Személyi kölcsönSzemélyi kölcsönHirdetés

Miben különbözik az NHP Hajrá és a Széchenyi hitel?

2021.04.30.
Szerző: Banknavigator
Utoljára módosítva: 2023. július 13. 22:00

Az NHP Hajrá és a Széchenyi hitel egymás alternatívái – legalábbis látszólag. Az alábbiakban a különbségeket vesszük górcső alá.

Miben különbözik az NHP Hajrá és a Széchenyi hitel?

Az NHP Hajrá és a Széchenyi hitel a kis- és középvállalkozások számára kínál lehetőségeket, illetve mindkettőt a koronavírus-járvány gazdasági hatásainak enyhítésére fejlesztették ki. E hitelek a piaci kamatozású, vállalati hitelekhez képest kedvezőbb kamatozással érhetőek el. Ezeken túl azonban az NHP Hajrá és a Széchenyi hitel semmiben sem hasonlít egymásra, kizárólag különbségeket fedezhetünk fel.

Miben különbözik az NHP Hajrá és a Széchenyi hitel?

Mindkét kölcsön felhasználható új beruházás finanszírozására, forgóeszközök vásárlására, támogatások előfinanszírozására, valamint korábban felvett hitelek kiváltására deviza és forint alapú kölcsönök esetében egyaránt. Azonban a Széchenyi hitel többféle változatban igényelhető, és mindegyik más és más célokra alkalmazható:

•    Munkahelymegtartó Hitel: kifejezetten a munkabérek fedezetére felhasználható forgóeszközhitel, ami csak akkor elérhető, ha az igénylő cég vállalja a munkavállalók 90 százalékának a megtartását

•    Folyószámlahitel Plusz: szabad felhasználású folyószámlahitel, ami a napi működéshez szükséges költségek fedezésére fordítható

•    Agrár Széchenyi Kártya Plusz: kifejezetten a mezőgazdasági szektorban dolgozó vállalkozások számára meghirdetett termék, ami csak 2020. december 31.-ig vehető igénybe

•    Likviditási Hitel: szabad felhasználású forgóeszközhitel, számla nélküli finanszírozással

•    Beruházási Hitel Plusz: új beruházások és az ezekhez kapcsolódó kiadások finanszírozására, valamint hitelkiváltásra használható

•    Önerő Kiegészítő Hitel: már elnyert pályázatok finanszírozásának kiegészítésére alkalmas

•    Támogatást Megelőlegező Hitel: vissza nem térítendő állami támogatások előfinanszírozására igényelhető

Milyenek a kondíciók az az NHP Hajrá és a Széchenyi hitel esetében?

Az NHP Hajrá esetében a kamat 2,5% mindegyik altípus esetében, a Széchenyi hitelnél azonban ennél sokkal változatosabb a helyzet: 2,5-től egészen 5,21%-ig terjedhetnek a kamatok attól függően, hogy melyik altípust választjuk a céljaink megvalósításához.

A legfontosabb különbség az NHP Hajrá és a Széchenyi hitelek között, hogy az utóbbinál minden pénzintézetnél ugyanakkora a kamat, az NHP Hajránál azonban csak a maximumot határozták meg, és a bankok ennél olcsóbban is kínálhatják a hitelt.

Kalkulátorok

Archívum

Ajánlott hitelek

Minősített Fogyasztóbarát Személyi Hitel

THM

16,78% - 18,60%

Futamidő

36 - 84 hó

Hitelösszeg

3.000.000 Ft - 10.000.000 Ft

Promóció

Provident Sláger kölcsön

THM

14,9%

Futamidő

18 hó

Hitelösszeg

350.000 Ft - 700.000 Ft

Promóció

Extra Plus Személyi Kölcsön

THM

14,6% - 16,3%

Futamidő

12 - 84 hó

Hitelösszeg

500.000 - 10.000.000 Ft

Promóció

További blogbejegyzések

Statisztikák és történések a magyar bankszektorban

Statisztikák és történések a magyar bankszektorban

2021.07.21.

A magyar bankszektor egy pillanatra sem pihen; az elmúlt időszakban is történt néhány olyan érdekesség, amelyekről neked is érdemes tudnod.

Tovább olvasom
Megújulnak az NHP Hajrá feltételei

Megújulnak az NHP Hajrá feltételei

2020.07.08.

Még vonzóbbak lesznek az Növekedési Hitelprogramban (NHP Hajrá) elérhető termékek, miután a Magyar Nemzeti Bank (MNB) bejelentette, hogy a korábbi feltételeket tovább javítják, ezzel bővítve a lehetőségeket. Megújulnak az NHP Hajrá feltételei!

Tovább olvasom
Megemelték az NHP Hajrá keretösszegét!

Megemelték az NHP Hajrá keretösszegét!

2021.05.27.

Az NHP Hajrá keretösszege eddig sem volt kevés, most azonban emeltek rajta – mutatjuk a részleteket!

Tovább olvasom
Nézzük át, mire használható az NHP Hajrá!

Nézzük át, mire használható az NHP Hajrá!

2020.11.16.

A Növekedési Hitelprogram izgalmas lehetőségeket nyit meg az üzletfejlesztés és más beruházások előtt. Az NHP Hajrá a mikro-, kis- és középvállalkozásokat támogatja egy olyan hitelkonstrukcióval, amely számtalan előnnyel rendelkezik. Az alábbiakból kiderül, mire is használható fel az NHP Hajrá.

Tovább olvasom