Személyi kölcsönSzemélyi kölcsönHirdetés

Lakáshitelre van szükséged? Mutatjuk, mit kínál az MKB Bank!

2023.03.07.
Szerző: Banknavigator
Utoljára módosítva: 2023. július 17. 09:53

Az MKB Bank lakáshitele megoldás lehet a problémádra; ha lakást szeretnél vásárolni, és ehhez hitelre lenne szükséged, olvasd el alábbi cikkünket!

Lakáshitelre van szükséged? Mutatjuk, mit kínál az MKB Bank!

Az MKB Bank lakáshiteleket is kínál, melyek tökéletesen megfelelőek lehetnek a céljaidra, legyen szó gyakorlatilag bármiről, hiszen akár szabad felhasználású kölcsönként is igényelheted. A hitel lehet piaci alapú, vagy Minősített Fogyasztóbarát is, és minden esetben kifejezettek kedvezőek a kondíciói.

Az MKB Bank lakáshitelének kondíciói

A hitelösszeg minimuma 2 millió forint, a maximum 100 millió forint, a futamidő két évtől egészen 30 évig terjedhet, a THM pedig

 • a piaci lakáscélú hitelek esetében 8,90-13,82%,

 • az Egyenlítő konstrukcióban igényelt lakáshitelnél 9,44-14,87%,

 • a Minősített Fogyasztóbarát lakáshitelnél 9,41%-12,79%,

 • az Enyhítő hitelnél 8,90-13,82%,

 • az Adósságrendező kölcsönnél 9,98-14,87%,

 • a szabad felhasználású jelzáloghitel esetében pedig 9,98-14,87%.

Lényeges, hogy az MKB Bank kizárólag a CSOK igénylésével egyidejűleg igényelhető Otthonteremtési kamattámogatott kölcsönt is kínálja, melynek THM-értéke 3,09-3,12%.

Az MKB Bank lakáshitelét felhasználhatod a következő hitelcélokra:

 • használt lakás vásárlása,

 • új lakás vásárlása,

 • házépítés,

 • felújítás,

 • bővítés

 • korszerűsítés,

 • adósságrendezés,

 • hitelkiváltás,

 • szabad felhasználás.

Az MKB Bank lakáshitelének igénylése

Abban az esetben, ha úgy döntesz, hogy szeretnéd igényelni az MKB Bank lakáshitelét, fontos tájékozódnod az adásvételi szerződés tartalmi elemeiről, és ezekről tájékoztatnod kell az ügyvédedet is; a bank díjmentesen kalkulációt készít neked, illetve tanácsokkal is ellát.

Ezt követően be kell szerezned a jövedelmet igazoló dokumentumokat, amelyek alapján a bank díjmentesen megállapítja, hogy mekkora összegű kölcsönt kaphatsz. Ezt követi az értékbecslés, az adásvételi szerződés megkötése, a dokumentumok összegyűjtése, majd a hiteligénylés benyújtása.

A következő lépés a hitelbírálat, amely után – pozitív bírálat esetén – be kell nyújtanod a szerződéskötéshez szükséges dokumentumokat, illetve bankszámlát kell nyitnod az MKB Banknál, majd választanod kell egy közjegyzőt, és alá kell írnod a szerződést.

Az utolsó lépés a földhivatali ügyintézés, illetve a folyósításhoz esetlegesen szükséges, egyéb dokumentumok benyújtása, melyet követően a bank átutalja az összeget az ingatlan eladójának.

Az MKB Bank lakáshitelének feltételei

Ahhoz, hogy igényelhesd az MKB lakáshitelét, meg kell felelned a bank által támasztott követelményeknek, melyek a következők:

 • legalább 18 évesnek kell lenned, a futamidő lejártakor pedig legfeljebb 75 éves lehetsz,

 • Minősített Fogyasztóbarát lakáshitel esetében a minimum 21 év, a maximum pedig 65 év,

 • állandó, bejelentett, magyarországi lakcím,

 • vezetékes vagy mobil telefonszám.

 • nem szerepelhetsz a KHR-rendszerben negatív státusszal.

Lényeges, hogy a bank kötelezően bevon a hitelbe mindenkit, akivel egy vagyonközösségben élsz – így például a házastársadat –, és minden adóstársnak teljesítenie kell a feltételeket, beleértve a jövedelemre vonatkozó előírásokat is, Minősített Fogyasztóbarát lakáshitel esetében azonban legfeljebb három, jövedelmet is igazoló adós lehet.

