fbpx
Hirdetés

Mit kell tudni az annuitásos hitelről?

2021.08.24.
Szerző: Banknavigator
Utoljára módosítva: 2021. augusztus 24. 14:38

Az annuitásos hitel napjainkban teljesen általános, sokan mégsem hallották még ezt a kifejezést, ezért e cikkünkben mindent összegzünk róla.

Mit kell tudni az annuitásos hitelről?

Az annuitás egyenlő pénzügyi áramlást jelent, ami az annuitásos hitel esetében a törlesztőrészletre vonatkozik, tehát az a kölcsön futamideje végéig ugyanakkora lesz. Ez úgy oldható meg, hogy a törlesztőrészlet két fő komponensének, azaz a kamatnak és a tőkerésznek az aránya folyamatosan változik. Általában a futamidő elején a kamat törlesztése kap nagyobb hangsúlyt, a tőketartozás pedig lényegesen kevesebb lesz, de ahogy telik a futamidő, ez az arány megfordul, és a futamidő végéhez közeledve egyre magasabb lesz a tőke, illetve alacsonyabb a kamat részaránya.

Az annuitásos hitel előnyei

Az annuitásos hitel legnagyobb előnye a kiszámíthatóság, hiszen minden hónapban ugyanakkora összeg a költsége. Egy annuitásos hitel segítségével kiegyensúlyozott, stabilabb pénzügyi helyzet alakítható ki, amely nem tartogat kellemetlen meglepetéseket. Ha a biztonság fontos a számodra, és igaz ez a pénzügyi stabilitásra is, az annuitásos hitelt neked találták ki.

Milyen egyéb törlesztési lehetőségek vannak?

A lineáris hitel az annuitásos hitel alternatívája, amely szinte mindenben eltér annuitásos társától; kivéve azt, hogy havonta kell fizetni ezt is. Ennek törlesztése ugyanis nem egyenletes, hanem minden hónapban változó összeget kell törleszteni egészen a futamidő végéig. A változó havi törlesztés fő oka, hogy ahogy csökken a tőketartozás, ehhez mérten csökken a kamattörlesztés és a kezelési költség is, így minden hónapban egyre alacsonyabb lesz a törlesztőrészlet. Előnyén túl azonban akad egy hátránya is, ami miatt a lakosság számára szinte elérhetetlen: lineáris törlesztéssel kizárólag deviza alapú hiteleket lehet igényelni, forint alapúakat nem.

Annuitásos hitelként tehát a személyi kölcsönöktől kezdve a lakáshitelekig mindent igényelhetsz, és oldalunkon össze is hasonlíthatod a bankok legjobb ajánlatait, így könnyen megtalálhatod azt a konstrukciót, amely a leginkább megfelel az igényeidnek és a pénztárcádnak. Tedd meg, és ha megtaláltad, amit kerestél, indítsd el az igénylést online, mindössze néhány kattintással!

Kalkulátorok

Archívum

Ajánlott hitelek

Hirdetés

Extra Plus Személyi Kölcsön

THM

10,6%

Futamidő

12 - 84 hó

Hitelösszeg

500.000 - 10.000.000 Ft

§

Provident Számíthat Ránk kölcsön

THM

12,9%

Futamidő

52 hét

Hitelösszeg

150.000 Ft - 400.000 Ft

§

Minősített Fogyasztóbarát Személyi Hitel

THM

13,90% -16,90%

Futamidő

36 - 84 hó

Hitelösszeg

3.000.000 Ft - 10.000.000 Ft

§

További blogbejegyzések

Minimálbér-emelés: mit jelent hitelfelvételkor?

Minimálbér-emelés: mit jelent hitelfelvételkor?

2022.01.14.

A minimálbér emelést még a tavalyi év végén jelentették be, és január 1.-től már érvényessé is vált – lássuk, milyen hatással lesz a hitelezésre!

Tovább olvasom
Mitől függ a hitel kamata?

Mitől függ a hitel kamata?

2021.09.29.

Az, hogy mennyibe kerül számukra egy hitel, azt a Teljes Hiteldíj Mutató (THM) mutathatja meg számunkra. A THM legfontosabb és legismertebb eleme a kamat. A kamat egy olyan díj, amit a hitel tőke részével együtt vissza kell fizetnünk, amikor kölcsönt veszünk fel. Ez tulajdonképpen a hitel ára. A kamat nagysága sok mindent megmutat, és még több mindentől függ. Megnéztük, hogy mitől annyi a hitel kamata, amennyi.

Tovább olvasom
Hitelkiváltás: cseréld kedvezőbbre meglévő hiteledet!

Hitelkiváltás: cseréld kedvezőbbre meglévő hiteledet!

2021.12.06.

A meglévő hiteled kiváltásán mindig érdemes gondolkodnod; még akkor is, ha elégedett vagy a jelenlegi hitelkonstrukcióddal, ugyanis rengeteget spórolhatsz egy jobb kondíciókkal rendelkező konstrukció segítségével.

Tovább olvasom
Mire elég, ha a Babaváró hitelt használjátok fel önerőként?

Mire elég, ha a Babaváró hitelt használjátok fel önerőként?

2022.07.14.

A Babaváró hitelt használnád fel önerőként az otthonod megvásárlásához? Akkor érdemes elolvasnod alábbi cikkünket!

Tovább olvasom