Tervező kölcsönTervező kölcsönHirdetés

5+1 tipp online vásárláshoz

2021.01.09.
Szerző: Banknavigator
Utoljára módosítva: 2021. január 9. 11:34

Napjainkban a pandémia még inkább előtérbe tolta az amúgy is óriási népszerűségnek örvendő internetes shoppingolást, ahol bizony nem árt, ha odafigyelünk néhány dologra, ha az online vásárláshoz ténylegesen kellemes élményt szeretnénk társítani.

5+1 tipp online vásárláshoz

Számtalan bosszantó tapasztalatot szerezhetünk, ha nem vagyunk elég körültekintőek, kezdve attól, hogy soha nem érkezik meg a kifizetett csomagunk, folytatva azzal, hogy adataink illetéktelen kezekbe kerülnek, de akár egy a bankkártya kiürítését érintő horror kellős közepén is találhatjuk magunkat. Vajon mik a leggyakoribb átverési technikák, és mire figyeljünk, hogy zökkenőmentesen vásárolhassunk?

5+1 tipp az idilli és problémamentes online vásárláshoz

Csaló hirdetések, hamis webshopok, fiktív ajándékkártyák és kuponok – ezek a leginkább elterjedt csaló felületek online vásárláshoz, amikkel próbálnak behúzni bennünket egy webes slamasztikába. Általánosságban elmondható, hogy elsőre biztonságos platformok látszatát keltik, irreális kedvezményekkel kecsegtetnek, és az esetek többségében csak bankkártyás fizetési módozatot engedélyeznek. De mégis hogyan tudjuk elkerülni ezeket az átveréseket? 

1. Ha egy vonzó, ámulatba ejtően olcsó ajánlati linkkel találjuk szembe magunkat, ami köszönőviszonyban sincs az adott termék normál piaci áraival, mindenképpen legyünk szkeptikusak. Véletlenül se klikkeljünk rá közvetlenül a hivatkozásra, inkább keressük fel a szolgáltató hivatalos oldalát, és csekkoljuk, hogy valóban létezik-e az akció.

2. Preferáljuk a közismert, neves áruházakat, kerüljük el az anonim, idegen oldalakat, amelyekről még sosem hallottunk.

3. Adatszolgáltatás előtt minden esetben haladéktalanul ellenőrizzük a https titkosítás használatát, ami a webshopról nem nyújt ugyan garanciát a biztonságot illetően, viszont legalább más nem fog belemászni a személyes szféránkba, ellopva a bankkártyánk adatait.

4. Semmilyen esetben ne használjunk nyilvános wifit az online vásárláshoz, amennyiben szeretnénk távol maradni az adatrablástól.

5. A privát felületeinkhez – e-mail, bank, közösségi média – minden esetben komplex és egyedi jelszavakat alkalmazzunk, és rendre kapcsoljuk be a kétlépcsős azonosítást, ami plusz biztonságot szolgáltat egy jelszófeltörés esetén.

5+1. Ez inkább lélektani, mint gyakorlati, viszont igen hasznos tud lenni és pénztárcabarát. Ha már betetted a kiszemelt portékát a kosárba, aludj rá egyet, és ha másnap is óriási üzletnek érzed, csak akkor nyomj a megveszem gombra – ezzel a stratégiával sokat spórolhatsz.

Figyeljünk oda tehát, kerüljük el, hogy limitált promóciók és gyors lejáratú felhívások okozta nyomásra vásároljunk, és minden esetben hallgassunk a megérzéseinkre a legapróbb rossz ómen esetén is, ami lehet egy kétesen olcsó termék, nyelvtani és helyesírási hiba vagy akár furcsa adatbekérés is. Ne felejtsük, a legjobb társ az online vásárláshoz az óvatosság!

Online vásárláshoz érdemes online hitelt igényelni, amire számtalan megoldást kínálunk. Ajánlatainkat egyszerűen és díjmentesen összehasonlíthatod és pát kattintással igényelheted is. 

Az oldalon megjelent írás kifejezetten informáló jellegű és kizárólag a Banknavigátor Kft. és a Financial Consulting Zrt. mint a szerzőknek a véleményét jeleníti meg. A szerzők ezen véleményüket az előzetes szakmai tájékozódásuk és az akkor elérhető legrészletesebb információk alapján fogalmazták meg és jelenítik meg a közzétett írásban, ennek ellenére a szöveg tartalmazhat az olvasás napján már elavult és/vagy már nem a valóságnak mindenben megfelelő adatokat. Ennek megfelelően a Banknavigátor Kft. és a Financial Consulting Zrt. a tévedés jogát teljes mértékben fenntartják, a fenti megfogalmazás semmilyen módon és formában nem tekinthető a tények egyértelmű megjelenítésének. Kérjük a döntése meghozatala előtt feltétlenül tájékozódjon és kérjen szakmai segítséget.

Ajánlott hitelek

Provident Tervező kölcsön

THM

12,9%

Futamidő

22 hó

Hitelösszeg

450.000 Ft - 1.000.000 Ft

Promóció

CIB Előrelépő Személyi Kölcsön - „A” ügyfélminősítés

THM

12,07% - 18,65%

Futamidő

12 - 96 hó

Hitelösszeg

300.000 - 15.000.000 Ft

Promóció

Minősített Fogyasztóbarát Személyi Hitel

THM

12,67% - 14,92%

Futamidő

36 - 84 hó

Hitelösszeg

3.000.000 Ft - 10.000.000 Ft

Promóció

További blogbejegyzések

Online számlanyitás – lehetséges?

Online számlanyitás – lehetséges?

2020.09.24.

Az interneten keresztül történő ügyintézés – akár hivatalos, akár banki, akár más – az utóbbi években teljesen természetessé vált sokak számára. Mivel oldalunk főleg pénzügyi témákkal foglalkozik, így maradjunk a banki dolgoknál: először csak apróbb lehetőségek voltak, majd megjelentek a kezdetleges, de idővel egyre fejlettebb személyi kölcsön igénylési lehetőségek, és végül, de nem utolsó sorban az online számlanyitás is elérhetővé vált több pénzintézetnél.

Tovább olvasom
Online személyi kölcsön igénylés – hogyan zajlik?

Online személyi kölcsön igénylés – hogyan zajlik?

2020.05.21.

A koronavírus-járvány miatt előtérbe kerültek az interneten intézhető dolgok, így az online személyi kölcsön igénylés is népszerűbbé vált, holott már viszonylag régóta létezik ez a lehetőség. Ha még sosem próbáltad, de most szükséged lenne egy kisebb-nagyobb összegre, akkor muszáj lesz ezt a hitelfelvételi módot használnod

Tovább olvasom

További hírek a hirnavigator.hu támogatásával