fbpx

Sberbank személyi kölcsön 2022

Melyik most a legjobb személyi hitel a piacon? Nehéz lenne erre a kérdésre megfelelő választ adni, mi most a Sberbank Magyarország Zrt. négy kedvező lehetőségét mutatjuk be, amiből kiderül, hogy a Sberbank személyi kölcsön terén megbízható szakértőnek számít.

Babaváró kölcsön

A babaváró egy legfeljebb 10 millió forintos személyi kölcsön, amely mellé állami kamattámogatást kap az igénylő. A Sberbank akkor köti meg szerződését ügyfelével, ha ő megfelel minden állami feltételnek és a pénzintézetnél is hitelképes.

Mit kell tudni a babaváróról?

Kik adhatják be az igénylést?

A babavárót olyan házaspárok igényelhetik meg, ahol a feleség elmúlt 18 éves, de még nem töltötte be a 41-et. Egyiküknek minimum hároméves, folyamatos társadalombiztosítási jogviszonnyal kell rendelkeznie. Mindkettőjüknek rendelkezniük kell magyarországi lakcímmel, és büntetlen előéletűnek kell lenniük. Egyik félnek sem lehet 5.000,- forintot meghaladó köztartozása. Ha az ügyfelek nyilatkozata alapján a Bank megállapítja, hogy az igénylőnek van a kölcsönkérelem benyújtása és elbírálása napján is fennálló, 5.000,- forintot meghaladó köztartozása, akkor 10 munkanapos határidő megadásával felszólítja az igénylőt a köztartozása megfizetésére és ennek igazolására. A határidőben történő teljesítése esetén a Babaváró kölcsönszerződés megkötésének a köztartozás-mentesség szempontjából nem lesz akadálya. Egyikük sem szerepelhet a Magyar Nemzeti Bank (MNB) által működtetett Központi Hitelinformációs Rendszer (KHR) negatív adósokat nyilvántartó listáján. A hitelbírálatot a Sberbank Magyarország Zrt. végzi, az igénylés beadása után rendkívül rövid határidővel, tíz banki munkanapon belül.

Az elvárt minimum munkaviszony a babaváró esetében három hónap, az elvárt jövedelem pedig legalább 100 000 forint. 

Mit befolyásol a gyermekek száma?

A babaváróra akkor jár az állami kamattámogatás, ha szerződéskötést követő öt éven belül születik egy gyermek, vagy örökbefogadnak egyet. Ha még több gyermek születik, az állami támogatás annál kedvezőbben alakul.

Ha a futamidő alatt a második közös gyermek is megszületik, akkor a maradék tartozás harminc százalékával egyenlő gyermekvállalási támogatásra jogosult a család. Azaz, ennyit engednek el a tartozásból. Ha harmadik gyermek is születik az igénylés elfogadása után, akkor az egész tartozást elengedi az állam.

Minden gyermek születését követően három-három évre függeszthető fel a törlesztés.

Plusz meglepetés a Sberbanktól

A Sberbank plusz bónuszt hirdetett meg azoknak, akik babavárós szerződést kötnek. Ez a bónusz a folyósított kölcsön egy százaléka, tehát legfeljebb 100 ezer forint.

A Sberbank egy úgynevezett bónuszt hirdetett meg a babaváró kölcsönre kötött szerződés esetén. Ennek a bónusznak a mértéke a folyósított kölcsönösszeg 1 százaléka, maximum 100 000 forint lehet. Ahhoz, hogy elérjük, meg kell felelni bizonyos feltételeknek. Az egyik, hogy adósnak és az adóstársnak külön bankszámlát kell nyitnia a pénzintézetnél. Akkor jár a bónusz, ha folyósítás utáni három hónapban legalább kettőben havi 100 000 forint jóváírás zajlik azon a fizetési számlán, amiről törlesztik a kölcsönt és azon is, amit az adóstárs használ. Ezek a jóváírások nem kell, hogy egy összegben történjenek, külön is mehetnek az utalások. Ha teljesülnek ezek a feltételek, akkor a Sberbank a törlesztésre kijelölt bankszámlán és az adóstárs bankszámláján a kölcsön összegének fél-fél százalékát írja jóvá. (Tehát maximum 50-50 000 ft-ot.) Ezt a bank legkésőbb a folyósítást követő 4. hónap 15. napjáig teljesíti. Ha a feltételt csak az adós vagy csak az adóstárs teljesíti, akkor annak a félnek számlájára utalja a bank az egyszer 0,5 százalékot.

