Személyi kölcsönSzemélyi kölcsönHirdetés

Ismerd meg az OTP Bank türelmi idős lakáshiteleit!

2023.09.25.
Szerző: Horák Árpád
Utoljára módosítva: 2023. szeptember 25. 10:38

Az OTP Bank türelmi idős lakáshitelei egy évet adnak neked, amikor csak a kamatokat kell fizetned, és felkészülhetsz a későbbiekre!

Ismerd meg az OTP Bank türelmi idős lakáshiteleit!

Az OTP Bank türelmi idős lakáshiteleit érdemes megismerni, hiszen egyedülálló konstrukcióról van szó, ami érdemes lehet a jelenleg lakáshitelt keresők figyelmére. Az úgynevezett OTP Évnyerő Lakáshitelek esetében a futamidő első évében kizárólag a kamatot kell megfizetni, a tőke törlesztése – azaz a teljes törlesztőrészlet fizetése – a 13. hónapban kezdődik. Az OTP Bank türelmi idős lakáshitelei bármilyen lakáscélra – azaz új és használt lakás vásárlására, illetve építkezésre és felújításra is – igényelhetőek, kivéve a szabad felhasználási és hitelkiváltási célokat.

És, hogy miért van erre szükség? Aki vásárolt már lakást, az tudja, hogy nem elég a vételárat kifizetni, hiszen amellett még számos költség jelentkezik a kezdeti időben: az illeték csupán a kezdet, de az esetleges felújítási munkálatok, illetve a berendezés is komoly összegeket képes felemészteni. Az OTP Bank türelmi idős lakáshiteleivel azonban meg lehet takarítani annyit, hogy ezek ne jelentsenek akkora problémát.

Az OTP Bank türelmi idős lakáshiteleinek kondíciói

Új és használt lakásra egyaránt lehet igényelni az OTP Bank türelmi idős lakáshiteleit. 500.000 és 130.000.000 forint közötti összegekben érhetőek el, a futamidő 11 és 30 év közötti lehet, a THM pedig 3,2-12,2%, a törlesztőrészlet a futamidő végéig fix, de a maximális 30 évhez képest CSOK és támogatott hitel együttes igénylése esetén legfeljebb 25 évig. E hitelkonstrukciókhoz legalább 20% önerőre van szükség, ám egy megfelelő plusz fedezet bevonása mellett – az ingatlanok értékétől függően – akár önerő nélkül is igényelhetőek.

Érdemes még tudni, hogy az OTP Bank türelmi idős lakáshitelei esetében a bank több díjat is elenged, ha az igénylés legkésőbb szeptember 30-ig beérkezik a bankhoz, illetve számos kedvezményt is nyújtanak bizonyos feltételek teljesítése esetén, mint amilyen például a jövedelem bankhoz érkeztetése.

Az OTP Bank türelmi idős lakáshiteleinek feltételei

A hitel igénylésének 2 alapvető feltétele, hogy az igénylő, vagy az adóstárs rendelkezzen rendszeres, igazolható, legalább 3 hónapja fennálló havi jövedelemmel, melynek összege eléri a havi nettó 154 ezer forintot, és egy olyan ingatlannal, ami a hitel fedezete lehet.

Ezeken túl is vannak természetesen feltételek, de ezek a hitelcéltól függnek, azonban alapvető, hogy az igénylőnek be kell töltenie a hitel igénylésének pillanatáig a 18. életévét, rendelkeznie kell állandó, bejelentett, magyarországi lakcímmel, illetve személyazonosító okmányokkal.

Fontos, hogy a folyósításhoz szintén feltételeket kell teljesíteni, így például közjegyző előtt egyoldalú kötelezettségvállaló nyilatkozatot kell tenni, rendelkezni kell egy, a hitel fedezetéül szolgáló ingatlanra vonatkozó, a bank által előírt feltételeknek megfelelő lakásbiztosítással és egy OTP lakossági folyószámlával, amelyről a hitel törlesztése történik.

További tudnivalók

Az OTP Bank türelmi idős lakáshitelei esetében azonnali, statisztikai alapú értékbecslést végez a bank, azaz a hiteligénylési folyamat akár egy héttel gyorsabb is lehet, ráadásul költséghatékonyabb is, hiszen ez a módszer olcsóbb, mint a hagyományos értékbecslés. Az OTP Bank statisztikái szerint átlagosan 5-6 hétig tart a folyamat, ami akár jóval kevesebb is lehet.

