Személyi kölcsönSzemélyi kölcsönHirdetés

Melyik bankoknál igényelhetők a Széchenyi MAX hitelek?

2022.09.29.
Szerző: Csongrádi Richárd
Utoljára módosítva: 2022. szeptember 29. 13:38

A bankok már felkészültek a nagy rohamra, így már igényelhetők az új Széchenyi MAX hitelek, amit a kisvállalkozások szuperkedvezményes hitelének is neveznek. Az új Széchenyi MAX hitelek elsősorban a mikrovállalkozások számára nyújtanak kedvező kamatozású vállalkozói hiteleket az átmeneti likviditási problémák áthidalására.

Melyik bankoknál igényelhetők a Széchenyi MAX hitelek?

Augusztus 8 óta tudjuk, hogy a Széchenyi MAX hitelek melyik pénzintézetnél és milyen feltételekkel igényelhetők. A bankok különböző kikötésekkel és konstrukciókkal kínálják a Széchenyi MAX hiteleket, a kisvállalkozások szuperkedvezményes hitelét, így biztosan minden üzlettulajdonos megtalálja a számára legkedvezőbbet. A Széchenyi MAX hitelek a jelentős állami támogatásnak köszönhetően tudnak kedvező kölcsönt adni a vállalkozásoknak.

Kinek segítenek a Széchenyi MAX hitelek?

A mai, bizonytalan gazdasági helyzetben sajnos több kisvállalkozó kerülhet nehéz helyzetbe, így elsősorban nekik kívánnak segítséget nyújtani a Széchenyi MAX hitelek. Azoknak az üzlettulajdonosoknak, akik átmenetileg nehéz helyzetbe kerültek anyagilag, vagy beruháznának, netán fejlesztenének. A Széchenyi Hitel a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége (VOSZ) és a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara (MKIK) összefogásában jött létre már több mint húsz évvel ezelőtt. A két szervezet közös ötletéből valósult meg a KAVOSZ Zrt., mint a Széchenyi hitelek koordinátora.

Széchenyi Kártya Program két évtizedes működése óta 559 ezer kérelmet bíráltak már el, és 390 ezer szerződést kötöttek meg segítséget nyújtva az átmenetileg segítségre szoruló vállalkozásoknak. Ez összeg szerint 4600 milliárd forint jutányos forrást jelent 2002 óta. Kiemelkedik az utóbbi két év, – feltehetően a koronavírus járvány okozta gazdasági változások miatt – amikor 100 ezer hiteligénylés érkezett be a KAVOSZ-hoz, végül pedig 73 ezer szerződés született meg, így 2000 milliárd forint a kedvezményes kifizetés a Széchenyi MAX hiteleknek köszönhetően. Tehát átlagban 27 millió forint hitelt kaptak a vállalkozások meglehetősen kedvező konstrukcióval, így fennmaradásuk, dolgozóik bére is biztosított volt a nehéz időszakban, de a helyzethez való alkalmazkodásban is segítettek a Széchenyi MAX hitelek.

Milyen fajta Széchenyi MAX hitelek léteznek és melyik banknál érhetők el?

A KAVOSZ Zrt. azt is közzétette, hogy melyik pénzintézetnél melyik Széchenyi MAX hitelek igényelhetők a Széchenyi Kártya Programon belül:

1. Széchenyi Kártya Folyószámlahitel MAX

 • igényelhető hitelösszeg: 1-250 millió forint
 • 3,5%-os ügyleti kamattal
 • legfeljebb három éves futamidővel (energiakártya esetén egy év)
 • kamattámogatás: 8,5% (energiakártya esetén akár 11%-ot is elérhet a támogatás mértéke)
 • 30-320 ezer forint bírálati díj
 • pénzintézetek, akik kínálják: CIB, Erste, Gránit, MKB, OTP, Raiffeisen, Takarék, UniCredit

2. Széchenyi Likviditási Hitel MAX

 • hitelösszeg: 1-250 millió forint
 • futamidő: 3 év
 • teljesen szabad felhasználású forgóeszközhitel, mely igénybe vehető számla nélküli finanszírozással
 • ügyleti kamat fix. 3,5%
 • kezelési költség nettó 2%
 • szerződéskötési díj: 1,5% egyszeri összeg, de legfeljebb 1,5 millió forint
 • pénzintézetek, amelyeik finanszírozzák: CIB, Citibank, Erste, Gránit, K&H, MagNet Magyar Közösségi Bank Zrt., MKB, Oberbank AG Magyarországi Fióktelep,OTP, Raiffeisen, Takarékbank, UniCredit

3. Széchenyi Beruházási Hitel MAX

 • igényelhető hitelösszeg: maximum 400 millió forint, de 10% önerővel rendelkezni kell
 • beruházásokra széleskörűen felhasználható
 • futamidő: legfeljebb 10 év
 • ügyleti kamat: a 11%-os állami támogatásnak köszönhetően 1,5%. DE! Ha a hitelfelvétel célja az energiahatékonyság növelése, vagy a technológiaváltás, akkor az ügyleti kamat csak 0,5%.
 • szerződéskötéskor 2% egyszeri költséget, maximum 2 millió forint kell fizetni
 • pénzintézetek, melyeknél igényelhető a Széchenyi Beruházási Hitel MAX a Széchenyi MAX hitelek családjából: CIB, Citibank, Erste, Gránit, K&H, MagNet Magyar Közösségi Bank Zrt., MKB, Oberbank AG Magyarországi Fióktelepe,
  OTP, Raiffeisen, Takarékbank, UniCredit

4. Széchenyi Lízing MAX

 • igényelhető hitelösszeg: 1-400 millió forint
 • ügyleti kamat: 3,5% a teljes futamidőre
 • állami kamattámogatás: 9%
 • kezelési költség: 2%
 • szerződéskötési díj: egyszeri 2,5%, maximum 2,5 millió forint
 • Lízing cégek, ahol igényelhető a Lízing Max: CIB Lízing Zrt., Cofidis Magyarországi Fióktelepe, Deutsche Leasing Hungaria Zrt., e-F@ktor Zrt., Erste Bank Hungary Zrt., Euroleasing Zrt., K&H Bank Zrt., Mercedes-Benz Credit Zrt., Merkantil Bank Zrt., OTP Ingatlanlízing Zrt., Porsche Finance Zrt., Raiffeisen Corporate Lízing Zrt, SG Eszközfinanszírozás Magyarország Zrt., Toyota Pénzügyi Zrt., UniCredit Leasing Hungary Zrt., VFS Hungary Zrt.

