkeznie, annak aki belevág?

A Budapest Bank Minősített Fogyasztóbarát Személyi Hitel esetében a maximális felvehető hitelösszeg 6 000 000 ft. A kölcsön minimum nettó 250 000 ft havi jövedelem után igényelhető, a legkevesebb, amennyit felvehetsz, pedig 800 000 ft. Létezik természetesen a prémium kölcsön is, de mi a fogyasztóbarát személyi kölcsön téma köré építettük fel mondandónkat. Hiszen ez az a kölcsön, amit legtöbben választanak. Igazából nemcsak a Budapest Bank, hanem valamennyi bank esetében is.

Fix, kiszámítható, stabil kölcsön

A kölcsön fix kamatozású, azaz nem kell attól tartani, hogy az évek során megemelkedik a törlesztőrészlet. Így jóval egyszerűbben dátumozhatod be magadnak előre, hogy mikor lesz visszafizethető a kölcsön. Ennek a hitelnek a futamideje 12-60 hónap közép esik, kamatkedvezmény nem jár rá. Az éves fix kamat 7,5 százalékos, ebben az esetben a thm 7,9 százalék. Sok pénzintézetnél ilyen hitel esetén minimum 6 hónapos folyamatos munkaviszony az elvárás a hitel esetében, a Budapest Bank esetén minimum 1 éves ez a követelmény. További feltétel, hogy a hitelhez rendelkezni kell lakossági forint fizetési számlával, ez egyébként díjmentesen nyitható.

Minimum nettó? Kölcsön csak feltételekkel

Ahhoz, hogy igénybe tudd venni, ennyi nem elég, meg kell felelni még néhány feltételnek. 25 és 60 között kell, hogy legyen az életkorod, magyar állampolgárnak kell lenned. Fontos tudnod, hogy ez nem privát kölcsön. Magyar állampolgárok esetén érvényes személyi igazolvány is kell. Ezenkívül állandó, magyarországi lakcímednek kell, hogy legyen. Csak cselekvőképes természetes személyek kérhetik.

Hogy számolják a munkaviszonyt?

Az említett egyéves folyamatos munkaviszony úgyis létrejöhet, hogy összeadódik az előző helyen és a mostanin eltöltött idő, ezek között harminc nap megszakítás megengedett. Fontos, hogy a jelenlegi munkahelyed minimum 6 hónapos folyamatos működéssel bírjon. Fontos, hogy a jelenlegi munkahelyen igénylés esetén minimum három hónapja bejelentve kell dolgozni. Aki próbaidőn vagy táppénzen van, esetleg felmondását tölti, az automatikusan elesik ettől a lehetőségtől, a Budapest Bank nekik nem ad ilyen kölcsönt.

Mire jó a vállalkozói múlt?

Az minimum 1 éves munkaviszony a vállalkozók esetében úgy értendő, hogy egész, lezárt évre van szükségük. A minimum nettó bevétel náluk is feltétel.

Számlaút, de miért?

Fontos kitétel még a fizetési számlaút is, azaz, hogy minimum két hónapos forint alapú számlakivonattal kell rendelkeznie az igénylőnek, bármelyik magyar bankfióknál.

KHR lista és futamidő

A Budapest Bank nem engedi, hogy az igénylő szerepeljen a negatív KHR listán, ez ugyanis nem hűség hitel. A listán való szereplés a rosszul fizető adósokat jeleni. Feltétel tovább az is, hogy nem fordulhat elő fizetési elmaradás a pénzintézetnél esetlegesen már meglévő hitelek esetében sem. Kikötés, hogy a hitelt igénylőnek nyilvános vezetékes vagy mobiltelefonnal kell rendelkeznie. Névre vagy címre szólóan. Ezt azt jelenti, hogy legalább egy hónapja élő szerződésének kell lennie. A futamidő meglehetősen rugalmas, 12 hónaptól 60 hónapig választhatod meg.

Miért jó választás a Budapest Bank személyi hitel?

