Személyi kölcsönSzemélyi kölcsönHirdetés

Új lehetőséggel áll elő az Erste Bank a lakástakarék piacon

2023.05.03.
Szerző: Csongrádi Richárd
Utoljára módosítva: 2023. május 3. 14:23

Az Erste Bank új szereplőként jelenik meg lakástakarék piacon. A néhány éve már eltemetett lakástakarékpénztár helyébe lépő szolgáltatás népszerű lehet az ingatlan vásárlást tervezők körében. De mit tud az Erste Bank lakástakarék? Jó befektetési forma lehet? Ennek jártunk utána.

Új lehetőséggel áll elő az Erste Bank a lakástakarék piacon

Erste Bank a lakástakarék piacon

Hosszú idő után újra van lakástakarék, még ha más köntösben is. Az állami támogatás megszüntetése után, most jelentkezik egy új pénzügyi termékkel az Erste Bank, amely bár hasonlít az elődjéhez, mégsem azonos vele. A régi, elég jól ismert lakástakarék pénztári termék vonzerejét az állami támogatás adta. Ez azonban megszűnt. Voltak azonban olyan előnyei is a lakástakaréknak, amik vonzóvá tehetik ma is ezt a terméket. Három dolog is van, ami igazán jóvá teszi ezt a pénzügyi terméket.

Kamatbónusz – a kamat mellett magas kamatbónuszt kínál az ügyfeleinek az Erste Bank.

Rendszeres megtakarítás – erről talán hajlamosak vagyunk megfeledkezni, pedig fontos.

Kedvezményes lakáshitel igénylés lehetősége – a mai rendkívül magas lakáshitel kamatok mellett ez bizony egy igazi lehetőség.

Erste Bank lakástakarék – tények, számok, adatok

Ami régen volt, de ma már nincs: az állam évente hozzájárult a megtakarításokhoz, amely összeg az adott évben befizetett összeg 30%-a, de maximum 72 000 Ft volt. Fontos, hogy az állam jelenleg nem járul hozzá semmilyen módon a lakástakarék megtakarításokhoz.

Ami régen volt, és most is van: kamatbónusz vagy kamatprémium, ami akár 30 százalék is lehet. 4 vagy 8 éves megtakarítási időszak. 20 vagy 50 ezer forintos havi megtakarítás. Kedvezményes lakáshitel igénylés lehetősége, valóban kedvező kamatozással.

Miért érdemes Erste Bank lakástakarék szerződést kötni?

Az Erste Bank lakástakarék szerződésének megkötése számos előnnyel járhat, ha hosszú távú tervekkel rendelkező befektetőnek lakásvásárlással vagy felújítással kapcsolatos tervei vannak. Íme, néhány előny, amit érdemes megfontolni:

  • Biztonságos és kiszámítható megtakarítás: Az Erste Bank lakástakarék konstrukciója nagyon stabil és megbízható. A hosszú távú megtakarítási terv és a kamatok is előre tervezhetőek.

  • Rugalmasság: A lakástakarék szerződés lehetővé teszi, hogy hosszabb vagy rövidebb futamidőt válasszon. Emellett a megtakarítást fel lehet használni lakáscélra, beleértve a lakásvásárlást, felújítást vagy bővítést.

  • Egyszerű kezelhetőség: Az Erste Bank lakástakarék szerződése könnyen kezelhető, és az interneten vagy a mobilalkalmazásban keresztül is könnyedén lehet felügyelni a befizetéseket és a szerződés adatait.

Emellett az Erste Bank lakástakarék szerződésének megkötése előnyös lehet azok számára, akik hosszú távú terveket dédelgetnek lakásvásárlással vagy felújítással kapcsolatban. A lakástakarék segítségével könnyen és hatékonyan lehet megtakarítani előre meghatározott célokra, és a kamatbónusz segítségével még hatékonyabbá lehet tenni a megtakarítási folyamatot. Az Erste Bank lakástakarék szerződése előnyös lehet azok számára is, akiknek nincs még elegendő pénzük a lakásvásárláshoz vagy felújításhoz, mivel a szerződés lehetővé teszi a hosszú távú megtakarítást. Emellett a lakástakarék segítségével könnyebben lehet elérni a hitelminősítés feltételeit is, mivel a lakástakarékban megtakarított összeg is figyelembe vehető a hitelminősítésnél.

Az Erste Bank lakástakarék szerződésének kötése tehát számos előnnyel járhat, és érdemes megfontolni a megtakarítási cél elérésének érdekében. Azonban mindig fontos figyelembe venni a konkrét pénzügyi helyzetet, a személyes célokat és a kockázatvállalási hajlandóságot, mielőtt döntést hozna a lakástakarék szerződésének kötéséről. Egy körültekintő, bölcs elhatározás hozzájárulhat a család boldogságához.

Az Erste Bank lakástakarék szerződése egy biztonságos, rugalmas és megbízható lehetőség, amely segíthet elérni a lakáscélokat, miközben felhasználja a kamatbónuszt. A kedvezményes kamatozású lakáshitel szintén hozzájárulhat ahhoz, hogy az ügyfél megvásárolhassa álmai otthonát. És ehhez nem is kell mást tenni, mint megtakarítani havonta a vállalt összeget. Ez az összeg talán nem tűnik nagynak, de nyolc év múlva, kiegészülve a lakáshitellel, már komoly összeget jelent, ami akár egy ingatlan megvásárlására is elég lehet. A lakástakarék újra él, és csak rajtunk múlik, hogy ezt a megtakarítási formát választjuk-e. Egy régi, jól bevált megtakarítási formát, ami sok embernek segített az ingatlanvásárlásban.

