Személyi kölcsönSzemélyi kölcsönHirdetés

Fenntartható otthon: új zöld lakáshitel a K&H Banknál

2022.10.21.
Szerző: Csongrádi Richárd
Utoljára módosítva: 2023. július 18. 09:39

A K&H Bank zöld lakáshitele nem azonos a Zöld Otthon Programban szereplő konstrukcióval, de ettől függetlenül érdemes lehet a figyelmedre.

Fenntartható otthon: új zöld lakáshitel a K&H Banknál

A K&H Bank zöld lakáshitele egy piaci konstrukció, azaz nem államilag támogatott, tehát fontos, hogy ne keverd össze azzal! A kamata, így pedig a THM-értéke is magasabb, ám ez nem jelenti azt, hogy egy szóra se érdemes konstrukcióról lenne szó; ami azt illeti, épp ellenkezőleg!

A K&H Bank zöld lakáshitele vásárlásra, építésre, felújításra és korszerűsítésre is felhasználható, persze feltételekkel. Ha építésről, vagy új lakás megvásárlásáról van szó, az ingatlannak el kell érnie a BB energetikai besorolást, illetve az éves primer energiaigénye maximum 80 kWh/m2/év lehet.

Ha a cél a korszerűsítés, a bank megad 13 energia-hatékonysági célt, amelyek közül legalább egyet meg kell valósítani; ilyen lehet például a napelem, vagy a hőszivattyú telepítése, illetve a korszerű hőszigetelés kialakítása.

Felújítás, avagy vásárlás és felújítás esetében fontos, hogy a megvásárolni kívánt ingatlan energetikai besorolása rosszabb legyen BB-nél, és a felújítást követően elérje a BB energetikai besorolást, illetve maximum 80 kWh/m2/év legyen a primer energiaigénye, de az is megoldás, ha a felújítás legalább 30%-os primerenergia-igény csökkenést eredményez.

A K&H Bank zöld lakáshitelének kondíciói

A K&H Bank zöld lakáshitel 2-100 millió forintig igényelhető, a THM 10,2-13,2% lehet, a futamidő pedig 1 és 30 év között választható.

A THM sajnos sokkal magasabb, mint a Zöld Otthon Programban szereplő konstrukciónál, azonban nem szabad elfeledkezni két dologról: egyrészt ez egy nem államilag támogatott lakáshitel-konstrukció, másrészt sajnos ez a jelenlegi valóság a folyamatos alapkamat-emelkedésnek „köszönhetően”.

Érdemes tudni, hogy a K&H Bank zöld lakáshitel jelenleg akciós, amelynek keretein belül a felvett hitelösszeg 1%-át, maximum 120.000 forintot írnak jóvá, ha az igénylés 2022. december 31-ig leadásra kerül.

Emellett – a feltételek teljesülése esetén – a bank 40.000 forintig visszatéríti az energetikai tanúsítvány árát és a közjegyzői okirat díját, az értékbecslés, vagy egy műszaki szemle díját, elengedi a folyósítási díjat, valamint átvállalja a tulajdonilap-lekérdezés és térképmásolat díját.

Kamatkedvezmény is elérhető a K&H Bank zöld lakáshitelénél: 0,1%, ha a megvásárolni kívánt ingatlanra K&H lakásbiztosítást kötünk, illetve további 0,2% kedvezmény, ha K&H életbiztosítást vagy hitelfedezeti biztosítást kötünk.

A feltételek

A K&H zöld lakáshitelét azok igényelhetik, akik:

  • természetes személyek,
  • nem szerepelnek a Központi Hitelinformációs Rendszerben negatív státuszban,
  • nem állnak csődvédelem alatt,
  • munkahelyükön lejárt a próbaidő,
  • határozott idejű munkaviszony esetén az igényléshez képest még további egy évre szól a szerződésük,
  • a jövedelmük legalább havi nettó 150.000 forint,
  • a futamidő során nem töltik be a 75. életévüket,
  • állandó magyarországi lakcímmel rendelkeznek,
  • a vásárolt ingatlan tulajdonosai lesznek,

Ha az ügyletbe adóstársat vonnak be, akkor az összes igénylőnek meg kell felelnie a fenti feltételeknek, illetve lényeges még, hogy házastársi vagyonközösség esetében a házastársat adóstársként mindenképpen be kell vonni.

