Megemelték az NHP Hajrá keretösszegét!

2021.05.27.

Az NHP Hajrá keretösszege eddig sem volt kevés, most azonban emeltek rajta – mutatjuk a részleteket!

Megemelték az NHP Hajrá keretösszegét!

Az NHP Hajrá keretösszege 2.500 milliárd forint volt eredetileg, és ennek nagy része, egészen pontosan 2.044 milliárd forint felhasználásra is került mostanáig. Mivel az érdeklődés nem csökkent ez idő alatt, és továbbra is számos igénylést nyújtanak be a vállalkozások, illetve a gazdaság visszaesését sem sikerült még teljesen kiküszöbölni, a Monetáris Tanács úgy döntött, hogy megemeli az NHP Hajrá keretösszegét, ezzel is segítve a gazdaság helyreállítását.

Az NHP Hajrá hatásai

A Növekedési Hitelprogram a 2013-as indulása óta körülbelül 70 ezer vállalkozásnak segített az üzletmenet stabilizálásában, illetve a növekedésben. Ennek ugyan csak egy része az, amit az NHP Hajrának köszönhetünk, hiszen ez a konstrukció csak tavaly áprilisban indult minden eddiginél kedvezőbb feltételekkel és széleskörű felhasználási lehetőségekkel. Azonban még így is több, mint 30 ezer vállalkozáshoz jutott el, ami nem kis szám – a Növekedési Hitelprogram által elért ügyfelek közel fele!

Mire igényelték az NHP Hajrát?

Az NHP Hajrá eddig megkötött szerződéseinek 57%-a forgóeszközhitel, 31%-a új beruházási hitel, vagy lízing, 12%-át pedig korábbi hitel kiváltására igényelték, a felhasználási területek pedig a leggyakrabban a kereskedelem, a feldolgozóipar, az ingatlanügyletek, a mezőgazdaság és az építőipar voltak. A megkötött szerződések több, mint negyede mikrovállalkozásokhoz, harmada pedig kisvállalkozásokhoz került, tehát a nagy- és középvállalkozások valamivel kisebb számban vettek részt a programban.

Mekkorára nőtt az NHP Hajrá keretösszege?

Az NHP Hajrá keretösszegét 500 milliárddal forinttal, 3.000 milliárd forintra emelte a Monetáris Tanács, azaz még majdnem 1.000 milliárd forint vár felhasználásra. Az NHP Hajrát kizárólag belföldi székhelyű vállalkozások igényelhetik, és meg kell felelniük a kis- és középvállalkozásokra vonatkozó törvényben meghatározott feltételeknek. A hitelt kereskedelmi bankoknál, illetve néhány egyéb pénzügyi szolgáltatónál lehet igényelni.

Amennyiben Te sem szeretnéd elszalasztani a lehetőséget, és szeretnéd a vállalkozásod pénzügyi helyzetét az NHP Hajrá segítségével jobbá tenni, indítsd el az igénylést oldalunkról, online!

Provident 20-as kölcsön Provident 20-as kölcsön Hirdetés

Ajánlott hitelek

CIB Előrelépő Személyi Kölcsön - AKTÍV120

THM

11,73%

Futamidő

12 - 84 hó

Hitelösszeg

300.000 Ft - 8.000.000 Ft

§

Privát100 Kölcsön

THM

24,5

Futamidő

12 - 60 hó

Hitelösszeg

200.000 Ft - 2.990.000 Ft

§

Provident Heti Kölcsön

THM

24,5% - 24,6%

Futamidő

57 - 110 hét

Hitelösszeg

40.000 Ft - 570.000 Ft

§

További blogbejegyzések

Miben különbözik az NHP Hajrá és a Széchenyi hitel?

Miben különbözik az NHP Hajrá és a Széchenyi hitel?

2021.04.30.

Az NHP Hajrá és a Széchenyi hitel egymás alternatívái – legalábbis látszólag. Az alábbiakban a különbségeket vesszük górcső alá.

Tovább olvasom
Megújulnak az NHP Hajrá feltételei

Megújulnak az NHP Hajrá feltételei

2020.07.08.

Még vonzóbbak lesznek az Növekedési Hitelprogramban (NHP Hajrá) elérhető termékek, miután a Magyar Nemzeti Bank (MNB) bejelentette, hogy a korábbi feltételeket tovább javítják, ezzel bővítve a lehetőségeket. Megújulnak az NHP Hajrá feltételei!

Tovább olvasom
Nézzük át, mire használható az NHP Hajrá!

Nézzük át, mire használható az NHP Hajrá!

2020.11.16.

A Növekedési Hitelprogram izgalmas lehetőségeket nyit meg az üzletfejlesztés és más beruházások előtt. Az NHP Hajrá a mikro-, kis- és középvállalkozásokat támogatja egy olyan hitelkonstrukcióval, amely számtalan előnnyel rendelkezik. Az alábbiakból kiderül, mire is használható fel az NHP Hajrá.

Tovább olvasom