5 gyakori tévhit a falusi CSOK-kal kapcsolatban

2021.06.04.

Tévhitek a falusi CSOK támogatással kapcsolatban is keringenek az emberek között, de ebben nincs semmi meglepő – az alábbiakban összegyűjtöttük a leggyakoribbakat.

5 gyakori tévhit a falusi CSOK-kal kapcsolatban

A leggyakoribb tévhitek a falusi CSOK-kal kapcsolatban az igénylésre vonatkoznak, de persze mást is találni, ha beleássuk magunkat az internet erre vonatkozó bugyraiba. Szerencsére nem kell téves, vagy épp bizonytalan információk alapján belevágni az igénylési folyamatba, hiszen minden megtalálható helyesen, a valóságnak megfelelően is, méghozzá itt, az alábbi cikkben!

1. A falusi CSOK bárhol igényelhető

Ez egy meglehetősen gyakori tévhit a falusi CSOK-kal kapcsolatban, ám koránt sincs így: a támogatás kizárólag a rendeletben rögzített településeken vehető igénybe, a településekről pedig létezik egy lista, amely szintén megtalálható az interneten. Kivétel e szabály alól, ha a falusi CSOK-ot egy tanyára szeretnénk igényelni, ez esetben ugyanis az bárhol lehet.

2. A falusi CSOK-ból bármilyen korszerűsítés finanszírozható

Ez konkrétan a legtöbbször előforduló tévhit a falusi CSOK-kal kapcsolatban, holott létezik egy erre vonatkozó jogszabály, ami pontosan behatárolja azokat a tevékenységi köröket, amelyek elfogadhatóak korszerűsítésként.

3. A falusi CSOK-jogosultság automatikus a CSOK-hitel jóváhagyást is jelent

Szintén gyakori tévhit a falusi CSOK-kal kapcsolatban, ám szintén nem igaz. Tény, hogy ha a falusi CSOK támogatásra jogosultak vagyunk, akkor automatikusan a CSOK hitel jogszabályban előírt feltételeit is teljesítjük, ám ez esetben meg kell felelni a hitelt nyújtó bank feltételeinek is.

4. A falusi CSOK-ból le kell vonni a korábban igényelt támogatásokat

Ha egy olyan ingatlanra igényeljük a falusi CSOK-ot, aminek megvásárlásához 2015.07.01-ét követően igényeltük a CSOK-ot, akkor nem kell levonni az összegét a falusi CSOK-ból, de, ha a falusi CSOK igénylése egy másik ingatlanra történik, akkor viszont igen, és ugyanez a helyzet, ha a fenti időpont előtt igényeltünk CSOK-ot, vagy más állami támogatást.

5. A falusi CSOK kizárólag egyidejű vásárlásra és korszerűsítésre használható fel

Az utolsó tévhit a falusi CSOK-kal kapcsolatban – legalábbis ebben a listában. A támogatás igényelhető már meglévő ingatlan korszerűsítésére is, de ekkor csak a támogatási összeg felét kaphatjuk meg.

Provident 20-as kölcsön Provident 20-as kölcsön Hirdetés

Ajánlott hitelek

Adósságrendező Hitel

THM

13,36 - 22,32%

Futamidő

36 - 84 hónap

Hitelösszeg

500.000 Ft - 5.000.000 Ft

§

Provident Nagy szülinapi húszas kölcsön

THM

9,3%

Futamidő

20 hó

Hitelösszeg

250.000 Ft - 300.000 Ft

§

Hűség Hitel

THM

20,5%

Futamidő

12 - 84 hó

Hitelösszeg

200.000 - 6.000.000 Ft

§

További blogbejegyzések

Mire van szükség a falusi CSOK igényléshez? Kell hozzá önerő?

Mire van szükség a falusi CSOK igényléshez? Kell hozzá önerő?

2020.06.06.

Már hónapok óta lehetőség van falusi CSOK támogatáshoz jutni, de az ingatlan vásárlásra és felújításra használható, támogatott hitellel kapcsolatban még mindig nagyon sok kérdés merül fel. Az egyik legfontosabb: kell hozzá önerő?

Tovább olvasom
Minden, amit tudnod kell, ha bővítéshez veszed fel a CSOK-ot!  

Minden, amit tudnod kell, ha bővítéshez veszed fel a CSOK-ot!  

2021.01.07.

Tudtad, hogy a CSOK, vagyis a családok otthonteremtő kedvezménye, helyesebben a vissza nem térítendő állami támogatás plusz a kedvezményes hitel konstrukciós pakkja nem csupán használt és új ingatlan vásárlására és építésére, de meglévő objektum bővítésére is igényelhető?

Tovább olvasom