Erste Bank a lakástakarék piacon – összefoglalás

Az Erste Bank új lakástakarék szolgáltatással lép a piacra, mely előnyös lehet az ingatlanvásárlást tervezők számára. Bár az állami támogatás megszűnt, a termék továbbra is vonzó marad a kamatbónusz és a kedvezményes lakáshitel igénylési lehetőség miatt. Az Erste Bank lakástakarék előnyei közé tartozik a biztonságos és kiszámítható megtakarítás, a rugalmasság és az egyszerű kezelhetőség. A szerződés megkötése előtt érdemes figyelembe venni a saját pénzügyi helyzetet, célkitűzéseket és a kockázatvállalási hajlandóságot. Az Erste Bank lakástakarék szerződése segíthet hosszú távú megtakarítások gyűjtésében és a lakáscélok elérésében.

Az oldalon megjelent írás kifejezetten informáló jellegű és kizárólag a Banknavigátor Kft. és a Financial Consulting Zrt. mint a szerzőknek a véleményét jeleníti meg. A szerzők ezen véleményüket az előzetes szakmai tájékozódásuk és az akkor elérhető legrészletesebb információk alapján fogalmazták meg és jelenítik meg a közzétett írásban, ennek ellenére a szöveg tartalmazhat az olvasás napján már elavult és/vagy már nem a valóságnak mindenben megfelelő adatokat. Ennek megfelelően a Banknavigátor Kft. és a Financial Consulting Zrt. a tévedés jogát teljes mértékben fenntartják, a fenti megfogalmazás semmilyen módon és formában nem tekinthető a tények egyértelmű megjelenítésének. Kérjük a döntése meghozatala előtt feltétlenül tájékozódjon és kérjen szakmai segítséget.

Ajánlott hitelek

Provident Start kölcsön

THM

13,2%

Futamidő

19 hét

Hitelösszeg

100.000 Ft - 300.000 Ft

Promóció

CIB Előrelépő Személyi Kölcsön - „A” ügyfélminősítés

THM

12,07% - 18,65%

Futamidő

12 - 96 hó

Hitelösszeg

300.000 - 15.000.000 Ft

Promóció

Minősített Fogyasztóbarát Személyi Hitel

THM

12,67% - 14,92%

Futamidő

36 - 84 hó

Hitelösszeg

3.000.000 Ft - 10.000.000 Ft

Promóció

További blogbejegyzések

Most igényelnél városi CSOK-ot? Mutatjuk, meddig használhatod fel a támogatást!

Most igényelnél városi CSOK-ot? Mutatjuk, meddig használhatod fel a támogatást!

2023.10.04.

Az egyik legnépszerűbb támogatási forma, a CSOK megszűnik 2023.12.31-én. Van még azonban idő arra, hogy valaki elindítsa az igénylést. Utánajártunk, hogy mit kell tennie annak, aki még idén szeretne ebből a támogatásból. Mutatjuk, mit találtunk.

Tovább olvasom
Lakástámogatások: Várható-e folytatás 2023-ban?

Lakástámogatások: Várható-e folytatás 2023-ban?

2022.12.15.

A 2022-es év vízválasztó a honi lakástámogatásokkal kapcsolatban. A korábbi támogatások egy része december 31-i határidővel kifut, és még nem lehet tudni, hogy lesz-e folytatás 2023-ban. Ha igen, valószínűsíthetően megváltoznak a feltételek.

Tovább olvasom
Mitől függ a szükséges önerő mértéke lakáshitel igénylésekor?

Mitől függ a szükséges önerő mértéke lakáshitel igénylésekor?

2024.03.25.

A lakáshitel igénylés egyik fontos feltététele, hogy az igénylő rendelkezzen a szükséges önerővel. Az önerő alapesetben 20 százalék, de azt minden igénylőnek érdemes tudnia, hogy az alapeset nem jelenti azt, hogy minden esetben. Az önerő ugyanis magasabb is lehet. Utánajártunk, és megmutatjuk, hogy mitől függ a szükséges önerő mértéke lakáshitel igénylésekor.

Tovább olvasom
Válassz környezettudatos megoldást: megérkeztek a zöld fogyasztóbarát lakáshitelek!

Válassz környezettudatos megoldást: megérkeztek a zöld fogyasztóbarát lakáshitelek!

2023.05.12.

Zöld fogyasztóbarát lakáshitelek? Az utóbbi években egyre fontosabbá vált a környezetvédelem és a fenntarthatóság kérdése, így az is fontos, hogy milyen lakáshitelt választunk. Utánajártunk, és megmutatjuk a zöld fogyasztóbarát lakáshitelek előnyeit és hátrányait, és azt, hogy milyen szempontokat kell figyelembe venni, ha ilyen hitelt szeretnénk felvenni.

Tovább olvasom

További hírek a hirnavigator.hu támogatásával