fbpx
Hirdetés

Ezzel a trükkel akár tízezreket spórolhatsz a hitelednél

2022.01.27.
Szerző: Banknavigator
Utoljára módosítva: 2022. január 27. 11:05

Spórolnál a hiteleden? Akkor bemutatunk neked egy trükköt, amivel csökkentheted a THM-et!

Ezzel a trükkel akár tízezreket spórolhatsz a hitelednél

Spórolni egy hitelen sokféleképpen lehet – leginkább úgy, ha nem veszed fel –, de egy módszert szinte senki sem ismer, pedig ez talán a leginkább hatásos, ugyanis a hitel költségeit faragja le, méghozzá drasztikus mértékben.

A személyi kölcsönök iránti kereslet a koronavírus-válság alatt kissé visszaesett, ám nem drasztikusan, mostanra pedig nem csak, hogy helyreállt, de növekedett is. Még a Magyar Nemzeti Bank kamatemelése sem okozott különösebb fennakadásokat; az emberek úgy viszik a személyi kölcsönöket, mintha nem lenne holnap, ráadásul csak kevesen törődnek azzal, hogy mekkora költségekbe is verik magukat emiatt. Holott nem is egy módszer létezik arra, hogy faragjunk a költségeken, és alacsonyabb kamattal juthassunk hozzá ahhoz a pénzösszeghez, amire ilyen-olyan okok miatt szükségünk van – az alábbiakban egy ilyet mutatunk be.

A fentebb említett módszer lényege, hogy megnézd, milyen úton-módon juthatsz hozzá a kamatkedvezményekhez. A kereskedelmi bankoknál számos lehetőséged nyílik erre, de ezek legtöbbje csak 1-2% kedvezményhez juttat, ha azonban magasabb hitelösszeget veszel fel, akár 5-6%-kal is alacsonyabb lehet a kamat egy személyi kölcsön esetében.

Márpedig az átlagos személyi kölcsön THM-értéke 10% feletti, de akad olyan konstrukció is, aminél meghaladja a 20%-ot is. Ha ebből le tudsz faragni, az havi szinten több ezer, a teljes futamidőre vetítve pedig akár százezer forintos nagyságrendű megtakarítást is jelenthet!

Mi értelme ennek?

Jogosan merülhet fel most benned a kérdés: mégis miért vennél fel több millió forintot, ha nem költöd azt el? A válasz egyszerű: hogy spórolhass! Az alacsonyabb kamatot ugyanis kizárólag így tudod elérni, a bank pedig gondolkodás nélkül fogja neked megadni azt.

Ha csak egymillió forintra van szükséged, akkor is érdemes ötmilliót igényelned – már amennyiben jogosult vagy a jövedelmed alapján egy ekkora összegre –, mivel így alacsony kamatot és ezzel alacsony THM-et érhetsz el, ezzel pedig a hitel költségeit csökkented.

És hogy mi legyen a szükséges feletti összeggel? Egyetlen szó a válasz: előtörlesztés! Ez persze csak abban az esetben működik, ha a szerződésben nincs olyan kitétel, hogy előtörlesztés esetén a kamatkedvezmény elvész, tehát erre figyelni kell a szerződés aláírása előtt, ha viszont az adott hitelnél működik ez a módszer, akkor a fennmaradó összeg a kisebb kamattal kamatozik tovább!

Fontos viszont tisztában lenni azzal is, hogy az előtörlesztésnek majdnem minden esetben díja van, amit a bankok az előtörleszteni kívánt összegből számolnak ki. Ha az alacsonyabb kamatot meg is tudod tartani, ezzel mindenképp számolnod kell, bár előfordul, hogy ezt is elengedi a bank, ám erről minden esetben előre tájékoztatnak.

Ne feledkezz meg a kondíciókról sem!

