Tervező kölcsönTervező kölcsönHirdetés

Sokat utazol? Köss bankkártyához kapcsolódó utasbiztosítást!

2022.07.20.
Szerző: Banknavigator
Utoljára módosítva: 2022. július 20. 10:18

A bankkártyához tartozó utasbiztosítás a legszélesebb körben elterjedt biztosítási forma, de nem csak automatikusan köthető meg.

Sokat utazol? Köss bankkártyához kapcsolódó utasbiztosítást!

Bankkártyához kapcsolódó utasbiztosítás szinte minden bankkártya esetében, automatikusan jár, ám nem mindig – sőt, az esetek többségében nem – teljes körű. Ha a Te bankkártyádhoz is tartozik utasbiztosítás, és utazni készülsz, érdemes előtte megnézned, hogy az pontosan mire terjed ki, ha pedig nincs, érdemes kötnöd hozzá egyet.

A bankkártyákhoz tartozó utasbiztosítások egy részéért külön nem kell fizetni, mert a díjukat a kártyadíj tartalmazza, bár ez inkább a prémium kártyák esetében van így, emellett azonban a kártya mellé külön is lehet kötni utasbiztosítást. Az alábbiakban megnézzük, mit érdemes tudni a bankkártyákhoz kapcsolódó utasbiztosításokról.

Mire kell figyelni a bankkártyákhoz kapcsolódó utasbiztosítás kiválasztásakor?

A legfontosabb, hogy hova is utazol; ha az egy olyan térség, amelyet a Külügyminisztérium nem javasol utazásra, akkor a biztosításod arra az útra érvénytelen lesz.

Annak is érdemes utánanézned, hogy mit tartalmaz a bankkártyádhoz kapcsolódó utasbiztosítás, hiszen nem biztos, hogy kiegészítő biztosítást kell kötnöd; erre többnyire csak akkor van szükség, ha extrém sportokat tervezel űzni az utazás ideje alatt, vagy, ha olyan ország az úti célod, amelyre az alapbiztosítás nem terjed ki.

Jó tudni azt is, hogy a bankkártyákhoz kapcsolódó utasbiztosítások többnyire jóval alacsonyabb összegeket térítenek, mint a hagyományos társaik, illetve az is fontos, hogy vagyontárgy elvesztésére, vagy sérülésére a bankkártyákhoz kapcsolódó utasbiztosítások nem terjednek ki.

Hogy lehet megkötni a kiegészítő biztosítást?

Bankkártyához kapcsolódó utasbiztosítást szinte minden pénzintézetnél lehetséges kötni, ám többnyire maximum egy évre, viszont fontos tudni, hogy minden bank egy-egy adott biztosítóval áll szerződésben, azaz nem lehet válogatni az ajánlatok között. Ennek viszont hátránya, hogy az árak, illetve a szolgáltatások köre is korlátozott.

Ettől függetlenül érdemes foglalkozni a kérdéssel, hiszen, ha a káresemény bekövetkezik, és csak utána döbbenünk rá, hogy a biztosításunk azt nem fedezi, komoly problémákkal kell majd megküzdenünk – amelyek csak nagyrészt lesznek anyagi természetűek.

Lényeges még, hogy a bankkártyákhoz kapcsolódó utasbiztosítások a bankkártya tulajdonosát biztosítják, azaz a család többi tagjának semmilyen védelmet nem nyújtanak.

Milyen megkötések lehetnek egy bankkártyához kapcsolódó utasbiztosításnál?

Számos kitétel létezik minden, bankkártyákhoz kapcsolódó utasbiztosításnál, amelyekre érdemes lehet figyelni. Ilyen például, hogy alkalmanként maximum hány napos utazásra érvényes az adott biztosítás, ez pedig esetenként a csomagtól is függ. Előfordulhat, hogy a biztosítási összeg nem mindig forintban kerül megadásra.

Fentebb már ugyan említettük, de érdemes ismét megjegyezni, hogy nem minden országra érvényesek a bankkártyákhoz kapcsolódó utasbiztosítások, illetve ezt még életkorhoz is kötik egyes pénzintézeteknél; létezik például olyan, bankkártyákhoz kapcsolódó utasbiztosítás, amely 70 éves kor felett csak Európában érvényes.

Mit tartalmazhat egy bankkártyához kapcsolódó utasbiztosítás?

