Megemelték az NHP Hajrá keretösszegét!

2021.05.27.
Szerző: Banknavigator

Az NHP Hajrá keretösszege eddig sem volt kevés, most azonban emeltek rajta – mutatjuk a részleteket!

Megemelték az NHP Hajrá keretösszegét!

Az NHP Hajrá keretösszege 2.500 milliárd forint volt eredetileg, és ennek nagy része, egészen pontosan 2.044 milliárd forint felhasználásra is került mostanáig. Mivel az érdeklődés nem csökkent ez idő alatt, és továbbra is számos igénylést nyújtanak be a vállalkozások, illetve a gazdaság visszaesését sem sikerült még teljesen kiküszöbölni, a Monetáris Tanács úgy döntött, hogy megemeli az NHP Hajrá keretösszegét, ezzel is segítve a gazdaság helyreállítását.

Az NHP Hajrá hatásai

A Növekedési Hitelprogram a 2013-as indulása óta körülbelül 70 ezer vállalkozásnak segített az üzletmenet stabilizálásában, illetve a növekedésben. Ennek ugyan csak egy része az, amit az NHP Hajrának köszönhetünk, hiszen ez a konstrukció csak tavaly áprilisban indult minden eddiginél kedvezőbb feltételekkel és széleskörű felhasználási lehetőségekkel. Azonban még így is több, mint 30 ezer vállalkozáshoz jutott el, ami nem kis szám – a Növekedési Hitelprogram által elért ügyfelek közel fele!

Mire igényelték az NHP Hajrát?

Az NHP Hajrá eddig megkötött szerződéseinek 57%-a forgóeszközhitel, 31%-a új beruházási hitel, vagy lízing, 12%-át pedig korábbi hitel kiváltására igényelték, a felhasználási területek pedig a leggyakrabban a kereskedelem, a feldolgozóipar, az ingatlanügyletek, a mezőgazdaság és az építőipar voltak. A megkötött szerződések több, mint negyede mikrovállalkozásokhoz, harmada pedig kisvállalkozásokhoz került, tehát a nagy- és középvállalkozások valamivel kisebb számban vettek részt a programban.

Mekkorára nőtt az NHP Hajrá keretösszege?

Az NHP Hajrá keretösszegét 500 milliárddal forinttal, 3.000 milliárd forintra emelte a Monetáris Tanács, azaz még majdnem 1.000 milliárd forint vár felhasználásra. Az NHP Hajrát kizárólag belföldi székhelyű vállalkozások igényelhetik, és meg kell felelniük a kis- és középvállalkozásokra vonatkozó törvényben meghatározott feltételeknek. A hitelt kereskedelmi bankoknál, illetve néhány egyéb pénzügyi szolgáltatónál lehet igényelni.

Amennyiben Te sem szeretnéd elszalasztani a lehetőséget, és szeretnéd a vállalkozásod pénzügyi helyzetét az NHP Hajrá segítségével jobbá tenni, indítsd el az igénylést oldalunkról, online!

Kalkulátorok

Archívum

Ajánlott hitelek

Provident Havi Kölcsön

THM

24,6%

Futamidő

30 hó

Hitelösszeg

600.000 Ft - 1.500.000 Ft

§

Hitelkiváltó Kölcsön

THM

16,2%

Futamidő

12 - 84 hó

Hitelösszeg

200.000 Ft - 6.000.000 Ft

§

Adósságrendező Hitel

THM

15,35%

Futamidő

60 hónap

Hitelösszeg

3.000.000 Ft

§

További állásajánlatok