Tervező kölcsönTervező kölcsönHirdetés

Milyen támogatásokat kaphatnak a három gyermekes családok 2023-ban?

2023.07.27.
Szerző: Horák Árpád
Utoljára módosítva: 2023. július 27. 10:51

A családok támogatása kiemelten fontos, különösen igaz ez a három vagy több gyermeket nevelő családokra. Összeszedtük, hogy milyen támogatásokat kaphatnak a három gyermekes családok 2023-ban, és azt is mutatjuk, hogy az év végén milyen változások lépnek életbe. Figyelem! Fontos tartalom!

Milyen támogatásokat kaphatnak a három gyermekes családok 2023-ban?

A Banknavigátor szakértőinek figyelmeztetése

Az év végén fontos változások lesznek a családtámogatási rendszerben. A falusi CSOK támogatási összege megemelkedik. Az 5000 főnél nagyobb településen élők már nem igényelhetnek CSOK támogatást. A Babaváró hitel összege 10 százalékkal emelkedik.

  • az 5000 főnél nagyobb településeken nem lehet majd igénybe venni a CSOK támogatást.

  • 15 millió forint támogatás is kapható lesz falusi CSOK támogatás igénylésekor.

  • a Babaváró hitel összege 1 millió forinttal magasabb lesz (11 millió forint), de csak 30 éves kor alatt lesz elérhető.

Támogatás három gyermekes családoknak 2023-ban – CSOK

A fenti változások csak az év végén lépnek életbe. Aki még ebben az évben igényel, az alábbi feltételekkel teheti meg.

A Családok Otthonteremtési Kedvezményének összege függ a vállalt vagy meglévő gyermekek számától. A támogatás mértéke annál nagyobb, minél több gyermekünk van, vagy minél többet tervezünk.

A maximális támogatás új lakás vásárlása esetén már három gyereknél elérhetjük, használt lakás vásárlása vagy bővítése esetén viszont négy gyerek esetén lesz a legoptimálisabb számunkra a támogatás.

Három gyermek esetén megkapjuk a teljes támogatást. Ez új ingatlan építésénél vagy vásárlásnál 10 millió forint, használt ingatlan vásárlása vagy bővítés esetén pedig 2,2 millió forint lesz. A lakással vagy családi házzal szembeni elvárás itt hatvan és kilencven négyzetméter.

Ha háromnál több gyermekünk van, akkor új ingatlan építésénél vagy vásárlásnál tízmillió forinttal, használt ingatlan vásárlása vagy bővítés pedig esetén 2,75 millió forinttal támogatnak bennünket. Ebben az esetben a használt lakásnál minimum hetven négyzetméteres alapterület az elvárt, új lakásnál pedig hatvan négyzetméter, míg új ház vásárlásakor egy legalább kilencven négyzetmétereset kell választani.

Támogatás három gyermekes családoknak 2023-ban – falusi CSOK

A fenti változások csak az év végén lépnek életbe. Aki még ebben az évben igényel, az alábbi feltételekkel teheti meg.

A falusi CSOK támogatást használt lakás vásárlására vagy bővítésére és korszerűsítésére lehet felhasználni. 2630 kistelepülésen érhető el a falusi CSOK.

Bővítéskor a szobák számának is növekednie kell. A szobaszám növekedése azt jelenti, hogy a ház legalább egy 12 négyzetméteres szobával kibővül. Nem elég, ha átépítjük az ingatlant, de a szobák száma közben nem növekszik.

Korszerűsítéskor pedig az ingatlant tesszük modernebbé. Ha a víz-, elektromos-, csatorna- vagy gázhálózatot kiépítjük, vagy fürdőszobát építhetünk az ingatlanban, ha addig még nem volt. A központi fűtés kiépítése is korszerűsítésnek számít. Ez akár történhet megújuló energiaforrással is. A melléképületeket is felújíthatjuk, azt is elfogadják célnak, és építhetünk új kerítést is.

Támogatás három gyermekes családoknak 2023-ban – Babaváró hitel

A fenti változások csak az év végén lépnek életbe. Aki még ebben az évben igényel, az alábbi feltételekkel teheti meg.

A Babaváró hitel a gyermeket tervező családoknak szól. Tízmillió forintot igényelhetünk, és a Babaváró hitel kamatmentes lesz a futamidő végéig, ha teljesítjük a szerződéses feltételeket. A Babaváró hitel, ahogy a nevében is benne van, gyermeket vállaló családoknak nyújt állami támogatást.

A szerződésben vállalnunk kell, hogy gyermekünk születik. Ha az első gyerekünk öt éven belül megszületik, akkor a Babaváró hitel a futamidő végéig kamatmentes lesz. Ha megszületik a második gyerekünk is, akkor a hitel harminc százaléka elengedésre kerül, és a harmadik gyerekünk megszületése után már semmit nem kell visszafizetnünk. A Babaváró hitelt akár húsz évre is igényelhetjük, és a szabályok szerint a törlesztőrészletünk nem lesz magasabb havi ötvenezer forintnál. Ezt az állam garantálja.

A Babaváró hitel szabad felhasználású. A szabad felhasználású hitel a legnépszerűbb termék a pénzpiacon, és nem véletlenül, hiszen számos előnnyel rendelkezik. A szabad felhasználású hitel legnagyobb előnye a nevéből is kikövetkeztethető, vagyis az, hogy bármire elkölthető az összeg. Nem kell hitelcélt igazolni a felvételéhez, vagyis nem annyira kötött, mint egy lakáshitel, és az igénylési folyamat sem annyira nehéz.