Fontos még, hogy a hitel folyósítása előtt a fedezetként bevont ingatlanra lakásbiztosítást kell kötni.

További előnyök

A K&H Bank zöld lakáshitelének igénylése kényelmes is, hiszen akár otthonról is intézhető. A bank egy telefonhívás során előzetes hitelbírálatot készít, a dokumentumokat elegendő e-mailben benyújtani, az igénylőnek csak szerződéskötéskor kell személyesen megjelennie a bankfiókban, ráadásul a folyamat során a bank SMS-ben, illetve telefonon értesíti az igénylőt a helyzet alakulásáról és állásáról.

Amennyiben felkeltette az érdeklődésedet a K&H Bank zöld lakáshitele, hasonlítsd össze a többi bank ajánlatával, hiszen könnyen lehet, hogy számodra megfelelőbbet találsz. Oldalunkon ezt könnyedén megteheted, hiszen táblázatba rendezve gyűjtöttünk össze minden kiemelkedő hitellehetőséget, és, ha megtaláltad, amit kerestél, csak indítsd el az igénylési folyamatot online, mindössze néhány kattintással!

Kalkulátorok

Archívum

Ajánlott hitelek

Minősített Fogyasztóbarát Személyi Hitel

THM

15,88% - 16,97%

Futamidő

36 - 84 hó

Hitelösszeg

3.000.000 Ft - 10.000.000 Ft

Promóció

Provident Sláger kölcsön

THM

14,9%

Futamidő

18 hó

Hitelösszeg

350.000 Ft - 700.000 Ft

Promóció

Extra Plus Személyi Kölcsön

THM

14,6% - 16,3%

Futamidő

12 - 84 hó

Hitelösszeg

500.000 - 10.000.000 Ft

Promóció

További blogbejegyzések

Mennyi idő alatt kapjuk meg a lakáshitelt?

Mennyi idő alatt kapjuk meg a lakáshitelt?

2022.11.08.

A lakáshitel felvétele többnyire sürgős, ám – szintén többnyire – 4-6 hétig is elhúzódhat, de szerencsére akadnak kivételek is.

Tovább olvasom
Lakástámogatások: Várható-e folytatás 2023-ban?

Lakástámogatások: Várható-e folytatás 2023-ban?

2022.12.15.

A 2022-es év vízválasztó a honi lakástámogatásokkal kapcsolatban. A korábbi támogatások egy része december 31-i határidővel kifut, és még nem lehet tudni, hogy lesz-e folytatás 2023-ban. Ha igen, valószínűsíthetően megváltoznak a feltételek.

Tovább olvasom
Válassz környezettudatos megoldást: megérkeztek a zöld fogyasztóbarát lakáshitelek!

Válassz környezettudatos megoldást: megérkeztek a zöld fogyasztóbarát lakáshitelek!

2023.05.12.

Zöld fogyasztóbarát lakáshitelek? Az utóbbi években egyre fontosabbá vált a környezetvédelem és a fenntarthatóság kérdése, így az is fontos, hogy milyen lakáshitelt választunk. Utánajártunk, és megmutatjuk a zöld fogyasztóbarát lakáshitelek előnyeit és hátrányait, és azt, hogy milyen szempontokat kell figyelembe venni, ha ilyen hitelt szeretnénk felvenni.

Tovább olvasom
Lakáshitelre van szükséged? Mutatjuk, mit kínál az MKB Bank!

Lakáshitelre van szükséged? Mutatjuk, mit kínál az MKB Bank!

2023.03.07.

Az MKB Bank lakáshitele megoldás lehet a problémádra; ha lakást szeretnél vásárolni, és ehhez hitelre lenne szükséged, olvasd el alábbi cikkünket!

Tovább olvasom