Hitelfelvétel előtt érdemes mindig alaposan tájékozódni a különféle hitelkonstrukciókról, hiszen hiába oldod meg az alacsony kamat kérdését, ha van annál még alacsonyabb is, de a hitel egyéb költségeit is érdemes szemügyre venni, hiszen ebben is lehetnek jókora eltérések. Fontos többek között tisztában lenni vele, hogy alakulnak a számlavezetési díjak, hiszen amit a törlesztőn nyersz, akár el is bukhatod a járulékos költségeken.

Érdemes tehát alaposan átnézni az ajánlatokat, ami nem feltétlenül egyszerű, hiszen akár egyetlen pénzintézetnél is igényelhető többféle személyi kölcsön, kereskedelmi bankból pedig több tucatnyi is működik Magyarországon – legalábbis egyelőre –, amelyek mind kínálnak legalább egy személyi kölcsönt.

Érdemes leegyszerűsíteni a dolgot, és válogatott ajánlatokat böngészni, lehetőleg egy helyen, ahol nem csak a hitel THM-értékét, de a részleteit és kondícióit is feltüntetik. Így könnyebb kiválasztani a lehető legjobbat, majd az előtörlesztéssel kapcsolatos információkat is egyszerű megtudni a választott személyi kölcsönt kínáló bank honlapjáról.

Oldalunkon pillanatok alatt összehasonlíthatod a bankok legjobb ajánlatait, így könnyedén juthatsz a megoldáshoz! Tedd meg, majd indítsd is el az igénylési folyamatot online, mindössze néhány kattintással!

Kalkulátorok

Archívum

Ajánlott hitelek

Promóció

Extra Plus Személyi Kölcsön

THM

10,6%

Futamidő

12 - 84 hó

Hitelösszeg

500.000 - 10.000.000 Ft

§

Provident Start kölcsön

THM

12,7%

Futamidő

18 hét

Hitelösszeg

100.000 Ft - 250.000 Ft

§

Minősített Fogyasztóbarát Személyi Hitel

THM

17,50% - 19,81%

Futamidő

36 - 84 hó

Hitelösszeg

3.000.000 Ft - 10.000.000 Ft

§

További blogbejegyzések

Fontos tudnivalók új építésű lakás vásárlása előtt

Fontos tudnivalók új építésű lakás vásárlása előtt

2021.10.11.

Egy új lakás vásárlásának számtalan előnye van. Az ingatlanban nem lakott még előttünk senki, nem kell felújítani belátható időn belül, és az ingatlanban minden modern és korszerű. Új lakást venni legalább olyan jó érzés, mint beleülni egy vadonatúj autóba. Ha az új lakást hitelből is finanszíroznánk, számtalan lehetőség közül választhatunk. Kihasználhatjuk az állami támogatásokat, igénybe vehetjük a kamatkedvezményt, így biztosítva magunknak az alacsonyabb törlesztőrészleteket. De mire figyeljünk új építésű lakás vásárlása előtt? Mutatjuk a részleteket.

Tovább olvasom
Cofidis Megújuló Hitel – mit kell tudni róla?

Cofidis Megújuló Hitel – mit kell tudni róla?

2022.04.06.

A Cofidis Megújuló Hitele gyakorlatilag személyi kölcsön egy apró, ám jelentőségteljes csavarral – érdemes megismerkedned vele, ha hitelt igényelnél!

Tovább olvasom
Ezt a gyakori hibát ne kövesd el a lakáshitel kiválasztása során

Ezt a gyakori hibát ne kövesd el a lakáshitel kiválasztása során

2022.09.09.

A lakáshitel kiválasztása során több hibát is elkövethetsz, amelyek elkerülésével viszont egy kiváló megoldáshoz juthatsz egy ingatlan megvásárlásához.

Tovább olvasom
5 fontos szempont hitelfelvétel előtt

5 fontos szempont hitelfelvétel előtt

2022.03.30.

Hitelfelvétel előtt számos szempontot kell mérlegelned a saját anyagi biztonságod érdekében; mi ezekből gyűjtöttük össze az öt legfontosabbat.

Tovább olvasom