További előnye a Babaváró hitelnek, hogy mindössze a rendszeres jövedelmet kell hozzá igazolni munkáltatói igazolással. Ezen felül csupán személyazonosító okmányra és lakcímkártyára van szükség az igényléshez, vagyis mondhatjuk, hogy szükség esetén viszonylag gyorsan hozzá lehet jutni, és utána bármire lehet fordítani.

Amennyiben a változások miatt elesik valaki a támogatástól, annak még idén igényelnie kell azt. Ha szeretne támogatást kapni.

Összefoglalás

2023-ban többféle támogatást is kaphatnak a három gyermekes családok. A Családok Otthonteremtési Kedvezményének (CSOK) összege a gyermekek számától függ. Három gyerek esetén 10 millió forint az új ingatlan vásárlásnál, és 2,2 millió forint a használtaknál. A falusi CSOK használt lakás vásárlásra, bővítésre és korszerűsítésre használható fel, és csak bizonyos kistelepüléseken érhető el. A Babaváró hitel kamatmentes a futamidő végéig, amennyiben a szerződéses feltételeket teljesítik, és szabadon felhasználható. A Babaváró hitelnek számos előnye van, és az igényléshez kevés dokumentumra van szükség. Az év végén változik a családtámogatási rendszer: a falusi CSOK támogatás összege emelkedik, azonban az 5000 főnél nagyobb településeken nem lesz igényelhető a CSOK. A Babaváró hitel összege nő 10%-kal, így 11 millió forint lesz, de csak 30 év alattiak számára lesz elérhető.Az év végi változások előtt azoknak, akik nem akarnak elesni a támogatásoktól, még idén kell igényelniük.

Az oldalon megjelent írás kifejezetten informáló jellegű és kizárólag a Banknavigátor Kft. és a Financial Consulting Zrt. mint a szerzőknek a véleményét jeleníti meg. A szerzők ezen véleményüket az előzetes szakmai tájékozódásuk és az akkor elérhető legrészletesebb információk alapján fogalmazták meg és jelenítik meg a közzétett írásban, ennek ellenére a szöveg tartalmazhat az olvasás napján már elavult és/vagy már nem a valóságnak mindenben megfelelő adatokat. Ennek megfelelően a Banknavigátor Kft. és a Financial Consulting Zrt. a tévedés jogát teljes mértékben fenntartják, a fenti megfogalmazás semmilyen módon és formában nem tekinthető a tények egyértelmű megjelenítésének. Kérjük a döntése meghozatala előtt feltétlenül tájékozódjon és kérjen szakmai segítséget.

Ajánlott hitelek

Provident Start kölcsön

THM

13,2%

Futamidő

19 hét

Hitelösszeg

100.000 Ft - 300.000 Ft

Promóció

CIB Előrelépő Személyi Kölcsön - „A” ügyfélminősítés

THM

12,07% - 18,65%

Futamidő

12 - 96 hó

Hitelösszeg

300.000 - 15.000.000 Ft

Promóció

Minősített Fogyasztóbarát Személyi Hitel

THM

12,67% - 14,92%

Futamidő

36 - 84 hó

Hitelösszeg

3.000.000 Ft - 10.000.000 Ft

Promóció

További blogbejegyzések

Most akár 200 ezer forint jóváírást kaphatsz, ha Babaváró hitelt igényelsz!

Most akár 200 ezer forint jóváírást kaphatsz, ha Babaváró hitelt igényelsz!

2023.11.09.

Minden hitel igénylése mellé jól jön, ha jóváírást kapunk. Így van ez a Babaváró hitel esetében is. De mi az a jóváírás? Miért adnak a bankok egy támogatás mellé jóváírást? És mi, igénylők, hogy viszonyuljunk ehhez? Válaszok a cikkben.

Tovább olvasom
A babaváró hitel öt legnagyobb előnye

A babaváró hitel öt legnagyobb előnye

2023.01.06.

Nem véletlenül vált rendkívül népszerűvé a családtámogatási konstrukciók között az úgynevezett babaváró hitel, amelynek a legnagyobb előnye az, hogy szabadon felhasználható. Persze ez csak az egyik pozitívum, lássuk, miért vonzó még ez a kölcsön!

Tovább olvasom
Babaváró hitel: figyelj az eltérő banki feltételekre is!

Babaváró hitel: figyelj az eltérő banki feltételekre is!

2023.05.09.

A hitel az hitel, gondolhatnánk, mégsem mindegy, melyik banktól igényelünk Babaváró hitelt. Előfordulhat, hogy egy bank feltételeit nem tudjuk teljesíteni, de egy másikét igen. Nem mindegy tehát, hogy hol igényelünk Babaváró hitelt. És akkor a kedvezményekről még nem is beszéltünk. Az eltérő banki feltételek még jól is jöhetnek nekünk. Mutatjuk, miért.

Tovább olvasom
Babaváró hitel mellé lakáshitel – mekkora önerő kell hozzá?

Babaváró hitel mellé lakáshitel – mekkora önerő kell hozzá?

2021.09.30.

A Babaváró hitelt az igénylők nagy része ingatlanvásárlásra fordítja. Ilyenkor gyakran előfordul, hogy az igényelt hitelösszeg nem elegendő a kiválasztott ingatlan megvásárlásához. Babaváró hitel mellé azonban igényelhetünk lakáshitelt is, hogy ezzel egészítsük ki a kapott összeget. A jelzálog alapú hiteleknél a bank önerőt vár el tőlünk. Megnéztük mekkora ez az összeg, és hogy tudunk-e Babaváró hitel mellé lakáshitelt igényelni.

Tovább olvasom

További hírek a hirnavigator.hu támogatásával