MKB számlacsomagok 2023 – Kalkulátor és részletek

CIB

CIB ECO Bankszámla

0 Ft havi számlavezetési díj*

Főkártya első éves díja 0 Ft
Főkártya éves díja a második évtől 4844 Ft
Számlavezetési díj 0 Ft
Igénylési feltételek
Részletek
Jogi információ

- promóció -

MKB

MKB Kedvezmény Számlacsomag

Kedvezményes számlavezetési díj elektronikus kivonattal*

Főkártya első éves díja 7000 Ft
Főkártya éves díja a második évtől 7000 Ft
Számlavezetési díj 500 Ft
Igénylési feltételek
Részletek
Jogi információ
Jelenleg nálunk nem elérhető

MKB számlacsomagok

MKB számlacsomagok: kézenfekvő megoldás a mindennapi pénzügyekre.

MKB számlacsomagok – MKB Belépő számlacsomag. Nem szeretnénk elköteleződni, de szükségünk van egy bankszámlára? Az MKB Belépő számlacsomagot kedvező havidíjért vehetjük igénybe jövedelem jóváírási kötelezettség nélkül. A kedvezményes számlavezetési díj elektronikus kivonattal érhető el. Korlátlan számú díjmentes bankkártyás vásárlás, és díjmentes MKB Internetbank (korábban BB) és MKB Mobil App (korábban BB) szolgáltatás jár az MKB Belépő számlacsomag mellé. MKB Belépő számlacsomag esetén a díjmentes készpénzfelvétel lehetőségét az MKB Bank a pénzforgalmi szolgáltatás nyújtásáról szóló rendelet szerint biztosítja. A díjmentes készpénzfelvétel automatából történő készpénzfelvételre vonatkozik, havi legfeljebb 2 alkalommal, összesen 150 ezer forintig. Az MKB Belépő számlacsomag kézenfekvő megoldás a mindennapi pénzügyekre. Az MKB Bank számlanyitás feltételei egyszerűen teljesíthetőek.

MKB számlacsomagok – MKB Kedvezmény / MKB Kedvezmény Plusz / MKB Extra számlacsomag. Intézzük a pénzügyeinket kényelmesen. Az MKB Kedvezmény / MKB Kedvezmény Plusz / MKB Extra számlacsomagot kedvező havidíjért, akár 0 forintos havidíjjal vehetjük igénybe. Feltétel: A számlacsomagban foglalt havi rendszeres jóváírás teljesítése. A kedvezményes számlavezetési díj elektronikus kivonattal érhető el. Korlátlan számú díjmentes bankkártyás vásárlás, és díjmentes MKB Internetbank (korábban BB) és MKB Mobil App (korábban BB) szolgáltatás jár az MKB Kedvezmény / MKB Kedvezmény Plusz / MKB Extra számlacsomag mellé. MKB Kedvezmény / MKB Kedvezmény Plusz / MKB Extra számlacsomag esetén a díjmentes készpénzfelvétel lehetőségét az MKB Bank a pénzforgalmi szolgáltatás nyújtásáról szóló rendelet szerint biztosítja. A díjmentes készpénzfelvétel automatából történő készpénzfelvételre vonatkozik, havi legfeljebb 2 alkalommal, összesen 150 ezer forintig. Az MKB Kedvezmény / MKB Kedvezmény Plusz / MKB Extra számlacsomag kézenfekvő megoldás a mindennapi pénzügyekre. Az MKB Bank számlanyitás feltételei egyszerűen teljesíthetőek.

MKB számlacsomagok – MKB Partner / MKB Partner Plusz számlacsomag. Exkluzív banki kedvezmények az igényeinkre szabva. Feltétel: MKB Partner Programban érintett Munkáltató Munkavállalója és havonta legalább 100.000 Ft jóváírás. A Partner Program akkor érhető el, ha az MKB Bankkal már meglévő együttműködési megállapodással rendelkezik a munkáltatónk. Az MKB Partner / Partner Plusz számlacsomagot kedvező havidíjért, akár 0 forintos havidíjjal vehetjük igénybe. A kedvezményes számlavezetési díj elektronikus kivonattal érhető el. Korlátlan számú díjmentes bankkártyás vásárlás, és díjmentes MKB Internetbank (korábban BB) és MKB Mobil App (korábban BB) szolgáltatás jár az MKB Partner / Partner Plusz számlacsomag mellé. Prémium bankkártya. MKB Partner / Partner Plusz számlacsomag esetén a díjmentes készpénzfelvétel lehetőségét az MKB Bank a pénzforgalmi szolgáltatás nyújtásáról szóló rendelet szerint biztosítja. A díjmentes készpénzfelvétel automatából történő készpénzfelvételre vonatkozik, havi legfeljebb 2 alkalommal, összesen 150 ezer forintig. Az MKB Partner / Partner Plusz számlacsomag kézenfekvő megoldás a mindennapi pénzügyekre. Az MKB Bank számlanyitás feltételei egyszerűen teljesíthetőek.

