Személyi kölcsönSzemélyi kölcsönHirdetés

Széchenyi Turisztikai Kártya GO! – Milyen feltételeknek kell megfelelni?

2022.01.10.
Szerző: Horák Árpád
Utoljára módosítva: 2022. január 10. 13:34

A Széchenyi Kártya program elemei a kormány által díjtámogatott hiteltermékek a vállalkozásoknak. Népszerűségük oka a sokrétű felhasználás és a kedvező feltételek. Mikro, kis és középvállalkozások kérhetnek Széchenyi kártyát beruházási célra vagy a napi működésük finanszírozására.

Széchenyi Turisztikai Kártya GO! – Milyen feltételeknek kell megfelelni?

Széchenyi Turisztikai Kártya GO!

A Széchenyi Turisztikai Kártya GO! a turisztikai szektorban működő vállalkozások számára elérhető folyószámlahitel. A koronavírus járvány miatt nehéz helyzetbe kerültek a vállalkozások, különösen igaz ez a turisztikai ágazatra. A Széchenyi Turisztikai Kártya GO! a kedvezőtlen gazdasági folyamatok hatásának enyhítésére és kivédésre alkalmas állami díjtámogatott hiteltermék. Széchenyi Turisztikai Kártya GO!–t jelentős állami kamat, hitelbírálati díj és költségtámogatással igényelhetjük, és szabadon felhasználhatjuk.

Miért jó a Széchenyi Turisztikai Kártya GO!?

Széchenyi Turisztikai Kártya GO! szabad felhasználású folyószámlahitel. Beruházásra és a napi kiadások fedezésére, akár bérfizetésre is használható. Átutalással kérhetjük a számlánkra, vagy igényelhetünk hozzá bankkártyát, és azzal használhatjuk fel. Az ország több, mint kétszáz pontján igényelhető Széchenyi Turisztikai Kártya GO!-hoz ingatlanfedezet nélkül is hozzájuthatunk. A legfeljebb 250 millió forinthoz az állam akár teljes mértékű díjtámogatást ad a kezességi díjhoz is.

Milyen feltételeknek kell megfelelni, ha Széchenyi Turisztikai Kártya GO!-t igényelünk?

A Széchenyi Turisztikai Kártya GO!-t minden olyan kis és középvállalkozás igényelheti, amely a hatályos Széchenyi Kártya Program üzletszabályzatában felsorolt tevékenységi körök valamelyikét fő vagy melléktevékenységként végzi 2020. március 31. óta, és ezekből a tevékenységekből származik a 2020-as üzleti évben az összbevételének minimum harminc százaléka.

Kizáró ok, ha az igénylő vállalkozásnak van lejárt köztartozása, vagy lejárt hiteltartozása. Az egyéb teljesítendő feltételeket a Széchenyi Kártya Program üzletszabályzata tartalmazza.

A Széchenyi Turisztikai Kártya GO! kondíciói

Széchenyi Turisztikai Kártya GO! hitelkeretének összege 1 millió forint és 250 millió forint között van. A hitel futamideje 1, 2 vagy 3 év. A felvett hitel visszafizetése egy összegben, a szerződés lejáratának napján lesz esedékes.

A hitel futamideje alatt a vállalkozásunk kamat és kezelési költség támogatáshoz jut, így a kamat mindössze 0,5% évente és nincs kezelési költség fizetési kötelezettségünk. A hitelkeret megnyitásakor az állami támogatásnak köszönhetően hitelbírálati díjat sem kell fizetnünk.

A szerződés megkötésekor kizárólag átmeneti jogcím esetén csupán a támogatással csökkentett nettó kezességvállalási díjat kell kifizetnünk. Két vagy három éves futamidő esetén évente vizsgálják ezt majd meg, az adott évre vonatkozóan. A kezességvállalási díj is nulla lesz azonban abban az esetben, ha csekély jogcímű támogatást kérünk.

Hol lehet igényelni a Széchenyi Turisztikai Kártya GO!-t?

A Széchenyi Turisztikai Kártya GO!-t a KAVOSZ Zrt. regisztráló irodáiban, a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetségének irodáiban, és a területi Kereskedelmi és Iparkamarák irodáiban igényelhető. Az irodákban dolgozó szakértők segítséget nyújtanak nekünk az igénylőlap kitöltésében, illetve tájékoztatnak bennünket a szükséges dokumentumokról, és az igénylőlapot továbbítják az általunk választott pénzintézetnek. Az igénylőlap kitöltésében díjmentesen segítenek a regisztráló irodákban. Széchenyi Turisztikai Kártya GO!-t az ország több, mint 200 pontján igényelhetjük. Biztos, van egy a közelünkben.

