fbpx
Hirdetés

Mit kell tudni az annuitásos hitelről?

2021.08.24.
Szerző: banknavigator.hu
Utoljára módosítva: 2021. augusztus 24. 14:38

Az annuitásos hitel napjainkban teljesen általános, sokan mégsem hallották még ezt a kifejezést, ezért e cikkünkben mindent összegzünk róla.

Mit kell tudni az annuitásos hitelről?

Az annuitás egyenlő pénzügyi áramlást jelent, ami az annuitásos hitel esetében a törlesztőrészletre vonatkozik, tehát az a kölcsön futamideje végéig ugyanakkora lesz. Ez úgy oldható meg, hogy a törlesztőrészlet két fő komponensének, azaz a kamatnak és a tőkerésznek az aránya folyamatosan változik. Általában a futamidő elején a kamat törlesztése kap nagyobb hangsúlyt, a tőketartozás pedig lényegesen kevesebb lesz, de ahogy telik a futamidő, ez az arány megfordul, és a futamidő végéhez közeledve egyre magasabb lesz a tőke, illetve alacsonyabb a kamat részaránya.

Az annuitásos hitel előnyei

Az annuitásos hitel legnagyobb előnye a kiszámíthatóság, hiszen minden hónapban ugyanakkora összeg a költsége. Egy annuitásos hitel segítségével kiegyensúlyozott, stabilabb pénzügyi helyzet alakítható ki, amely nem tartogat kellemetlen meglepetéseket. Ha a biztonság fontos a számodra, és igaz ez a pénzügyi stabilitásra is, az annuitásos hitelt neked találták ki.

Milyen egyéb törlesztési lehetőségek vannak?

A lineáris hitel az annuitásos hitel alternatívája, amely szinte mindenben eltér annuitásos társától; kivéve azt, hogy havonta kell fizetni ezt is. Ennek törlesztése ugyanis nem egyenletes, hanem minden hónapban változó összeget kell törleszteni egészen a futamidő végéig. A változó havi törlesztés fő oka, hogy ahogy csökken a tőketartozás, ehhez mérten csökken a kamattörlesztés és a kezelési költség is, így minden hónapban egyre alacsonyabb lesz a törlesztőrészlet. Előnyén túl azonban akad egy hátránya is, ami miatt a lakosság számára szinte elérhetetlen: lineáris törlesztéssel kizárólag deviza alapú hiteleket lehet igényelni, forint alapúakat nem.

Annuitásos hitelként tehát a személyi kölcsönöktől kezdve a lakáshitelekig mindent igényelhetsz, és oldalunkon össze is hasonlíthatod a bankok legjobb ajánlatait, így könnyen megtalálhatod azt a konstrukciót, amely a leginkább megfelel az igényeidnek és a pénztárcádnak. Tedd meg, és ha megtaláltad, amit kerestél, indítsd el az igénylést online, mindössze néhány kattintással!

Kalkulátorok

Archívum

Ajánlott hitelek

Hirdetés

Extra Plus Személyi Kölcsön

THM

8,4%

Futamidő

12 - 84 hó

Hitelösszeg

500.000 - 10.000.000 Ft

§

Provident Nyári varázs kölcsön

THM

9,8%

Futamidő

22 hó

Hitelösszeg

400.000 Ft - 800.000 Ft

§

K&H kiemelt személyi kölcsön

THM

10,9% - 12,7%

Futamidő

24 - 84 hó

Hitelösszeg

1.000.000 Ft - 7.000.000 Ft

§

További blogbejegyzések

Miért érdemes fix kamatozású hitelt választani?

Miért érdemes fix kamatozású hitelt választani?

2020.12.30.

Érdemesebb fix kamatozású, vagy inkább változó kamatozású lakáshitelt igényelni? Az alábbiakban erre keressük a választ.

Tovább olvasom
Ingatlanvásárlás lakástámogatásból – hány év múlva adhatjuk el?

Ingatlanvásárlás lakástámogatásból – hány év múlva adhatjuk el?

2021.01.08.

Az ingatlanvásárlás lakástámogatásból ügylet egy sor követelményt ír elő, amiket bizony meg kell oldanunk ahhoz, hogy gondtalanul sétálhassunk tovább az élet ösvényén.

Tovább olvasom
Miért jó a változó helyett a fix kamatozást igényelni, ha magasabb a törlesztőrészlet?

Miért jó a változó helyett a fix kamatozást igényelni, ha magasabb a törlesztőrészlet?

2020.12.02.

Sokan teszik fel nekünk a fenti kérdést, hogy változó vagy fix kamatozási hitelt érdemes-e választani, így jobbnak láttuk, ha írunk róla pár sort, hiszen eléggé lényeges téma, különösen mostanában. Ha olvastál az utóbbi időben pénzügyi híreket, akkor valószínűleg benned is felébredt a gyanú, hogy a Magyar Nemzeti Bank valószínűleg hamarosan alapkamatot emel, és nem várja meg az előrejelzések szerinti 2020-as évet. Éppen emiatt gondoljuk úgy, hogy érdemes egy kicsit foglalkozni a jelenleg drágább hitelkonstrukciókkal is.

Tovább olvasom
A rosszul feltüntetett THM nem okozza a szerződés semmisségét

A rosszul feltüntetett THM nem okozza a szerződés semmisségét

2021.09.10.

A rosszul feltüntetett THM miatt számos kölcsönszerződéssel akadtak vélt, vagy valós problémák, ám a Kúria döntött – mutatjuk a részleteket.

Tovább olvasom