MKB számlacsomagok – MKB Prémium számlacsomag. Feltétel: meghatározott összegű elhelyezett megtakarítás folyamatos biztosítása az MKB Banknál. Az MKB Prémium számlacsomagot 0 forintos havidíjjal vehetjük igénybe. A kedvezményes számlavezetési díj elektronikus kivonattal érhető el. Korlátlan számú díjmentes bankkártyás vásárlás, és díjmentes MKB Internetbank (korábban BB) és MKB Mobil App (korábban BB) szolgáltatás jár az MKB Prémium számlacsomag mellé. Prémium bankkártya. MKB Prémium számlacsomag esetén a díjmentes készpénzfelvétel lehetőségét az MKB Bank a pénzforgalmi szolgáltatás nyújtásáról szóló rendelet szerint biztosítja. A díjmentes készpénzfelvétel automatából történő készpénzfelvételre vonatkozik, havi legfeljebb 2 alkalommal, összesen 150 ezer forintig. Az MKB Prémium számlacsomag kézenfekvő megoldás a mindennapi pénzügyekre. Az MKB Bank számlanyitás feltételei egyszerűen teljesíthetőek.

MKB számlacsomagok – MKB Menedzser számlacsomag. Céges számla mellé extra kedvezményes lakossági számlacsomag. Feltétel: MKB vállalkozási számlát vezető cég vezető tisztségviselője, cégtulajdonos és az ügyvezető számára érhető el. Az MKB Menedzser számlacsomagot akár 0 forintos havidíjjal vehetjük igénybe. A kedvezményes számlavezetési díj elektronikus kivonattal érhető el. Korlátlan számú díjmentes bankkártyás vásárlás, és díjmentes MKB Internetbank (korábban BB) és MKB Mobil App (korábban BB) szolgáltatás jár az MKB Menedzser számlacsomag mellé. Prémium bankkártya. MKB Menedzser számlacsomag esetén a díjmentes készpénzfelvétel lehetőségét az MKB Bank a pénzforgalmi szolgáltatás nyújtásáról szóló rendelet szerint biztosítja. A díjmentes készpénzfelvétel automatából történő készpénzfelvételre vonatkozik, havi legfeljebb 2 alkalommal, összesen 150 ezer forintig. Az MKB Menedzser számlacsomag kézenfekvő megoldás a mindennapi pénzügyekre. Az MKB Bank számlanyitás feltételei egyszerűen teljesíthetőek.

MKB számlacsomagok – MKB Diák számlacsomag. Kedvező kondíciókkal diákoknak. Feltétel: Tanulói jogviszony, 14 és 25 közötti életkor.

MKB számlacsomagok – MKB Jóljáró Csomag

Az MKB Bank csomagajánlatában a pénzügyek öt területére kínál kedvező és kényelmes megoldásokat az MKB Jóljáró Csomag. MKB Bank számlavezetés, MKB Bank megtakarítási számla, MKB Bank hitelkártya, MKB Bank folyószámlahitel és MKB Bank biztosítás egy helyen.

MKB számlacsomagok – a díjmentes készpénzfelvétel mindenkinek jár

Bármelyik MKB Bank számlacsomag esetén a díjmentes készpénzfelvétel lehetőségét az MKB Bank a pénzforgalmi szolgáltatás nyújtásáról szóló rendelet szerint biztosítja. Díjmentes készpénzfelvételre vonatkozó nyilatkozatot kizárólag az érintett számla tulajdonosa, és kizárólag egy fizetési számlájára adhat le, bankfiókban, vagy amennyiben az adott számlához internetbanki szolgáltatással rendelkezik, akkor az internetbanki szolgáltatás felületen keresztül. Amennyiben a nyilatkozaton a bankszámlát a bankkártya számmegadásával jelöljük meg, a kedvezmény a kártya mögött beállított bankszámlán kerül biztosításra. Adott hónap 20. napjáig leadott érvényes nyilatkozat esetében a következő naptári hónaptól, a hónap 20. napját követően leadott nyilatkozat esetén a második naptári hónaptól leszünk jogosultak a díjmentes készpénzfelvételre. A díjmentes készpénzfelvétel automatából történő készpénzfelvételre vonatkozik. A díjmentes tranzakciók sorrendjének megállapítása a készpénzfelvétel valódi időpontja szerint történik. Ha a fentiek szerinti díjmentes körbe tartozó első két tranzakció együttes összege meghaladja a 150 ezer forintot, akkor 150 ezer forint feletti összegre már a normál tranzakciós díj százalékos része kerül felszámításra a maximum díjtétel figyelembe vételével. Ha a díjmentes készpénzfelvétel lehetőségével jogosulatlanul élünk, vagy a nyilatkozatban valótlan adatokat közöltünk, akkor az MKB Bank jogosult az ingyenes készpénzfelvétel díját, költségét visszamenőleg egy összegben követelni.