  Már igényelhetők a Széchenyi MAX hitelek, azoknál az ipakamaráknál, illetve a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége és a KAVOSZ Zrt. által regisztrált irodákban, ahol a Széchenyi Kártya Program eddig is működött. A lista, ahol a Széchenyi MAX hitelek igényelhetők, folyamatosan bővül, illetve az igényléssel kapcsolatban is folyamatosan frissülnek, gyarapodnak az információk, így érdemes rendszeresen informálódni a hitelfelvétel előtt.

  Az oldalon megjelent írás kifejezetten informáló jellegű és kizárólag a Banknavigátor Kft. és a Financial Consulting Zrt. mint a szerzőknek a véleményét jeleníti meg. A szerzők ezen véleményüket az előzetes szakmai tájékozódásuk és az akkor elérhető legrészletesebb információk alapján fogalmazták meg és jelenítik meg a közzétett írásban, ennek ellenére a szöveg tartalmazhat az olvasás napján már elavult és/vagy már nem a valóságnak mindenben megfelelő adatokat. Ennek megfelelően a Banknavigátor Kft. és a Financial Consulting Zrt. a tévedés jogát teljes mértékben fenntartják, a fenti megfogalmazás semmilyen módon és formában nem tekinthető a tények egyértelmű megjelenítésének. Kérjük a döntése meghozatala előtt feltétlenül tájékozódjon és kérjen szakmai segítséget.

  Kalkulátorok

  Archívum

  Ajánlott hitelek

  Provident Start kölcsön

  THM

  13,2%

  Futamidő

  19 hét

  Hitelösszeg

  100.000 Ft - 300.000 Ft

  Promóció

  Minősített Fogyasztóbarát Személyi Hitel

  THM

  15,41% - 15,67%

  Futamidő

  36 - 84 hó

  Hitelösszeg

  3.000.000 Ft - 10.000.000 Ft

  Promóció

  K&H kiemelt személyi kölcsön

  THM

  15,4% - 16,9%

  Futamidő

  24 - 84 hó

  Hitelösszeg

  1.500.000 Ft - 10.000.000 Ft

  Promóció

  További blogbejegyzések

  Milyen támogatást kapnak a vállalkozások jelenleg?

  Milyen támogatást kapnak a vállalkozások jelenleg?

  2020.07.13.

  Ha vállalkozó vagy, akkor van rá némi esély, hogy egy igencsak nehéz időszakon vagy most túl, sőt, akár az is lehet, hogy még nem is sikerült teljesen leküzdened a problémákat, amelyeket a világjárvány, illetve a veszélyhelyzet kihirdetése okozott neked az utóbbi néhány hónapban. Éppen ezért jó, ha tudod, hogy milyen támogatást kapnak a vállalkozások jelenleg, hiszen, ha olyat találsz köztük, ami illik a helyzetedre, akkor viszonylag egyszerűen oldhatod meg a problémáidat.

  Tovább olvasom
  Vállalati hitelek mikro-vállalkozások számára

  Vállalati hitelek mikro-vállalkozások számára

  2021.12.08.

  Az igazán kis vállalkozások nincsenek könnyű helyzetben. Egy egyéni vállalkozó, aki egyedül dolgozik a saját vállalkozásában, esetleg még az árbevétele is alacsony, nem rendelkezik túl nagy mozgástérrel. De mit tehet egy mikro-vállalkozás, ha van egy jó ötlete, de nincs tőkéje a megvalósításához? Megnéztük, milyen vállalati hitelek érhetőek el mikro-vállalkozásoknak.

  Tovább olvasom
  Szeptember végétől elérhető lehet a Széchenyi Mikrohitel GO!

  Szeptember végétől elérhető lehet a Széchenyi Mikrohitel GO!

  2021.09.08.

  Most indul a vállalkozásod? Fejlesztenél? Nem lesz könnyű. A pénzintézetek a stabil, több éve működő vállalkozásokat szeretik hitelezni. Egy induló vállalkozás kétesélyes. Nem lehet tudni, mi lesz belőle. De ha mégis hitel kellene egy nagyobb fejlesztéshez, akkor magas kamatra és magas költségekre készülhetünk. De mit lehet tenni? Van megoldás? Szeptember végétől elérhető lehet a Széchenyi Mikrohitel GO!. Mutatjuk, milyen lehetőségeink lesznek.

  Tovább olvasom
  KAVOSZ-ról vállalkozói hiteleknél, feltételek!

  KAVOSZ-ról vállalkozói hiteleknél, feltételek!

  2020.07.15.

  A KAVOSZ Zrt. viszonylag régóta létezik: 2002-ben indult a története, és a magyar mikro-, kis- és középvállalkozások egyszerűsített módon történő, kedvezményes kamatozású hitelhez jutásában játszik szerepet. A KAVOSZ a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége (VOSZ), valamint a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara közös projektje, és a nevét is e két szervezetről kapta.

  Tovább olvasom