Blog

Archívum: FAQs

Nincs még kész a ház, máshol lakom, más a címem. Arra a címre jó lesz a számla?

2021.05.15.

A számlának a támogatást igénylő nevére és az aktuális, lakcím kártyában szereplő címére kell szólnia. Ennek nem kell megegyeznie a támogatott ingatlan címével.

Tovább olvasom

Nyugdíjasként jár ÁFA visszatérítési támogatás 2021-ben?

2021.05.15.

Igen. A nyugdíj TB jogviszonynak számít. Jár a támogatás.

Tovább olvasom

Katás vállalkozó állított ki számlát. Mi van az ÁFÁ-val?

2021.05.15.

Katás vállalkozó nem tud ÁFÁ-s számlát kiállítani, ebben az estben nincs mit visszaigényelni. Nincs ÁFA, ami visszajárna.

Tovább olvasom

Egyedül álló vagyok. Kérhetek támogatást?

2021.05.15.

Igen. Új építésű lakás vásárlás, vagy új lakás építés esetén nem szükséges gyereket vállalni.

Tovább olvasom

Tudok ÁFÁ-t hitel nélkül is visszaigényelni?

2021.05.15.

Igen. Az adó-visszatérítési támogatás hitel igénybevétele nélkül is kérhető 27%-os számlákkal a folyamatban lévő munkákra.(elkészült munkákra nem)

Tovább olvasom

Mit jelent a Fair plusz személyi kölcsön?

2021.04.15.

A fair plusz személyi kölcsön abban különbözik a fair személyi kölcsöntől, hogy ehhez legalább havi nettó 250 000 ft igazolható, bankszámlára érkező, a bank által elfogadható rendszeres jövedelemmel kell rendelkezni. Emellett azt is vállalni kell, hogy a legalább ekkora összegű rendszeres jóváírás a kölcsön teljes futamideje alatt a banknál vezetett bankszámlán teljesül. A fair plusz […]

Tovább olvasom

Hogyan is számolják a thm-et?

2021.04.15.

A teljes hiteldíj mutató egy összegű folyósítás alapján került  kiszámításra. A Thm tehát a hitel “árát” jelöli meg, ezzel mindenki egyszerűbben kalkulálhat.

Tovább olvasom

Miért kamattámogatott a babaváró kölcsön?

2021.04.15.

A személyi kölcsönök ezen típusa azért kamattámogatott, mert a szerződést követő 5 éven belül minimum egy gyermek születni fog, vagy olyan magzatuk fogan, aki betölti a 12. hetét ebben az időszakban. A másik lehetőség az örökbefogadás, az állam ebben az esetben is megadja a támogatás.

Tovább olvasom

Mi történik a babaváróval, ha nem születik gyermekünk öt éven belül?

2021.04.15.

Ha nem születik meg a gyermek, akkor a kölcsön átváltozik piaci hitellé, ráadásul vissza kell fizetni a kamattámogatást egy összegben a pénzintézeten keresztül a Magyar Államkincstárnak (MÁK).

Tovább olvasom

Mit tudunk a felújítási tervről, miért kell beadni ilyet egyáltalán?

2021.04.15.

A felújítási terv és az erről szóló nyilatkozat a felújítLAK személyi kölcsönhöz tartozik. Ez a bank által meghatározott módon kinéző formanyomtatvány, amit a kölcsön igénylésekor kell a banknak adni ügyintézés során.

Tovább olvasom