MKB számlacsomagok – online számlanyitás

Egyszerűen, gyorsan, kényelmesen.

Termékválasztás.

Kiválasztjuk a számlacsomagot és a kapcsolódó szolgáltatásokat.

Adatok és nyilatkozatok megadása.

Megadjuk az adatainkat vagy bejelentkezünk az MKB Internetbankba (korábban BB).

Videochat indítása.

A szükséges technikai feltételeket automatikusan ellenőrizik.

Azonosítás és szerződéskötés

Kényelmesen, otthonról, videóchat-en keresztül.

Visszaigazolás.

A számla megnyitásáról e-mailben kapunk visszaigazolást.

MKB számlacsomagok – bankkártya

Ma már alapelvárás szinte minden ügyféltől, hogy a bankszámláján lévő összeget bankkártyával is felhasználhassa. Ez MKB Bank számlacsomag mellé is természetes.

MKB számlacsomagok – folyószámlahitel

MKB számlacsomag mellé igényelhetünk folyószámlahitelt is. Miért jó egy MKB számlacsomag folyószámlahitel? Az MKB számlacsomag folyószámlahitel könnyen igényelhető, és szabadon felhasználható. Egy bármikor hozzáférhető és felhasználható keretösszeg biztonságossá teheti az igénylő pénzügyeit. Ez a biztonság MKB számlacsomag folyószámlahitellel elérhető. Az előre nem látható és az átmeneti pénzügyi problémák megoldása lehet. Váratlan kiadás? Soha vissza nem térő befektetési, üzleti lehetőség? Arra használhatja a számlatulajdonos, amire csak akarja. Amire kell. Amire éppen akkor kell. A szabadon felhasználható kölcsönök szabadságot adnak egy családnak. Az MKB számlacsomag folyószámlahitel egy keretösszeg. A folyószámlahitel egy keretösszeg. Nem kell az egészet egyszerre felhasználni, igénybe venni. Bármikor, bármekkora összeg felhasználható belőle. Váratlan helyzetben már nem kell kölcsön kérni, hiszen az már rendelkezésünkre áll. Követhetőek a gazdasági változások. Az MKB számlacsomag folyószámlahitel törlesztése automatikus. Az MKB bankszámlára érkező jóváírás hiteltörlesztéssé válik. A visszafizetett keretösszeg a futamidő alatt újra felhasználható lesz, újra el lehet költeni bármilyen kiadásra. Az MKB számlacsomag folyószámlahitel költségei több részből állnak. Az MKB számlacsomag folyószámlahitel költsége a kamat és a rendelkezésre állási díj. A hitelbírálatnak is lehet díja. Az MKB számlacsomag folyószámlahitel-szerződés általában két éves, de ez eltérhet. A hitel felhasználásakor már nem lesz hitelbírálat, az a szerződéskötéskor történik. A hitelösszeg visszafizetés után újra felhasználható válik. Az MKB számlacsomag folyószámlahitel rulírozó hitel. A rulírozó hitelek esetén a keretösszeg állandó, és a visszafizetéssel növekszik az összeg a hitelkeret maximumáig. Kamatot a felhasznált hitelkeretre, napi kamatszámítással, havonta, utólag kell fizetni.

Hogyan lehet MKB Bank számlacsomag folyószámlahitelt igényelni? Az MKB Bank számlacsomag folyószámlahitel az MKB bankszámla hitele lesz. Az MKB Bank számlacsomag folyószámlahitelt a bankszámlán tudjuk felhasználni. Az MKB Bank bankszámla egyenlege mutatni fogja a folyószámlahitel keretösszegét. A pénzintézet hitelbírálat után adja meg a hitelkeret összegét. Az MKB Bank számlacsomag folyószámlahitel-szerződést általában több, mint egy évre kötik meg. A szerződés végén kérhető az MKB Bank számlacsomag folyószámlahitel szerződés meghosszabbítása. Az új hitelkeret összege függhet az adott időszak pénzforgalmától is. Általános gyakorlat a bankoknál, hogy anélkül is felajánlanak a hitelkeret-emelést, hogy azt valaki igényelné. Bankkártyával is fel lehet használni az MKB Bank számlacsomag folyószámlahitelt. Az MKB Bank számlacsomag folyószámlahitel-keret felhasználható bankkártyával. Ha az MKB bankszámlához igényeltünk bankkártyát, akkor a hitelkeretet erejéig bankkártyával is elkölthető az összeg. Az MKB számlacsomag folyószámlahitelt tehát nem szükséges felvenni az MKB bankszámláról ahhoz, hogy az felhasználható legyen. Nagyon egyszerűen az MKB Bank számlacsomag igénylés. MKB számlacsomag folyószámlahitel könnyen és gyorsan. Az MKB Bank számlacsomag folyószámlahitel igényelése egyszerű, mert a számlavezető bank az MKB bankszámla megnyitásakor már bekért dokumentumokat, és a számlamúltat is ismeri. Az MKB Bank már ismeri a pénzügyi szokásokat, a pénzforgalmat és pénzügyi fegyelmezettségét. És mivel a szükséges dokumentumok is leadásra kerültek, ezért a hiteligénylés elbírálása gyorsan megtörténik.

