fbpx
Hirdetés

Ezzel a trükkel akár tízezreket spórolhatsz a hitelednél

2022.01.27.
Szerző: banknavigator.hu
Utoljára módosítva: 2022. január 27. 11:05

Spórolnál a hiteleden? Akkor bemutatunk neked egy trükköt, amivel csökkentheted a THM-et!

Ezzel a trükkel akár tízezreket spórolhatsz a hitelednél

Spórolni egy hitelen sokféleképpen lehet – leginkább úgy, ha nem veszed fel –, de egy módszert szinte senki sem ismer, pedig ez talán a leginkább hatásos, ugyanis a hitel költségeit faragja le, méghozzá drasztikus mértékben.

A személyi kölcsönök iránti kereslet a koronavírus-válság alatt kissé visszaesett, ám nem drasztikusan, mostanra pedig nem csak, hogy helyreállt, de növekedett is. Még a Magyar Nemzeti Bank kamatemelése sem okozott különösebb fennakadásokat; az emberek úgy viszik a személyi kölcsönöket, mintha nem lenne holnap, ráadásul csak kevesen törődnek azzal, hogy mekkora költségekbe is verik magukat emiatt. Holott nem is egy módszer létezik arra, hogy faragjunk a költségeken, és alacsonyabb kamattal juthassunk hozzá ahhoz a pénzösszeghez, amire ilyen-olyan okok miatt szükségünk van – az alábbiakban egy ilyet mutatunk be.

A fentebb említett módszer lényege, hogy megnézd, milyen úton-módon juthatsz hozzá a kamatkedvezményekhez. A kereskedelmi bankoknál számos lehetőséged nyílik erre, de ezek legtöbbje csak 1-2% kedvezményhez juttat, ha azonban magasabb hitelösszeget veszel fel, akár 5-6%-kal is alacsonyabb lehet a kamat egy személyi kölcsön esetében.

Márpedig az átlagos személyi kölcsön THM-értéke 10% feletti, de akad olyan konstrukció is, aminél meghaladja a 20%-ot is. Ha ebből le tudsz faragni, az havi szinten több ezer, a teljes futamidőre vetítve pedig akár százezer forintos nagyságrendű megtakarítást is jelenthet!

Mi értelme ennek?

Jogosan merülhet fel most benned a kérdés: mégis miért vennél fel több millió forintot, ha nem költöd azt el? A válasz egyszerű: hogy spórolhass! Az alacsonyabb kamatot ugyanis kizárólag így tudod elérni, a bank pedig gondolkodás nélkül fogja neked megadni azt.

Ha csak egymillió forintra van szükséged, akkor is érdemes ötmilliót igényelned – már amennyiben jogosult vagy a jövedelmed alapján egy ekkora összegre –, mivel így alacsony kamatot és ezzel alacsony THM-et érhetsz el, ezzel pedig a hitel költségeit csökkented.

És hogy mi legyen a szükséges feletti összeggel? Egyetlen szó a válasz: előtörlesztés! Ez persze csak abban az esetben működik, ha a szerződésben nincs olyan kitétel, hogy előtörlesztés esetén a kamatkedvezmény elvész, tehát erre figyelni kell a szerződés aláírása előtt, ha viszont az adott hitelnél működik ez a módszer, akkor a fennmaradó összeg a kisebb kamattal kamatozik tovább!

Fontos viszont tisztában lenni azzal is, hogy az előtörlesztésnek majdnem minden esetben díja van, amit a bankok az előtörleszteni kívánt összegből számolnak ki. Ha az alacsonyabb kamatot meg is tudod tartani, ezzel mindenképp számolnod kell, bár előfordul, hogy ezt is elengedi a bank, ám erről minden esetben előre tájékoztatnak.

Ne feledkezz meg a kondíciókról sem!

