fbpx
Hirdetés

Ezért köss életbiztosítást is, ha Babaváró hitelt veszel fel!

2022.04.18.
Szerző: Banknavigator
Utoljára módosítva: 2022. április 14. 13:03

Köss életbiztosítást a babaváró hitel felvételével egy időben! Hogy miért? Az alábbiakból megtudhatod!

Ezért köss életbiztosítást is, ha Babaváró hitelt veszel fel!

Életbiztosítást kötni mindig érdemes, de a babaváró hitel felvételekor különösen az, mivel , ha tragédia történik, a felvett hitelt helyetted a családnak kell visszafizetnie. Ebbe persze senki sem szeret belegondolni, azonban muszáj, hiszen a családod a legfontosabb, a védelmüket pedig minden lehetséges módon biztosítanod kell.

Ezt természetesen többféle módon is megteheted, de az életbiztosítás kötése az egyik legegyszerűbb, egyben leghatékonyabb módja. Mivel számtalan biztosítótársaság többféle terméke közül választhatsz, biztosan megtalálod a számodra leginkább kedvezőt – és ezt nem csak abban az esetben érdemes megtenned, ha babaváró hitelt készülsz igényelni.

A babaváró hitel lényege

A babaváró hitel egy szabad felhasználású konstrukció, amely akár 10 millió forint hitelösszeget is biztosíthat azoknak a házaspároknak, akik gyermeket vállalnának. Ha a gyermek megszületik az első 5 évben, akkor a hitel a futamidő végéig kamatmentes, a havi törlesztést pedig 3 évre fel lehet függeszteni. A második gyermek születése után újabb három évig szüneteltethető a törlesztés, valamint elengedik a fennálló tőketartozás 30%-át, a harmadik gyermek születése esetén pedig a fennálló teljes tőketartozást elengedik, vagyis a kölcsön támogatássá alakul át.

Miért érdemes életbiztosítást is kötni a babaváró hitel mellé?

Több esetben is fizet a babaváró hitel mellé kötött életbiztosítás, ráadásul nem feltétlenül csak a hitel teljes tőketartozását, de esetenként akár annál többet is, így nem csak biztonságban tudhatod a családodat, de akár plusz pénzhez is juttathatod őket.

Tudni kell ugyanis, hogy a kockázati életbiztosítás összege a futamidő teljes időszaka alatt egyenlő a felvett hitel összegével. A hiteltartozás ezzel szemben folyamatosan csökken, így biztosítási esemény bekövetkeztekor a bank csak az aktuális hiteltartozás visszafizetését fogja kérni, a biztosító viszont a teljes összeget kifizeti, így a pénz egy része a családodnál maradhat.

Léteznek azonban más típusú életbiztosítások is, amelyeket érdemes megfontolni. Ilyen például az, amely az édesanyának és a babának is biztosítási fedezetet nyújt, emellett élet- és egészségbiztosítási elemeket is tartalmaz mind a mama, mind a baba számára; ide tartozik például a mesterséges megtermékenyítés két alkalommal történő finanszírozása is, ami az állam által fizetett öt alkalmon felül értendő.

Lehetséges életbiztosítást kötni arra az esetre is, ha a haláleset közvetlen összefüggésbe hozható a szüléssel, vagy a szülés után közvetlenül bekövetkező szövődményekkel, de a biztosítási védelem a kisbabára is vonatkozhat.

Fontos viszont tudni, hogy a biztosítás megkötése időben kell, hogy megtörténjen. Ahhoz, hogy a biztosítás szolgáltatásai érvényesek legyenek, a szerződést a fogantatás előtt legalább 180 nappal kell megkötni.

Akkor is fizet az életbiztosítás, ha nem történik baj

Ha rendben lezajlik a szülés, nem léptek fel komplikációk, és a gyermek is tökéletesen egészséges, azaz nem történt biztosítási esemény, akkor a biztosító visszafizeti az éves biztosítási díj egyharmadát, ha ikrek születnek, akkor a biztosítási összeg 10%-át, ha pedig három, vagy annál több ikergyermek születik, akkor a 20%-át.

A biztosítás díja és időtartama

A biztosítási időtartam nem befolyásolja a díjat, tehát az nem változik, viszont ez a biztosítás koncentrált védelmet jelent, amelyet nem kell hosszú ideig fenntartani, hiszen, ha babaváró hitelt vettél fel, akkor lesz kamatmentes a hitel, ha 5 éven belül gyermek születik, ezért a biztosítási védelmet is 5 éves periódusban érdemes meghatározni.

Amennyiben életbiztosítást is kötnél a babaváró hitel mellé, oldalunkon számos biztosítótársaság ajánlatait találhatod meg, és a logikus elrendezésnek, valamint a lényeges adatok kiemelésének köszönhetően egyszerűen össze is hasonlíthatod azokat. Tedd meg, majd indítsd el a szerződéskötési folyamatot online, mindössze néhány kattintással!

Kalkulátorok

Archívum

Ajánlott hitelek

Promóció

Extra Plus Személyi Kölcsön

THM

10,6%

Futamidő

12 - 84 hó

Hitelösszeg

500.000 - 10.000.000 Ft

§

Provident Start kölcsön

THM

12,7%

Futamidő

18 hét

Hitelösszeg

100.000 Ft - 250.000 Ft

§

Minősített Fogyasztóbarát Személyi Hitel

THM

17,50% - 19,81%

Futamidő

36 - 84 hó

Hitelösszeg

3.000.000 Ft - 10.000.000 Ft

§

További blogbejegyzések

Babaváró hitel: teendők a gyermek születése után

Babaváró hitel: teendők a gyermek születése után

2022.03.10.

A gyermek születése után lesznek még teendőid a babaváró hitellel kapcsolatosan – az alábbiakból megtudhatod, mik ezek.

Tovább olvasom
Változnak a JTM szabályai - könnyebben kapunk hitelt januártól

Változnak a JTM szabályai - könnyebben kapunk hitelt januártól

2021.11.22.

Jövő év elejétől megváltoznak a JTM szabályai, így könnyebben juthatunk majd hitelhez. A Jövedelemarányos Törlesztési Mutató bennünket véd, és bár enyhítettek a szigoron, a gyeplőt nem engedték el teljesen. Mutatjuk, hogy milyen esetekben kaphatunk könnyebben hitelt januártól.

Tovább olvasom
KHR listások kaphatnak babaváró hitelt?

KHR listások kaphatnak babaváró hitelt?

2021.03.08.

A KHR (Központi Hitelinformációs Rendszer), avagy régebbi, de ma is széles körben használt nevén a BAR (Banki Adós- és Hitelinformációs Rendszer) a hitelfelvételek kapcsán nem számít nagy népszerűségnek. Amennyiben valaki negatív minősítéssel kerül be a nyilvántartásba, akkor gyakorlatilag minden hitelfelvételi lehetőségről lemondhat. De van-e remény a KHR listások számára, ha Babaváró hitelt szeretnének igényelni.

Tovább olvasom
5 gyakori tévhit az otthonteremtési támogatásokkal kapcsolatban

5 gyakori tévhit az otthonteremtési támogatásokkal kapcsolatban

2021.07.09.

Jelenleg abban a mázlis helyzetben vagyunk, hogy soha nem látott mennyiségű állami támogatás áll a rendelkezésünkre, ha lakáscélú beruházásban gondolkodunk. Ugye ezek az otthonteremtési teóriák többnyire gyermekvállalási célokkal is összekapcsolhatók, ezért bizony minden esetben kiemelt éberséget és koncentrációt követelnek a pároktól és az életkezdés előtt álló fiataloktól.

Tovább olvasom