Az MKB számlacsomag folyószámlahitel visszafizetésének menete is egyszerű. Az MKB Bank számlacsomag folyószámlahitel visszafizetése nem úgy történik, mint a hagyományos hiteleké. Nem egy meghatározott összeget kell havonta fizetni, mert a visszafizetés folyamatos. Az MKB bankszámlára beérkező utalásokat a bank automatikusan leírja a tartozásból. Az MKB bankszámla egyenlege mindig az aktuális egyenleget mutatja. A kamat havonta felszámításra kerül a felhasznált hitelkeret után. Az MKB számlacsomag folyószámlahitel a pénzforgalmi számlához kapcsolódik. Ha az igénylő pénzeszközei elfogynak, a hitelösszeg a rendelkezésére áll. A bankszámlakivonaton a számlavezető bank mindig feltünteti az aktuális egyenleget, és az elérhető egyenleget is. Az elérhető egyenleg a valós egyenleg és az MKB folyószámlahitel összege. Egy időszakos pénzzavar könnyen megoldható, ha van MKB Bank számlacsomag folyószámlahitelünk. Az MKB Bank számlacsomag folyószámlahitel az MKB számla segítségével igénybe vehető MKB Bank hitel. Amikor nincs pénz a számlán, az MKB számlacsomag folyószámlahitel keretösszege tovább költhető, egészen az MKB Bank számlacsomag folyószámlahitel-szerződés lejártának napjáig. Az MKB Bank számlacsomag folyószámlahitel-szerződés lejáratának napján viszont a teljes összeget vissza kell fizetni.

Az MKB Bank számlacsomag folyószámlahitel szabad felhasználású hitel. Az MKB Bank számlacsomag folyószámlahitel szabad felhasználású, azaz nincs meghatározott célja. Bármire elkölthető. Eldönthető, hogy mikor és mennyit használ fel belőle az igénylő, és az is, hogy mire fordítja. Ez lehet napi kiadás vagy akár befektetés is. Az MKB számlacsomag folyószámlahitel vagy a hitel a jobb? Az MKB számlacsomag folyószámlahitel igénylése pozitívan hathat egy családra. Meg kell azonban gondolni, hogy mire költi el a család az MKB Bank számlacsomag folyószámlahitelt. Lehetséges, hogy egy nagyobb beruházás vagy egy másik nagyobb kiadás kedvezőbb kondíciójú hitellel is finanszírozható. Fontos a tájékozódás, és megfontolt hitelfelvétel egy nagyobb hitelösszegnél. Másfajta hitellel kedvezőbb feltételű lehet a finanszírozás.

MKB Bank számlacsomagok – MKB Szép kártya

MKB Szép kártya. Utazásra, étkezésre, szórakozásra. Az MKB Szép kártyával hazai szállás és vendéglátóhelyeken fizethetünk, és kultúrával, sporttal, egészségmegőrzéssel kapcsolatos szolgáltatásokat vehetünk igénybe.

Az MKB lakossági számlacsomagok költségei

Az MKB lakossági számlacsomagok költsége a havi számlavezetési díjból és egyéb költségekből áll össze. A számlavezetési díj egy havonta jelentkező, fix költség, amit általában a számlaforgalomtól függetlenül fizetnünk kell. A számlavezetési díjat a bankok gyakran elengedik egy adott időre, például egy évre, ezzel próbálják vonzóbbá tenni a számlacsomagot a pénzintézetek azért, hogy a számla megnyitásakor őket válasszuk. A készpénzfelvétel és a készpénzbefizetés díja is bennünket terhel majd. Készpénzt vehetünk fel vagy fizethetünk be a bankfiókokban vagy ATM segítségével. Mindkét esetben lesznek díjak. Az ATM használata esetén ezek a díjak jellemzően alacsonyabbak. Az utalások díjával is számolnunk kell. Csoportos utalásokért tranzakciónként kell majd fizetnünk. Az utalás díja függhet az elutalt összeg nagyságától is. Bankkártya esetén a kártyánknak lesz éves díja, és a kártyás vásárlásoknak is lesz költsége. Csoportos beszedési megbízást is adhatunk meg. Ezekért a megbízásokért is díjat kell fizetnünk. Az első éves számlavezetési díj elengedése mellett más kedvezményekre is számíthatunk MKB lakossági számlacsomagok igénylésekor. Kaphatunk kedvezményes díjat az utalásainkra, vagy akár a készpénzfelvételeinkre is. A kedvezmények kiválasztásánál figyelembe kell vennünk a pénzügyi szokásainkat, és ez alapján kell választanunk. Ha gyakran és nagy összegű készpénzt használunk, akkor a kedvezményes készpénzfelvétel lehet számunkra fontos, ha pedig sokat utalunk, akkor a kedvezményes utalási díjak jelenthetnek komoly megtakarítást. Az MKB lakossági számlacsomagok költségei összetettek. Alaposan tájékozódjunk, mielőtt eldöntjük, hogy melyik MKB lakossági számlacsomagot választjuk.

