Személyi kölcsönSzemélyi kölcsönHirdetés

Ezek a legjobb lakáshitelek a Takarékbanknál

2023.01.31.
Szerző: Csongrádi Richárd
Utoljára módosítva: 2023. július 14. 12:25

A legjobb lakáshitelek a Takarékbanknál találhatóak? Nem biztos, de talán a számodra leginkább megfelelő igen!

Ezek a legjobb lakáshitelek a Takarékbanknál

A Takarékbank lakáshitelei számos problémára nyújtanak megoldást, és figyelemreméltó tulajdonságokkal rendelkeznek, ezért úgy döntöttünk, összegyűjtjük a legfontosabb tudnivalókat, hogy neked – és mindenkinek, aki lakást szeretne vásárolni – könnyebb legyen a döntés.

Jelenlegi lakáshitelek a Takarékbanknál:

 • Takarék Otthon Lakáshitel

 • Takarék Minősített Fogyasztóbarát Lakáshitel

 • Takarék Otthonteremtési Kamattámogatott Hitel

 • Takarék Államilag Támogatott Lakáshitel

Mint láthatod, a többi pénzintézethez hasonlóan a Takarékbank is többféle konstrukciót kínál, melyek kisebb-nagyobb részletekben különböznek egymástól; az alábbiakban röviden ismertetjük mindegyiket.

Takarék Otthon Lakáshitel

A Takarék Otthon Lakáshitel 3-50 millió forintig bármekkora összegben igényelhető, a futamidő minimum 3, maximum 30 év lehet, a THM pedig 9,14-13,41%.

A Takarék Otthon Lakáshitel igényelhető új, vagy használt lakóingatlan, illetve építési telek vásárlására, új lakóingatlan építésére, meglévő ingatlan bővítésére, felújítására, valamint ingatlancélú hitelek kiváltására.

Takarék Minősített Fogyasztóbarát Lakáshitel

A Takarék Minősített Fogyasztóbarát Lakáshitel 3-50 millió forintig bármekkora összegben igényelhető, a futamidő minimum 3, maximum 30 év lehet, a THM pedig 9,10%-13,27%.

A Takarék Minősített Fogyasztóbarát Lakáshitel új és használt lakóház, vagy lakás vásárlására a hozzá tartozó garázzsal együtt, építési célú telekvásárlásra, üdülő, nyaraló vásárlására, illetve lakáscélú kölcsön kiváltására igényelhető.

Takarék Otthonteremtési Kamattámogatott Hitel

A Takarék Otthonteremtési Kamattámogatott Hitel új lakás, vagy lakóház építése, vásárlása esetén 1-15 millió forintig bármekkora összegben igényelhető, használt lakás, vagy lakóház vásárlása, korszerűsítése, illetve bővítése esetén pedig a maximum összeg 10 millió forintra csökken. A futamidő minimum 5, maximum 30 év lehet, a THM pedig 11,39%-12,97%.

Takarék Államilag Támogatott Lakáshitel

A Takarék Államilag Támogatott Lakáshitel 3-50 millió forintig bármekkora összegben igényelhető, a futamidő minimum 3, maximum 30 év lehet, a THM pedig 7,73%-11,25%.

A Takarék Államilag Támogatott Lakáshitel új lakás vásárlására, építésére, továbbá használt lakóingatlan korszerűsítésére igényelhető.

Mint láthatod, ismerős konstrukciókról van szó, hiszen a Takarékbank lakáshitelei épp ugyanazokra a célokra szolgálnak, mint más bankok hasonló konstrukciói, és a kondícióik is hasonlóak, ráadásul nagy vonalakban ugyanazokat a feltételeket is kell teljesíteni.

A Takarékbank lakáshiteleinek feltételei

A Takarékbank lakáshiteleinek feltételei a következők:

 • minimum 18 éves életkor a hitel igénylésekor,

 • telefonos elérhetőség, ami lehet vezetékes telefon, illetve előfizetéses vagy feltöltőkártyás mobiltelefon,

 • Magyarországon szerzett jövedelem,

 • magyarországi állandó lakcím,

 • minimum 3 hónapos, folyamatos, határozatlan idejű munkaviszony a jelenlegi munkahelyen,

 • egyéni vállalkozók, társas vállalkozások tulajdonosai esetében minimum 12 hónap folyamatos gazdasági tevékenység és egy lezárt üzleti év,

 • legalább háromhavi aktív, lakossági bankszámlamúlt bármelyik magyarországi pénzintézetnél,

 • az igénylőre vonatkozóan a KHR rendszer nem tartalmazhat mulasztással, visszaéléssel vagy adósságrendezési eljárással kapcsolatos információt.