Széchenyi Turisztikai Kártya GO! igénylésének menete

A KAVOSZ hálózatának munkatársai már az első lépésektől segítenek nekünk, és ezt ellenszolgáltatás nélkül teszik. Meg kell találnunk a vállalkozásunkhoz legközelebbi regisztráló irodát, majd a választott iroda ügyintézője segít megtalálni a leginkább testhezálló konstrukciót, és ellenőrzi, hogy a vállalkozásunk megfelel-e az adott hiteltípus elvárt feltételeinek. Segítséget nyújtanak a hitelkérelem csomag összeállításában is, és végül a kész dokumentációt eljuttatják az általunk kiválasztott banknak. A hitelbírálatot a bank végzi, és pozitív döntés esetén utalják a számlánkra az igényelt összeget, és megkapjuk a Széchenyi kártyánkat is.

Kalkulátorok

Archívum

Ajánlott hitelek

Minősített Fogyasztóbarát Személyi Hitel

THM

16,78% - 18,60%

Futamidő

36 - 84 hó

Hitelösszeg

3.000.000 Ft - 10.000.000 Ft

Promóció

Provident Sláger kölcsön

THM

14,9%

Futamidő

18 hó

Hitelösszeg

350.000 Ft - 700.000 Ft

Promóció

Extra Plus Személyi Kölcsön

THM

14,6% - 16,3%

Futamidő

12 - 84 hó

Hitelösszeg

500.000 - 10.000.000 Ft

Promóció

További blogbejegyzések

Jön a Széchenyi Kártya Program MAX!

Jön a Széchenyi Kártya Program MAX!

2022.08.26.

A Széchenyi Kártya Program MAX új lehetőségeket biztosít azoknak a hazai kis- és középvállalkozásoknak, amelyek szeretnék növelni a hatékonyságukat!

Tovább olvasom
Széchenyi hitelt igényelnél? Ezekre a dokumentumokra lesz szükség!

Széchenyi hitelt igényelnél? Ezekre a dokumentumokra lesz szükség!

2021.10.01.

A vállalkozásunk működését nagyban segítheti egy folyószámla hitelkeret. A Széchenyi hitelek számtalan formája érhető el. Van Széchenyi Kártya Folyószámlahitel GO!, Van Széchenyi Kártya Likviditási hitel GO! és Széchenyi Kártya Folyószámlahitel. Turisztikai célú fejlesztésekhez ott van a Széchenyi Turisztikai Kártya GO!. Beruházáshoz a Széchenyi Beruházási Kártya GO!, agrár-vállalkozásoknak pedig az Agrár Széchenyi Kártya és az Agrár Széchenyi Beruházási Hitel GO! Ha kiválasztottuk a számunkra megfelelőt, az igényléshez dokumentumokra lesz szükség. Lássuk, mik ezek.

Tovább olvasom
Melyik bankoknál igényelhetők a Széchenyi MAX hitelek?

Melyik bankoknál igényelhetők a Széchenyi MAX hitelek?

2022.09.29.

A bankok már felkészültek a nagy rohamra, így már igényelhetők az új Széchenyi MAX hitelek, amit a kisvállalkozások szuperkedvezményes hitelének is neveznek. Az új Széchenyi MAX hitelek elsősorban a mikrovállalkozások számára nyújtanak kedvező kamatozású vállalkozói hiteleket az átmeneti likviditási problémák áthidalására.

Tovább olvasom
Széchenyi Kártya Program 2022: fix, legfeljebb 3,5 százalékos kamatozású hitelek

Széchenyi Kártya Program 2022: fix, legfeljebb 3,5 százalékos kamatozású hitelek

2022.06.27.

A magyar kormány úgy döntött, hogy folytatja a Széchenyi Kártya Programot, amely a kis-, és középvállalkozások (kkv) hitelpiaci helyzetét igyekszik segíteni. Erre a jelenlegi gazdasági helyzetben ismét nagy szükség van, a program korábban szép eredményeket ért el.

Tovább olvasom