Tervező kölcsönTervező kölcsönHirdetés

Ezeket a jövedelemtípusokat fogadják el személyi kölcsön igénylésekor

2021.06.03.
Szerző: Banknavigator
Utoljára módosítva: 2023. július 14. 12:26

Egyes jövedelemtípusok elfogadhatóak személyi kölcsön igénylésekor, mások nem – az alábbiakban mindent megtudhatsz a témáról.

Ezeket a jövedelemtípusokat fogadják el személyi kölcsön igénylésekor

A jövedelemtípusok kérdése központi szerepet kap egy személyi kölcsön igénylésekor, hiszen míg az alkalmazotti jövedelem korlátozás nélkül elfogadható, csupán az összeg nagysága szabhat gátat a folyósítható hitel mértékének, addig vannak olyan jövedelemtípusok, amelyek csak részben, vagy egyáltalán nem felelnek meg a bankok kívánalmainak. Fontos, hogy a jövedelmet igazolni kell, és amit nem tudunk, az nem számít bele a hitelfelvételbe. Lássuk, milyen jövedelemtípusokat lehet figyelembe venni személyi kölcsön igénylésekor.

Az elfogadható jövedelemtípusok

Elsődleges jövedelem

A legfontosabb jövedelemtípus, ami nélkül a személyi kölcsön igénylése lehetetlenné válik, az úgynevezett elsődleges jövedelem; ide soroljuk a nettó munkabért, a vállalkozói jövedelmet és a nyugdíjat.

• Másodlagos jövedelem

A másodlagos, avagy kiegészítő jövedelemtípusok közé az olyan jövedelmek tartoznak, mint a szociális juttatások, az ösztöndíjak és a munkához kapcsolódó, plusz juttatások, sőt, egyes bankok a cafeteria juttatásait is beleszámolják az összjövedelembe, és ezek minden hitelfelvételhez jól jönnek, ám önmagukban nem elfogadhatóak.

• Külföldi jövedelem

Meg kell említeni a külföldi jövedelmet is, ám ezt se minden bank fogadja el, és amelyik igen, az is szigorított feltételekkel, bár ez a legtöbbször nem jelent akadályt a személyi kölcsön igénylésekor.

• GYES, GYED és társaik

Ugyan másodlagos jövedelemnek számítanak, azaz elsődleges jövedelemforrás mellett elvileg beszámíthatnák őket egy személyi kölcsön igénylésekor, ám a legtöbb banknál még ez sem lehetséges, önmagukban pedig gyakorlatilag sehol nem elfogadhatóak.

• Passzív jövedelmek

Az ingatlan bérbeadásából származó jövedelmet a legtöbb bank csak kiegészítő jövedelemtípusként hajlandó elfogadni, de nem mindegyik, és ugyanez a helyzet az osztalékkal is, bár ez utóbbinál sokszor csak bizonyos százalékát veszik figyelembe.

Ha tehát az elsődleges jövedelemtípussal rendelkezel, akkor bárhol kaphatsz személyi kölcsönt, ha pedig a továbbiakból is néhánnyal, az esélyeid nőnek. Akárhogy is, mielőtt elindítod a folyamatot, hasonlítsd össze a bankok legjobb ajánlatait oldalunkon!

Az oldalon megjelent írás kifejezetten informáló jellegű és kizárólag a Banknavigátor Kft. és a Financial Consulting Zrt. mint a szerzőknek a véleményét jeleníti meg. A szerzők ezen véleményüket az előzetes szakmai tájékozódásuk és az akkor elérhető legrészletesebb információk alapján fogalmazták meg és jelenítik meg a közzétett írásban, ennek ellenére a szöveg tartalmazhat az olvasás napján már elavult és/vagy már nem a valóságnak mindenben megfelelő adatokat. Ennek megfelelően a Banknavigátor Kft. és a Financial Consulting Zrt. a tévedés jogát teljes mértékben fenntartják, a fenti megfogalmazás semmilyen módon és formában nem tekinthető a tények egyértelmű megjelenítésének. Kérjük a döntése meghozatala előtt feltétlenül tájékozódjon és kérjen szakmai segítséget.

Ajánlott hitelek

Provident Start kölcsön

THM

13,2%

Futamidő

19 hét

Hitelösszeg

100.000 Ft - 300.000 Ft

Promóció

CIB Előrelépő Személyi Kölcsön - „A” ügyfélminősítés

THM

12,07% - 18,65%

Futamidő

12 - 96 hó

Hitelösszeg

300.000 - 15.000.000 Ft

Promóció

Minősített Fogyasztóbarát Személyi Hitel

THM

12,67% - 14,92%

Futamidő

36 - 84 hó

Hitelösszeg

3.000.000 Ft - 10.000.000 Ft

Promóció

További blogbejegyzések

Jövedelempótló biztosítás: anyagi biztonság a bajban is

Jövedelempótló biztosítás: anyagi biztonság a bajban is

2023.01.18.

A jövedelempótló biztosítás komoly segítséget nyújthat, ha elveszíted a munkahelyedet, vagy épp más okok miatt nem jutsz rendszeres jövedelemhez!

Tovább olvasom
Milyen jövedelemtípusokat fogadnak el a hitelfelvétel során?

Milyen jövedelemtípusokat fogadnak el a hitelfelvétel során?

2020.11.12.

Jövedelemhez sokféleképpen lehet jutni, ám a bankok nem minden jövedelemtípust fogadnak el akkor, ha hitelért folyamodsz hozzájuk, illetve vannak olyan jövedelemtípusok is, amelyeket elfogadnak, ám csak egy másikkal együtt. Ez alapján beszélhetünk elsődleges, másodlagos, illetve nem elfogadható jövedelemről. Ha hitelt szeretnél felvenni, akkor érdemes ezzel tisztában lenned – különösen akkor, ha nem alkalmazotti munkaviszonyból származik a jövedelmed!

Tovább olvasom
Kaphatunk-e személyi kölcsönt, ha készpénzben kapjuk a jövedelmünket?

Kaphatunk-e személyi kölcsönt, ha készpénzben kapjuk a jövedelmünket?

2024.07.04.

A személyi kölcsön igénylés szinte gyerekjáték, ha bankszámlára érkezik a jövedelmünk. De mi a helyzet akkor, ha készpénzben vesszük fel a fizetésünket? Tudunk így is személyi kölcsönt igényelni? És ha igen, mennyivel lesz nehezebb? Mutatjuk, hogy kaphatunk-e személyi kölcsönt, ha készpénzben kapjuk a jövedelmünket.

Tovább olvasom
Mennyi hitelt kaphatunk minimálbérrel 2024-ben?

Mennyi hitelt kaphatunk minimálbérrel 2024-ben?

2024.01.24.

Aki minimálbért keres, annak is szüksége lehet hitelre. De mennyire korlátozza az alacsony jövedelem a hitelfelvételt? Adnak a bankok minimálbérre is hitelt? És ha igen, mennyit? Utánajártunk, és mutatjuk, hogy mennyi hitelt kaphatunk minimálbérrel 2024-ben.

Tovább olvasom

További hírek a hirnavigator.hu támogatásával