Utasbiztosítás a koronavírus alatt

2020.08.19.

Az utasbiztosítás a koronavírus alatt is él és virul, ám érdemes tudni, hogy a jelenlegi helyzetre a biztosítótársaságok nem voltak felkészülve, és csak az utóbbi időben sikerült kidolgozni a vírussal kapcsolatos szabályozást. Ennek következménye, hogy az utasbiztosítások jelenleg is fizetnek a káresemények után, ám a koronavírus-fertőzésre már nem feltétlenül, és vannak egyéb tényezők is, amelyek befolyásolják, hogy mi lehet egy utasbiztosítás esetében kifizetési ok.

Utasbiztosítás a koronavírus alatt

Egyre kevesebb az utasbiztosítás a koronavírus alatt, mivel a biztosítók csak bizonyos országok esetében hajlandóak ezt megkötni az utazni vágyó ügyfelekkel, és ha mégis, akkor valószínűleg nem szerepel a káresemények között semmi, ami összefüggésbe hozható a vírussal, illetve annak esetleges elkapásával. Éppen ezért érdemes átnézni a biztosítás megkötése előtt, hogy mire fizet a választott biztosító, ugyanis, ha vírusfertőzés miatt kerülünk kórházba, akkor lehetséges, hogy a biztosító nem téríti meg a kárunkat, ám az is lehetséges, hogy ugyanúgy fizetni fog, mintha egy lábtörés miatt kellene az ambulanciára mennünk.

Abban az esetben viszont egészen biztosan nem fog fizetni a biztosító, ha a célország, ahova utazni kívánunk, az utazás kezdetekor szerepel a nem javasoltak között. Ha karanténba kerülünk az út alatt, az szintén nem számít biztosítási eseménynek, tehát a többletköltségeket csak abban az esetben téríti meg a biztosító, ha a szerződési feltételek alapján jogosultak vagyunk rá, és a helyi hatóságok ránk terhelnék a felmerülő költségeket. Ha az utasbiztosítás a koronavírus alatt, illetve az emiatt kiszabott karantén közben lejár, akkor egyedi elbírálás szerint meghosszabbítható a szerződés.

Fontos, hogy az utasbiztosítás a koronavírus alatt akkor sem fizet, ha a fertőzéstől tartva esetleg lemondjuk az utat, még akkor sem, ha kötöttünk útlemondásra vonatkozó biztosítást is. Ha viszont elkapjuk a koronavírus-fertőzést, és emiatt nem tudunk elutazni, az már biztosítási esemény, és a biztosító megtéríti a kárt.

Ha kérdésed lenne azzal kapcsolatban, hogy az utasbiztosítás a koronavírus alatt milyen módon változik, keress fel bennünket megadott elérhetőségeink egyikén!

Provident 20-as kölcsön Provident 20-as kölcsön Hirdetés

Ajánlott hitelek

Hűség Hitel

THM

20,5%

Futamidő

12 - 84 hó

Hitelösszeg

200.000 - 6.000.000 Ft

§

MKB Mosoly Személyi kölcsön

THM

7,2% - 13,8%

Futamidő

24 - 84 hó

Hitelösszeg

500.000 Ft - 7.000.000 Ft

§

Fapados Kölcsön

THM

14,90% - 19,90%

Futamidő

36 - 84 hó

Hitelösszeg

800.000 Ft - 10.000.000 Ft

§

További blogbejegyzések

Utazzunk körültekintően a járvány alatt!

Utazzunk körültekintően a járvány alatt!

2020.08.28.

A körültekintő utazás a koronavírus felbukkanása előtt is fontos volt, hiszen jó előre ki kellett találni, hogy hová megyünk, mit csinálunk ott, milyen szállást foglalunk, mit teszünk baj esetén, és még hosszasan sorolhatnánk. A jelenlegi, járványveszélyes helyzetben azonban ennél sokkal többre is szükség van, mivel az életével játszik az, aki nem ügyel a biztonságára.

Tovább olvasom
Hogy hatott a koronavírus a jövedelmekre?

Hogy hatott a koronavírus a jövedelmekre?

2021.05.14.

A koronavírus a jövedelmekre is hatott, nem csupán a mindennapi életünket forgatta fel. Ha kíváncsi vagy, hogyan, olvasd el alábbi cikkünket!

Tovább olvasom