Tervező kölcsönTervező kölcsönHirdetés

Hogyan nyithatunk Diákhitel számlát?

2023.10.13.
Szerző: Banknavigator
Utoljára módosítva: 2023. október 13. 10:24

Diákhitel számla a diákhitelhez? Igen. Utánajártunk, hogyan nyithatunk Diákhitel számlát. Megmutatjuk, hogy ez mennyire jó lehetőség, még azoknak is, akiknek nincs hitelük. Megmutatjuk, hogy a Diákhitel számla jobb lehet, mint egy hagyományos diákszámla, és ha már kötelező a diákhitel mellé, hogyan használható ki legjobban. Részletek a cikkben.

Hogyan nyithatunk Diákhitel számlát?

A diákhitel – ha pénz kell a tanulmányokra

A diákhitel nem egy átlagos hiteltermék. A kormány által kialakított diákhitel célja, hogy a felsőoktatásban tanulók finanszírozni tudják a tanulmányaik költségeit.

A diákhitel nem nyereségorientált, bárki számára, hitelbírálat nélkül elérhető. A diákhitel egyszerű, átlátható termék.

A Diákhitel1 kamata a hitel teljes árát mutatja, nincsenek rejtett költségek, nincs apróbetűs rész, a Diákhitel2 pedig kamatmentesen segíti az egyetem elvégzését.

Nincs hitelbírálat, minden igénylő megkapja a diákhitelt. Nem kell fedezet és kezes sem. A diákhitel online is igényelhető.

Egy Ügyfélkapus regisztráció után otthonról is megtehetjük, hogy diákhitelt igényelünk.

Az igényelt összeget szemeszterenként is megváltoztathatjuk, attól függően, hogy milyen az anyagi helyzetünk, és éppen mekkora összegre van szükségünk.

A tanulmányaikat folytató fiatalok jelenleg három különböző diákhitel közül választhatnak, ezek közül a harmadik a kötött felhasználású Képzési Hitel.

Az egyik legfontosabb dolog, hogy a Diákhitel1 mostantól kizárólag egy Diákhitel számlára érkezhet.

A Diákhitel számla – négy bankban is

A Diákhitel számla fő célja a diákok kiadásainak csökkentése. A számla megjelenésével az érintettek rendkívül kedvező feltételekkel kaphatnak folyószámlát.

A Diákhitel Központ nyílt pályázaton választotta ki azokat a stratégiai partnereket, akik a jövőben jogosultak lesznek ilyen bankszámlát kínálni a diákoknak.

A pályázaton négy bank járt sikerrel: az Erste Bank, a Gránit Bank, az MBH Bank és az OTP Bank.

A diákhitelt 2023. július elsejétől csak az ebben a négy magyar bankban nyitott diákhitel számlára utalják azt ki.

A számlát lehet elektronikusan használni, a díjak kedvezőek, és a bankok a verseny miatt várhatóan kedvezményekkel csábítják majd magukhoz a leendő ügyfeleiket.

És a lényeg még egyszer. Az alábbi négy banknál érhető el a Diákhitel számla:

A diákhitel számlának nincs számlavezetési díja, és az elektronikus szolgáltatások is ingyenesek. Ezen kívül díjmentesen a havi számlakivonat, és nem számolnak fel költséget a pénzintézetek a bankkártya használatáért sem.

A pénzintézetek eltérő kedvezményeket is biztosítanak a számlához.

Hogyan nyitható meg a Diákhitel számla?

A Banknavigátor pénzügyi szakértői arra figyelmeztetnek, hogy a szabad felhasználású diákhitelhez mindenképpen rendelkezni kell Diákhitel számlával, mert 2023. július 1-től kizárólag erre a bankszámlára érkezhet a Diákhitel1 összege.

A tandíjra fordítható diákhitelek (Diákhitel2, Képzési Hitel) igénylőinek is van lehetősége igénybe venni ezt a diákszámlát, de nekik ez nem kötelező.

A Diákhitel1 igénylése a Diákhitel Direkt online felületen történik. Az igényléskor ki kell választani azt a pénzintézetet, amelynél szeretné valaki megnyitni a Diákhitel számláját. Miután elektronikusan aláírásra került a hitelszerződés, a kiválasztott pénzintézet megkeresi az igénylőt a megadott elérhetőségei valamelyikén a számlanyitás miatt. A számla létrejöttét követően a pénzintézet jelzést küld a Diákhitel Központnak, és az igényelt összeg a gyorsan meg fog érkezni a bankszámlára.

Diákhitel2 és Képzési Hitel igénylőknek a Diákhitel számla csak egy lehetőség. Amikor csak tandíjra fordítható hitelt igényel valaki, akkor is jogosult a kedvezményes Diákhitel számla igénylésére. A Diákhitel Direkt felületén, online hiteligénylésnél felajánlják ezt az opciót, és kiválasztható, hogy szeretne-e valaki váltani a Diákhitel számlára, ha igen, akkor melyik pénzintézetnél. A hitelösszeg ilyenkor közvetlenül a képzést szervezőhöz kerül elutalásra.

