Tervező kölcsönTervező kölcsönHirdetés

Folyószámlahitel vagy hitelkártya? Segítünk a választásban!

2023.07.07.
Szerző: Banknavigator
Utoljára módosítva: 2023. július 7. 13:36

Folyószámlahitel vagy hitelkártya? Melyik a jobb választás? Vagy legyen mindkettő? Két hasonló hiteltermékről van szó. Mindkettőt szabadon lehet felhasználni. Mégis különböznek. Mutatjuk a hasonlóságokat, a különbségeket, és azt is elmondjuk, hogy melyiket érdemes választani.

Folyószámlahitel vagy hitelkártya? Segítünk a választásban!

Mi az a folyószámlahitel?

A folyószámlahitel egy keretösszeg. A folyószámlahitel egy keretösszeg. Nem kell az egészet egyszerre felhasználni, igénybe venni. Bármikor, bármekkora összeg felhasználható belőle. Váratlan helyzetben már nem kell kölcsön kérni, hiszen az már rendelkezésünkre áll. Követhetőek a gazdasági változások. A folyószámlahitel törlesztése automatikus. A bankszámlára érkező jóváírás hiteltörlesztéssé válik. A visszafizetett keretösszeg a futamidő alatt újra felhasználható lesz, újra el lehet költeni bármilyen kiadásra. Bankkártyával is fel lehet használni a folyószámlahitelt. A folyószámlahitel-keret felhasználható bankkártyával. Ha a bankszámlához igényeltünk bankkártyát, akkor a hitelkeretet erejéig bankkártyával is elkölthető az összeg. A folyószámlahitelt tehát nem szükséges felvenni a bankszámláról ahhoz, hogy az felhasználható legyen. Miért jó egy folyószámlahitel? A folyószámlahitel könnyen igényelhető, és szabadon felhasználható. Egy bármikor hozzáférhető és felhasználható keretösszeg biztonságossá teheti az igénylő pénzügyeit. Ez a biztonság folyószámlahitellel elérhető. Az előre nem látható és az átmeneti pénzügyi problémák megoldása lehet. Váratlan kiadás? Soha vissza nem térő befektetési, üzleti lehetőség? Arra használhatja a számlatulajdonos, amire csak akarja. Amire kell. Amire éppen akkor kell. A szabadon felhasználható kölcsönök szabadságot adnak egy családnak. A folyószámlahitel szabad felhasználású hitel. A folyószámlahitel szabad felhasználású, azaz nincs meghatározott célja. Bármire elkölthető. Eldönthető, hogy mikor és mennyit használ fel belőle az igénylő, és az is, hogy mire fordítja. Ez lehet napi kiadás vagy akár befektetés is.

Hogy működik a hitelkártya?

A hitelkártya különbözik a betéti kártyától. A betéti kártyáról csak a saját pénzünket költhetjük el, hitelkártyáról viszont a pénzintézet által a rendelkezésünkre bocsátott hitelkeret erejéig költhetünk. Ilyenkor a bank pénzét költjük el, nem a sajátunkat. A betéti kártyák mindig egy adott folyószámlánkhoz kapcsolódnak. Erről a folyószámláról tudunk elektronikusan pénzt költeni. A hitelkártya nincs összekötve a saját számlánkkal. A hitelkártya egy elektronikus hitelfajta. A hitelt azonban nem egy összegben kapjuk meg, hanem egy olyan hitelkeret áll a rendelkezésünkre, amit ha visszafizettünk, újra felhasználhatjuk azt.

A hitelkártya nagyon sok esetben lehet áthidaló segítség, ha anyagi probléma van, de az élet megrontója is lehet. Ha óvatlanul használjuk. A hónapról hónapra görgetett adósság és a kamatok nagyon gyorsan válhatnak kezelhetetlenné. Aki járt már így egy hitelkártyával, azt nem biztos, hogy meg tudjuk győzni a hasznosságáról, pedig alaposan átgondolva a benne rejlő lehetőségeket, elmondható, hogy az egyik legtöbb előnyt rejtő hiteltermék. A hitelkártya nem való mindenkinek. Ha nem tudjuk helyesen használni, akkor veszélyes, ellenkező esetben viszont még pénzt is lehet vele keresni. Tudatossággal és mértékletességgel a hitelkártya tökéletes kiegészítője lehet a mindennapi pénzügyeknek.

