Provident kölcsön Provident kölcsön Hirdetés

Mit kell tudni az annuitásos hitelről?

2021.08.24.
Szerző: Banknavigator

Az annuitásos hitel napjainkban teljesen általános, sokan mégsem hallották még ezt a kifejezést, ezért e cikkünkben mindent összegzünk róla.

Mit kell tudni az annuitásos hitelről?

Az annuitás egyenlő pénzügyi áramlást jelent, ami az annuitásos hitel esetében a törlesztőrészletre vonatkozik, tehát az a kölcsön futamideje végéig ugyanakkora lesz. Ez úgy oldható meg, hogy a törlesztőrészlet két fő komponensének, azaz a kamatnak és a tőkerésznek az aránya folyamatosan változik. Általában a futamidő elején a kamat törlesztése kap nagyobb hangsúlyt, a tőketartozás pedig lényegesen kevesebb lesz, de ahogy telik a futamidő, ez az arány megfordul, és a futamidő végéhez közeledve egyre magasabb lesz a tőke, illetve alacsonyabb a kamat részaránya.

Az annuitásos hitel előnyei

Az annuitásos hitel legnagyobb előnye a kiszámíthatóság, hiszen minden hónapban ugyanakkora összeg a költsége. Egy annuitásos hitel segítségével kiegyensúlyozott, stabilabb pénzügyi helyzet alakítható ki, amely nem tartogat kellemetlen meglepetéseket. Ha a biztonság fontos a számodra, és igaz ez a pénzügyi stabilitásra is, az annuitásos hitelt neked találták ki.

Milyen egyéb törlesztési lehetőségek vannak?

A lineáris hitel az annuitásos hitel alternatívája, amely szinte mindenben eltér annuitásos társától; kivéve azt, hogy havonta kell fizetni ezt is. Ennek törlesztése ugyanis nem egyenletes, hanem minden hónapban változó összeget kell törleszteni egészen a futamidő végéig. A változó havi törlesztés fő oka, hogy ahogy csökken a tőketartozás, ehhez mérten csökken a kamattörlesztés és a kezelési költség is, így minden hónapban egyre alacsonyabb lesz a törlesztőrészlet. Előnyén túl azonban akad egy hátránya is, ami miatt a lakosság számára szinte elérhetetlen: lineáris törlesztéssel kizárólag deviza alapú hiteleket lehet igényelni, forint alapúakat nem.

Annuitásos hitelként tehát a személyi kölcsönöktől kezdve a lakáshitelekig mindent igényelhetsz, és oldalunkon össze is hasonlíthatod a bankok legjobb ajánlatait, így könnyen megtalálhatod azt a konstrukciót, amely a leginkább megfelel az igényeidnek és a pénztárcádnak. Tedd meg, és ha megtaláltad, amit kerestél, indítsd el az igénylést online, mindössze néhány kattintással!

Kalkulátorok

Archívum

Ajánlott hitelek

Provident Havi Kölcsön

THM

24,6%

Futamidő

30 hó

Hitelösszeg

600.000 Ft - 1.500.000 Ft

§

Prémium400 Kölcsön Számlával

THM

7,9%

Futamidő

12 - 84 hó

Hitelösszeg

800.000 - 10.000.000 Ft

§

Fapados Kölcsön

THM

14,90% - 19,90%

Futamidő

36 - 84 hó

Hitelösszeg

800.000 Ft - 10.000.000 Ft

§

További blogbejegyzések

Mikor érdemes lakáshitelt felvennünk?

Mikor érdemes lakáshitelt felvennünk?

2021.02.02.

Ha ingatlant vásárolnál, de nem rendelkezel a vételár teljes összegével, érdemes lakáshitelt felvenned, azonban vannak más esetek is, amikor ez a konstrukció a tökéletes.

Tovább olvasom
Hogyan kaphatnak lakáshitelt a KHR listások?

Hogyan kaphatnak lakáshitelt a KHR listások?

2021.05.20.

Lakáshitelt a KHR listások alapesetben nem vehetnek fel, ám akadnak lehetőségek, amelyekkel érdemes lehet megpróbálkozni – mutatjuk a részleteket!

Tovább olvasom
Miben különbözik a minősített fogyasztóbarát lakáshitel és a piaci kamatozású lakáshitel?

Miben különbözik a minősített fogyasztóbarát lakáshitel és a piaci kamatozású lakáshitel?

2021.05.05.

Az ingatlanvásárláson átesettek tudhatják, mennyi feltételt kell teljesítenünk, mennyi igazolást kell bemutatnunk ahhoz, hogy végül hozzájussunk az áhított hitelhez. Rengeteg idő, sok bankba járás, még több idegeskedés, mire hátradőlhetünk és megkaphatjuk a kölcsönt, illetve folyósít a pénzintézet. Ezt egyszerűsítendő jelentek meg a minősített fogyasztóbarát lakáshitelek. De miben különbözik a piaci kamatozású változatától?

Tovább olvasom
Lakáshitel igénylése külföldi jövedelemmel

Lakáshitel igénylése külföldi jövedelemmel

2021.06.02.

Külföldi jövedelemmel rendelkezel, és szeretnél lakáshitelt igényelni? Nem lesz könnyű dolgod, de, ha megfogadod az alábbiakat, meg fogod tudni oldani!

Tovább olvasom