A meglévő diákhiteleseknek is lehet Diákhitel számlájuk. Ha korábban vett fel valaki diákhitelt, de még a folyósítási időszakban van, akkor számára is igényelhető a Diákhitel számla. Ehhez a Diákhitel Direkt fiókban ki kell tölteni a Diákhitel Számláról szóló nyilatkozatot, ahol ki kell választani, hogy melyik pénzintézetnél szeretné valaki megnyitni. A kérés beküldése után a Diákhitel Központ leellenőrzi a jogosultságot, és ha az megfelelő, akkor a pénzintézet meg fogja keresni a számlanyitás céljából, és máris élvezhetők lesznek ennek a szuper számlának az előnyei.

Összefoglalás

A diákhitel célja a felsőoktatásban tanulók tanulmányi költségeinek finanszírozása. A hitel nem nyereségorientált, és hitelbírálat nélkül minden diáknak elérhető. Két fő típusa a Diákhitel1 és a Diákhitel2, az előbbi szabad felhasználású, míg az utóbbi kamatmentes és az egyetemi tanulmányok finanszírozására szolgál. Ezen túlmenően létezik egy kötött felhasználású Képzési Hitel is. A Diákhitel1 mostantól kizárólag Diákhitel számlára érkezik, amelyet négy banknál lehet megnyitni: OTP Bank, MBH Bank, Erste Bank és Gránit Bank. A számlának nincs számlavezetési díja, és a bankok számos kedvezményt is kínálnak hozzá. A megnyitásának folyamatát az online Diákhitel Direkt platformon keresztül kell kezdeményezni. A meglévő diákhitelesek számára is lehetőség van a Diákhitel számla igénylésére.

Az oldalon megjelent írás kifejezetten informáló jellegű és kizárólag a Banknavigátor Kft. és a Financial Consulting Zrt. mint a szerzőknek a véleményét jeleníti meg. A szerzők ezen véleményüket az előzetes szakmai tájékozódásuk és az akkor elérhető legrészletesebb információk alapján fogalmazták meg és jelenítik meg a közzétett írásban, ennek ellenére a szöveg tartalmazhat az olvasás napján már elavult és/vagy már nem a valóságnak mindenben megfelelő adatokat. Ennek megfelelően a Banknavigátor Kft. és a Financial Consulting Zrt. a tévedés jogát teljes mértékben fenntartják, a fenti megfogalmazás semmilyen módon és formában nem tekinthető a tények egyértelmű megjelenítésének. Kérjük a döntése meghozatala előtt feltétlenül tájékozódjon és kérjen szakmai segítséget.

Ajánlott hitelek

Provident Tervező kölcsön

THM

12,9%

Futamidő

22 hó

Hitelösszeg

450.000 Ft - 1.000.000 Ft

Promóció

CIB Előrelépő Személyi Kölcsön - „A” ügyfélminősítés

THM

12,07% - 18,65%

Futamidő

12 - 96 hó

Hitelösszeg

300.000 - 15.000.000 Ft

Promóció

Minősített Fogyasztóbarát Személyi Hitel

THM

12,67% - 14,92%

Futamidő

36 - 84 hó

Hitelösszeg

3.000.000 Ft - 10.000.000 Ft

Promóció

További blogbejegyzések

Céges bankszámla nyitás: útmutató a tökéletes választáshoz!

Céges bankszámla nyitás: útmutató a tökéletes választáshoz!

2023.07.21.

Kötelező a céges bankszámla nyitás? Egyéni vállalkozóként kell céges bankszámlával rendelkezni? Hogyan válasszunk jó céges bankszámlát? Milyen dokumentumokra lesz szükség? És persze a lényeg: mire jó a céges bankszámla? A Banknavigátor szakértői minden felmerülő kérdésre választ adnak.

Tovább olvasom
Nyiss bankszámlát online! Íme, a legjobb számlacsomag ajánlatok!

Nyiss bankszámlát online! Íme, a legjobb számlacsomag ajánlatok!

2023.12.08.

Az online bankszámlanyitás egyszerű. És miért ne nyitnánk meg a bankszámlánkat otthonról? Miért ne nyitnánk meg a bankszámlánkat kedvezménnyel? Miért ne nyitnánk meg a bankszámlánkat kedvezménnyel otthonról? Számos bank kínál lehetőséget erre. Mutatjuk, melyikek.

Tovább olvasom
Bankszámla katás vállalkozóként: milyen legyen?

Bankszámla katás vállalkozóként: milyen legyen?

2022.05.27.

Bankszámlára katás vállalkozóként is szükséged lesz, csak az a kérdés, milyet válassz és melyik banknál – ebben segítünk alábbi cikkünkkel.

Tovább olvasom
Megemelkedhetnek-e a bankszámlák díjai az extraprofit adó miatt?

Megemelkedhetnek-e a bankszámlák díjai az extraprofit adó miatt?

2022.08.01.

Joggal merül fel a kérdés, hogy megemelkedhetnek-e a bankszámlák díjai az extraprofit adó miatt. A különadók bejelentése óta sokan aggódnak emiatt, nem teljesen alaptalanul.

Tovább olvasom

További hírek a hirnavigator.hu támogatásával