Akár százezreket is veszíthetsz, ha rosszul választasz személyi hitelt, ezért van egy fontos mutató, amit mindenképp vizsgálj meg, ha ilyen konstrukcióban gondolkodsz. Ez pedig nem más, mint a teljes hiteldíj mutató, azaz a thm. Ezen kívül természetesen van egy csomó szempont, amit fontos figyelembe venni, de thm-nek érdemes egy külön fejezetet szentelni.

Kölcsön, ahol a Thm 7,9 százalék

De mi is az a thm? A hitel teljes díja, vagy a teljes hiteldíj mutató. A thm nemcsak azt mutatja meg, mennyi kamatot kell fizetned. Valójában azokat a költségeket jelenti, amivel mindenképpen kalkulálnod kell, ha hitelt veszed fel. Ezt a mutató 1997 óta kell kötelezően megadnia minden hitelezőnek, azért vezették be, hogy a betéteseket informálják, megvédjék.

A kiszámítás során figyelembe veszik a kamatot, a kezelési költséget, az értékbecslést, a helyszíni szemlét, az ingatlannyilvántartás díját, a számlavezetés költségét, de még azt a díjat is, amit a hitelközvetítőnek kell fizetned. A thm-be ugyanakkor nem számítják bele a késedelmi kamatot, a közjegyzői díjat, sem a fedezet biztosítását. Természetesen minél kisebb a thm, a kölcsön annál jobb. Éppen ezért, ha a thm 7,9 százalék, az igen jó számnak minősül.

Mivel segít a thm?

Mire jó még a thm? Arra, hogy legyen egy objektív mérőszámod, amit arra használhatsz, hogy összehasonlítod az egyes pénzintézetek termékeit és meghozhatod a legjobb döntést. Általánosságban elmondható, hogy kedvező tendencia alakult ki személyi kölcsön piacán a költségek tekintetében. Mivel rendkívül alacsony a jegybanki alapkamat és egyre szorosabb a verseny a bankok között, valamennyi pénzintézet jóval tíz százalék alatt lőtte be a thm-et. Összehasonlításképpen: a 2010-es évek derekán a hiteldíjmutató akár 20-25 százalékos is lehetett. A Budapest Bank is beszállt a versenybe, ezért a thm 7,9 százalék náluk mindössze.

Hogyan igényelhető a hitel a Budapest Banknál?

Ma már ez egy igen egyszerű folyamat, valamennyi pénzintézet könnyített az eljáráson, így a Budapest Bank is. Lássuk pontról pontra, mit kell tenned ahhoz, hogy igényelni tudd.

1. Kérj visszahívást a Budapest Bank honlapján

Írd meg a nevedet, a telefonszámodat, az e-mail címedet, így munkatársunk fel tudja veled venni a kapcsolatot. Az e-mail cím azért szükséges, hogy el tudjuk küldeni neked a számítások minden részletét, valamennyi szükséges dokumentumot és az időpontot, amikor találkozni tudunk. Ennek semmilyen költsége nincsen, hiszen a Budapest Bank munkatársa hív majd vissza téged. Itt tudod majd meg pontosan, hogy mik az igényléshez szükséges feltételek.

2. Visszahívás kollégánktól

A Budapest Bank munkatársa visszahív azért, hogy adatokat egyeztessen, “előszűri”, hogy szerinte is hitelképes vagy-e. Tisztázza, hogy mennyi a hitel teljes díja, ideértve valamennyi járulékos költséget. Pontosítjátok a törlesztőrészletet, a futamidőt, minden felmerülő kérdésedre válaszol. Elmondja, hogy mekkora jövedelemmel kell rendelkeznie annak, aki felvenné ezt a hitelt. De általánosságban is szívesen elmondja, hogyan működnek a személyi kölcsönök. Megbeszélitek azt is, hogy az ügylet részét képező díjat, jutalékot, költséget kinek hogyan kell megfizetnie. Tisztázzátok, hogy milyen szükséges dokumentumokat kell előkeresned, ha igényelnéd. Megkérdezheted, mekkora az éves kamat, milyen magas a visszafizetendő összeg. Magyarul: személyre szabott szaktanácsadást is nyújt, aminek a végére tisztában lehetsz vele, hogy mekkora hitel teljes díja. Ha mindent átbeszéltetek, akkor fixáljátok a személyes megjelenés dátumát.

