Személyi kölcsönSzemélyi kölcsönHirdetés

Átlagosan mennyi idő alatt kapjuk meg az igényelt személyi kölcsönt?

2021.09.22.
Szerző: Banknavigator
Utoljára módosítva: 2023. július 17. 10:16

A személyi kölcsön az egyik legnépszerűbb hitelfajta Magyarországon a szabad felhasználhatóságnak és a gyors kiutalásnak köszönhetően. De meddig tart a hitelbírálat? Mennyi idő alatt utal a bank? Mire van hozzá szükség? Megnéztük.

Átlagosan mennyi idő alatt kapjuk meg az igényelt személyi kölcsönt?

Bankválasztás és dokumentumok

Az, hogy mennyi idő alatt jutunk az igényelt kölcsönösszeghez személyi kölcsön esetén, függ attól, hogy melyik bankot választjuk. A mennyiben a saját számlavezető bankunk mellett döntünk, ahova a fizetésünk is érkezik, alapvetően gyorsabb ügyintézésre számíthatunk, hiszen a számlamúltunkból látszik, hogy mennyi a havi jövedelmünk és hogy mikor mire mennyit költünk. Ilyenkor a hitelbírálat ideje akár néhány percre is lecsökkenhet. Ha valamilyen oknál fogva nem a számlavezető bankunkat választjuk, ez az idő hosszabb lehet, sőt egyes bankok a számlanyitást is feltételként írják elő, ami miatt még hosszabb időt vehet igénybe a kiutalás.

Online vagy személyesen?

Elmondható, hogy az online igénylés folyamata szinte mindig rövidebb a személyes ügyintézésnél. Személyes ügyintézésnél a bankba való elutazás mellett problémát okozhat valamelyik dokumentum hiánya, amit valószínűleg az otthonunkban azonnal a bank rendelkezésére tudunk bocsátani. Alapvetően a bankok is az online ügyintézést részesítik előnyben, néha oly módon is, hogy kedvezményt adnak egyes költségekből, például elengedik a hitelbírálat díját, ha online igénylünk. Van azonban olyan helyzet is, amikor egy magasabb hitelösszeg a célunk, és erre az összegre már nem fogad be igénylést a bank elektronikusan, ezért nem marad számunkra más lehetőség, mint személyesen befáradni egy bankfiókba, és ott benyújtani az igénylést.

Pontosan mennyi idő alatt jutunk a pénzhez?

Bankonként eltérő kiutalási időt vállalnak. A pozitív hitelbírálat utáni azonnali utalástól néhány napig terjed az az idő, amíg a pénz megjelenik a számlánkon. Amennyiben a Fogyasztóbarát Személyi Hitelt választjuk, biztosan tudhatjuk, hogy mennyi idő alatt jutunk pénzhez, hiszen ennél a Magyar Nemzeti Bank által szabályozott hitelfajtánál személyes ügyintézés esetén három munkanap, míg online igénylés esetén maximum két munkanap lehet a kiutalási idő az igénylés befogadása után.

Személyi kölcsönhöz tehát rendkívül gyorsan, néhány nap alatt is hozzájuthatunk. Aztán már fel is használhatjuk az igényelt összeget. Amire szeretnénk.

Kalkulátorok

Archívum

Ajánlott hitelek

Minősített Fogyasztóbarát Személyi Hitel

THM

16,78% - 18,60%

Futamidő

36 - 84 hó

Hitelösszeg

3.000.000 Ft - 10.000.000 Ft

Promóció

Provident Sláger kölcsön

THM

14,9%

Futamidő

18 hó

Hitelösszeg

350.000 Ft - 700.000 Ft

Promóció

Extra Plus Személyi Kölcsön

THM

14,6% - 16,3%

Futamidő

12 - 84 hó

Hitelösszeg

500.000 - 10.000.000 Ft

Promóció

További blogbejegyzések

Személyi kölcsön igénylés: mit figyelnek a bankok a bankszámlakivonaton?

Személyi kölcsön igénylés: mit figyelnek a bankok a bankszámlakivonaton?

2023.02.03.

Mit figyelnek a bankok egy személyi kölcsön igénylése előtt, a hitelbírálat során, a bankszámlakivonatodon? Az alábbiakból megtudhatod!

Tovább olvasom
5 ok, amiért érdemes előzetes hitelbírálatot kérni

5 ok, amiért érdemes előzetes hitelbírálatot kérni

2022.10.14.

Ötnél sokkal több érvet is meg tudnák fogalmazni amellett, hogy miért érdemes előzetes hitelbírálatot kérni, de most legalább öt érvet felsorolunk mellette. Ez az egyszerű lépés meggyorsítja a későbbi hitelfelvételt, és segíthet abban is, hogy olyan lakást vegyünk meg, melyről biztosan tudjuk, hogy pozitív hitelbírálatot kapunk rá és biztosan képesek lesz törleszteni a kölcsönt.

Tovább olvasom
Milyen dokumentumok szükségesek az előzetes hitelbírálat igényléséhez?

Milyen dokumentumok szükségesek az előzetes hitelbírálat igényléséhez?

2021.04.07.

Az előzetes hitelbírálat igényléséhez számos dokumentumra lesz szükséged – az alábbiakból megtudhatod, melyekre!

Tovább olvasom
Okok, amelyek miatt elutasíthatják a hitelkérelmedet

Okok, amelyek miatt elutasíthatják a hitelkérelmedet

2021.08.03.

Elutasították a hitelkérelmedet, és nem tudod, mi lehetett az oka? Az alábbiakban összegyűjtöttük a leggyakoribb, lehetséges okokat.

Tovább olvasom