Személyi kölcsönSzemélyi kölcsönHirdetés

Ezek a legjobb lakáshitelek a Takarékbanknál

2023.01.31.
Szerző: Csongrádi Richárd
Utoljára módosítva: 2023. július 14. 12:25

A legjobb lakáshitelek a Takarékbanknál találhatóak? Nem biztos, de talán a számodra leginkább megfelelő igen!

Ezek a legjobb lakáshitelek a Takarékbanknál

A Takarékbank lakáshitelei számos problémára nyújtanak megoldást, és figyelemreméltó tulajdonságokkal rendelkeznek, ezért úgy döntöttünk, összegyűjtjük a legfontosabb tudnivalókat, hogy neked – és mindenkinek, aki lakást szeretne vásárolni – könnyebb legyen a döntés.

Jelenlegi lakáshitelek a Takarékbanknál:

 • Takarék Otthon Lakáshitel

 • Takarék Minősített Fogyasztóbarát Lakáshitel

 • Takarék Otthonteremtési Kamattámogatott Hitel

 • Takarék Államilag Támogatott Lakáshitel

Mint láthatod, a többi pénzintézethez hasonlóan a Takarékbank is többféle konstrukciót kínál, melyek kisebb-nagyobb részletekben különböznek egymástól; az alábbiakban röviden ismertetjük mindegyiket.

Takarék Otthon Lakáshitel

A Takarék Otthon Lakáshitel 3-50 millió forintig bármekkora összegben igényelhető, a futamidő minimum 3, maximum 30 év lehet, a THM pedig 9,14-13,41%.

A Takarék Otthon Lakáshitel igényelhető új, vagy használt lakóingatlan, illetve építési telek vásárlására, új lakóingatlan építésére, meglévő ingatlan bővítésére, felújítására, valamint ingatlancélú hitelek kiváltására.

Takarék Minősített Fogyasztóbarát Lakáshitel

A Takarék Minősített Fogyasztóbarát Lakáshitel 3-50 millió forintig bármekkora összegben igényelhető, a futamidő minimum 3, maximum 30 év lehet, a THM pedig 9,10%-13,27%.

A Takarék Minősített Fogyasztóbarát Lakáshitel új és használt lakóház, vagy lakás vásárlására a hozzá tartozó garázzsal együtt, építési célú telekvásárlásra, üdülő, nyaraló vásárlására, illetve lakáscélú kölcsön kiváltására igényelhető.

Takarék Otthonteremtési Kamattámogatott Hitel

A Takarék Otthonteremtési Kamattámogatott Hitel új lakás, vagy lakóház építése, vásárlása esetén 1-15 millió forintig bármekkora összegben igényelhető, használt lakás, vagy lakóház vásárlása, korszerűsítése, illetve bővítése esetén pedig a maximum összeg 10 millió forintra csökken. A futamidő minimum 5, maximum 30 év lehet, a THM pedig 11,39%-12,97%.

Takarék Államilag Támogatott Lakáshitel

A Takarék Államilag Támogatott Lakáshitel 3-50 millió forintig bármekkora összegben igényelhető, a futamidő minimum 3, maximum 30 év lehet, a THM pedig 7,73%-11,25%.

A Takarék Államilag Támogatott Lakáshitel új lakás vásárlására, építésére, továbbá használt lakóingatlan korszerűsítésére igényelhető.

Mint láthatod, ismerős konstrukciókról van szó, hiszen a Takarékbank lakáshitelei épp ugyanazokra a célokra szolgálnak, mint más bankok hasonló konstrukciói, és a kondícióik is hasonlóak, ráadásul nagy vonalakban ugyanazokat a feltételeket is kell teljesíteni.

A Takarékbank lakáshiteleinek feltételei

A Takarékbank lakáshiteleinek feltételei a következők:

 • minimum 18 éves életkor a hitel igénylésekor,

 • telefonos elérhetőség, ami lehet vezetékes telefon, illetve előfizetéses vagy feltöltőkártyás mobiltelefon,

 • Magyarországon szerzett jövedelem,

 • magyarországi állandó lakcím,

 • minimum 3 hónapos, folyamatos, határozatlan idejű munkaviszony a jelenlegi munkahelyen,

 • egyéni vállalkozók, társas vállalkozások tulajdonosai esetében minimum 12 hónap folyamatos gazdasági tevékenység és egy lezárt üzleti év,

 • legalább háromhavi aktív, lakossági bankszámlamúlt bármelyik magyarországi pénzintézetnél,

 • az igénylőre vonatkozóan a KHR rendszer nem tartalmazhat mulasztással, visszaéléssel vagy adósságrendezési eljárással kapcsolatos információt.

