Tervező kölcsönTervező kölcsönHirdetés

Átlagosan mennyi idő alatt kapjuk meg az igényelt személyi kölcsönt?

2021.09.22.
Szerző: Banknavigator
Utoljára módosítva: 2023. július 17. 10:16

A személyi kölcsön az egyik legnépszerűbb hitelfajta Magyarországon a szabad felhasználhatóságnak és a gyors kiutalásnak köszönhetően. De meddig tart a hitelbírálat? Mennyi idő alatt utal a bank? Mire van hozzá szükség? Megnéztük.

Átlagosan mennyi idő alatt kapjuk meg az igényelt személyi kölcsönt?

Bankválasztás és dokumentumok

Az, hogy mennyi idő alatt jutunk az igényelt kölcsönösszeghez személyi kölcsön esetén, függ attól, hogy melyik bankot választjuk. A mennyiben a saját számlavezető bankunk mellett döntünk, ahova a fizetésünk is érkezik, alapvetően gyorsabb ügyintézésre számíthatunk, hiszen a számlamúltunkból látszik, hogy mennyi a havi jövedelmünk és hogy mikor mire mennyit költünk. Ilyenkor a hitelbírálat ideje akár néhány percre is lecsökkenhet. Ha valamilyen oknál fogva nem a számlavezető bankunkat választjuk, ez az idő hosszabb lehet, sőt egyes bankok a számlanyitást is feltételként írják elő, ami miatt még hosszabb időt vehet igénybe a kiutalás.

Online vagy személyesen?

Elmondható, hogy az online igénylés folyamata szinte mindig rövidebb a személyes ügyintézésnél. Személyes ügyintézésnél a bankba való elutazás mellett problémát okozhat valamelyik dokumentum hiánya, amit valószínűleg az otthonunkban azonnal a bank rendelkezésére tudunk bocsátani. Alapvetően a bankok is az online ügyintézést részesítik előnyben, néha oly módon is, hogy kedvezményt adnak egyes költségekből, például elengedik a hitelbírálat díját, ha online igénylünk. Van azonban olyan helyzet is, amikor egy magasabb hitelösszeg a célunk, és erre az összegre már nem fogad be igénylést a bank elektronikusan, ezért nem marad számunkra más lehetőség, mint személyesen befáradni egy bankfiókba, és ott benyújtani az igénylést.

Pontosan mennyi idő alatt jutunk a pénzhez?

Bankonként eltérő kiutalási időt vállalnak. A pozitív hitelbírálat utáni azonnali utalástól néhány napig terjed az az idő, amíg a pénz megjelenik a számlánkon. Amennyiben a Fogyasztóbarát Személyi Hitelt választjuk, biztosan tudhatjuk, hogy mennyi idő alatt jutunk pénzhez, hiszen ennél a Magyar Nemzeti Bank által szabályozott hitelfajtánál személyes ügyintézés esetén három munkanap, míg online igénylés esetén maximum két munkanap lehet a kiutalási idő az igénylés befogadása után.

Személyi kölcsönhöz tehát rendkívül gyorsan, néhány nap alatt is hozzájuthatunk. Aztán már fel is használhatjuk az igényelt összeget. Amire szeretnénk.

Az oldalon megjelent írás kifejezetten informáló jellegű és kizárólag a Banknavigátor Kft. és a Financial Consulting Zrt. mint a szerzőknek a véleményét jeleníti meg. A szerzők ezen véleményüket az előzetes szakmai tájékozódásuk és az akkor elérhető legrészletesebb információk alapján fogalmazták meg és jelenítik meg a közzétett írásban, ennek ellenére a szöveg tartalmazhat az olvasás napján már elavult és/vagy már nem a valóságnak mindenben megfelelő adatokat. Ennek megfelelően a Banknavigátor Kft. és a Financial Consulting Zrt. a tévedés jogát teljes mértékben fenntartják, a fenti megfogalmazás semmilyen módon és formában nem tekinthető a tények egyértelmű megjelenítésének. Kérjük a döntése meghozatala előtt feltétlenül tájékozódjon és kérjen szakmai segítséget.

Ajánlott hitelek

Provident Tervező kölcsön

THM

12,9%

Futamidő

22 hó

Hitelösszeg

450.000 Ft - 1.000.000 Ft

Promóció

CIB Előrelépő Személyi Kölcsön - „A” ügyfélminősítés

THM

12,07% - 18,65%

Futamidő

12 - 96 hó

Hitelösszeg

300.000 - 15.000.000 Ft

Promóció

Minősített Fogyasztóbarát Személyi Hitel

THM

12,67% - 14,92%

Futamidő

36 - 84 hó

Hitelösszeg

3.000.000 Ft - 10.000.000 Ft

Promóció

További blogbejegyzések

4 fontos tényező, ami befolyásolja a hitelbírálat idejét

4 fontos tényező, ami befolyásolja a hitelbírálat idejét

2024.06.10.

Az emberek számára a hitelbírálat egy fontos lépés lehet életükben, legyen szó lakásvásárlásról, autóvásárlásról, vagy más nagyobb beruházásról. Azonban a hitelbírálat folyamata nem mindig gyors és egyszerű. Számos tényező befolyásolja, hogy mennyi időt vesz igénybe a hitelkérelem jóváhagyása. Utánajártunk a hitelbírálat idejét meghatározó négy fontos tényezőnek, hogy jobban megérthessük ezt a folyamatot.

Tovább olvasom
Milyen dokumentumok szükségesek az előzetes hitelbírálat igényléséhez?

Milyen dokumentumok szükségesek az előzetes hitelbírálat igényléséhez?

2021.04.07.

Az előzetes hitelbírálat igényléséhez számos dokumentumra lesz szükséged – az alábbiakból megtudhatod, melyekre!

Tovább olvasom
Okok, amelyek miatt elutasíthatják a hitelkérelmedet

Okok, amelyek miatt elutasíthatják a hitelkérelmedet

2021.08.03.

Elutasították a hitelkérelmedet, és nem tudod, mi lehetett az oka? Az alábbiakban összegyűjtöttük a leggyakoribb, lehetséges okokat.

Tovább olvasom
Személyi kölcsön igénylés: mit figyelnek a bankok a bankszámlakivonaton?

Személyi kölcsön igénylés: mit figyelnek a bankok a bankszámlakivonaton?

2023.02.03.

Mit figyelnek a bankok egy személyi kölcsön igénylése előtt, a hitelbírálat során, a bankszámlakivonatodon? Az alábbiakból megtudhatod!

Tovább olvasom

További hírek a hirnavigator.hu támogatásával