Így alakulnak a számok a babaváró esetében

Reprezentatív példa 1.

Ez a példa a kamattámogatással ellátott hitelre vonatkozik.

Reprezentatív példa 2.

Ez a példa kamattámogatás nélkül értendő.

FelújítLAK Személyi kölcsön

A Sberbank személyi kölcsönök terén igen erős, ezt mutatja ez a lehetőség is. A felújítLAK kölcsön keretében a Sberbank a 6,89-13,49 százalékos kamatozást kínál, hozzá 7,21 és 14,57 százalék közötti THM-et, mindezt lakásfelújításra lehet fordítani.

Mit kell tudni a FelújítLAK-ról?

Kik igényelheti Sberbank felújítLAK személyi kölcsönét?

Olyan személyek igényelhetik a kölcsönt, akik gyermeket nevelnek vagy gyermeket várnak, betöltötték a 23. életévüket, de még nem érték el a 70-et. Aki ezt a személyi hitelt választja, az nem szerepelhet a Magyar Nemzeti Bank (MNB) által üzemeltetett Központi Hitelinformációs Rendszerben (KHR), régebbi nevén bar listán.

Az igénylő bankszámlát kell, hogy nyisson a banknál, amit a teljes futamidő alatt meg kell, hogy tartson. Havi minimum 150 000 forint, az, aminek a bankszámlára legalább meg kell, hogy érkezzen. Ennek mindenképp a pénzintézetnél megjelölt bankszámlára kell, hogy kerüljön.

Aki ilyet igényel, annak felújítási tervet kell készíteni, majd be kell azt nyújtania a pénzintézetnek. Ehhez a bank készített egy formanyomtatvány, amit az igénylőknek ki kell tölteniük.

A kormányrendelet szigorúan határozza meg, hogy csak azok jogosultak erre a hitelre, akik gyermeket várnak vagy nevelnek és erről nyilatkozniuk is kell a bank felé. A személyi kölcsön előnyei közé tartozik, hogy nincs értékbecslési díj, ahogy közjegyző okirat sem kell egészen 5 millió ft-ig. A dokumentáció egyszerű, a folyósítás rendkívül gyors.

De hogy alakul a teljes hiteldíj mutató (THM)?

A számok tükrében

Reprezentatív példa 1.

A példa a FelújítLAK személyi kölcsönre vonatkozik, abban az esetben, ha az igénylők vállalják a rendszeres havi jóváírást

FelújítLAK Plusz Személyi kölcsön

A Sberbank személyi kölcsönei, azaz saját, állami támogatással nem kérhető konstrukciói közül az egyik legnépszerűbb, legtöbbször igényelt lehetőség. A FelújítLAK Plusz Személyi kölcsön a nem üzletszerű gazdasági tevékenysége körében eljáró természetes személyeknek (fogyasztóknak) szabad felhasználás céljára vehető igénybe, ehhez pedig igen kedvező folyósítási díj és 0 ft bankszámlavezetési díj tartozik.

FelújítLAK Plusz Személyi kölcsön, reprezentatív példa

A teljes hiteldíj mutató egy összegű folyósítás alapján került kiszámításra. A THM kalkulációja során a fentieken kívül a következő díjtételek kerültek beszámításra: 0 Ft bankszámlavezetési díj, 0 Ft folyósítási díj, az igényelt kölcsön összeg Bankon kívülre történő átutalásának díja 0 Ft és könyvelési díj 0 Ft.

Fair személyi kölcsön

A Sberbank Fair személyi kölcsön akár már minimum havi nettó 150 000 forint jövedelem esetében is igényelhető. De mik ennek a konstrukcióval kapcsolatban a főbb tudnivalók? (A Fair adósságcsökkentő Plusz személyi kölcsönökre vonatkozóan a későbbi fejezetekben találhatók információk.)

