Hirdetés

5 gyakori tévhit a falusi CSOK-kal kapcsolatban

2021.06.04.
Szerző: Banknavigator
Utoljára módosítva: 2021. június 4. 13:13

Tévhitek a falusi CSOK támogatással kapcsolatban is keringenek az emberek között, de ebben nincs semmi meglepő – az alábbiakban összegyűjtöttük a leggyakoribbakat.

5 gyakori tévhit a falusi CSOK-kal kapcsolatban

A leggyakoribb tévhitek a falusi CSOK-kal kapcsolatban az igénylésre vonatkoznak, de persze mást is találni, ha beleássuk magunkat az internet erre vonatkozó bugyraiba. Szerencsére nem kell téves, vagy épp bizonytalan információk alapján belevágni az igénylési folyamatba, hiszen minden megtalálható helyesen, a valóságnak megfelelően is, méghozzá itt, az alábbi cikkben!

1. A falusi CSOK bárhol igényelhető

Ez egy meglehetősen gyakori tévhit a falusi CSOK-kal kapcsolatban, ám koránt sincs így: a támogatás kizárólag a rendeletben rögzített településeken vehető igénybe, a településekről pedig létezik egy lista, amely szintén megtalálható az interneten. Kivétel e szabály alól, ha a falusi CSOK-ot egy tanyára szeretnénk igényelni, ez esetben ugyanis az bárhol lehet.

2. A falusi CSOK-ból bármilyen korszerűsítés finanszírozható

Ez konkrétan a legtöbbször előforduló tévhit a falusi CSOK-kal kapcsolatban, holott létezik egy erre vonatkozó jogszabály, ami pontosan behatárolja azokat a tevékenységi köröket, amelyek elfogadhatóak korszerűsítésként.

3. A falusi CSOK-jogosultság automatikus a CSOK-hitel jóváhagyást is jelent

Szintén gyakori tévhit a falusi CSOK-kal kapcsolatban, ám szintén nem igaz. Tény, hogy ha a falusi CSOK támogatásra jogosultak vagyunk, akkor automatikusan a CSOK hitel jogszabályban előírt feltételeit is teljesítjük, ám ez esetben meg kell felelni a hitelt nyújtó bank feltételeinek is.

4. A falusi CSOK-ból le kell vonni a korábban igényelt támogatásokat

Ha egy olyan ingatlanra igényeljük a falusi CSOK-ot, aminek megvásárlásához 2015.07.01-ét követően igényeltük a CSOK-ot, akkor nem kell levonni az összegét a falusi CSOK-ból, de, ha a falusi CSOK igénylése egy másik ingatlanra történik, akkor viszont igen, és ugyanez a helyzet, ha a fenti időpont előtt igényeltünk CSOK-ot, vagy más állami támogatást.

5. A falusi CSOK kizárólag egyidejű vásárlásra és korszerűsítésre használható fel

Az utolsó tévhit a falusi CSOK-kal kapcsolatban – legalábbis ebben a listában. A támogatás igényelhető már meglévő ingatlan korszerűsítésére is, de ekkor csak a támogatási összeg felét kaphatjuk meg.

Kalkulátorok

Archívum

Ajánlott hitelek

Promóció

Provident Start kölcsön

THM

12,7%

Futamidő

18 hét

Hitelösszeg

100.000 Ft - 250.000 Ft

§

Extra Plus Személyi Kölcsön

THM

12,9%

Futamidő

12 - 84 hó

Hitelösszeg

500.000 - 10.000.000 Ft

§

Minősített Fogyasztóbarát Személyi Hitel

THM

17,50% - 19,81%

Futamidő

36 - 84 hó

Hitelösszeg

3.000.000 Ft - 10.000.000 Ft

§

További blogbejegyzések

Módosulhatnak a CSOK szabályai is

Módosulhatnak a CSOK szabályai is

2023.05.26.

Módosulhatnak a CSOK szabályai egy társadalmi vitára bocsátott kormányrendelet értelmében. A változtatás még csak terv, és a CSOK szabályainak lényegi részét nem érintik majd. Fontosnak tartjuk a részletek ismeretét is, ezért utánajártunk, hogy milyen módon módosulhatnak a CSOK szabályai. Mutatjuk. Íme.

Tovább olvasom
Hamarosan kivezetik a falusi CSOK-ot

Hamarosan kivezetik a falusi CSOK-ot

2022.02.21.

Kivezetik a falusi CSOK-ot még az idén, így, ha szeretnél egy vidéki házat felújítani, hamarosan már csak az otthonfelújítási támogatást veheted igénybe!

Tovább olvasom
Minden, amit tudnod kell, ha bővítéshez veszed fel a CSOK-ot!  

Minden, amit tudnod kell, ha bővítéshez veszed fel a CSOK-ot!  

2021.01.07.

Tudtad, hogy a CSOK, vagyis a családok otthonteremtő kedvezménye, helyesebben a vissza nem térítendő állami támogatás plusz a kedvezményes hitel konstrukciós pakkja nem csupán használt és új ingatlan vásárlására és építésére, de meglévő objektum bővítésére is igényelhető?

Tovább olvasom
Milyen támogatásokból finanszírozhatjuk a lakásfelújítást 2023-ban?

Milyen támogatásokból finanszírozhatjuk a lakásfelújítást 2023-ban?

2023.03.29.

A lakásfelújítást finanszírozása 2023-ban sem lett könnyebb, mint a korábbi években, de azért akadnak lehetőségek, amik segítséget nyújthatnak.

Tovább olvasom