Személyi kölcsönSzemélyi kölcsönHirdetés

Ezért köss életbiztosítást is, ha Babaváró hitelt veszel fel!

2022.04.18.
Szerző: Banknavigator
Utoljára módosítva: 2022. április 14. 13:03

Köss életbiztosítást a babaváró hitel felvételével egy időben! Hogy miért? Az alábbiakból megtudhatod!

Ezért köss életbiztosítást is, ha Babaváró hitelt veszel fel!

Életbiztosítást kötni mindig érdemes, de a babaváró hitel felvételekor különösen az, mivel , ha tragédia történik, a felvett hitelt helyetted a családnak kell visszafizetnie. Ebbe persze senki sem szeret belegondolni, azonban muszáj, hiszen a családod a legfontosabb, a védelmüket pedig minden lehetséges módon biztosítanod kell.

Ezt természetesen többféle módon is megteheted, de az életbiztosítás kötése az egyik legegyszerűbb, egyben leghatékonyabb módja. Mivel számtalan biztosítótársaság többféle terméke közül választhatsz, biztosan megtalálod a számodra leginkább kedvezőt – és ezt nem csak abban az esetben érdemes megtenned, ha babaváró hitelt készülsz igényelni.

A babaváró hitel lényege

A babaváró hitel egy szabad felhasználású konstrukció, amely akár 10 millió forint hitelösszeget is biztosíthat azoknak a házaspároknak, akik gyermeket vállalnának. Ha a gyermek megszületik az első 5 évben, akkor a hitel a futamidő végéig kamatmentes, a havi törlesztést pedig 3 évre fel lehet függeszteni. A második gyermek születése után újabb három évig szüneteltethető a törlesztés, valamint elengedik a fennálló tőketartozás 30%-át, a harmadik gyermek születése esetén pedig a fennálló teljes tőketartozást elengedik, vagyis a kölcsön támogatássá alakul át.

Miért érdemes életbiztosítást is kötni a babaváró hitel mellé?

Több esetben is fizet a babaváró hitel mellé kötött életbiztosítás, ráadásul nem feltétlenül csak a hitel teljes tőketartozását, de esetenként akár annál többet is, így nem csak biztonságban tudhatod a családodat, de akár plusz pénzhez is juttathatod őket.

Tudni kell ugyanis, hogy a kockázati életbiztosítás összege a futamidő teljes időszaka alatt egyenlő a felvett hitel összegével. A hiteltartozás ezzel szemben folyamatosan csökken, így biztosítási esemény bekövetkeztekor a bank csak az aktuális hiteltartozás visszafizetését fogja kérni, a biztosító viszont a teljes összeget kifizeti, így a pénz egy része a családodnál maradhat.

Léteznek azonban más típusú életbiztosítások is, amelyeket érdemes megfontolni. Ilyen például az, amely az édesanyának és a babának is biztosítási fedezetet nyújt, emellett élet- és egészségbiztosítási elemeket is tartalmaz mind a mama, mind a baba számára; ide tartozik például a mesterséges megtermékenyítés két alkalommal történő finanszírozása is, ami az állam által fizetett öt alkalmon felül értendő.

Lehetséges életbiztosítást kötni arra az esetre is, ha a haláleset közvetlen összefüggésbe hozható a szüléssel, vagy a szülés után közvetlenül bekövetkező szövődményekkel, de a biztosítási védelem a kisbabára is vonatkozhat.

Fontos viszont tudni, hogy a biztosítás megkötése időben kell, hogy megtörténjen. Ahhoz, hogy a biztosítás szolgáltatásai érvényesek legyenek, a szerződést a fogantatás előtt legalább 180 nappal kell megkötni.

Akkor is fizet az életbiztosítás, ha nem történik baj

Ha rendben lezajlik a szülés, nem léptek fel komplikációk, és a gyermek is tökéletesen egészséges, azaz nem történt biztosítási esemény, akkor a biztosító visszafizeti az éves biztosítási díj egyharmadát, ha ikrek születnek, akkor a biztosítási összeg 10%-át, ha pedig három, vagy annál több ikergyermek születik, akkor a 20%-át.

A biztosítás díja és időtartama

A biztosítási időtartam nem befolyásolja a díjat, tehát az nem változik, viszont ez a biztosítás koncentrált védelmet jelent, amelyet nem kell hosszú ideig fenntartani, hiszen, ha babaváró hitelt vettél fel, akkor lesz kamatmentes a hitel, ha 5 éven belül gyermek születik, ezért a biztosítási védelmet is 5 éves periódusban érdemes meghatározni.