A Sberbank Fair személyi kölcsön igénylésének feltételei

Ezekre a dokumentumokra lesz szükség:

Alkalmazotti jövedelem esetén:

Nyugdíjasok esetében

Munkáltatói igazolás itt természetesen nem jöhet szóba, de 1 havi postai szelvény igen indokolt esetben és persze az éves nyugdíjértesítő is.

Tehát ezek kellenek:

Vállalkozók és a NAV-jövedelemigazolás

Így alakulnak a számok

A Fair személyi kölcsönt érdemes számok tükrében vizsgálni.

Reprezentatív példa – online igénylés esetén vagy e-kivonat lekérésével*

Ez a példa akkor érvényes, ha banknál rendszeres havi jóváírást vállal az igénylő.

*online igénylés (Jogszabályban meghatározott auditált elektronikus hírközlő eszközön keresztül előterjesztett kölcsönigénylés.) esetén vagy e- kivonat (Az ügyfél saját bankjának online felületéről történő bankszámlakivonat lekérése, mely ügyintézőnk jelenlétében történik. Az ügyintéző ennek során nem működik közre, az on-line felület adattartalmához nem fér hozzá.) lekérésével

Fair Adósságcsökkentő személyi kölcsön

A Sberbank fair adósságcsökkentő személyi kölcsön terméke arra való, hogy egy meglévő hitelből hátralévő tartozást csökkenthessünk vele. Ezt a kölcsön Sberbank 8,99 és 14,99 % közötti kamattal adja, ehhez 9,78-16,85 százalékos teljes hiteldíj mutató (THM) társul.

Főbb jellemzők

Kik igényelhetik a fair adósságcsökkentő személyi hitelt?

A Fair személyi kölcsön igénylőjének be kell töltenie a 23-at, de még nem töltheti be a 70-et.

Nem szerepelhet a KHR negatív adósokat számon tartó listáján.

A kiváltani vágyott hitelnek minimum hat hónapja törlesztettnek kell lennie. Ehhez még az a feltétel jön, hogy több hitel kiváltása esetén minimum egynek tizenkét hónapnál régebben törlesztettnek kell lennie.

Az igénylőnek minimum havi nettó 150 000 forint jövedelemmel kell, hogy rendelkezzen, olyannal, ami rendszeresen bankszámlára érkezik.

Reprezentatív példa – online igénylés esetén vagy e-kivonat lekérésével*

Ez a példa akkor érvényes, ha banknál rendszeres havi jóváírást vállal az igénylő.

*online igénylés (Jogszabályban meghatározott auditált elektronikus hírközlő eszközön keresztül előterjesztett kölcsönigénylés.) esetén vagy e- kivonat (Az ügyfél saját bankjának online felületéről történő bankszámlakivonat lekérése, mely ügyintézőnk jelenlétében történik. Az ügyintéző ennek során nem működik közre, az on-line felület adattartalmához nem fér hozzá.) lekérésével

Így kaphatod meg a hitelt

Sberbank személyi kölcsön 2022 - Kalkuláció

1. Kalkuláció

Versenyeztesd meg a bankok ajánlatait, és válaszd ki a számodra legkedvezőbbet.

Sberbank személyi kölcsön 2022 - Kiválasztás

2. Kiválasztás

Kattints az "érdekel" gombra és kérj ajánlatot.

Sberbank személyi kölcsön 2022 - Igénylés

3. Igénylés

Állítsd össze a bank által kért dokumentumokat és add be hiteligénylésedet.

Sberbank személyi kölcsön 2022 - Szerződés

4. Szerződés

A kiválasztott bankban megtörténik a szerződéskötés, majd ezt követően hamarosan a folyósítás.

Gyakran Ismételt Kérdések

A személyazonosítás miatt mindenképpen kell személyi igazolvány, jogosítvány, esetleg útlevél, de lakcímkártya is. Nem úszható meg a jövedelemigazolás, a havi nettó fizetés pontos megadása, a pénzintézet feltételei alapján. Szükség van minden adatra a kiváltani kívánt hitelekről, igaz, ezt a bank úgyis lekérdezi a jegybank által üzemeltetett KHR-ből.

