Személyi kölcsönSzemélyi kölcsönHirdetés

Sokat utazol? Köss bankkártyához kapcsolódó utasbiztosítást!

2022.07.20.
Szerző: Banknavigator
Utoljára módosítva: 2022. július 20. 10:18

A bankkártyához tartozó utasbiztosítás a legszélesebb körben elterjedt biztosítási forma, de nem csak automatikusan köthető meg.

Sokat utazol? Köss bankkártyához kapcsolódó utasbiztosítást!

Bankkártyához kapcsolódó utasbiztosítás szinte minden bankkártya esetében, automatikusan jár, ám nem mindig – sőt, az esetek többségében nem – teljes körű. Ha a Te bankkártyádhoz is tartozik utasbiztosítás, és utazni készülsz, érdemes előtte megnézned, hogy az pontosan mire terjed ki, ha pedig nincs, érdemes kötnöd hozzá egyet.

A bankkártyákhoz tartozó utasbiztosítások egy részéért külön nem kell fizetni, mert a díjukat a kártyadíj tartalmazza, bár ez inkább a prémium kártyák esetében van így, emellett azonban a kártya mellé külön is lehet kötni utasbiztosítást. Az alábbiakban megnézzük, mit érdemes tudni a bankkártyákhoz kapcsolódó utasbiztosításokról.

Mire kell figyelni a bankkártyákhoz kapcsolódó utasbiztosítás kiválasztásakor?

A legfontosabb, hogy hova is utazol; ha az egy olyan térség, amelyet a Külügyminisztérium nem javasol utazásra, akkor a biztosításod arra az útra érvénytelen lesz.

Annak is érdemes utánanézned, hogy mit tartalmaz a bankkártyádhoz kapcsolódó utasbiztosítás, hiszen nem biztos, hogy kiegészítő biztosítást kell kötnöd; erre többnyire csak akkor van szükség, ha extrém sportokat tervezel űzni az utazás ideje alatt, vagy, ha olyan ország az úti célod, amelyre az alapbiztosítás nem terjed ki.

Jó tudni azt is, hogy a bankkártyákhoz kapcsolódó utasbiztosítások többnyire jóval alacsonyabb összegeket térítenek, mint a hagyományos társaik, illetve az is fontos, hogy vagyontárgy elvesztésére, vagy sérülésére a bankkártyákhoz kapcsolódó utasbiztosítások nem terjednek ki.

Hogy lehet megkötni a kiegészítő biztosítást?

Bankkártyához kapcsolódó utasbiztosítást szinte minden pénzintézetnél lehetséges kötni, ám többnyire maximum egy évre, viszont fontos tudni, hogy minden bank egy-egy adott biztosítóval áll szerződésben, azaz nem lehet válogatni az ajánlatok között. Ennek viszont hátránya, hogy az árak, illetve a szolgáltatások köre is korlátozott.

Ettől függetlenül érdemes foglalkozni a kérdéssel, hiszen, ha a káresemény bekövetkezik, és csak utána döbbenünk rá, hogy a biztosításunk azt nem fedezi, komoly problémákkal kell majd megküzdenünk – amelyek csak nagyrészt lesznek anyagi természetűek.

Lényeges még, hogy a bankkártyákhoz kapcsolódó utasbiztosítások a bankkártya tulajdonosát biztosítják, azaz a család többi tagjának semmilyen védelmet nem nyújtanak.

Milyen megkötések lehetnek egy bankkártyához kapcsolódó utasbiztosításnál?

Számos kitétel létezik minden, bankkártyákhoz kapcsolódó utasbiztosításnál, amelyekre érdemes lehet figyelni. Ilyen például, hogy alkalmanként maximum hány napos utazásra érvényes az adott biztosítás, ez pedig esetenként a csomagtól is függ. Előfordulhat, hogy a biztosítási összeg nem mindig forintban kerül megadásra.

Fentebb már ugyan említettük, de érdemes ismét megjegyezni, hogy nem minden országra érvényesek a bankkártyákhoz kapcsolódó utasbiztosítások, illetve ezt még életkorhoz is kötik egyes pénzintézeteknél; létezik például olyan, bankkártyákhoz kapcsolódó utasbiztosítás, amely 70 éves kor felett csak Európában érvényes.