MKB számlacsomagok összehasonlítása

Az MKB számlacsomagok összehasonlítása fontos? Igen, rendkívül fontos az MKB számlacsomagok összehasonlítása. Miért? Amikor MKB bankszámlát akarunk nyitni, olyat kell választanunk, ami a legjobb a számunkra. Olyat, ami leginkább követi a pénzügyi szokásainkat. Hogy lehet ezt megtalálni? Az MKB számlacsomagok összehasonlítása segít megtalálni a legjobb megoldást. MKB számlacsomag kalkulátor, szakértő weboldalak cikkei adhatnak olyan információkat, amik hozzájárulhatnak ahhoz, hogy a legjobb döntést hozzuk meg. És ez az MKB számlacsomagok összehasonlítása révén sikerülhet.

MKB számlacsomag kalkulátor

MKB számlacsomagok magánszemély részére

Az MKB számlacsomagok magányszemély részére kerültek kialakításra. Figyelembe vették a különböző elvárásokat, és eszerint alakították ki az MKB számlacsomagok magányszemély részére paramétereit. Hogy mindenki tudjon választani. Könnyen.

MKB számlacsomag – MKB bankszámlák – alacsony havidíjjal a legjobb

Az MKB számlacsomag kiválasztásánál talán a legfontosabb szempont az, hogy olcsó legyen. Minél olcsóbb legyen, és persze sok szolgáltatása legyen. De mitől lesz kedvező a MKB bankszámlák díja? Az MKB bankszámlák díját befolyásolja, ha a jövedelem a bankszámlára érkezik. Az MKB számlacsomag kedvezőbb lesz, ha havonta rendszeres utalás érkezik a számlára jövedelem-átutalás formájában. Ebben az esetben akár ingyenessé is válhat az MKB számlacsomag. Fontos tudni az MKB bankszámlák választásánál, hogy nem csak havidíj van. A havidíj csak az MKB számlacsomag egyik költsége. Fizetnünk kell az utalásokért, a bankkártyának is van díja, ahogy a készpénzfelvételnek is. A készpénz szerepe a MKB bankszámlák díjában, akkor fontos, ha az MKB bankszámlák készpénzes tranzakcióinak száma magas. MKB bankszámlák esetén ugyanis minden készpénzmozgás díjköteles. Nem csak a készpénz felvételének, de a befizetésnek is van költsége. Ha gyakran használunk készpénzt, fontos lehet a döntésnél, hogy melyik MKB Bank számlacsomag mellett tesszük le a voksunkat. Azt sem szabad elfelejtenünk, amikor MKB Bank számlacsomagot keresünk, hogy az akció egyszer véget ér. Bármilyen vonzó is egy első éves kártyadíj elengedés, vagy egy időszakosan kedvező havidíj, az MKB bankszámlák esetében is fontos tudni, hogy mi lesz az akciós időszak után. Egy MKB Bank számlacsomag igénylése általában hosszú távú döntés, ezért kiemelten fontos, hogy a kedvezményes időszak után mennyit fogunk majd fizetni. Konkrét lépéseket is tehetünk, hogy az MKB Bank számlacsomag olcsóbb legyen. A havi kiadásaink SMS értesítés nélkül alacsonyabbak lesznek. Az MKB bankszámlák összköltsége több részből áll össze. Ezek egyik része az, hogy a tranzakcióinkról SMS értesítést kérünk. Ha tudatos felhasználók vagyunk, akkor megtehetjük azt, hogy nem igényeljük ezt a plusz szolgáltatást. Az SMS értesítés díja éves szinten sok ezer forint. Ezt takaríthatjuk meg olyan módon, hogy a mobilbankunk segítségével követjük nyomon a költéseinket. Így alacsonyabb lesz az MKB Bank számlacsomag költsége. Megtehetjük azt is, hogy csak elektronikusan utalunk. Ilyenkor ugyanis azt a megoldást választjuk, ami legkisebb kiadással jár a számunkra. Egy elektronikusan mobilbankból indított utalás többnyire kedvezőbb árú, mintha azt az utalást a bankfiókból indítanánk. Az MKB számlacsomag egy összetett termék. Ha nem akarunk az MKB bankszámlák után felesleges kiadásokat magunknak, akkor a fentiekre figyelme kedvezőbb MKB Bank számlacsomag díjakat tudunk elérni.

