Személyi kölcsönSzemélyi kölcsönHirdetés

Kis összegben fektetnél be? Mutatjuk a lehetőségeidet!

2022.02.09.
Szerző: Csongrádi Richárd
Utoljára módosítva: 2022. február 9. 11:45

Ha kis összegben fektetnél be, akkor is akad néhány lehetőséged, amivel profitot termelhetsz – a kulcs a rendszeresség.

Kis összegben fektetnél be? Mutatjuk a lehetőségeidet!

A rendszeres, kis összegű befektetés egész szép hozamot eredményezhet, ám tudni kell hozzá, hogy melyik termék az, amit érdemes kis tételben is megvásárolni, mivel a kis összegű befektetésekből jóval kevesebb áll a rendelkezésedre, mint a nagyobbakból, így a lehetőségeid is szűkösebbek.

Kis összegben befektetni akkor érdemes, ha kevés megtakarítással rendelkezel, és gyarapítani szeretnéd, nem akarsz nagyobb összeget kockáztatni, nem zavar a hosszú megtérülési idő, illetve, ha kezdőként vágnál bele a befektetésekbe. Előnye, hogy a kisebb összeg befektetése baj esetén csak kis veszteséget generálhat, beletanulhatsz a befektetések világába, és akár kiemelkedően jó hozamokat is elérhetsz.

Vannak persze hátrányai is; türelem nélkül bele se vágj, hiszen csak hosszú távon tudsz hozamot termelni, és kevés lehetőség közül választhatsz, de a kockázat ugyanakkora.

Milyen kis összegű befektetések léteznek?

A kis összegű befektetések száma nem nagy, de így is lesz miből válogatnod. Az alábbiakban felsoroljuk őket, és természetesen egy kis betekintést is kaphatsz a tudnivalókba, bár kétségtelen, hogy ezek csak az alapok; a későbbiekben rengeteget fogsz tanulni.

Részvények

Részvényt már kis összegű befektetéssel, akár néhány ezer forintért is vásárolhatsz, és kifejezetten magas hozamot is elérhetsz, ha ezt választod. A megtérülési idő azonban több mint öt év, érteni kell, hozzá, hogy elkerülhesd a veszteséget, és még így is magas kockázattal kell számolnod.

Bankbetétek

A bankbetétek szintén kis összegű befektetésnek számítanak, hiszen szintén néhány ezer forint a szükséges összeg, ám a hozamuk alacsony. A megtérülési idő akár egyetlen év is lehet, viszont nem szükséges tudás hozzájuk, és kockázatosnak sem nevezhetőek.

Arany

Az arany az egyik legbiztosabbnak számító kis összegű befektetés, hiszen szinte lehetetlen, hogy veszítsen az értékéből, viszont nem is termel hatalmas hozamokat; épp ellenkezőleg. A befektetési idő itt már években mérhető, akár öt év is lehet, ám szintén néhány ezer forinttal érdemes lehet aranyba fektetni, és különösebben érteni sem kell hozzá.

Kriptovaluták

A Bitcoin az utóbbi évek slágerterméke, hiszen egyeseknek óriási hozamot sikerült elérni vele, ám fontos, hogy tudd, a kriptopénzekbe fektetni az egyik legkockázatosabb lehetőség. A befektetési időtáv ebben az esetben akár hónapokat, sőt, heteket is jelenthet, tehát elméletben van esély arra, hogy rendkívül gyorsan megtérüljön a befektetésed, de ez egyáltalán nem biztos. Minimális tőkével is beszállhatsz, de értened kell hozzá, hiszen tudnod kell, mikor és mi történik, arról nem is beszélve, hogy miért.

Árupiac

Az árupiacon is lehetséges kis összegű befektetéssel magas hozamot elérni, ám ehhez magas tudásszintre van szükség. Árupiaci befektetésnek az olyan termékeket nevezzük, mint például a mezőgazdasági és az árutőzsdei termékek, vagy az állattenyésztési- és fémáruk. Ebben az esetben az időtáv az, ami elrettenthet, hiszen akár évtizedes megtérülésről is beszélhetünk, de a kockázat is meglehetősen magas.