Felkeltették az érdeklődésedet az OTP Bank türelmi idős lakáshitelei? Meg tudjuk érteni, hiszen az egy éves haladék nem olyasmi, amivel gyakran találkozunk! Ám nem szabad elfelejtened, hogy ez csupán egyetlen, viszonylag rövid távú előny, és jobb ajánlatokkal is találkozhatsz, ha alaposabban körülnézel a különböző pénzintézetek hitelkonstrukciói között.

Oldalunkon könnyedén összehasonlíthatod a bankok legjobb ajánlatait, és ha megtaláltad, amit kerestél, indítsd is el a hiteligénylési folyamatot online, mindössze néhány kattintással!

Összefoglalás

Az OTP Bank türelmi idős lakáshitelei egyedülálló ajánlatokat kínálnak a lakáshitelt keresők számára. Az OTP Évnyerő Lakáshitelek keretében az első évben csak a kamatot kell megfizetni, a tőketörlesztés a 13. hónaptól kezdődik. A hitel új és használt lakás vásárlására, építkezésre és felújításra is felvehető. A türelmi idő segít a vásárlóknak megküzdeni a kezdeti extra költségekkel, mint az illetékek és a felújítási munkálatok. A hitelösszeg 500.000 és 130.000.000 forint között mozog, a futamidő 11 és 30 év között választható, a THM 3,2-12,2% közötti. A bank egyes díjakat elenged, és kedvezményeket kínál, ha a hiteligénylés szeptember 30-ig beérkezik. Az OTP statisztikai alapú értékbecslést végez, gyorsítva a folyamatot.

Kalkulátorok

Archívum

Ajánlott hitelek

Provident Start kölcsön

THM

12,7%

Futamidő

18 hét

Hitelösszeg

100.000 Ft - 250.000 Ft

Promóció

Minősített Fogyasztóbarát Személyi Hitel

THM

12,67%

Futamidő

36 - 84 hó

Hitelösszeg

3.000.000 Ft - 10.000.000 Ft

Promóció

CIB Előrelépő Személyi Kölcsön - AKTÍV250

THM

15,61%*

Futamidő

12 - 84 hó

Hitelösszeg

500.000 - 10.000.000 Ft

Promóció

További blogbejegyzések

Válassz környezettudatos megoldást: megérkeztek a zöld fogyasztóbarát lakáshitelek!

Válassz környezettudatos megoldást: megérkeztek a zöld fogyasztóbarát lakáshitelek!

2023.05.12.

Zöld fogyasztóbarát lakáshitelek? Az utóbbi években egyre fontosabbá vált a környezetvédelem és a fenntarthatóság kérdése, így az is fontos, hogy milyen lakáshitelt választunk. Utánajártunk, és megmutatjuk a zöld fogyasztóbarát lakáshitelek előnyeit és hátrányait, és azt, hogy milyen szempontokat kell figyelembe venni, ha ilyen hitelt szeretnénk felvenni.

Tovább olvasom
Lakáshitelre van szükséged? Mutatjuk, mit kínál az MKB Bank!

Lakáshitelre van szükséged? Mutatjuk, mit kínál az MKB Bank!

2023.03.07.

Az MKB Bank lakáshitele megoldás lehet a problémádra; ha lakást szeretnél vásárolni, és ehhez hitelre lenne szükséged, olvasd el alábbi cikkünket!

Tovább olvasom
Most igényelnél városi CSOK-ot? Mutatjuk, meddig használhatod fel a támogatást!

Most igényelnél városi CSOK-ot? Mutatjuk, meddig használhatod fel a támogatást!

2023.10.04.

Az egyik legnépszerűbb támogatási forma, a CSOK megszűnik 2023.12.31-én. Van még azonban idő arra, hogy valaki elindítsa az igénylést. Utánajártunk, hogy mit kell tennie annak, aki még idén szeretne ebből a támogatásból. Mutatjuk, mit találtunk.

Tovább olvasom
Lakástámogatások: Várható-e folytatás 2023-ban?

Lakástámogatások: Várható-e folytatás 2023-ban?

2022.12.15.

A 2022-es év vízválasztó a honi lakástámogatásokkal kapcsolatban. A korábbi támogatások egy része december 31-i határidővel kifut, és még nem lehet tudni, hogy lesz-e folytatás 2023-ban. Ha igen, valószínűsíthetően megváltoznak a feltételek.

Tovább olvasom