Az MKB Bank legalább féléves munkaviszonyt vár el a jelenlegi munkahelyeden – ahol nem lehetsz már próbaidős –, vagy a jelenlegi munkahelyeden három hónapot és az előzőn is legalább ennyit, legfeljebb 30 nap megszakítással, de munkáltatói igazolást csak az utolsó 3 hónapról kell benyújtanod.

Fontos, hogy a határozott idejű munkaszerződés is elfogadható, ha legalább egy éve ott dolgozol már, és a szerződésedből még legalább hat hónap hátra van, illetve, ha hat hónapja dolgozol ott, de egy év még hátra van. Az MKB Bank külföldi munkaviszonyt is elfogad, de csak akkor, ha már legalább kilenc hónapja dolgozol a jelenlegi munkahelyeden.

Ami az elvárt jövedelmet illeti, annak minimum 150.000 forintnak kell lennie havi nettóban, és ezt háromhavi bankszámlakivonattal igazolni is kell. Ha külföldi jövedelmet igazolsz, akkor az csak bankszámlára érkezhet, és kizárólag határozatlan idejű munkaszerződésből származhat, magyarországi bért viszont akár készpénzben is kaphatsz, a bank azt is elfogadja, de igazolnod azt is kell.

Ezek mellett elfogadható még:

 • a vállalkozói jövedelem

 • a Kata-jövedelem

 • az őstermelői jövedelem, valamint

 • a nyugdíj is.

Kiegészítő jövedelemként pedig megfelelő lehet:

 • a bónusz, osztalék, vagy jutalom, de csak a havi és a negyedéves, valamint

 • a Cafeteria.

Az MKB Bank diszkontált értéken figyelembe veszi a bérbeadásból származó jövedelmet és a családi pótlékotis. A nem rendszeres jövedelmeket – mint a bérpótlékok, vagy a teljesítménybér – a bank nem fogadja el.

Amennyiben felkeltette az érdeklődésedet az MKB Bank lakáshitele, hasonlítsd össze oldalunkon más bankok ajánlataival, válassz, majd indítsd el az igénylési folyamatot online, mindössze néhány kattintással!

Kalkulátorok

Archívum

Ajánlott hitelek

Provident Start kölcsön

THM

12,7%

Futamidő

18 hét

Hitelösszeg

100.000 Ft - 250.000 Ft

Promóció

Minősített Fogyasztóbarát Személyi Hitel

THM

12,67%

Futamidő

36 - 84 hó

Hitelösszeg

3.000.000 Ft - 10.000.000 Ft

Promóció

CIB Előrelépő Személyi Kölcsön - AKTÍV250

THM

15,61%*

Futamidő

12 - 84 hó

Hitelösszeg

500.000 - 10.000.000 Ft

Promóció

További blogbejegyzések

Ismerd meg az OTP Bank türelmi idős lakáshiteleit!

Ismerd meg az OTP Bank türelmi idős lakáshiteleit!

2023.09.25.

Az OTP Bank türelmi idős lakáshitelei egy évet adnak neked, amikor csak a kamatokat kell fizetned, és felkészülhetsz a későbbiekre!

Tovább olvasom
Fenntartható otthon: új zöld lakáshitel a K&H Banknál

Fenntartható otthon: új zöld lakáshitel a K&H Banknál

2022.10.21.

A K&H Bank zöld lakáshitele nem azonos a Zöld Otthon Programban szereplő konstrukcióval, de ettől függetlenül érdemes lehet a figyelmedre.

Tovább olvasom
Lakástámogatások: Várható-e folytatás 2023-ban?

Lakástámogatások: Várható-e folytatás 2023-ban?

2022.12.15.

A 2022-es év vízválasztó a honi lakástámogatásokkal kapcsolatban. A korábbi támogatások egy része december 31-i határidővel kifut, és még nem lehet tudni, hogy lesz-e folytatás 2023-ban. Ha igen, valószínűsíthetően megváltoznak a feltételek.

Tovább olvasom
Válassz környezettudatos megoldást: megérkeztek a zöld fogyasztóbarát lakáshitelek!

Válassz környezettudatos megoldást: megérkeztek a zöld fogyasztóbarát lakáshitelek!

2023.05.12.

Zöld fogyasztóbarát lakáshitelek? Az utóbbi években egyre fontosabbá vált a környezetvédelem és a fenntarthatóság kérdése, így az is fontos, hogy milyen lakáshitelt választunk. Utánajártunk, és megmutatjuk a zöld fogyasztóbarát lakáshitelek előnyeit és hátrányait, és azt, hogy milyen szempontokat kell figyelembe venni, ha ilyen hitelt szeretnénk felvenni.

Tovább olvasom