fbpx
Hirdetés

Átlagosan mennyi idő alatt kapjuk meg az igényelt személyi kölcsönt?

2021.09.22.
Szerző: Banknavigator
Utoljára módosítva: 2021. szeptember 22. 14:49

A személyi kölcsön az egyik legnépszerűbb hitelfajta Magyarországon a szabad felhasználhatóságnak és a gyors kiutalásnak köszönhetően. De meddig tart a hitelbírálat? Mennyi idő alatt utal a bank? Mire van hozzá szükség? Megnéztük.

Átlagosan mennyi idő alatt kapjuk meg az igényelt személyi kölcsönt?

Bankválasztás és dokumentumok

Az, hogy mennyi idő alatt jutunk az igényelt kölcsönösszeghez személyi kölcsön esetén, függ attól, hogy melyik bankot választjuk. A mennyiben a saját számlavezető bankunk mellett döntünk, ahova a fizetésünk is érkezik, alapvetően gyorsabb ügyintézésre számíthatunk, hiszen a számlamúltunkból látszik, hogy mennyi a havi jövedelmünk és hogy mikor mire mennyit költünk. Ilyenkor a hitelbírálat ideje akár néhány percre is lecsökkenhet. Ha valamilyen oknál fogva nem a számlavezető bankunkat választjuk, ez az idő hosszabb lehet, sőt egyes bankok a számlanyitást is feltételként írják elő, ami miatt még hosszabb időt vehet igénybe a kiutalás.

Online vagy személyesen?

Elmondható, hogy az online igénylés folyamata szinte mindig rövidebb a személyes ügyintézésnél. Személyes ügyintézésnél a bankba való elutazás mellett problémát okozhat valamelyik dokumentum hiánya, amit valószínűleg az otthonunkban azonnal a bank rendelkezésére tudunk bocsátani. Alapvetően a bankok is az online ügyintézést részesítik előnyben, néha oly módon is, hogy kedvezményt adnak egyes költségekből, például elengedik a hitelbírálat díját, ha online igénylünk. Van azonban olyan helyzet is, amikor egy magasabb hitelösszeg a célunk, és erre az összegre már nem fogad be igénylést a bank elektronikusan, ezért nem marad számunkra más lehetőség, mint személyesen befáradni egy bankfiókba, és ott benyújtani az igénylést.

Pontosan mennyi idő alatt jutunk a pénzhez?

Bankonként eltérő kiutalási időt vállalnak. A pozitív hitelbírálat utáni azonnali utalástól néhány napig terjed az az idő, amíg a pénz megjelenik a számlánkon. Amennyiben a Fogyasztóbarát Személyi Hitelt választjuk, biztosan tudhatjuk, hogy mennyi idő alatt jutunk pénzhez, hiszen ennél a Magyar Nemzeti Bank által szabályozott hitelfajtánál személyes ügyintézés esetén három munkanap, míg online igénylés esetén maximum két munkanap lehet a kiutalási idő az igénylés befogadása után.

Személyi kölcsönhöz tehát rendkívül gyorsan, néhány nap alatt is hozzájuthatunk. Aztán már fel is használhatjuk az igényelt összeget. Amire szeretnénk.

Kalkulátorok

Archívum

Ajánlott hitelek

Hirdetés

Provident Start kölcsön

THM

8,3%

Futamidő

12 hét

Hitelösszeg

50.000 Ft - 200.000 Ft

§

Extra Plus Személyi Kölcsön

THM

10,6%

Futamidő

12 - 84 hó

Hitelösszeg

500.000 - 10.000.000 Ft

§

CIB Előrelépő Személyi Kölcsön - AKTÍV250

THM

13,95%*

Futamidő

12 - 84 hó

Hitelösszeg

500.000 - 10.000.000 Ft

§

További blogbejegyzések

Milyen dokumentumok szükségesek az előzetes hitelbírálat igényléséhez?

Milyen dokumentumok szükségesek az előzetes hitelbírálat igényléséhez?

2021.04.07.

Az előzetes hitelbírálat igényléséhez számos dokumentumra lesz szükséged – az alábbiakból megtudhatod, melyekre!

Tovább olvasom
Okok, amelyek miatt elutasíthatják a hitelkérelmedet

Okok, amelyek miatt elutasíthatják a hitelkérelmedet

2021.08.03.

Elutasították a hitelkérelmedet, és nem tudod, mi lehetett az oka? Az alábbiakban összegyűjtöttük a leggyakoribb, lehetséges okokat.

Tovább olvasom