Személyi kölcsönSzemélyi kölcsönHirdetés

Ezzel a trükkel akár tízezreket spórolhatsz a hitelednél

2022.01.27.
Szerző: Banknavigator
Utoljára módosítva: 2023. július 13. 21:53

Spórolnál a hiteleden? Akkor bemutatunk neked egy trükköt, amivel csökkentheted a THM-et!

Ezzel a trükkel akár tízezreket spórolhatsz a hitelednél

Spórolni egy hitelen sokféleképpen lehet – leginkább úgy, ha nem veszed fel –, de egy módszert szinte senki sem ismer, pedig ez talán a leginkább hatásos, ugyanis a hitel költségeit faragja le, méghozzá drasztikus mértékben.

A személyi kölcsönök iránti kereslet a koronavírus-válság alatt kissé visszaesett, ám nem drasztikusan, mostanra pedig nem csak, hogy helyreállt, de növekedett is. Még a Magyar Nemzeti Bank kamatemelése sem okozott különösebb fennakadásokat; az emberek úgy viszik a személyi kölcsönöket, mintha nem lenne holnap, ráadásul csak kevesen törődnek azzal, hogy mekkora költségekbe is verik magukat emiatt. Holott nem is egy módszer létezik arra, hogy faragjunk a költségeken, és alacsonyabb kamattal juthassunk hozzá ahhoz a pénzösszeghez, amire ilyen-olyan okok miatt szükségünk van – az alábbiakban egy ilyet mutatunk be.

A fentebb említett módszer lényege, hogy megnézd, milyen úton-módon juthatsz hozzá a kamatkedvezményekhez. A kereskedelmi bankoknál számos lehetőséged nyílik erre, de ezek legtöbbje csak 1-2% kedvezményhez juttat, ha azonban magasabb hitelösszeget veszel fel, akár 5-6%-kal is alacsonyabb lehet a kamat egy személyi kölcsön esetében.

Márpedig az átlagos személyi kölcsön THM-értéke 10% feletti, de akad olyan konstrukció is, aminél meghaladja a 20%-ot is. Ha ebből le tudsz faragni, az havi szinten több ezer, a teljes futamidőre vetítve pedig akár százezer forintos nagyságrendű megtakarítást is jelenthet!

Mi értelme ennek?

Jogosan merülhet fel most benned a kérdés: mégis miért vennél fel több millió forintot, ha nem költöd azt el? A válasz egyszerű: hogy spórolhass! Az alacsonyabb kamatot ugyanis kizárólag így tudod elérni, a bank pedig gondolkodás nélkül fogja neked megadni azt.

Ha csak egymillió forintra van szükséged, akkor is érdemes ötmilliót igényelned – már amennyiben jogosult vagy a jövedelmed alapján egy ekkora összegre –, mivel így alacsony kamatot és ezzel alacsony THM-et érhetsz el, ezzel pedig a hitel költségeit csökkented.

És hogy mi legyen a szükséges feletti összeggel? Egyetlen szó a válasz: előtörlesztés! Ez persze csak abban az esetben működik, ha a szerződésben nincs olyan kitétel, hogy előtörlesztés esetén a kamatkedvezmény elvész, tehát erre figyelni kell a szerződés aláírása előtt, ha viszont az adott hitelnél működik ez a módszer, akkor a fennmaradó összeg a kisebb kamattal kamatozik tovább!

Fontos viszont tisztában lenni azzal is, hogy az előtörlesztésnek majdnem minden esetben díja van, amit a bankok az előtörleszteni kívánt összegből számolnak ki. Ha az alacsonyabb kamatot meg is tudod tartani, ezzel mindenképp számolnod kell, bár előfordul, hogy ezt is elengedi a bank, ám erről minden esetben előre tájékoztatnak.

Ne feledkezz meg a kondíciókról sem!