Hitelfelvétel előtt érdemes mindig alaposan tájékozódni a különféle hitelkonstrukciókról, hiszen hiába oldod meg az alacsony kamat kérdését, ha van annál még alacsonyabb is, de a hitel egyéb költségeit is érdemes szemügyre venni, hiszen ebben is lehetnek jókora eltérések. Fontos többek között tisztában lenni vele, hogy alakulnak a számlavezetési díjak, hiszen amit a törlesztőn nyersz, akár el is bukhatod a járulékos költségeken.

Érdemes tehát alaposan átnézni az ajánlatokat, ami nem feltétlenül egyszerű, hiszen akár egyetlen pénzintézetnél is igényelhető többféle személyi kölcsön, kereskedelmi bankból pedig több tucatnyi is működik Magyarországon – legalábbis egyelőre –, amelyek mind kínálnak legalább egy személyi kölcsönt.

Érdemes leegyszerűsíteni a dolgot, és válogatott ajánlatokat böngészni, lehetőleg egy helyen, ahol nem csak a hitel THM-értékét, de a részleteit és kondícióit is feltüntetik. Így könnyebb kiválasztani a lehető legjobbat, majd az előtörlesztéssel kapcsolatos információkat is egyszerű megtudni a választott személyi kölcsönt kínáló bank honlapjáról.

Oldalunkon pillanatok alatt összehasonlíthatod a bankok legjobb ajánlatait, így könnyedén juthatsz a megoldáshoz! Tedd meg, majd indítsd is el az igénylési folyamatot online, mindössze néhány kattintással!

Kalkulátorok

Archívum

Ajánlott hitelek

Hirdetés

Extra Plus Személyi Kölcsön

THM

8,4%

Futamidő

12 - 84 hó

Hitelösszeg

500.000 - 10.000.000 Ft

§

Provident Nyári varázs kölcsön

THM

9,8%

Futamidő

22 hó

Hitelösszeg

400.000 Ft - 800.000 Ft

§

K&H kiemelt személyi kölcsön

THM

10,9% - 12,7%

Futamidő

24 - 84 hó

Hitelösszeg

1.000.000 Ft - 7.000.000 Ft

§

További blogbejegyzések

Mennyi hitelt vehetünk fel átlagkeresettel?

Mennyi hitelt vehetünk fel átlagkeresettel?

2022.05.13.

Átlagkeresettel viszonylag nagy összeghez is hozzájuthatsz, a kérdés csupán az, mit tekintünk valójában átlagkeresetnek.

Tovább olvasom
Milyen költségek merülnek fel lakáshitel felvételekor?

Milyen költségek merülnek fel lakáshitel felvételekor?

2021.10.08.

A lakáshitel felvétele pénzbe kerül. A tájékozott hitelfelvevő a döntés előtt összehasonlítja a THM-eket, ez azonban nem tartalmaz minden, a hitelhez kacsolódó költséget. Ezen kívül számolnunk kell azzal is, hogy lesznek a banktól független költségek is, például a közjegyző díja, a földhivatali ügyintézés költsége, és nem feledkezhetünk meg az értékbecslésről sem. A hitel felvétele előtt tudnunk kell, hogy az mennyibe fog kerülni nekünk, és azt is hogy a pénzintézet ebből mennyit ír majd jóvá számunkra a kölcsön folyósítása után.

Tovább olvasom
Milyen sorrendben érdemes az adósságokat törleszteni?

Milyen sorrendben érdemes az adósságokat törleszteni?

2022.04.08.

Az adósságok törlesztése fontos, de nem mindegy, hogyan történik – a következőkben ehhez adunk néhány megfontolandó tanácsot.

Tovább olvasom
Igényelhetünk-e kölcsönt próbaidő alatt?

Igényelhetünk-e kölcsönt próbaidő alatt?

2021.10.07.

A hitelhez jutás feltétele, hogy rendelkezzünk a bank által elvárt dokumentumokkal, és megfeleljünk a hitel alapkövetelményinek. A bankok eltérő gyakorlatot folytatnak a hitelezésben, és hitelfajtánként is eltérnek az elvárások. Nem mindegy, hogy személyi kölcsönt, autó lízinget vagy ingatlan jelzáloghitelt akarunk igénybe venni.

Tovább olvasom