Az MKB Bank az Országos Betétbiztosítási Alapban – mire jó ez?

Az MKB Bank is tagja az Országos Betétbiztosítási Alapnak, így az alábbi feltételekkel teljes biztonságban tudhatjuk az MKB lakossági számlacsomagokban tartott pénzünket. Az Országos Betétbiztosítási Alap 1993-ban alakult meg. Fontos szabály, hogy a Magyarországon székhellyel rendelkező pénzintézetek kötelesek csatlakozni az OBÁ-hoz. Így bármelyik magyar bankban tartjuk a pénzünket, az védve lesz. Az OBA feladata, hogy egy bank tevékenységi engedélyének visszavonásakor a szabályozásban előírt 10 napon belül kártalanítsa az érintetteket. Az OBA 1993-as alapítása óta erre már többször volt példa. Az OBA szakemberei nem csak a kártalanításban, a végelszámolásban is részt vesznek. A kártalanításnak nincs saját ereje, tehát a teljes összeget megkapjuk, és ezt kérnünk sem kell, mert a kártalanítás automatikus. Ez a védelem ingyenes, ügyfélként ezért fizetnünk nem kell. Az ingyenesség oka, hogy az OBA megalakulása nem csak az ügyfelek érdeke volt, hiszen egy ilyen intézmény hozzájárul az ország pénzügyi stabilitásához, ami tagszervezetek érdeke is. A hatályos jogszabályok miatt a pénzünk minden magyarországi pénzintézetnél védve van. Az OBA megalakulásáig a betéteket az állam garantálta. Azóta az OBA garantálja azokat. Ha az OBA működésének megkezdése előtt helyeztük el a pénzünket, arra a szabályok szerint továbbra is az állam garanciája érvényes. Amikor egy bank fizetésképtelenné válik, és az ott elhelyezett pénzünkhöz nem férünk hozzá, akkor az OBA 10 munkanapon belül kártalanít bennünket 100 ezer eurónak megfelelő összegig, forintban. Egyes speciális esetekben ez a keret a másfélszeresére növekedhet. Röviden összefoglalva: minden magyarországi bankban védve van a pénzünk. Ha egy bank fizetésképtelenné válik, az OBA kártalanít bennünket. A kártalanítás összege legfeljebb 100 ezer euró betétesenként. Fontos, hogy a biztosítás minden bankra külön-külön érvényes. Ha több bankban helyezzük el a pénzünket, akkor mindegyik betétünk biztosított lesz 100 ezer euróig. Ha azonban egy bankban van több számlánk, akkor az azon tartott összegek összeadódnak.

Az OBA a betéteink tőkéje és kamata után maximum 100 ezer eurónak megfelelő összegig, forintban fizet kártalanítást. Egyes esetekben ez további 50 ezer euróval emelkedhet. Ilyen eset, ha elkülönített számlán van a betétünk, ami ingatlaneladásból, munkaviszony megszűnéséhez vagy nyugdíjhoz kapcsolódó juttatásból, esetleg biztosítási összegből származik. A kifizetés mindig forintban történik, annak ellenére, hogy az összeghatár euróban van meghatározva. Amikor a kártalanítást megkezdik, az OBA a 100 ezer eurót a megelőző napon érvényes MNB devizaárfolyamon átszámítja. Így jön ki a maximális kártalanítási összeg forintban. A kártalanításba beletartozik a folyószámlánkra befizetett összeg, a lekötött betétünk, és a kártalanítás kezdő időpontját megelőző napig járó kamatokat is kifizetik nekünk. Minden magánszemély kap kártalanítást. A vállalkozások, alapítványok, és a civil szervezetek is védettek 100 ezer euróig. Ráadásul, ha egyéni vállalkozóként és magányszemélyként is vezettünk számlát, akkor mindkét számlánkra érvényes lesz a 100 ezer eurós kártalanítási határ. Mivel vannak speciális esetek, amikor akár 100 ezer euró felett is kártalanítanak bennünket, fontos, hogy tájékozódjunk arról, hogy mekkora összeget kaphatunk vissza. A kártalanítás 10 napon belül megtörténik. A kártalanítás megkezdése előtti napon jelenik meg a kártalanítás megkezdéséhez szükséges határozat. Az OBA az első két napban tájékoztatja a közvéleményt a kártalanítás megkezdéséről és menetéről. Közben az OBA az első öt napban feldolgozza a végelszámolás alatt álló pénzintézettől kapott adatokat. Az ötödik napon kezdődik meg a kifizetés, és ennek a tízedik napig be kell fejeződnie. A kártalanítás itt nem ér véget, az OBA az utógondozásról is gondoskodik. Az Országos Betétbiztosítási Alap az esetleges tennivalókról tájékoztatni fog bennünket. A kártalanítással kapcsolatos kérdéseinkre a Magyar Nemzeti Bank ügyfélszolgálatán és a megyeszékhelyeken található Pénzügyi Navigátor tanácsadó irodákban írásban, telefonon vagy személyesen is választ kaphatunk. Bár a kártalanítást nem kell kérni, és az automatikusan elkezdődik, mégis célszerű végigkísérni a folyamatot. Az OBA igyekszik teljes körűen tájékoztatni az érintetteket, ha nekünk mégis van kérdésünk, keressük a fent említett lehetőségeket, és kérdezzünk.

