Személyi kölcsönSzemélyi kölcsönHirdetés

Milyen támogatásokat kaphatnak a három gyermekes családok 2023-ban?

2023.07.27.
Szerző: Horák Árpád
Utoljára módosítva: 2023. július 27. 10:51

A családok támogatása kiemelten fontos, különösen igaz ez a három vagy több gyermeket nevelő családokra. Összeszedtük, hogy milyen támogatásokat kaphatnak a három gyermekes családok 2023-ban, és azt is mutatjuk, hogy az év végén milyen változások lépnek életbe. Figyelem! Fontos tartalom!

Milyen támogatásokat kaphatnak a három gyermekes családok 2023-ban?

A Banknavigátor szakértőinek figyelmeztetése

Az év végén fontos változások lesznek a családtámogatási rendszerben. A falusi CSOK támogatási összege megemelkedik. Az 5000 főnél nagyobb településen élők már nem igényelhetnek CSOK támogatást. A Babaváró hitel összege 10 százalékkal emelkedik.

  • az 5000 főnél nagyobb településeken nem lehet majd igénybe venni a CSOK támogatást.

  • 15 millió forint támogatás is kapható lesz falusi CSOK támogatás igénylésekor.

  • a Babaváró hitel összege 1 millió forinttal magasabb lesz (11 millió forint), de csak 30 éves kor alatt lesz elérhető.

Támogatás három gyermekes családoknak 2023-ban – CSOK

A fenti változások csak az év végén lépnek életbe. Aki még ebben az évben igényel, az alábbi feltételekkel teheti meg.

A Családok Otthonteremtési Kedvezményének összege függ a vállalt vagy meglévő gyermekek számától. A támogatás mértéke annál nagyobb, minél több gyermekünk van, vagy minél többet tervezünk.

A maximális támogatás új lakás vásárlása esetén már három gyereknél elérhetjük, használt lakás vásárlása vagy bővítése esetén viszont négy gyerek esetén lesz a legoptimálisabb számunkra a támogatás.

Három gyermek esetén megkapjuk a teljes támogatást. Ez új ingatlan építésénél vagy vásárlásnál 10 millió forint, használt ingatlan vásárlása vagy bővítés esetén pedig 2,2 millió forint lesz. A lakással vagy családi házzal szembeni elvárás itt hatvan és kilencven négyzetméter.

Ha háromnál több gyermekünk van, akkor új ingatlan építésénél vagy vásárlásnál tízmillió forinttal, használt ingatlan vásárlása vagy bővítés pedig esetén 2,75 millió forinttal támogatnak bennünket. Ebben az esetben a használt lakásnál minimum hetven négyzetméteres alapterület az elvárt, új lakásnál pedig hatvan négyzetméter, míg új ház vásárlásakor egy legalább kilencven négyzetmétereset kell választani.

Támogatás három gyermekes családoknak 2023-ban – falusi CSOK

A fenti változások csak az év végén lépnek életbe. Aki még ebben az évben igényel, az alábbi feltételekkel teheti meg.

A falusi CSOK támogatást használt lakás vásárlására vagy bővítésére és korszerűsítésére lehet felhasználni. 2630 kistelepülésen érhető el a falusi CSOK.

Bővítéskor a szobák számának is növekednie kell. A szobaszám növekedése azt jelenti, hogy a ház legalább egy 12 négyzetméteres szobával kibővül. Nem elég, ha átépítjük az ingatlant, de a szobák száma közben nem növekszik.

Korszerűsítéskor pedig az ingatlant tesszük modernebbé. Ha a víz-, elektromos-, csatorna- vagy gázhálózatot kiépítjük, vagy fürdőszobát építhetünk az ingatlanban, ha addig még nem volt. A központi fűtés kiépítése is korszerűsítésnek számít. Ez akár történhet megújuló energiaforrással is. A melléképületeket is felújíthatjuk, azt is elfogadják célnak, és építhetünk új kerítést is.

Támogatás három gyermekes családoknak 2023-ban – Babaváró hitel

A fenti változások csak az év végén lépnek életbe. Aki még ebben az évben igényel, az alábbi feltételekkel teheti meg.

A Babaváró hitel a gyermeket tervező családoknak szól. Tízmillió forintot igényelhetünk, és a Babaváró hitel kamatmentes lesz a futamidő végéig, ha teljesítjük a szerződéses feltételeket. A Babaváró hitel, ahogy a nevében is benne van, gyermeket vállaló családoknak nyújt állami támogatást.

A szerződésben vállalnunk kell, hogy gyermekünk születik. Ha az első gyerekünk öt éven belül megszületik, akkor a Babaváró hitel a futamidő végéig kamatmentes lesz. Ha megszületik a második gyerekünk is, akkor a hitel harminc százaléka elengedésre kerül, és a harmadik gyerekünk megszületése után már semmit nem kell visszafizetnünk. A Babaváró hitelt akár húsz évre is igényelhetjük, és a szabályok szerint a törlesztőrészletünk nem lesz magasabb havi ötvenezer forintnál. Ezt az állam garantálja.