Emellett szükség van még személyazonosító okmányokra, lakcímkártyára, adóazonosító igazolványra, jövedelemigazolásra, ami lehet munkáltatói, vagy vállalkozók esetén NAV jövedelemigazolás és nullás igazolás, nyugdíjas esetén pedig nyugdíjszelvény és nyugdíjas igazolvány, bankszámlakivonatokra és a már meglévő hitelek igazolásaira.

A megvásárolni kívánt ingatlanra vonatkozó dokumentumokat is be kell nyújtani; ezek a tulajdoni lap, az alaprajz, az ingatlan- és életbiztosítás kötvényei, a földhivatal által érkeztetett adásvételi szerződés, a földhivatal által érkeztetett ingatlannyilvántartási kérelem, továbbá az ügyvéd által írt letéti szerződés.

Ha felkeltették az érdeklődésedet a Takarékbank lakáshitelei, hasonlítsd össze őket oldalunkon a többi pénzintézet legjobb ajánlataival, majd indítsd el az igénylési folyamatot online, mindössze néhány kattintással!

Kalkulátorok

Archívum

Ajánlott hitelek

Minősített Fogyasztóbarát Személyi Hitel

THM

15,88% - 16,97%

Futamidő

36 - 84 hó

Hitelösszeg

3.000.000 Ft - 10.000.000 Ft

Promóció

Provident Sláger kölcsön

THM

14,9%

Futamidő

18 hó

Hitelösszeg

350.000 Ft - 700.000 Ft

Promóció

Extra Plus Személyi Kölcsön

THM

14,6% - 16,3%

Futamidő

12 - 84 hó

Hitelösszeg

500.000 - 10.000.000 Ft

Promóció

További blogbejegyzések

Új lehetőséggel áll elő az Erste Bank a lakástakarék piacon

Új lehetőséggel áll elő az Erste Bank a lakástakarék piacon

2023.05.03.

Az Erste Bank új szereplőként jelenik meg lakástakarék piacon. A néhány éve már eltemetett lakástakarékpénztár helyébe lépő szolgáltatás népszerű lehet az ingatlan vásárlást tervezők körében. De mit tud az Erste Bank lakástakarék? Jó befektetési forma lehet? Ennek jártunk utána.

Tovább olvasom
Válassz környezettudatos megoldást: megérkeztek a zöld fogyasztóbarát lakáshitelek!

Válassz környezettudatos megoldást: megérkeztek a zöld fogyasztóbarát lakáshitelek!

2023.05.12.

Zöld fogyasztóbarát lakáshitelek? Az utóbbi években egyre fontosabbá vált a környezetvédelem és a fenntarthatóság kérdése, így az is fontos, hogy milyen lakáshitelt választunk. Utánajártunk, és megmutatjuk a zöld fogyasztóbarát lakáshitelek előnyeit és hátrányait, és azt, hogy milyen szempontokat kell figyelembe venni, ha ilyen hitelt szeretnénk felvenni.

Tovább olvasom
Lakástámogatások: Várható-e folytatás 2023-ban?

Lakástámogatások: Várható-e folytatás 2023-ban?

2022.12.15.

A 2022-es év vízválasztó a honi lakástámogatásokkal kapcsolatban. A korábbi támogatások egy része december 31-i határidővel kifut, és még nem lehet tudni, hogy lesz-e folytatás 2023-ban. Ha igen, valószínűsíthetően megváltoznak a feltételek.

Tovább olvasom
Mennyi idő alatt kapjuk meg a lakáshitelt?

Mennyi idő alatt kapjuk meg a lakáshitelt?

2022.11.08.

A lakáshitel felvétele többnyire sürgős, ám – szintén többnyire – 4-6 hétig is elhúzódhat, de szerencsére akadnak kivételek is.

Tovább olvasom