Hirdetés

Mi a különbség az új Széchenyi folyószámlahitel és a sima folyószámlahitel között?

2020.07.21.
Szerző: Banknavigator
Utoljára módosítva: 2020. július 21. 20:03

A legfontosabb különbség az új Széchenyi folyószámlahitel és egy hagyományos, a lakosság számára is elérhető folyószámlahitel között, hogy az előbbit csakis vállalkozások igényelhetik. Magánemberként kizárólag a lakossági folyószámlahitelekhez férsz hozzá, hiszen az új Széchenyi folyószámlahitelt csak cégnévre adják ki.

Mi a különbség az új Széchenyi folyószámlahitel és a sima folyószámlahitel között?

különbségek az új Széchenyi folyószámlahitel és egy lakossági változata között azonban itt még nem értek véget. Ha megnézed a saját bankodnál igényelhető, normál folyószámlahitel kondícióit, láthatod a kamatot, a THM értéket, illetve az egyéb tulajdonságokat, amelyek meghatározzák a működését, de egyszerűen kiderül az is, hogy hogyan igényelheted és mennyi is lesz a hitelkereted. Ez utóbbi egyébként átlagosan a havi beérkező jövedelem két-háromszorosa szokott lenni, míg az új Széchenyi folyószámlahitel esetében ez milliókban mérhető.

Hogy konkrétumokat is mondjunk, az új Széchenyi folyószámlahitel a már működő mikro-, kis- és középvállalkozások számára fejlesztett, kedvezményes feltételrendszerű, szabad felhasználású, állami kamat- és kezességi díj-támogatással elérhető folyószámlahitel, ami akár ingatlanfedezet nélkül is igényelhető. A hitelkeret maximum 100.000.000 forint lehet, de akad olyan bank is, amelyik csupán 75.000.000 forint értékhatárig fogad be új Széchenyi folyószámlahitel-kérelmeket.

Az új Széchenyi hitel futamideje 1+1 év, azaz a hitelszerződés az aláírásától számított 1 év után lejár, de a felülvizsgálati kérelem határidőn belüli benyújtása és a bank pozitív bírálata esetén további egy évre meghosszabbítható. A második év végén esedékes lejáratot megelőzően van lehetőség a folyószámlahitel újabb 1+1 évre történő meghosszabbítását igényelni.

Ne feledkezzünk meg arról sem, hogy mint minden kölcsönnek, az új Széchenyi folyószámlahitelnek is vannak feltételei. Kizárólag olyan, már működő mikro-, kis- és középvállalkozás igényelheti, amely legalább egy, illetve 25 millió forint és a feletti hitelkeret igénylése esetén két lezárt, teljes naptári évre vonatkozó működési múlttal rendelkezik, nincs lejárt köztartozása, sem lejárt hiteltartozása, valamint megfelel a Széchenyi Kártya Program üzletszabályzatában meghatározott egyéb feltételeknek is.

Amennyiben felkeltette az érdeklődésedet az új Széchenyi folyószámlahitel, és kérdésed lenne, tedd fel nekünk megadott elérhetőségeink egyikén!

Kalkulátorok

Archívum

Ajánlott hitelek

Promóció

Provident Start kölcsön

THM

12,7%

Futamidő

18 hét

Hitelösszeg

100.000 Ft - 250.000 Ft

§

Extra Plus Személyi Kölcsön

THM

12,9%

Futamidő

12 - 84 hó

Hitelösszeg

500.000 - 10.000.000 Ft

§

Minősített Fogyasztóbarát Személyi Hitel

THM

17,50% - 19,81%

Futamidő

36 - 84 hó

Hitelösszeg

3.000.000 Ft - 10.000.000 Ft

§

További blogbejegyzések

Folyószámlahitel vagy személyi kölcsön – melyiket érdemes választani?

Folyószámlahitel vagy személyi kölcsön – melyiket érdemes választani?

2021.07.26.

Folyószámlahitel vagy személyi kölcsön között választani egyszerű, csak az igénylés okát kell megnézni. Ha nem tudsz dönteni, segítünk!

Tovább olvasom
Mik a folyószámlahitel előnyei?

Mik a folyószámlahitel előnyei?

2020.12.16.

A folyószámlahitel előnyei számosak, amelyekkel megismerkedhetsz alábbi cikkünk segítségével!

Tovább olvasom