fbpx
Hirdetés

Ezzel a trükkel akár tízezreket spórolhatsz a hitelednél

2022.01.27.
Szerző: Banknavigator
Utoljára módosítva: 2022. január 27. 11:05

Spórolnál a hiteleden? Akkor bemutatunk neked egy trükköt, amivel csökkentheted a THM-et!

Ezzel a trükkel akár tízezreket spórolhatsz a hitelednél

Spórolni egy hitelen sokféleképpen lehet – leginkább úgy, ha nem veszed fel –, de egy módszert szinte senki sem ismer, pedig ez talán a leginkább hatásos, ugyanis a hitel költségeit faragja le, méghozzá drasztikus mértékben.

A személyi kölcsönök iránti kereslet a koronavírus-válság alatt kissé visszaesett, ám nem drasztikusan, mostanra pedig nem csak, hogy helyreállt, de növekedett is. Még a Magyar Nemzeti Bank kamatemelése sem okozott különösebb fennakadásokat; az emberek úgy viszik a személyi kölcsönöket, mintha nem lenne holnap, ráadásul csak kevesen törődnek azzal, hogy mekkora költségekbe is verik magukat emiatt. Holott nem is egy módszer létezik arra, hogy faragjunk a költségeken, és alacsonyabb kamattal juthassunk hozzá ahhoz a pénzösszeghez, amire ilyen-olyan okok miatt szükségünk van – az alábbiakban egy ilyet mutatunk be.

A fentebb említett módszer lényege, hogy megnézd, milyen úton-módon juthatsz hozzá a kamatkedvezményekhez. A kereskedelmi bankoknál számos lehetőséged nyílik erre, de ezek legtöbbje csak 1-2% kedvezményhez juttat, ha azonban magasabb hitelösszeget veszel fel, akár 5-6%-kal is alacsonyabb lehet a kamat egy személyi kölcsön esetében.

Márpedig az átlagos személyi kölcsön THM-értéke 10% feletti, de akad olyan konstrukció is, aminél meghaladja a 20%-ot is. Ha ebből le tudsz faragni, az havi szinten több ezer, a teljes futamidőre vetítve pedig akár százezer forintos nagyságrendű megtakarítást is jelenthet!

Mi értelme ennek?

Jogosan merülhet fel most benned a kérdés: mégis miért vennél fel több millió forintot, ha nem költöd azt el? A válasz egyszerű: hogy spórolhass! Az alacsonyabb kamatot ugyanis kizárólag így tudod elérni, a bank pedig gondolkodás nélkül fogja neked megadni azt.

Ha csak egymillió forintra van szükséged, akkor is érdemes ötmilliót igényelned – már amennyiben jogosult vagy a jövedelmed alapján egy ekkora összegre –, mivel így alacsony kamatot és ezzel alacsony THM-et érhetsz el, ezzel pedig a hitel költségeit csökkented.

És hogy mi legyen a szükséges feletti összeggel? Egyetlen szó a válasz: előtörlesztés! Ez persze csak abban az esetben működik, ha a szerződésben nincs olyan kitétel, hogy előtörlesztés esetén a kamatkedvezmény elvész, tehát erre figyelni kell a szerződés aláírása előtt, ha viszont az adott hitelnél működik ez a módszer, akkor a fennmaradó összeg a kisebb kamattal kamatozik tovább!

Fontos viszont tisztában lenni azzal is, hogy az előtörlesztésnek majdnem minden esetben díja van, amit a bankok az előtörleszteni kívánt összegből számolnak ki. Ha az alacsonyabb kamatot meg is tudod tartani, ezzel mindenképp számolnod kell, bár előfordul, hogy ezt is elengedi a bank, ám erről minden esetben előre tájékoztatnak.

Ne feledkezz meg a kondíciókról sem!

Hitelfelvétel előtt érdemes mindig alaposan tájékozódni a különféle hitelkonstrukciókról, hiszen hiába oldod meg az alacsony kamat kérdését, ha van annál még alacsonyabb is, de a hitel egyéb költségeit is érdemes szemügyre venni, hiszen ebben is lehetnek jókora eltérések. Fontos többek között tisztában lenni vele, hogy alakulnak a számlavezetési díjak, hiszen amit a törlesztőn nyersz, akár el is bukhatod a járulékos költségeken.

Érdemes tehát alaposan átnézni az ajánlatokat, ami nem feltétlenül egyszerű, hiszen akár egyetlen pénzintézetnél is igényelhető többféle személyi kölcsön, kereskedelmi bankból pedig több tucatnyi is működik Magyarországon – legalábbis egyelőre –, amelyek mind kínálnak legalább egy személyi kölcsönt.

Érdemes leegyszerűsíteni a dolgot, és válogatott ajánlatokat böngészni, lehetőleg egy helyen, ahol nem csak a hitel THM-értékét, de a részleteit és kondícióit is feltüntetik. Így könnyebb kiválasztani a lehető legjobbat, majd az előtörlesztéssel kapcsolatos információkat is egyszerű megtudni a választott személyi kölcsönt kínáló bank honlapjáról.

Oldalunkon pillanatok alatt összehasonlíthatod a bankok legjobb ajánlatait, így könnyedén juthatsz a megoldáshoz! Tedd meg, majd indítsd is el az igénylési folyamatot online, mindössze néhány kattintással!

Kalkulátorok

Archívum

Ajánlott hitelek

Hirdetés

Provident Start kölcsön

THM

8,3%

Futamidő

12 hét

Hitelösszeg

50.000 Ft - 200.000 Ft

§

Extra Plus Személyi Kölcsön

THM

10,6%

Futamidő

12 - 84 hó

Hitelösszeg

500.000 - 10.000.000 Ft

§

CIB Előrelépő Személyi Kölcsön - AKTÍV250

THM

14,45%*

Futamidő

12 - 84 hó

Hitelösszeg

500.000 - 10.000.000 Ft

§

További blogbejegyzések

Kezesség – milyen fajtáit különböztetjük meg?

Kezesség – milyen fajtáit különböztetjük meg?

2022.06.07.

A kezesség, illetve a kezes fogalma gyakran bukkan fel a hitelügyletek kapcsán, ám többféle is létezik; az alábbiakban ezeket ismertetjük.

Tovább olvasom
5 hasznos tanács hitelfelvétel előtt, amit érdemes megfogadni

5 hasznos tanács hitelfelvétel előtt, amit érdemes megfogadni

2022.06.10.

Hitelfelvétel előtt számos tényezőt kell figyelembe venned, és persze a hosszadalmas ügyintézésre is fel kell készülnöd – ezekhez adunk most öt tanácsot, amelyeket érdemes megfogadnod.

Tovább olvasom
Mi lehet önerő egy lakáshitelnél?

Mi lehet önerő egy lakáshitelnél?

2022.06.02.

Önerő egy lakáshitelnél elsősorban pénz lehet, méghozzá viszonylag sok, de akadnak más lehetőségek is – ezeket ismertetjük az alábbiakban.

Tovább olvasom
Minimálbér-emelés: mit jelent hitelfelvételkor?

Minimálbér-emelés: mit jelent hitelfelvételkor?

2022.01.14.

A minimálbér emelést még a tavalyi év végén jelentették be, és január 1.-től már érvényessé is vált – lássuk, milyen hatással lesz a hitelezésre!

Tovább olvasom