Személyi kölcsönSzemélyi kölcsönHirdetés

Okok, amelyek miatt elutasíthatják a hitelkérelmedet

2021.08.03.
Szerző: Banknavigator
Utoljára módosítva: 2023. július 18. 10:05

Elutasították a hitelkérelmedet, és nem tudod, mi lehetett az oka? Az alábbiakban összegyűjtöttük a leggyakoribb, lehetséges okokat.

Okok, amelyek miatt elutasíthatják a hitelkérelmedet

Egy hitelbírálat rendkívül összetett folyamat, amelyben számos tényezőt vesznek figyelembe, és csak akkor kaphatod meg a hitelt, ha mindenben megfelelsz a pénzintézet elvárásainak. Nyilvánvaló, hogy a megadottnál kevesebb jövedelem, vagy bizonyos feltételek hiánya elutasítást von maga után, ám rengeteg olyan probléma is van, amelyekről elsőre nem is gondolnánk, hogy a hitelkérelem elutasításának okai lehetnek.

A bankszámlakivonat tartalma nem megfelelő

Többféle probléma is felmerülhet, ami a bankszámlakivonat tartalmából egyértelműen kiderül, ám Te nem is gondolnád, hogy emiatt elutasíthatják a hitelkérelmedet. A bankszámlakivonatról a bank hitelbírálattal foglalkozó alkalmazottja egy pillantással leolvashatja, ha nem teljesült csoportos beszedés, vagy állandó átutalás szerepel rajta, ha valamilyen magánkölcsönt fizetsz, ha valamilyen szerencsejátékhoz csatolható utalások szerepelnek rajta, de talán a legnagyobb gondot az okozhatja, ha minden hónap végén negatív a számlaegyenleg, illetve folyamatosan kihasznált hitelkerettel üzemel a számla.

Hitelkiváltásnál a kiváltandó hitel is problémákat okozhat

Ha a hiteligénylés célja egy már meglévő hitel kiváltása, akkor annak törlesztését is vizsgálja a bank. Ha komoly elmaradásban vagy, vagy már fel is mondták a szerződést, biztosan elutasítják a hitelkérelmedet, de a kisebb megcsúszások még nem jelentenek automatikusan negatív hitelbírálatot.

Problémák a fedezetül felajánlott ingatlannal

Ebben az esetben is több, a hitelkérelem elutasításával járó gond lehet. Ha például végrehajtás volt, vagy van a fedezetül felajánlott ingatlanra bejegyezve, akkor nagy valószínűséggel elutasítják a hitelkérelmet, de egy hosszú ideje elintézetlen széljegy a tulajdoni lapon, vagy az ingatlan nem megfelelő besorolása, illetve egy nem rendeltetésszerűen használt ingatlan szintén negatív hitelbírálatot eredményezhet.

A legnagyobb gond ezekkel kapcsolatban az, hogy a bankok a legtöbb esetben nem közlik előre ezeket a feltételeket, és persze utólag sem adnak ki részletes indoklást, így pontosan sosem tudhatod meg, mi is volt a hitelkérelmed elutasításának oka. Érdemes alaposan utánajárni a hitelezés feltételeinek, és, ha szükséges, szakértői segítséget is kérni.

Az oldalon megjelent írás kifejezetten informáló jellegű és kizárólag a Banknavigátor Kft. és a Financial Consulting Zrt. mint a szerzőknek a véleményét jeleníti meg. A szerzők ezen véleményüket az előzetes szakmai tájékozódásuk és az akkor elérhető legrészletesebb információk alapján fogalmazták meg és jelenítik meg a közzétett írásban, ennek ellenére a szöveg tartalmazhat az olvasás napján már elavult és/vagy már nem a valóságnak mindenben megfelelő adatokat. Ennek megfelelően a Banknavigátor Kft. és a Financial Consulting Zrt. a tévedés jogát teljes mértékben fenntartják, a fenti megfogalmazás semmilyen módon és formában nem tekinthető a tények egyértelmű megjelenítésének. Kérjük a döntése meghozatala előtt feltétlenül tájékozódjon és kérjen szakmai segítséget.

Ajánlott hitelek

Provident Start kölcsön

THM

13,2%

Futamidő

19 hét

Hitelösszeg

100.000 Ft - 300.000 Ft

Promóció

CIB Előrelépő Személyi Kölcsön - „A” ügyfélminősítés

THM

12,07% - 18,65%

Futamidő

12 - 96 hó

Hitelösszeg

300.000 - 15.000.000 Ft

Promóció

Minősített Fogyasztóbarát Személyi Hitel

THM

15,41% - 15,67%

Futamidő

36 - 84 hó

Hitelösszeg

3.000.000 Ft - 10.000.000 Ft

Promóció

További blogbejegyzések

5 ok, amiért érdemes előzetes hitelbírálatot kérni

5 ok, amiért érdemes előzetes hitelbírálatot kérni

2022.10.14.

Ötnél sokkal több érvet is meg tudnák fogalmazni amellett, hogy miért érdemes előzetes hitelbírálatot kérni, de most legalább öt érvet felsorolunk mellette. Ez az egyszerű lépés meggyorsítja a későbbi hitelfelvételt, és segíthet abban is, hogy olyan lakást vegyünk meg, melyről biztosan tudjuk, hogy pozitív hitelbírálatot kapunk rá és biztosan képesek lesz törleszteni a kölcsönt.

Tovább olvasom
Átlagosan mennyi idő alatt kapjuk meg az igényelt személyi kölcsönt?

Átlagosan mennyi idő alatt kapjuk meg az igényelt személyi kölcsönt?

2021.09.22.

A személyi kölcsön az egyik legnépszerűbb hitelfajta Magyarországon a szabad felhasználhatóságnak és a gyors kiutalásnak köszönhetően. De meddig tart a hitelbírálat? Mennyi idő alatt utal a bank? Mire van hozzá szükség? Megnéztük.

Tovább olvasom
Személyi kölcsön igénylés: mit figyelnek a bankok a bankszámlakivonaton?

Személyi kölcsön igénylés: mit figyelnek a bankok a bankszámlakivonaton?

2023.02.03.

Mit figyelnek a bankok egy személyi kölcsön igénylése előtt, a hitelbírálat során, a bankszámlakivonatodon? Az alábbiakból megtudhatod!

Tovább olvasom
Milyen dokumentumok szükségesek az előzetes hitelbírálat igényléséhez?

Milyen dokumentumok szükségesek az előzetes hitelbírálat igényléséhez?

2021.04.07.

Az előzetes hitelbírálat igényléséhez számos dokumentumra lesz szükséged – az alábbiakból megtudhatod, melyekre!

Tovább olvasom