A hitelkártyához gyakran csatlakozik valamilyen pontgyűjtő, vagy pénz-visszatérítési program, tehát a vásárlások után gyakorlatilag pénzt kereshetünk vele. Különböző előnyök is társulnak mellé, mint az utasbiztosítás, vagy a reptereken az exkluzív váró használata, illetve többféle kedvezmény is kapható a partnerüzletekben, de a legfontosabb előny az, hogy kamatmentesen használhatjuk a bank pénzét, ha időben törlesztjük vissza a felhasznált összeget. A hitelkártyákat elfogadják a világ minden pontján, és biztonságosan fizethetünk vele az interneten is. Bőven van tehát előnye a hitelkártya használatának a mindennapi tranzakciók során a klasszikus bankkártya helyett.

Folyószámlahitel vagy hitelkártya? Melyiket válasszuk?

A Banknavigátor pénzügyi szakértői szerint mindkettőt. Készpénzfelvételhez mindenképpen a folyószámlahitel javasolt, vásárláshoz viszont, a kedvezmények miatt, a hitelkártya lehet a jobb. Mivel két különböző hiteltermékről van szó, tudatos használattal mindkettőt a szolgálatunkba állíthatjuk. És tegyük is meg, ha megtehetjük. Szolgáljanak bennünket. Nekünk csak annyi a dolgunk, hogy tisztában legyünk mindkettő feltételeivel, hogy a legmegfelelőbb módon használhassuk őket.

Folyószámlahitel vagy hitelkártya? Melyik a jobb választás? Vagy legyen mindkettő? A válasz abban az esetben az, hogy legyen mindkettő, ha magunkat tudatos, megfontolt embernek tartjuk.

Összefoglalás

A folyószámlahitel egy rugalmas hitelkeret, amelyet szabadon használhatunk és automatikusan fizetünk vissza, amikor bevétel érkezik a számlánkra. A hitelkártya viszont egy elektronikus hitelforma, amelyet akár kamatmentesen is használhatunk, ha időben visszafizetjük a felhasznált összeget. Mindkettőt szabadon felhasználhatjuk, bár a hitelkártyához gyakran kapcsolódik pontgyűjtő vagy pénz-visszatérítési program. A Banknavigátor pénzügyi szakértői szerint mindkét terméket hasznos lehet használni, attól függően, hogy mire van szükségünk. Készpénzfelvételhez a folyószámlahitel javasolt, vásárláshoz viszont a kedvezmények miatt a hitelkártya. A körültekintő használat azonban kulcsfontosságú mindkét esetben.

Az oldalon megjelent írás kifejezetten informáló jellegű és kizárólag a Banknavigátor Kft. és a Financial Consulting Zrt. mint a szerzőknek a véleményét jeleníti meg. A szerzők ezen véleményüket az előzetes szakmai tájékozódásuk és az akkor elérhető legrészletesebb információk alapján fogalmazták meg és jelenítik meg a közzétett írásban, ennek ellenére a szöveg tartalmazhat az olvasás napján már elavult és/vagy már nem a valóságnak mindenben megfelelő adatokat. Ennek megfelelően a Banknavigátor Kft. és a Financial Consulting Zrt. a tévedés jogát teljes mértékben fenntartják, a fenti megfogalmazás semmilyen módon és formában nem tekinthető a tények egyértelmű megjelenítésének. Kérjük a döntése meghozatala előtt feltétlenül tájékozódjon és kérjen szakmai segítséget.

Ajánlott hitelek

Provident Tervező kölcsön

THM

12,9%

Futamidő

22 hó

Hitelösszeg

450.000 Ft - 1.000.000 Ft

Promóció

CIB Előrelépő Személyi Kölcsön - „A” ügyfélminősítés

THM

12,07% - 18,65%

Futamidő

12 - 96 hó

Hitelösszeg

300.000 - 15.000.000 Ft

Promóció

Minősített Fogyasztóbarát Személyi Hitel

THM

12,67% - 14,92%

Futamidő

36 - 84 hó

Hitelösszeg

3.000.000 Ft - 10.000.000 Ft

Promóció

További blogbejegyzések

Minden ötödik számlát a Gránit Banknál nyitottak 2023-ban

Minden ötödik számlát a Gránit Banknál nyitottak 2023-ban

2024.05.30.

A Gránit Bank jelentős növekedést ért el tavaly, mivel az új lakossági számlák közel 20 százalékát itt nyitották meg, ami azt jelenti, hogy minden ötödik új bankszámla a Gránit Bankos lett​. Ezzel a teljesítménnyel a bank a benne van a top 10 univerzális bankban Magyarországon​. De miért választják ennyien a Gránit Bankot? Szakértőnk válaszol.

Tovább olvasom

További hírek a hirnavigator.hu támogatásával