Szabad felhasználásra is igényelhető, de alapvetően hitelkiváltásra szolgál. Méghozzá olyan kölcsönök kiegyenlítésére, melyek más bankoknál állnak fent.

Hogy máshonnan is bizonyítást nyerjen: az illető rendszeres havi jövedelmet kap.

A felújítási terv és az erről szóló nyilatkozat a felújítLAK személyi kölcsönhöz tartozik. Ez a bank által meghatározott módon kinéző formanyomtatvány, amit a kölcsön igénylésekor kell a banknak adni ügyintézés során.

Ha nem születik meg a gyermek, akkor a kölcsön átváltozik piaci hitellé, ráadásul vissza kell fizetni a kamattámogatást egy összegben a pénzintézeten keresztül a Magyar Államkincstárnak (MÁK).

A személyi kölcsönök ezen típusa azért kamattámogatott, mert a szerződést követő 5 éven belül minimum egy gyermek születni fog, vagy olyan magzatuk fogan, aki betölti a 12. hetét ebben az időszakban. A másik lehetőség az örökbefogadás, az állam ebben az esetben is megadja a támogatás.

A teljes hiteldíj mutató egy összegű folyósítás alapján került  kiszámításra. A Thm tehát a hitel “árát” jelöli meg, ezzel mindenki egyszerűbben kalkulálhat.

A fair plusz személyi kölcsön abban különbözik a fair személyi kölcsöntől, hogy ehhez legalább havi nettó 250 000 ft igazolható, bankszámlára érkező, a bank által elfogadható rendszeres jövedelemmel kell rendelkezni. Emellett azt is vállalni kell, hogy a legalább ekkora összegű rendszeres jóváírás a kölcsön teljes futamideje alatt a banknál vezetett bankszámlán teljesül. A fair plusz személyi kölcsön konstrukcióban a kamat: 7,49%-9,49%, a THM: 7,86%-10,06%.

A weboldalon megjelenített egyes ajánlatok megjelenítését több tényező befolyásolhatja, így az ajánlatra vonatkozó feltételek és megadott adatok, valamint a weboldalt üzemeltetőnek az ajánlatot tevővel való megállapodásai. Az ajánlatok megjelenítésekor ezért nem független rangsorolás valósulhat meg, hanem a szerződött partnerek ajánlatai kiemeléssel előbbre kerülhetnek a listán.

Legutóbbi blogbejegyzések

Hitelfelvétel kisokos: mit jelent a JTM mutató?

Hitelfelvétel kisokos: mit jelent a JTM mutató?

2022.09.27.

A JTM mutatóról mindenkinek tudnia kell, aki hitelt készül igényelni – ha Te is ebben a helyzetben vagy, érdemes tovább olvasnod!

Tovább olvasom
Lakásvásárlás CSOK-ból: Mit figyel az értékbecslő?

Lakásvásárlás CSOK-ból: Mit figyel az értékbecslő?

2022.09.23.

Sok házaspár, család veszi igénybe a Családi Otthonteremtési Kedvezményt, vagyis a CSOK-ot, mert jelentős segítséget nyújt számukra a közös lakásvásárlásához, a családi fészek kialakításához, meglévő ingatlan kibővítéséhez, felújításához. A támogatás igénylése akár már az első gyermek tervezésekor is benyújtható, de kérhető gyermekes családok esetén is.

Tovább olvasom
Hogyan változik a katások nyugdíja?

Hogyan változik a katások nyugdíja?

2022.09.20.

Változik a katások nyugdíja a 2022-es módosítással együtt – az alábbi cikkben erről a témakörről olvashatsz.

Tovább olvasom
Kiderült, hogyan alakult a kötelező biztosítás díja

Kiderült, hogyan alakult a kötelező biztosítás díja

2022.09.13.

A Magyar Nemzeti Bank (MNB) közzétette a kötelező gépjármű-felelősségbiztosítás (KGFB) indexet az idei első negyedévre vonatkozóan. A kötelező biztosítás díja átlagosan 46 ezer forint volt, amely 6 százalékkal magasabb az előző negyedéves értéknél.

Tovább olvasom