3. Személyes ügyintézés a Budapest Banknál

A Budapest Bank és valamennyi pénzintézet így működik, hogy ez a rész nem kerülhető el. Ki kell töltened valamennyi dokumentumot, amiben a kollégák minden segítséget megadnak. Ha mindent kitöltöttél, aláírtál, akkor indulhat az igénylés folyamata. Sokat segít, ha elhozod magaddal azokat a dokumentumokat, amiket e-mailen már megkaptál. Illetve a személyes dokumentumokat is, amik szükségesek. Tudni fogod, mekkora a hitel teljes díja, ideértve minden vonatkozó költséget.

4. A szabad felhasználású hitel folyósítása

Ha jóváhagyták az igénylést, akkor a Budapest Bank folyósítja számodra a kért összeget. Ennek a maximuma tehát 6.000.000 ft. Ezek után már csak annyi a dolgod, hogy miután a Budapest Bank megküldte neked a szerződésedhez kapcsolódó valamennyi dokumentumot, akkor azokat eltedd magadnak egy olyan helyre, ahol biztosan nem esik baja és bármikor megtalálod.

+1. Tippjeink személyi kölcsönök esetére

Mielőtt elindítod az igénylés folyamatát, készítsd elő a szükséges dokumentumokat, hogy tudj időt spórolni. De mik is ezek pontosan? A hasznos dokumentumok. A legfontosabb természetesen az érvényes személyi igazolvány, vagy más, a személyedet hitelesen igazoló papír. Ez tehát lehet útlevél, de a jogosítványod is. Ezen kívül kell majd a lakcímkártyád és az adóigazolványod is. Ahogy a feltételek között már említettük, szükséged lesz a munkabéred jóváírására is. Ezt pedig az utolsó háromhavi bankszámlakivonattal tudod igazolni. Említettük azt is, hogy a fogyasztóbarát személyi hitel esetében minimum nettó 250 000 ft havi jövedelem szükséges a pozitív elbíráláshoz. Ha bejelentett munkaviszonyod van, akkor egy harminc napnál nem régebbi munkáltatói igazolás is kell majd. Ha valaki nyugdíjasként igényeli a Budapest Bank személyi hitelét, akkor az éves nyugdíjértesítőt kell bemutatni, illetve hathavi postai szelvényt.

Milyen esetekben utasíthatja el a kérelmet a Budapest Bank?

Ahogy korábban írtuk, a legfontosabb feltétel rendszeresen munkáltatótól, vállalkozásodból kapott jövedelem vagy a nyugdíj. Ha ilyennel nem rendelkezel, akkor nemcsak a Budapest Bank, de más pénzintézet sem nyújt neked kölcsönt, elutasítják a kérelmedet. A Budapest Bank legnépszerűbb ilyen jellegű termékénél, a fogyasztóbarát személyi hitel esetén minimum nettó 250 000 ft havi jövedelem szükséges ehhez. Miért fontos ez? Mert ez nem hűség hitel, valamilyen fedezetre mindenképpen szüksége van tőled a banknak ahhoz, hogy elhiggye, folyamatosan tudod majd fizetni a törlesztőrészleteket.

Ahogy írtuk korábban, akkor sem kapsz pozitív hitelbírálatot, ha az Budapest Bank felé hiteltartozásod van. A másik, ami miatt eleshetsz, az a szereplés a Központi Hitelinformációs Rendszerben, ismertebb nevén a KHR adatbázisban (bar lista). Ezen belül is a negatív adóslistán kell szerepelned, és innen nagyon nehéz lekerülni.

