Tervező kölcsönTervező kölcsönHirdetés

Már igényelhető a Széchenyi Mikrohitel GO!

2021.12.03.
Szerző: Banknavigator
Utoljára módosítva: 2021. december 3. 12:42

Igényelhető a Széchenyi Mikrohitel GO! a mikrovállalkozások számára, azaz a legkisebbek segítése is napirendre került végre!

Már igényelhető a Széchenyi Mikrohitel GO!

A szeptember 30. óta igényelhető Széchenyi Mikrohitel GO! speciális funkciót tölt be a Széchenyi Hitelprogramon belül: kifejezetten a legkisebb vállalkozások segítése a célja, amit a kedvező kamatozás, illetve az egyéb kondíciók is jeleznek, de a feltételeket is a mikrovállalkozásokra szabták. A kiemelt mértékű állami kamat-, kezelési költség- és garantőr-intézményi kezesség bevonása esetén kezességi díj támogatás is kapható hozzá.

A Széchenyi Mikrohitel GO! fix 0,5%-os éves kamattal igényelhető, a minimális hitelösszeg 1, a maximális 50 millió forint, a futamidő minimum 13, maximum 120 hónap lehet. Kezelési költség nincs, a folyósítási jutalék pedig mindössze 15 ezer forint. A szerződéskötési díj a legmagasabb tétel, amely minimum 200 ezer forint, de a felvett hitel 1%-a is lehet; a maximális, 50 millió forintos hitelösszeg mellett ez 500 ezer forintot jelent.

A Széchenyi Mikrohitel GO! akár kezdő vállalkozások számára is elérhető, és a hitelt beruházásokra és eszközvásárlásra lehet elkölteni. Ilyen például az ingatlanvásárlás, a személy- és haszongépjármű beszerzése, a gyártósorok és mezőgazdasági gépek vásárlása, a szellemi tulajdonjogokhoz jutás, valamint a korábban, beruházási célokra felvett hiteleket is ki lehet váltani a segítségével.

Minden olyan mikrovállalkozás igényelheti a Széchenyi Mikrohitel GO!-t, amelynek nincs lejárt hiteltartozása, vagy köztartozása, illetve megfelel a Széchenyi Kártya Program Üzletszabályzatának Széchenyi Mikrohitel Konstrukció Szabályzatában meghatározott feltételeknek. További feltétel, hogy az igénylő vállalkozásnak fel kell tudnia mutatni a beruházás, illetve fejlesztés tervezett összköltségének minimum 10%-át, azaz saját erővel is rendelkeznie kell.

Fontos kitétel, hogy mindössze a hitelösszeg 20%-a szabad felhasználású, tehát forgóeszköz-, avagy folyószámlahitelként nem megfelelő.

Az igényléshez szükség lesz a Széchenyi Mikrohitel GO! Igénylési Lapra és a Nyilatkozatra, egy nemleges adóigazolásra, de ez a köztartozásmentes adózói adatbázisban való szereplés esetén nem szükséges. Emellett az igénylő, avagy a cégjegyzésre jogosult személy azonosító okmányai, valamint az igényléshez szükséges dokumentumok is a kérelemhez tartoznak; ez utóbbiak a KAVOSZ Zrt. dokumentumtárából tölthetőek le.

A nagy pénzintézeteknél nem lesz elérhető

A Széchenyi Mikrohitel GO! nem igényelhető a közismert bankoknál, kizárólag olyan, a KAVOSZ Zrt.-vel szerződésbe lépő pénzügyi vállalkozások foglalkozhatnak vele, amelyek a cégek számára közvetítenek különféle hitelkonstrukciókat, illetve lízing- és faktoring-szolgáltatásokat. E pénzügyi vállalkozások közös jellemzője, hogy nem foglalkozhatnak számlavezetéssel és betétgyűjtéssel.

Hazánkban számos ilyen vállalkozás működik, tehát elméletileg rengeteg helyen lehet igényelni a Széchenyi Mikrohitel GO!-t, ám kizárólag azok a vállalkozások foglalkozhatnak ezzel a hitelkonstrukcióval, amelyek pályázatot nyújtottak be erre a tevékenységre, és a sikeres jelentkezés után a KAVOSZ Zrt.-től megbízást kaptak.

Ezek alapján a Széchenyi Mikrohitel GO! jelenleg a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetségének irodáiban, a területi kereskedelmi és iparkamarák irodáiban, valamint a KAVOSZ Zrt. irodáiban érhető el.