Mit tartalmazhat egy bankkártyához kapcsolódó utasbiztosítás?

A bankkártyákhoz kapcsolódó utasbiztosítások többnyire az alábbi szolgáltatásokat tartalmazzák:

  • egészségügyi segítségnyújtás és biztosítás,
  • utazási segítségnyújtás és biztosítás,
  • balesetbiztosítás,
  • jogvédelmi segítségnyújtás és biztosítás,
  • személyi felelősségbiztosítás,
  • poggyászbiztosítás,
  • asszisztencia-szolgáltatás.

Létezik olyan ezeken felül még olyan, bankkártyához kapcsolódó utasbiztosítás is, amely a biztosított hazaszállítását is magára vállalja.

Fontos! A bankkártyához kapcsolódó utasbiztosítás minden esetben a bankkártyához kapcsolódik, és ez az érvényességére is igaz! Ha tehát a kártya lejár, a hozzá tartozó biztosítás is megszűnik, ám, ha az érvényességét meghosszabbítják, a biztosításé is meghosszabbodik.

Amennyiben szeretnél biztosra menni, és nem csak a bankkártyához kapcsolódó utasbiztosításodra támaszkodni, ráadásul szeretnél válogatni is a biztosítótársaságok ajánlatai között, oldalunkon megteheted! Tekintsd meg kínálatunkat, majd indítsd el a szerződéskötési folyamatot online, mindössze néhány kattintással!

Kalkulátorok

Archívum

Ajánlott hitelek

Minősített Fogyasztóbarát Személyi Hitel

THM

16,78% - 18,60%

Futamidő

36 - 84 hó

Hitelösszeg

3.000.000 Ft - 10.000.000 Ft

Promóció

Provident Sláger kölcsön

THM

14,9%

Futamidő

18 hó

Hitelösszeg

350.000 Ft - 700.000 Ft

Promóció

Extra Plus Személyi Kölcsön

THM

14,6% - 16,3%

Futamidő

12 - 84 hó

Hitelösszeg

500.000 - 10.000.000 Ft

Promóció

További blogbejegyzések

Így biztosíthatod be magad váratlan útlemondás esetére

Így biztosíthatod be magad váratlan útlemondás esetére

2023.08.16.

Váratlan esemény? Nem tudsz elutazni? Már kifizetted az utazást? Kellemetlen helyzet. De van megoldás. Utánajártunk, hogyan biztosíthatod be magad váratlan útlemondás esetére. Fontos információk következnek.

Tovább olvasom
Kötelező biztosítás: változás várható!

Kötelező biztosítás: változás várható!

2020.09.21.

Ha autótulajdonos vagy, és volt már dolgod különféle biztosítókkal, akkor tudhatod, hogy bizonyos esetekben extra költségekre számíthatsz, ha nem lenne elég baj az, hogy balesetet szenvedtél az autóddal. A Magyar Nemzeti Bank új, vezetői körlevelében szereplő lépés azonban megtiltana bizonyos gyakorlatok alkalmazását a kötelező biztosításoknál.

Tovább olvasom
A biztosítások mikor lépnek életbe?

A biztosítások mikor lépnek életbe?

2020.09.26.

Amikor megkötünk egy biztosítást, akkor arra számítunk, hogy onnantól kezdve már védve vagyunk, holott ez csak az esetek egy részében igaz. Sajnos – mint minden esetben – itt is akadnak kivételek, amelyek árnyalják ezt a képet; az alábbiakban ezeket vesszük sorra.

Tovább olvasom
OBA – Országos Betétbiztosítási Alap

OBA – Országos Betétbiztosítási Alap

2022.03.05.

A magyar Sberbank végelszámolásával a figyelem középpontjába került az Országos Betétbiztosítási Alap, az OBA. Biztosítva van a pénzünk? Visszakaphatjuk? Számtalan kérdés merülhetett fel, főként az érintettekben. A cikkünkben közérthetően írunk arról, hogy mi is az az OBA, és milyen szabályok szerint kártalanít.

Tovább olvasom