Amennyiben életbiztosítást is kötnél a babaváró hitel mellé, oldalunkon számos biztosítótársaság ajánlatait találhatod meg, és a logikus elrendezésnek, valamint a lényeges adatok kiemelésének köszönhetően egyszerűen össze is hasonlíthatod azokat. Tedd meg, majd indítsd el a szerződéskötési folyamatot online, mindössze néhány kattintással!

Az oldalon megjelent írás kifejezetten informáló jellegű és kizárólag a Banknavigátor Kft. és a Financial Consulting Zrt. mint a szerzőknek a véleményét jeleníti meg. A szerzők ezen véleményüket az előzetes szakmai tájékozódásuk és az akkor elérhető legrészletesebb információk alapján fogalmazták meg és jelenítik meg a közzétett írásban, ennek ellenére a szöveg tartalmazhat az olvasás napján már elavult és/vagy már nem a valóságnak mindenben megfelelő adatokat. Ennek megfelelően a Banknavigátor Kft. és a Financial Consulting Zrt. a tévedés jogát teljes mértékben fenntartják, a fenti megfogalmazás semmilyen módon és formában nem tekinthető a tények egyértelmű megjelenítésének. Kérjük a döntése meghozatala előtt feltétlenül tájékozódjon és kérjen szakmai segítséget.

Ajánlott hitelek

Provident Start kölcsön

THM

13,2%

Futamidő

19 hét

Hitelösszeg

100.000 Ft - 300.000 Ft

Promóció

CIB Előrelépő Személyi Kölcsön - „A” ügyfélminősítés

THM

12,07% - 18,65%

Futamidő

12 - 96 hó

Hitelösszeg

300.000 - 15.000.000 Ft

Promóció

Minősített Fogyasztóbarát Személyi Hitel

THM

12,67% - 14,92%

Futamidő

36 - 84 hó

Hitelösszeg

3.000.000 Ft - 10.000.000 Ft

Promóció

További blogbejegyzések

A lakás- és egyéb támogatásokat érintő módosítások

A lakás- és egyéb támogatásokat érintő módosítások

2021.11.23.

A lakástámogatások mellett az egyéb kedvezmények is módosultak nemrég; ha még csak most készülsz az igénylés elindítására, érdemes elolvasnod alábbi bejegyzésünket.

Tovább olvasom
Babaváró hitel mellé lakáshitel – mekkora önerő kell hozzá?

Babaváró hitel mellé lakáshitel – mekkora önerő kell hozzá?

2021.09.30.

A Babaváró hitelt az igénylők nagy része ingatlanvásárlásra fordítja. Ilyenkor gyakran előfordul, hogy az igényelt hitelösszeg nem elegendő a kiválasztott ingatlan megvásárlásához. Babaváró hitel mellé azonban igényelhetünk lakáshitelt is, hogy ezzel egészítsük ki a kapott összeget. A jelzálog alapú hiteleknél a bank önerőt vár el tőlünk. Megnéztük mekkora ez az összeg, és hogy tudunk-e Babaváró hitel mellé lakáshitelt igényelni.

Tovább olvasom
Nézzük át a babaváró hitel feltételeit!

Nézzük át a babaváró hitel feltételeit!

2020.11.11.

Ha házasságban élsz, és családot tervezel, akkor a Családvédelmi Akcióterv neked szól, és ezen belül a babaváró hitel is egy olyan konstrukció, amire érdemes figyelned, ha gyermekáldás előtt álltok, vagy épp tervezitek a család bővítését.

Tovább olvasom
Módosul a CSOK, a falusi CSOK és a Babaváró is. Az egyik kezével ad, a másikkal elvesz a kormány.

Módosul a CSOK, a falusi CSOK és a Babaváró is. Az egyik kezével ad, a másikkal elvesz a kormány.

2023.06.23.

Megszűnik a CSOK a nagyvárosokban, a falusi CSOK támogatási összege jelentősen nő, a Babaváró hitelt többet, de csak harminc éves kor alatt lehet majd igényelni. Változik a családtámogatási rendszer, és várhatóan új elemekkel is bővül majd. Mutatjuk a részleteket.

Tovább olvasom

További hírek a hirnavigator.hu támogatásával