Hitelfelvétel előtt érdemes mindig alaposan tájékozódni a különféle hitelkonstrukciókról, hiszen hiába oldod meg az alacsony kamat kérdését, ha van annál még alacsonyabb is, de a hitel egyéb költségeit is érdemes szemügyre venni, hiszen ebben is lehetnek jókora eltérések. Fontos többek között tisztában lenni vele, hogy alakulnak a számlavezetési díjak, hiszen amit a törlesztőn nyersz, akár el is bukhatod a járulékos költségeken.

Érdemes tehát alaposan átnézni az ajánlatokat, ami nem feltétlenül egyszerű, hiszen akár egyetlen pénzintézetnél is igényelhető többféle személyi kölcsön, kereskedelmi bankból pedig több tucatnyi is működik Magyarországon – legalábbis egyelőre –, amelyek mind kínálnak legalább egy személyi kölcsönt.

Érdemes leegyszerűsíteni a dolgot, és válogatott ajánlatokat böngészni, lehetőleg egy helyen, ahol nem csak a hitel THM-értékét, de a részleteit és kondícióit is feltüntetik. Így könnyebb kiválasztani a lehető legjobbat, majd az előtörlesztéssel kapcsolatos információkat is egyszerű megtudni a választott személyi kölcsönt kínáló bank honlapjáról.

Oldalunkon pillanatok alatt összehasonlíthatod a bankok legjobb ajánlatait, így könnyedén juthatsz a megoldáshoz! Tedd meg, majd indítsd is el az igénylési folyamatot online, mindössze néhány kattintással!

Kalkulátorok

Archívum

Ajánlott hitelek

Provident Start kölcsön

THM

12,7%

Futamidő

18 hét

Hitelösszeg

100.000 Ft - 250.000 Ft

Promóció

Minősített Fogyasztóbarát Személyi Hitel

THM

12,67%

Futamidő

36 - 84 hó

Hitelösszeg

3.000.000 Ft - 10.000.000 Ft

Promóció

CIB Előrelépő Személyi Kölcsön - AKTÍV250

THM

15,61%*

Futamidő

12 - 84 hó

Hitelösszeg

500.000 - 10.000.000 Ft

Promóció

További blogbejegyzések

Fedezd fel az UniCredit Bank Fix Kamat személyi kölcsönét!

Fedezd fel az UniCredit Bank Fix Kamat személyi kölcsönét!

2023.06.29.

Egy jó személyi kölcsön igazán jó lehet. A Banknavigátor pénzügyi szakértői szerint, ha kell egy jó személyi kölcsön, akkor érdemes felfedezni az UniCredit Bank Fix Kamat személyi kölcsönét. De mitől annyira jó ez a személyi kölcsön? Mutatjuk a részleteket.

Tovább olvasom
Lakáshitel felvétele – milyen akadályai lehetnek?

Lakáshitel felvétele – milyen akadályai lehetnek?

2022.04.13.

Akadályai lehetnek a lakáshitel felvételének is, hiába az egyik legtöbbször folyósított hitelkonstrukcióról beszélünk. Szerencsére áthidalható problémákról van szó, de ettől függetlenül jó, ha tisztában vagy a buktatókkal is, mielőtt belevágsz az igénylési folyamatba – ezekről lesz szó alábbi cikkünkben.

Tovább olvasom
Hitel munkáltatói igazolás nélkül? Íme, a lehetőségek!

Hitel munkáltatói igazolás nélkül? Íme, a lehetőségek!

2023.08.01.

Amikor valaki alkalmazottként hitelt szeretne felvenni, de nem tud munkáltatói igazolást bemutatni, nagyon ritka esetben jut hitelhez. De a bankok alkalmaznak olyan speciális szabályokat is, amik lehetővé tehetik a munkáltatói igazolás nélküli igénylés befogadását. Utánajártunk, hogy mi kell ahhoz, hogy így is hitelhez jussunk. Íme, a lehetőségek!

Tovább olvasom
A hitel összegét befolyásoló tényezők

A hitel összegét befolyásoló tényezők

2021.08.25.

A hitel összegét befolyásoló tényezőkről lesz szó alábbi cikkünkben, melyből azt is megtudhatod, mit kell tenned, hogy a lehető legtöbbet hozhasd ki az ügyletből.

Tovább olvasom