Emellett szükség van még személyazonosító okmányokra, lakcímkártyára, adóazonosító igazolványra, jövedelemigazolásra, ami lehet munkáltatói, vagy vállalkozók esetén NAV jövedelemigazolás és nullás igazolás, nyugdíjas esetén pedig nyugdíjszelvény és nyugdíjas igazolvány, bankszámlakivonatokra és a már meglévő hitelek igazolásaira.

A megvásárolni kívánt ingatlanra vonatkozó dokumentumokat is be kell nyújtani; ezek a tulajdoni lap, az alaprajz, az ingatlan- és életbiztosítás kötvényei, a földhivatal által érkeztetett adásvételi szerződés, a földhivatal által érkeztetett ingatlannyilvántartási kérelem, továbbá az ügyvéd által írt letéti szerződés.

Ha felkeltették az érdeklődésedet a Takarékbank lakáshitelei, hasonlítsd össze őket oldalunkon a többi pénzintézet legjobb ajánlataival, majd indítsd el az igénylési folyamatot online, mindössze néhány kattintással!

Az oldalon megjelent írás kifejezetten informáló jellegű és kizárólag a Banknavigátor Kft. és a Financial Consulting Zrt. mint a szerzőknek a véleményét jeleníti meg. A szerzők ezen véleményüket az előzetes szakmai tájékozódásuk és az akkor elérhető legrészletesebb információk alapján fogalmazták meg és jelenítik meg a közzétett írásban, ennek ellenére a szöveg tartalmazhat az olvasás napján már elavult és/vagy már nem a valóságnak mindenben megfelelő adatokat. Ennek megfelelően a Banknavigátor Kft. és a Financial Consulting Zrt. a tévedés jogát teljes mértékben fenntartják, a fenti megfogalmazás semmilyen módon és formában nem tekinthető a tények egyértelmű megjelenítésének. Kérjük a döntése meghozatala előtt feltétlenül tájékozódjon és kérjen szakmai segítséget.

Ajánlott hitelek

Provident Start kölcsön

THM

13,2%

Futamidő

19 hét

Hitelösszeg

100.000 Ft - 300.000 Ft

Promóció

CIB Előrelépő Személyi Kölcsön - „A” ügyfélminősítés

THM

12,07% - 18,65%

Futamidő

12 - 96 hó

Hitelösszeg

300.000 - 15.000.000 Ft

Promóció

Minősített Fogyasztóbarát Személyi Hitel

THM

12,67% - 14,92%

Futamidő

36 - 84 hó

Hitelösszeg

3.000.000 Ft - 10.000.000 Ft

Promóció

További blogbejegyzések

Mennyi idő alatt kapjuk meg a lakáshitelt?

Mennyi idő alatt kapjuk meg a lakáshitelt?

2022.11.08.

A lakáshitel felvétele többnyire sürgős, ám – szintén többnyire – 4-6 hétig is elhúzódhat, de szerencsére akadnak kivételek is.

Tovább olvasom
Miért jó választás az MBH lakáshitel terméke?

Miért jó választás az MBH lakáshitel terméke?

2024.02.27.

Az otthonteremtés izgalmas, ugyanakkor kihívásokkal teli út minden lakásvásárló életében. Ahhoz, hogy álmaink otthona a valósággá váljon, gyakran szükség van pénzügyi támogatásra. A legtöbben még ma is elzárkóznak a hitel gondolatától, ám egy gondosan kiválasztott konstrukcióval az elérni kívánt célok kellemetlenség nélkül teljesülhetnek be.

Tovább olvasom
Minden, amit tudni kell a CSOK Plusz törlesztésének szüneteltetéséről

Minden, amit tudni kell a CSOK Plusz törlesztésének szüneteltetéséről

2024.02.04.

A CSOK Plusz hitel egy családtámogatási forma, ami a kamattámogatás mellett a törlesztés szüneteltetésével is támogatja az igénylőket. Utánajártunk, hogy milyen módon lehet a CSOK Plusz hitel visszafizetését szüneteltetni. Mutatjuk, mit találtunk.

Tovább olvasom
Új lehetőséggel áll elő az Erste Bank a lakástakarék piacon

Új lehetőséggel áll elő az Erste Bank a lakástakarék piacon

2023.05.03.

Az Erste Bank új szereplőként jelenik meg lakástakarék piacon. A néhány éve már eltemetett lakástakarékpénztár helyébe lépő szolgáltatás népszerű lehet az ingatlan vásárlást tervezők körében. De mit tud az Erste Bank lakástakarék? Jó befektetési forma lehet? Ennek jártunk utána.

Tovább olvasom

További hírek a hirnavigator.hu támogatásával