Reprezentatív példa kizáró okra

Kizáró ok továbbá, ha még nem töltötted be a 25. életévedet, mivel a bank nem feltételezi, hogy ilyen idősen rendelkezel akkora jövedelemmel, hogy minden hónapban ki tudd fizetni az adott törlesztőrészletet. Nagyon nem mindegy ugyanis, hogy egy bérből, fizetésből élő ember hány ft havi törlesztővel számolhat. A megszokott 6 hónapos folyamatos munkaviszony nem elég, minimum 1 éves kell, hogy legyen tehát ez az időszak ennél a pénzintézetnél, ezt egy 25 éves fiatal ritkán tudja felmutatni. Ahhoz legalábbis elég ritkán, hogy a banknál ez kizáró ok legyen.

A minimum nettó 250. 000 ft havi jövedelem elérése még nem túl gyakori a 25 évnél fiatalabbak körében, ezért is született ez a kitétel. Ennél a korosztálynál a több éves vállalkozói múlt sem túl gyakori. Ezért gondolkodik úgy a bank, hogy a 6.000.000 ft, de az ennél kisebb összegű személyi kölcsön is túl nagy teher lenne ennek a korosztálynak.

Budapest Bank hitelkalkulátor

Személyre szabott tanácsadási lehetőség az online kalkulátor is. Ahhoz, hogy biztosra menj, és ne fuss fölösleges köröket, érdemes kipróbálni a bank személyi kalkulátorát. (Azon ne lepődj meg, hogy a megjelenik a sütibeállításokra szolgáló felugró ablak. Magunk is használunk cookie-kat weboldalainkon, célunk, hogy teljesebb körű szolgáltatást nyújtsunk látogatóink számára.)

A bank kalkulátora egyébként arra jó, hogy legyen előtted egy reprezentatív példa arra vonatkozóan, járhat-e neked a kölcsön. Azt, hogy az ügylet részét képező díjat, jutalékot, költséget kinek hogyan kell megfizetnie, itt még nem tud majd megállapítani, ehhez szükséged lesz a bankos szakemberrel történő megbeszélésre, amit majd a visszahívás alkalmával tisztázhattok. A hitel teljes díja így még tehát még nem lesz ismert, a kalkulátor mindennel nem tud számolni.

Gyakran Ismételt Kérdések

Azt azonban nem tudod megállapítani a kalkulátor segítségével, hogy egészen pontosan hány ft havi törlesztővel számolhatsz majd a szabad felhasználású személyi kölcsön esetén a Budapest Banknál. Közelítő számot, amivel már tudsz készülni, azonban kapni fogsz majd. Beírhatod, hogy hány ft a hitel, amit igényelni szeretnél, de prémium kölcsön esetére is számolhatsz. Megtudhatod, mennyi a visszafizetendő összeg, mekkora az éves kamat.

Ahogy említettük, a folyósítás rendkívül gyorsan történik, az igénylés befogadása, a dokumentumok hiánytalan beérkezése és a megadott személyes adatok fentiek szerinti egyezése esetén három napon belül meg is történik.

Az előtörlesztésre vonatkozó igényt előre kell írásban jelezni a pénzintézet felé. A csak részleges, esetleg a teljes előtörlesztés is teljesen díjmentes a teljes futamidő alatt.

Ha mindezek után úgy gondolod, hogy a Budapest Bank Minősített Fogyasztóbarát Személyi Hitel a jó megoldás, ha megvan a minimum nettó 250 000 ft havi jövedelem, az 1 éves folyamatos munkaviszony és többi feltétellel is tisztában vagy, valamint meg is felelsz ezeknek, ha bekalkuláltál minden jutalékot, költséget és adót, akkor vágj bele, add meg az adataidat a megfelelő helyen.

Ahogy korábban említettük a fogyasztóbarát személyi hitelhez minimum 250.000 forint minimum nettó szükséges. Természetesen a prémium kölcsön, egyéb privát kölcsön esetében ezek a számok másként alakulnak.