fbpx
Hirdetés

Okok, amelyek miatt elutasíthatják a hitelkérelmedet

2021.08.03.
Szerző: banknavigator.hu
Utoljára módosítva: 2021. augusztus 3. 13:05

Elutasították a hitelkérelmedet, és nem tudod, mi lehetett az oka? Az alábbiakban összegyűjtöttük a leggyakoribb, lehetséges okokat.

Okok, amelyek miatt elutasíthatják a hitelkérelmedet

Egy hitelbírálat rendkívül összetett folyamat, amelyben számos tényezőt vesznek figyelembe, és csak akkor kaphatod meg a hitelt, ha mindenben megfelelsz a pénzintézet elvárásainak. Nyilvánvaló, hogy a megadottnál kevesebb jövedelem, vagy bizonyos feltételek hiánya elutasítást von maga után, ám rengeteg olyan probléma is van, amelyekről elsőre nem is gondolnánk, hogy a hitelkérelem elutasításának okai lehetnek.

A bankszámlakivonat tartalma nem megfelelő

Többféle probléma is felmerülhet, ami a bankszámlakivonat tartalmából egyértelműen kiderül, ám Te nem is gondolnád, hogy emiatt elutasíthatják a hitelkérelmedet. A bankszámlakivonatról a bank hitelbírálattal foglalkozó alkalmazottja egy pillantással leolvashatja, ha nem teljesült csoportos beszedés, vagy állandó átutalás szerepel rajta, ha valamilyen magánkölcsönt fizetsz, ha valamilyen szerencsejátékhoz csatolható utalások szerepelnek rajta, de talán a legnagyobb gondot az okozhatja, ha minden hónap végén negatív a számlaegyenleg, illetve folyamatosan kihasznált hitelkerettel üzemel a számla.

Hitelkiváltásnál a kiváltandó hitel is problémákat okozhat

Ha a hiteligénylés célja egy már meglévő hitel kiváltása, akkor annak törlesztését is vizsgálja a bank. Ha komoly elmaradásban vagy, vagy már fel is mondták a szerződést, biztosan elutasítják a hitelkérelmedet, de a kisebb megcsúszások még nem jelentenek automatikusan negatív hitelbírálatot.

Problémák a fedezetül felajánlott ingatlannal

Ebben az esetben is több, a hitelkérelem elutasításával járó gond lehet. Ha például végrehajtás volt, vagy van a fedezetül felajánlott ingatlanra bejegyezve, akkor nagy valószínűséggel elutasítják a hitelkérelmet, de egy hosszú ideje elintézetlen széljegy a tulajdoni lapon, vagy az ingatlan nem megfelelő besorolása, illetve egy nem rendeltetésszerűen használt ingatlan szintén negatív hitelbírálatot eredményezhet.

A legnagyobb gond ezekkel kapcsolatban az, hogy a bankok a legtöbb esetben nem közlik előre ezeket a feltételeket, és persze utólag sem adnak ki részletes indoklást, így pontosan sosem tudhatod meg, mi is volt a hitelkérelmed elutasításának oka. Érdemes alaposan utánajárni a hitelezés feltételeinek, és, ha szükséges, szakértői segítséget is kérni.

Kalkulátorok

Archívum

Ajánlott hitelek

Hirdetés

Extra Plus Személyi Kölcsön

THM

8,4%

Futamidő

12 - 84 hó

Hitelösszeg

500.000 - 10.000.000 Ft

§

Provident Nyári varázs kölcsön

THM

9,8%

Futamidő

22 hó

Hitelösszeg

400.000 Ft - 800.000 Ft

§

K&H kiemelt személyi kölcsön

THM

10,9% - 12,7%

Futamidő

24 - 84 hó

Hitelösszeg

1.000.000 Ft - 7.000.000 Ft

§

További blogbejegyzések

Átlagosan mennyi idő alatt kapjuk meg az igényelt személyi kölcsönt?

Átlagosan mennyi idő alatt kapjuk meg az igényelt személyi kölcsönt?

2021.09.22.

A személyi kölcsön az egyik legnépszerűbb hitelfajta Magyarországon a szabad felhasználhatóságnak és a gyors kiutalásnak köszönhetően. De meddig tart a hitelbírálat? Mennyi idő alatt utal a bank? Mire van hozzá szükség? Megnéztük.

Tovább olvasom
Milyen dokumentumok szükségesek az előzetes hitelbírálat igényléséhez?

Milyen dokumentumok szükségesek az előzetes hitelbírálat igényléséhez?

2021.04.07.

Az előzetes hitelbírálat igényléséhez számos dokumentumra lesz szükséged – az alábbiakból megtudhatod, melyekre!

Tovább olvasom