Ezeket a jövedelemtípusokat fogadják el személyi kölcsön igénylésekor

2021.06.03.
Szerző: Banknavigator

Egyes jövedelemtípusok elfogadhatóak személyi kölcsön igénylésekor, mások nem – az alábbiakban mindent megtudhatsz a témáról.

Ezeket a jövedelemtípusokat fogadják el személyi kölcsön igénylésekor

A jövedelemtípusok kérdése központi szerepet kap egy személyi kölcsön igénylésekor, hiszen míg az alkalmazotti jövedelem korlátozás nélkül elfogadható, csupán az összeg nagysága szabhat gátat a folyósítható hitel mértékének, addig vannak olyan jövedelemtípusok, amelyek csak részben, vagy egyáltalán nem felelnek meg a bankok kívánalmainak. Fontos, hogy a jövedelmet igazolni kell, és amit nem tudunk, az nem számít bele a hitelfelvételbe. Lássuk, milyen jövedelemtípusokat lehet figyelembe venni személyi kölcsön igénylésekor.

Az elfogadható jövedelemtípusok

Elsődleges jövedelem

A legfontosabb jövedelemtípus, ami nélkül a személyi kölcsön igénylése lehetetlenné válik, az úgynevezett elsődleges jövedelem; ide soroljuk a nettó munkabért, a vállalkozói jövedelmet és a nyugdíjat.

• Másodlagos jövedelem

A másodlagos, avagy kiegészítő jövedelemtípusok közé az olyan jövedelmek tartoznak, mint a szociális juttatások, az ösztöndíjak és a munkához kapcsolódó, plusz juttatások, sőt, egyes bankok a cafeteria juttatásait is beleszámolják az összjövedelembe, és ezek minden hitelfelvételhez jól jönnek, ám önmagukban nem elfogadhatóak.

• Külföldi jövedelem

Meg kell említeni a külföldi jövedelmet is, ám ezt se minden bank fogadja el, és amelyik igen, az is szigorított feltételekkel, bár ez a legtöbbször nem jelent akadályt a személyi kölcsön igénylésekor.

• GYES, GYED és társaik

Ugyan másodlagos jövedelemnek számítanak, azaz elsődleges jövedelemforrás mellett elvileg beszámíthatnák őket egy személyi kölcsön igénylésekor, ám a legtöbb banknál még ez sem lehetséges, önmagukban pedig gyakorlatilag sehol nem elfogadhatóak.

• Passzív jövedelmek

Az ingatlan bérbeadásából származó jövedelmet a legtöbb bank csak kiegészítő jövedelemtípusként hajlandó elfogadni, de nem mindegyik, és ugyanez a helyzet az osztalékkal is, bár ez utóbbinál sokszor csak bizonyos százalékát veszik figyelembe.

Ha tehát az elsődleges jövedelemtípussal rendelkezel, akkor bárhol kaphatsz személyi kölcsönt, ha pedig a továbbiakból is néhánnyal, az esélyeid nőnek. Akárhogy is, mielőtt elindítod a folyamatot, hasonlítsd össze a bankok legjobb ajánlatait oldalunkon!

Kalkulátorok

Archívum

Ajánlott hitelek

Prémium Kölcsön

THM

18,9%

Futamidő

12 - 84 hó

Hitelösszeg

800.000 - 2.990.000 Ft

§

CIB Előrelépő Személyi Kölcsön - AKTÍV120

THM

11,73%

Futamidő

12 - 84 hó

Hitelösszeg

300.000 Ft - 10.000.000 Ft

§

Megújuló Hitel

THM

20,74 - 24,60%

Futamidő

13-57 hónap

Hitelösszeg

100.000 - 1.500.000 Ft

§

További állásajánlatok