A Babaváró hitel szabad felhasználású. A szabad felhasználású hitel a legnépszerűbb termék a pénzpiacon, és nem véletlenül, hiszen számos előnnyel rendelkezik. A szabad felhasználású hitel legnagyobb előnye a nevéből is kikövetkeztethető, vagyis az, hogy bármire elkölthető az összeg. Nem kell hitelcélt igazolni a felvételéhez, vagyis nem annyira kötött, mint egy lakáshitel, és az igénylési folyamat sem annyira nehéz.

További előnye a Babaváró hitelnek, hogy mindössze a rendszeres jövedelmet kell hozzá igazolni munkáltatói igazolással. Ezen felül csupán személyazonosító okmányra és lakcímkártyára van szükség az igényléshez, vagyis mondhatjuk, hogy szükség esetén viszonylag gyorsan hozzá lehet jutni, és utána bármire lehet fordítani.

Amennyiben a változások miatt elesik valaki a támogatástól, annak még idén igényelnie kell azt. Ha szeretne támogatást kapni.

Összefoglalás

2023-ban többféle támogatást is kaphatnak a három gyermekes családok. A Családok Otthonteremtési Kedvezményének (CSOK) összege a gyermekek számától függ. Három gyerek esetén 10 millió forint az új ingatlan vásárlásnál, és 2,2 millió forint a használtaknál. A falusi CSOK használt lakás vásárlásra, bővítésre és korszerűsítésre használható fel, és csak bizonyos kistelepüléseken érhető el. A Babaváró hitel kamatmentes a futamidő végéig, amennyiben a szerződéses feltételeket teljesítik, és szabadon felhasználható. A Babaváró hitelnek számos előnye van, és az igényléshez kevés dokumentumra van szükség. Az év végén változik a családtámogatási rendszer: a falusi CSOK támogatás összege emelkedik, azonban az 5000 főnél nagyobb településeken nem lesz igényelhető a CSOK. A Babaváró hitel összege nő 10%-kal, így 11 millió forint lesz, de csak 30 év alattiak számára lesz elérhető.Az év végi változások előtt azoknak, akik nem akarnak elesni a támogatásoktól, még idén kell igényelniük.

Kalkulátorok

Archívum

Ajánlott hitelek

Minősített Fogyasztóbarát Személyi Hitel

THM

16,78% - 18,60%

Futamidő

36 - 84 hó

Hitelösszeg

3.000.000 Ft - 10.000.000 Ft

Promóció

Provident Sláger kölcsön

THM

14,9%

Futamidő

18 hó

Hitelösszeg

350.000 Ft - 700.000 Ft

Promóció

Extra Plus Személyi Kölcsön

THM

14,6% - 16,3%

Futamidő

12 - 84 hó

Hitelösszeg

500.000 - 10.000.000 Ft

Promóció

További blogbejegyzések

Mi történik a babaváró hitellel válás után?

Mi történik a babaváró hitellel válás után?

2021.09.17.

Válás után az egész élet felfordul, rengeteg dolog megváltozik, és a hitelekkel is problémák lehetnek. Lássuk, mi történik ilyenkor a babaváró hitellel!

Tovább olvasom
Babaváró hitel lazítás – mit és hogyan könnyítettek?

Babaváró hitel lazítás – mit és hogyan könnyítettek?

2020.05.12.

Jelenleg, a koronavírus-járvány idején tapasztalhatjuk meg mindannyian, hogy milyen az, amikor egy csapásra megváltozik az életünk. A változások azonban nem csak ránk, de a világ működésére is vonatkoznak, és ennek következménye, hogy semmi sem ugyanolyan, mint régen. A hiteligénylés sem maradhatott ki ebből, és megváltoztak a korábban elfogadott, illetve bevett szokások. Korábban ugyanis a bankfióki […]

Tovább olvasom
5 ok, ami miatt elbukhatjátok a babaváró hitelt

5 ok, ami miatt elbukhatjátok a babaváró hitelt

2021.02.24.

Nyilvánvaló, hogy elbukhatjátok a babaváró hitelt, ha beadjátok az igénylést, hiszen ezerféle feltételnek kell megfelelnetek. Hogy milyen okokból, az alábbiakból kiderül!

Tovább olvasom
A babaváró hitel öt legnagyobb előnye

A babaváró hitel öt legnagyobb előnye

2023.01.06.

Nem véletlenül vált rendkívül népszerűvé a családtámogatási konstrukciók között az úgynevezett babaváró hitel, amelynek a legnagyobb előnye az, hogy szabadon felhasználható. Persze ez csak az egyik pozitívum, lássuk, miért vonzó még ez a kölcsön!

Tovább olvasom