Hirdetés

Mit kell tudni az annuitásos hitelről?

2021.08.24.
Szerző: banknavigator.hu
Utoljára módosítva: 2021. augusztus 24. 14:38

Az annuitásos hitel napjainkban teljesen általános, sokan mégsem hallották még ezt a kifejezést, ezért e cikkünkben mindent összegzünk róla.

Mit kell tudni az annuitásos hitelről?

Az annuitás egyenlő pénzügyi áramlást jelent, ami az annuitásos hitel esetében a törlesztőrészletre vonatkozik, tehát az a kölcsön futamideje végéig ugyanakkora lesz. Ez úgy oldható meg, hogy a törlesztőrészlet két fő komponensének, azaz a kamatnak és a tőkerésznek az aránya folyamatosan változik. Általában a futamidő elején a kamat törlesztése kap nagyobb hangsúlyt, a tőketartozás pedig lényegesen kevesebb lesz, de ahogy telik a futamidő, ez az arány megfordul, és a futamidő végéhez közeledve egyre magasabb lesz a tőke, illetve alacsonyabb a kamat részaránya.

Az annuitásos hitel előnyei

Az annuitásos hitel legnagyobb előnye a kiszámíthatóság, hiszen minden hónapban ugyanakkora összeg a költsége. Egy annuitásos hitel segítségével kiegyensúlyozott, stabilabb pénzügyi helyzet alakítható ki, amely nem tartogat kellemetlen meglepetéseket. Ha a biztonság fontos a számodra, és igaz ez a pénzügyi stabilitásra is, az annuitásos hitelt neked találták ki.

Milyen egyéb törlesztési lehetőségek vannak?

A lineáris hitel az annuitásos hitel alternatívája, amely szinte mindenben eltér annuitásos társától; kivéve azt, hogy havonta kell fizetni ezt is. Ennek törlesztése ugyanis nem egyenletes, hanem minden hónapban változó összeget kell törleszteni egészen a futamidő végéig. A változó havi törlesztés fő oka, hogy ahogy csökken a tőketartozás, ehhez mérten csökken a kamattörlesztés és a kezelési költség is, így minden hónapban egyre alacsonyabb lesz a törlesztőrészlet. Előnyén túl azonban akad egy hátránya is, ami miatt a lakosság számára szinte elérhetetlen: lineáris törlesztéssel kizárólag deviza alapú hiteleket lehet igényelni, forint alapúakat nem.

Annuitásos hitelként tehát a személyi kölcsönöktől kezdve a lakáshitelekig mindent igényelhetsz, és oldalunkon össze is hasonlíthatod a bankok legjobb ajánlatait, így könnyen megtalálhatod azt a konstrukciót, amely a leginkább megfelel az igényeidnek és a pénztárcádnak. Tedd meg, és ha megtaláltad, amit kerestél, indítsd el az igénylést online, mindössze néhány kattintással!

Kalkulátorok

Archívum

Ajánlott hitelek

CIB Előrelépő Személyi Kölcsön - AKTÍVMBÉR

THM

12,29%*

Futamidő

12 - 84 hó

Hitelösszeg

300.000 - 10.000.000 Ft

§

Prémium250 Kölcsön Számlával

THM

7,9%

Futamidő

12 - 84 hó

Hitelösszeg

800.000 - 6.000.000 Ft

§

Provident Heti Kölcsön

THM

26,1%

Futamidő

57 - 110 hét

Hitelösszeg

40.000 Ft - 570.000 Ft

§

További blogbejegyzések

Ingatlanvásárlás lakástámogatásból – hány év múlva adhatjuk el?

Ingatlanvásárlás lakástámogatásból – hány év múlva adhatjuk el?

2021.01.08.

Az ingatlanvásárlás lakástámogatásból ügylet egy sor követelményt ír elő, amiket bizony meg kell oldanunk ahhoz, hogy gondtalanul sétálhassunk tovább az élet ösvényén.

Tovább olvasom
Ennyit kell visszafizetni egy 5 millió forintos lakáshitelnél

Ennyit kell visszafizetni egy 5 millió forintos lakáshitelnél

2021.09.01.

Lakáshitelre lenne szükséged, és szeretnéd tudni, hogy milyen költségekre számíthatsz? Alábbi cikkünkben minden lényeges információt megtalálsz a témáról!

Tovább olvasom
Miért jó a változó helyett a fix kamatozást igényelni, ha magasabb a törlesztőrészlet?

Miért jó a változó helyett a fix kamatozást igényelni, ha magasabb a törlesztőrészlet?

2020.12.02.

Sokan teszik fel nekünk a fenti kérdést, hogy változó vagy fix kamatozási hitelt érdemes-e választani, így jobbnak láttuk, ha írunk róla pár sort, hiszen eléggé lényeges téma, különösen mostanában. Ha olvastál az utóbbi időben pénzügyi híreket, akkor valószínűleg benned is felébredt a gyanú, hogy a Magyar Nemzeti Bank valószínűleg hamarosan alapkamatot emel, és nem várja meg az előrejelzések szerinti 2020-as évet. Éppen emiatt gondoljuk úgy, hogy érdemes egy kicsit foglalkozni a jelenleg drágább hitelkonstrukciókkal is.

Tovább olvasom
Ingatlant vásárolni, vagy bérelni érdemes?

Ingatlant vásárolni, vagy bérelni érdemes?

2020.11.03.

A fenti kérdés, vagyis hogy ingatlant vásárolni, vagy bérelni érdemes, egy komoly dilemma elé állított bennünket, hiszen azonnal azt válaszoltuk rá, hogy “vásárolni”, ám szinte azonnal jött is a kiegészítése, miszerint “ha megteheted”, majd kicsit később követte az “és ha olyanok a lehetőségek”. Épp ezért úgy döntöttünk, hogy alapos átgondolás után kifejtjük a véleményünk minden apró részletét.

Tovább olvasom