Ha mikrovállalkozásod van, és szeretnéd fejleszteni, a Széchenyi Mikrohitel GO!-t neked találták ki! A kedvező kamatozás, illetve az alacsony költségek mellett egy impozáns összeghez is hozzájuthatsz, amelynek segítségével a vállalkozásod új szintre léphet, és talán hamarosan már nem a mikrovállalkozásoknak szóló hitelkonstrukciókat kell keresned!

Az oldalon megjelent írás kifejezetten informáló jellegű és kizárólag a Banknavigátor Kft. és a Financial Consulting Zrt. mint a szerzőknek a véleményét jeleníti meg. A szerzők ezen véleményüket az előzetes szakmai tájékozódásuk és az akkor elérhető legrészletesebb információk alapján fogalmazták meg és jelenítik meg a közzétett írásban, ennek ellenére a szöveg tartalmazhat az olvasás napján már elavult és/vagy már nem a valóságnak mindenben megfelelő adatokat. Ennek megfelelően a Banknavigátor Kft. és a Financial Consulting Zrt. a tévedés jogát teljes mértékben fenntartják, a fenti megfogalmazás semmilyen módon és formában nem tekinthető a tények egyértelmű megjelenítésének. Kérjük a döntése meghozatala előtt feltétlenül tájékozódjon és kérjen szakmai segítséget.

Ajánlott hitelek

Provident Start kölcsön

THM

13,2%

Futamidő

19 hét

Hitelösszeg

100.000 Ft - 300.000 Ft

Promóció

CIB Előrelépő Személyi Kölcsön - „A” ügyfélminősítés

THM

12,07% - 18,65%

Futamidő

12 - 96 hó

Hitelösszeg

300.000 - 15.000.000 Ft

Promóció

Minősített Fogyasztóbarát Személyi Hitel

THM

12,67% - 14,92%

Futamidő

36 - 84 hó

Hitelösszeg

3.000.000 Ft - 10.000.000 Ft

Promóció

További blogbejegyzések

Új cégek igényelhetnek hitelt?

Új cégek igényelhetnek hitelt?

2020.07.31.

Ha az új cégek szeretnének hitelt felvenni, nem lesz könnyű dolguk, mert a legtöbb vállalati konstrukció már régebb óta működő vállalkozások számára lett kifejlesztve. A legalább egy, de egyes hiteltípusok esetében kettő, vagy még több lezárt üzleti évet új céged még biztosan nem tudja felmutatni, így viszont elesel rengeteg lehetőségtől. Akad azonban olyan konstrukció, amit épp neked találtak ki!

Tovább olvasom
Hitelre van szükséged a vállalkozásod elindításához? Mutatjuk, milyen lehetőségek közül választhatsz!

Hitelre van szükséged a vállalkozásod elindításához? Mutatjuk, milyen lehetőségek közül választhatsz!

2021.03.19.

Egy új vállalkozást elindítani soha nem egyszerű feladat. Elengedhetetlen, azonban nem elegendő az induláshoz szükséges ötlet. Emellett rendelkeznünk kell egy jó megvalósítási tervvel, valamint elő kell teremteni az induláshoz feltétlenül szükséges anyagi forrásokat is.

Tovább olvasom
Jó hír a vállalkozásoknak: jövőre is folytatódik a Széchenyi Kártya Program!

Jó hír a vállalkozásoknak: jövőre is folytatódik a Széchenyi Kártya Program!

2023.11.15.

2024-ben sem hagyja magára a kormány a vállalkozásokat. Az idei feltételekkel folytatódik a Széchenyi Kártya Program, ami kamattámogatott hitelekkel segíti a cégeket. Utánajártunk, hogy milyen Széchenyi hitelek vannak és lesznek, és annak is, hogy miért jobbak a piaci vállalkozói hiteleknél. Mutatjuk, mit találtunk.

Tovább olvasom
Mely vállalkozások nem kaphatnak vállalkozói hitelt?

Mely vállalkozások nem kaphatnak vállalkozói hitelt?

2020.10.29.

A jelenlegi, gazdaságilag nem épp felemelő helyzetben sok vállalkozás igyekszik valamilyen hitelfelvételi lehetőséget találni, hogy átvészelhesse ezt az időszakot, vagy éppen fejleszteni tudja az üzleti modelljét, hogy ezzel segítse elő az alkalmazkodást. Annak érdekében, hogy mindenki könnyen megtalálhassa a számára leginkább megfelelő vállalkozói hitelt, az alábbiakban összefoglaljuk a legfőbb tudnivalókat.

Tovább olvasom

További hírek a hirnavigator.hu támogatásával