Önmagad

Kis összegű befektetés, hosszú távú is, de a megtérülés gyakorlatilag garantált, ahogy a magas „hozam” is – fektesd a pénzed önfejlesztésbe! Az új készségek elsajátítása sokkal többet ér, mint bármelyik tőzsdepiaci termék, hiszen ezekkel magasabb jövedelemre tehetsz szert. Ide tartozik például az is, ha a tőzsdepiaci tudásodat fejleszted akár egy tanfolyam segítségével is, és az új tudásod birtokában vágsz bele a kis összegű befektetésekbe.

Végszó: néhány tanács a kis összegű befektetésekkel kapcsolatban

Ne helyezd magasra a lécet! Ha hatalmas elvárásokkal lépsz be a kis összegű befektetések világába, szinte biztos, hogy csalódni fogsz. A kockázatokat se felejtsd el, hiszen ez a kis összegű befektetések esetében ugyanúgy fennáll, mintha milliókat fektetnél be. Fontos még a rendszeresség, illetve az, hogy ne csak egy terméket válassz, hanem diverzifikáld a pénzedet. Ha ezeket megfogadod, akkor már csak ki kell választanod azt a terméket, amelyik a legjobban illik hozzád.

Ha kockázatos terméket választanál, érdemes kikérned egy szakértő véleményét is. És persze kizárólag akkora összeget kockáztass, amekkorát gond nélkül is elveszíthetnél!

Kalkulátorok

Archívum

Ajánlott hitelek

Minősített Fogyasztóbarát Személyi Hitel

THM

15,88% - 16,97%

Futamidő

36 - 84 hó

Hitelösszeg

3.000.000 Ft - 10.000.000 Ft

Promóció

Provident Sláger kölcsön

THM

14,9%

Futamidő

18 hó

Hitelösszeg

350.000 Ft - 700.000 Ft

Promóció

Extra Plus Személyi Kölcsön

THM

14,6% - 16,3%

Futamidő

12 - 84 hó

Hitelösszeg

500.000 - 10.000.000 Ft

Promóció

További blogbejegyzések

Megéri állampapírba fektetni a Babaváró hitelt?

Megéri állampapírba fektetni a Babaváró hitelt?

2021.11.19.

Állampapírba fektetnéd a babaváró hitelből szerzett pénzedet, de nem tudod, megéri-e? Az alábbi cikket mindenképp olvasd végig!

Tovább olvasom
Hogyan kezdjünk neki a megtakarításnak?

Hogyan kezdjünk neki a megtakarításnak?

2021.10.12.

A spórolás, az, amikor kevesebbet költünk, nem egyenlő a megtakarítással. A kisebb költés akkor válik megtakarítássá, amikor félretesszük azt. Nem elég sok ezer forinttal olcsóbban megvenni az akciós tévét, ha az így nyert összeget aztán elköltjük másra. Abból nem lesz megtakarítás, csak hatékonyabban használtuk fel a pénzünket. Ami persze jó, de ha pénzügyi megtakarítás a célunk, akkor a pénz nem költhetjük el. Hogy kezdjünk neki a megtakarításnak? Hogy lesz egyre több és több pénz a számláinkon?

Tovább olvasom
Mit kell tudni a reálkamatról?

Mit kell tudni a reálkamatról?

2022.06.14.

A reálkamat egy újabb misztikus kifejezés, amiről ideje lerántani a leplet – az alábbi cikkben meg is tesszük!

Tovább olvasom
Te is az édesség rabja vagy? Elképesztő költséget jelenthet!

Te is az édesség rabja vagy? Elképesztő költséget jelenthet!

2023.08.11.

Sokan szeretjük az édességet. Esszük is, amikor megkívánjuk. De mennyibe kerül mindez hosszú távon? Érdemes annyira tudatosnak lenni, hogy ezt a pénzt inkább befektessük, vagy hódoljunk az élvezeteknek? Nincs egyértelmű válasz.

Tovább olvasom