Személyi kölcsönSzemélyi kölcsönHirdetés

Mikor érdemes lakáshitelt felvennünk?

2021.02.02.
Szerző: Banknavigator
Utoljára módosítva: 2023. július 17. 13:55

Ha ingatlant vásárolnál, de nem rendelkezel a vételár teljes összegével, érdemes lakáshitelt felvenned, azonban vannak más esetek is, amikor ez a konstrukció a tökéletes.

Mikor érdemes lakáshitelt felvennünk?

Egy lakás, vagy ház megvásárlása sosem tartozott a filléres tételek közé, az utóbbi évtizedben azonban a sokszorosára nőttek az ingatlanárak, és így már a tehetősebb családoknak is nehézzé vált egy ilyen jellegű ügylet lebonyolítása. A legtöbb ingatlanvásárlás hitelből történik, aminek köszönhetően a bankok közötti verseny igencsak kiélezetté vált, ez azonban kedvező az igénylők számára, hiszen olcsón juthatnak hitelhez, és a feltételek is egyre kedvezőbbek. Az alábbiakból megtudhatod, hogy milyen esetekben érdemes lakáshitelt igényelned.

Mikor érdemes lakáshitelt felvenni?

Az használt, vagy új ingatlan vásárlásán túl új ingatlan építésére, felújításra, bővítésre, korszerűsítésre, telekvásárlásra, valamint hitelkiváltásra is igényelhetsz lakáshitelt. Mivel a maximálisan felvehető hitelösszeg akár több tízmillió forint is lehet, a bank felé hitelcélt kell igazolnod, és a bank csak az annak megfelelő összeget folyósítja, tehát nem szabad felhasználású a konstrukció. Fontos, hogy kötelező ingatlanfedezetet bevonni, illetve önerőre is szükség lesz, ugyanis a bankok csak az ingatlan forgalmi értékének maximum 80%-át engedik hitelből finanszírozni, a maradék 20 százalékot Neked kell előteremteni, de a bankok többségénél ez az arány 30-70, sőt, akár 40-60% is lehet. A lakáshitelek kamata kifejezetten kedvező a többi hiteltermékéhez képest, és a futamidő is jóval hosszabb: akár 30 év is lehet.

Mikor nem érdemes lakáshitelt felvenni?

Ha csak kisebb összegű hitelre van szükséged, és az ingatlanodat nem szeretnéd fedezetként bevonni, illetve, ha nem ingatlancélod van a hitellel, akkor jobb megoldást jelent egy kedvező kamatozású személyi kölcsön.
A lakáshitel igénylésének legfontosabb feltételei

Ha lakáshitelt igényelsz, akkor kötelező az ingatlanfedezet bevonása a hitelügyletbe, legalább 20% önerővel kell rendelkezned, hitelcélt kell igazolnod, ahogy jövedelmet is, és természetesen az olyan alapfeltételeknek is meg kell felelned, mint a 18. betöltött életév, a bejelentett, állandó, magyarországi lakcím, valamint a személyazonosító okmányok megléte, és ha ez nem lenne elég, a bankok egyéni feltételrendszerét is teljesítened kell.

Ha lakáshitelre lenne szükséged, tekintsd meg ajánlatainkat, majd indítsd el az igénylést online!

Kalkulátorok

Archívum

Ajánlott hitelek

Provident Start kölcsön

THM

12,7%

Futamidő

18 hét

Hitelösszeg

100.000 Ft - 250.000 Ft

Promóció

Minősített Fogyasztóbarát Személyi Hitel

THM

12,67%

Futamidő

36 - 84 hó

Hitelösszeg

3.000.000 Ft - 10.000.000 Ft

Promóció

CIB Előrelépő Személyi Kölcsön - AKTÍV250

THM

15,61%*

Futamidő

12 - 84 hó

Hitelösszeg

500.000 - 10.000.000 Ft

Promóció

További blogbejegyzések

Milyen hitelek érhetőek el oldalunkon?

Milyen hitelek érhetőek el oldalunkon?

2020.05.29.

Ha hitelt szeretnél felvenni, akkor azt manapság már online is megteheted a legtöbb esetben. Oldalunk is ezért jött létre: a lehető legtöbb hitellehetőséget szeretnénk kínálni ügyfeleinknek. És hogy milyen hitelek érhetőek el nálunk? Az alábbiakból megtudhatod!

Tovább olvasom
Fogyasztóbarát lakáshitel feltételei

Fogyasztóbarát lakáshitel feltételei

2020.06.22.

A fogyasztóbarát lakáshitel feltételei azok, amelyek kiemelik ezt a típust a többi lakáshitel közül. Csak azok a kölcsönök viselhetik ezt a jelzőt, amelyek egy sor kritériumnak megfelelnek.

Tovább olvasom
Válassz környezettudatos megoldást: megérkeztek a zöld fogyasztóbarát lakáshitelek!

Válassz környezettudatos megoldást: megérkeztek a zöld fogyasztóbarát lakáshitelek!

2023.05.12.

Zöld fogyasztóbarát lakáshitelek? Az utóbbi években egyre fontosabbá vált a környezetvédelem és a fenntarthatóság kérdése, így az is fontos, hogy milyen lakáshitelt választunk. Utánajártunk, és megmutatjuk a zöld fogyasztóbarát lakáshitelek előnyeit és hátrányait, és azt, hogy milyen szempontokat kell figyelembe venni, ha ilyen hitelt szeretnénk felvenni.

Tovább olvasom
Miben különbözik a minősített fogyasztóbarát lakáshitel és a piaci kamatozású lakáshitel?

Miben különbözik a minősített fogyasztóbarát lakáshitel és a piaci kamatozású lakáshitel?

2021.05.05.

Az ingatlanvásárláson átesettek tudhatják, mennyi feltételt kell teljesítenünk, mennyi igazolást kell bemutatnunk ahhoz, hogy végül hozzájussunk az áhított hitelhez. Rengeteg idő, sok bankba járás, még több idegeskedés, mire hátradőlhetünk és megkaphatjuk a kölcsönt, illetve folyósít a pénzintézet. Ezt egyszerűsítendő jelentek meg a minősített fogyasztóbarát lakáshitelek. De miben különbözik a piaci kamatozású változatától?

Tovább olvasom