MKB számlacsomagok – azonnali utalás – az Azonnali Fizetési Rendszer előnyei

Az MKB Banknál is működik az AFR. Az Azonnali Fizetési Rendszerrel (AFR) történő utalás olyan, mintha készpénzt adnánk át. De nem lennének térbeli és időbeli akadályok. A mindenki által csak azonnali utalásnak nevezett szolgáltatás egy igazi huszonegyedik századi megoldás. Az elindított utalás ugyanis öt másodpercen belül megérkezik a fogadó bankszámlaszámára. Vagyis azonnal. Ez a pénzügyi megoldás sok esetben jöhet jól. Hiszen egy nagyobb vásárlásnál nem kell készpénzt vinni, vagy a másik félnek az utalásra várni. Bár az azonnali utalás csak 10 millió forint alatt működik, a Magyar Nemzeti Bank további fejlesztéseket ígér az elkövetkező években. A rendszer nagy előnye, hogy a hét minden napján, a nap 24 órájában működik. Nem csak munkanapokon munkaidőben. Éjszaka és hétvégén is lehet azonnal utalni. Akár ünnepnapokon is. Az azonnali utalás elektronikusan indítható és fogadható, két magyarországi bankszámla között, forintban. Külföldre egyelőre nem lehet utalni, ahogy papír alapon sem lehet azonnali utalást indítani. Ráadásul az utalások száma nincs korlátozva. Akárhányszor lehet azonnal utalni. Az azonnali utalást csak technikai hiba akadályozhatja, vagy az, ha nincs elegendő fedezet a bankszámlán. E-mail címre és telefonszámra is lehet azonnal utalni. Ezek az úgynevezett másodlagos azonosítók. Az utalás fogadásához előzetes regisztráció szükséges. Akár az adószámot is meg lehet adni másodlagos azonosítóként. A másodlagos azonosítók működése egyszerű. Ugyanúgy a bankszámlához tartoznak, mint a bankszámlaszám. Egy számlaszámhoz több másodlagos azonosító is megadható, azonban ha például egy telefonszám már meg van adva egy számlaszámhoz, azt már nem lehet egy másik számlaszámhoz rendelni. A másodlagos azonosító megadása biztonságos. Az utaló fél csak utalhat, a számla adataihoz nem férhet hozzá. És egyszerűsíti is az életet, hiszen nem kell 24 számjegyből álló bankszámlaszámot megadni az utaláshoz. Elég egy telefonszám. Ami úgyis el van mentve a telefonba. A fizetési kérelem egy új lehetőség. Nem kell a partnerre várni, el lehet küldeni neki a szükséges adatokat, neki csak jóvá kell hagynia azt. Ezzel csökkennek a partner terhei, és nincs hibalehetőség sem. Nincs hibalehetőség a QR-kódos fizetésnél sem. A QR-kód ugyanis minden, az utaláshoz szükséges adatot tartalmazza. A QR-kódos fizetés még nem elterjedt, de nagy jövő előtt áll. Az, hogy ezeknél a fizetési módoknál nincs hibalehetőség, az biztonságossá teszi a fizetést. Az azonnali utalásnál ugyanis felmerülhet, hogy mi van akkor, ha az utalás rossz számlára érkezik. Ilyen esetben van lehetőség arra, hogy az utalást a küldő visszautaltassa a saját számlájára. Az ilyen hibák ugyanakkor kis odafigyeléssel elkerülhetők. Mikor lehet jó az azonnali utalás egy MKB számlacsomagok esetén? Mikor érdemes használni? Sok olyan élethelyzet van, amikor az azonnali utalás kényelmes és gyors megoldást nyújt. Ilyen az autó vagy motor vásárlás, ingatlanvásárláskor akár a foglalót is ki lehet fizetni ilyen módon, fizethetünk ilyen módon étteremben vagy szállodában, és a gyereknek is lehet küldeni pénzt a bankkártyájára, ha éppen elfogyott a pénze a fesztiválon. A felhasználás lehetőségei végtelenek. Hiszen bárhol használható az azonnali utalási rendszer, ahol korábban nagyobb összegű készpénzes fizetésre volt szükség.

Miért az MKB Bank a jó választás?