A bankkártyákhoz kapcsolódó utasbiztosítások többnyire az alábbi szolgáltatásokat tartalmazzák:

  • egészségügyi segítségnyújtás és biztosítás,
  • utazási segítségnyújtás és biztosítás,
  • balesetbiztosítás,
  • jogvédelmi segítségnyújtás és biztosítás,
  • személyi felelősségbiztosítás,
  • poggyászbiztosítás,
  • asszisztencia-szolgáltatás.

Létezik olyan ezeken felül még olyan, bankkártyához kapcsolódó utasbiztosítás is, amely a biztosított hazaszállítását is magára vállalja.

Fontos! A bankkártyához kapcsolódó utasbiztosítás minden esetben a bankkártyához kapcsolódik, és ez az érvényességére is igaz! Ha tehát a kártya lejár, a hozzá tartozó biztosítás is megszűnik, ám, ha az érvényességét meghosszabbítják, a biztosításé is meghosszabbodik.

Amennyiben szeretnél biztosra menni, és nem csak a bankkártyához kapcsolódó utasbiztosításodra támaszkodni, ráadásul szeretnél válogatni is a biztosítótársaságok ajánlatai között, oldalunkon megteheted! Tekintsd meg kínálatunkat, majd indítsd el a szerződéskötési folyamatot online, mindössze néhány kattintással!

Az oldalon megjelent írás kifejezetten informáló jellegű és kizárólag a Banknavigátor Kft. és a Financial Consulting Zrt. mint a szerzőknek a véleményét jeleníti meg. A szerzők ezen véleményüket az előzetes szakmai tájékozódásuk és az akkor elérhető legrészletesebb információk alapján fogalmazták meg és jelenítik meg a közzétett írásban, ennek ellenére a szöveg tartalmazhat az olvasás napján már elavult és/vagy már nem a valóságnak mindenben megfelelő adatokat. Ennek megfelelően a Banknavigátor Kft. és a Financial Consulting Zrt. a tévedés jogát teljes mértékben fenntartják, a fenti megfogalmazás semmilyen módon és formában nem tekinthető a tények egyértelmű megjelenítésének. Kérjük a döntése meghozatala előtt feltétlenül tájékozódjon és kérjen szakmai segítséget.

Ajánlott hitelek

Provident Tervező kölcsön

THM

12,9%

Futamidő

22 hó

Hitelösszeg

450.000 Ft - 1.000.000 Ft

Promóció

CIB Előrelépő Személyi Kölcsön - „A” ügyfélminősítés

THM

12,07% - 18,65%

Futamidő

12 - 96 hó

Hitelösszeg

300.000 - 15.000.000 Ft

Promóció

Minősített Fogyasztóbarát Személyi Hitel

THM

12,67% - 14,92%

Futamidő

36 - 84 hó

Hitelösszeg

3.000.000 Ft - 10.000.000 Ft

Promóció

További blogbejegyzések

Mire nem terjed ki a társasház-biztosítás?

Mire nem terjed ki a társasház-biztosítás?

2022.12.06.

A társasház-biztosítás számos káreseménynél nyújt segítséget, ám nem mindig; érdemes ismerni a részleteket a kellemetlen esetek elkerülése érdekében.

Tovább olvasom
Csoportos életbiztosítás – előnyök és hátrányok egy helyen

Csoportos életbiztosítás – előnyök és hátrányok egy helyen

2023.02.10.

A csoportos életbiztosítás egyre gyakoribb, ezért úgy döntöttünk, minden fontos tudnivalót összegyűjtünk egyetlen cikkben.

Tovább olvasom
Kiderült, hogyan alakult a kötelező biztosítás díja

Kiderült, hogyan alakult a kötelező biztosítás díja

2022.09.13.

A Magyar Nemzeti Bank (MNB) közzétette a kötelező gépjármű-felelősségbiztosítás (KGFB) indexet az idei első negyedévre vonatkozóan. A kötelező biztosítás díja átlagosan 46 ezer forint volt, amely 6 százalékkal magasabb az előző negyedéves értéknél.

Tovább olvasom
Mi a különbség az egészségpénztár és az egészségbiztosítás között?

Mi a különbség az egészségpénztár és az egészségbiztosítás között?

2021.07.06.

Az egészségpénztár és az egészségbiztosítás között számtalan a különbség, mégis sokan összekeverik őket; az alábbiakban ezt tesszük rendbe.

Tovább olvasom

További hírek a hirnavigator.hu támogatásával