Az MKB Bank a legjobb választás lehet. Biztosítás, hitelek, bankszámla egy helyen. Ez a hetven éves MKB Bank. Egy igazán régi, mindig a kor elvárásaihoz idomuló bank. Nem is csak bank: az MKB csoportnál biztosítás köthető, gondolhatunk a nyugdíjadra, és mindenféle lakossági hiteltermék elértető. Az 1950-ben alakított bank a 1987-ben a kétszintű bankrendszer bevezetésekor kereskedelmi bankká alakult át, majd néhány tulajdonosváltás következett. Ötödik legnagyobb magyar bankként egy a sportot támogató, modern nagybank lett, ami érzékennyé vált a társadalom rezdüléseire, a magyar társadalom hosszú távú érdekeire, valamint a fenntarthatóság és a környezetvédelem szempontjaira.

Így kaphatod meg a hitelt

MKB számlacsomagok 2023 – Kalkulátor és részletek - Kalkuláció

1. Kalkuláció

Versenyeztesd meg a bankok ajánlatait, és válaszd ki a számodra legkedvezőbbet.

MKB számlacsomagok 2023 – Kalkulátor és részletek - Kiválasztás

2. Kiválasztás

Kattints az "érdekel" gombra és kérj ajánlatot.

MKB számlacsomagok 2023 – Kalkulátor és részletek - Igénylés

3. Igénylés

Állítsd össze a bank által kért dokumentumokat és add be hiteligénylésedet.

MKB számlacsomagok 2023 – Kalkulátor és részletek - Szerződés

4. Szerződés

A kiválasztott bankban megtörténik a szerződéskötés, majd ezt követően hamarosan a folyósítás.

Gyakran Ismételt Kérdések

  • MKB Belépő számlacsomag

  • MKB Kedvezmény / MKB Kedvezmény Plusz / MKB Extra számlacsomag

  • MKB Partner / MKB Partner Plusz számlacsomag

  • MKB Prémium számlacsomag

  • MKB Menedzser számlacsomag

  • MKB Diák számlacsomag

Igen, lehet. Ma már alapelvárás szinte minden ügyféltől, hogy a bankszámláján lévő összeget bankkártyával is felhasználhassa. Ez MKB Bank számlacsomag mellé is természetes.

Igen, lehet. Nincs akadálya annak, hogy MKB Bank számlacsomag mellé MKB folyószámlahitelt is igényeljünk.

Igen, lehet. Az MKB Bank számlacsomag egyszerűen, gyorsan, online is igényelhető.

Biztosítás, hitelek, bankszámla egy helyen? Ez a hetven éves MKB Bank. Egy igazán régi, mindig a kor elvárásaihoz idomuló bank. Nem is csak bank: az MKB csoportnál biztosítás köthető, gondolhatunk a nyugdíjadra, és mindenféle lakossági hiteltermék elértető. Az 1950-ben alakított bank a 1987-ben a kétszintű bankrendszer bevezetésekor kereskedelmi bankká alakult át, majd néhány tulajdonosváltás következett. Ötödik legnagyobb magyar bankként egy a sportot támogató, modern nagybank lett, ami érzékennyé vált a társadalom rezdüléseire, a magyar társadalom hosszú távú érdekeire, valamint a fenntarthatóság és a környezetvédelem szempontjaira.

A weboldalon megjelenített egyes ajánlatok megjelenítését több tényező befolyásolhatja, így az ajánlatra vonatkozó feltételek és megadott adatok, valamint a weboldalt üzemeltetőnek az ajánlatot tevővel való megállapodásai. Az ajánlatok megjelenítésekor ezért nem független rangsorolás valósulhat meg, hanem a szerződött partnerek ajánlatai kiemeléssel előbbre kerülhetnek a listán.

Legutóbbi blogbejegyzések

Milyen dokumentumokra van szükség személyi kölcsön igénylésekor?

Milyen dokumentumokra van szükség személyi kölcsön igénylésekor?

2023.03.24.

A személyi kölcsön igényléséhez szükséges dokumentumok összegyűjtése az egyik legegyszerűbb folyamat, ami hitelekkel kapcsolatban felmerülhet.

Tovább olvasom
Beruházási hitel: mire használható, és milyen előnyei vannak?

Beruházási hitel: mire használható, és milyen előnyei vannak?

2023.03.22.

A beruházási hitel alapvetően a vállalkozásod fejlesztésére szolgál, de akár befektetésre is alkalmas, ami elősegítheti a céged növekedését.

Tovább olvasom
Állampapír vagy bankbetét: melyikbe fektessünk?

Állampapír vagy bankbetét: melyikbe fektessünk?

2023.03.17.

Állampapírt vagy bankbetétet válasszunk, ha minden szempontból a legjobb befektetést keressük? Az alábbiakban ezt vizsgáljuk meg!

Tovább olvasom
Babaváró hitel: milyen életkori feltételeknek kell megfelelni?

Babaváró hitel: milyen életkori feltételeknek kell megfelelni?

2023.03.14.

Az életkori feltételek a Babaváró hitel esetében kiemelten fontosak, hiszen az állami támogatást csak akkor kaphatod meg, ha megfelelsz nekik.

Tovább olvasom