Tervező kölcsönTervező kölcsönHirdetés

Mi a különbség az új Széchenyi folyószámlahitel és a sima folyószámlahitel között?

2020.07.21.
Szerző: Banknavigator
Utoljára módosítva: 2023. július 17. 10:28

A legfontosabb különbség az új Széchenyi folyószámlahitel és egy hagyományos, a lakosság számára is elérhető folyószámlahitel között, hogy az előbbit csakis vállalkozások igényelhetik. Magánemberként kizárólag a lakossági folyószámlahitelekhez férsz hozzá, hiszen az új Széchenyi folyószámlahitelt csak cégnévre adják ki.

Mi a különbség az új Széchenyi folyószámlahitel és a sima folyószámlahitel között?

különbségek az új Széchenyi folyószámlahitel és egy lakossági változata között azonban itt még nem értek véget. Ha megnézed a saját bankodnál igényelhető, normál folyószámlahitel kondícióit, láthatod a kamatot, a THM értéket, illetve az egyéb tulajdonságokat, amelyek meghatározzák a működését, de egyszerűen kiderül az is, hogy hogyan igényelheted és mennyi is lesz a hitelkereted. Ez utóbbi egyébként átlagosan a havi beérkező jövedelem két-háromszorosa szokott lenni, míg az új Széchenyi folyószámlahitel esetében ez milliókban mérhető.

Hogy konkrétumokat is mondjunk, az új Széchenyi folyószámlahitel a már működő mikro-, kis- és középvállalkozások számára fejlesztett, kedvezményes feltételrendszerű, szabad felhasználású, állami kamat- és kezességi díj-támogatással elérhető folyószámlahitel, ami akár ingatlanfedezet nélkül is igényelhető. A hitelkeret maximum 100.000.000 forint lehet, de akad olyan bank is, amelyik csupán 75.000.000 forint értékhatárig fogad be új Széchenyi folyószámlahitel-kérelmeket.

Az új Széchenyi hitel futamideje 1+1 év, azaz a hitelszerződés az aláírásától számított 1 év után lejár, de a felülvizsgálati kérelem határidőn belüli benyújtása és a bank pozitív bírálata esetén további egy évre meghosszabbítható. A második év végén esedékes lejáratot megelőzően van lehetőség a folyószámlahitel újabb 1+1 évre történő meghosszabbítását igényelni.

Ne feledkezzünk meg arról sem, hogy mint minden kölcsönnek, az új Széchenyi folyószámlahitelnek is vannak feltételei. Kizárólag olyan, már működő mikro-, kis- és középvállalkozás igényelheti, amely legalább egy, illetve 25 millió forint és a feletti hitelkeret igénylése esetén két lezárt, teljes naptári évre vonatkozó működési múlttal rendelkezik, nincs lejárt köztartozása, sem lejárt hiteltartozása, valamint megfelel a Széchenyi Kártya Program üzletszabályzatában meghatározott egyéb feltételeknek is.

Amennyiben felkeltette az érdeklődésedet az új Széchenyi folyószámlahitel, és kérdésed lenne, tedd fel nekünk megadott elérhetőségeink egyikén!

Az oldalon megjelent írás kifejezetten informáló jellegű és kizárólag a Banknavigátor Kft. és a Financial Consulting Zrt. mint a szerzőknek a véleményét jeleníti meg. A szerzők ezen véleményüket az előzetes szakmai tájékozódásuk és az akkor elérhető legrészletesebb információk alapján fogalmazták meg és jelenítik meg a közzétett írásban, ennek ellenére a szöveg tartalmazhat az olvasás napján már elavult és/vagy már nem a valóságnak mindenben megfelelő adatokat. Ennek megfelelően a Banknavigátor Kft. és a Financial Consulting Zrt. a tévedés jogát teljes mértékben fenntartják, a fenti megfogalmazás semmilyen módon és formában nem tekinthető a tények egyértelmű megjelenítésének. Kérjük a döntése meghozatala előtt feltétlenül tájékozódjon és kérjen szakmai segítséget.

Ajánlott hitelek

Provident Tervező kölcsön

THM

12,9%

Futamidő

22 hó

Hitelösszeg

450.000 Ft - 1.000.000 Ft

Promóció

CIB Előrelépő Személyi Kölcsön - „A” ügyfélminősítés

THM

12,07% - 18,65%

Futamidő

12 - 96 hó

Hitelösszeg

300.000 - 15.000.000 Ft

Promóció

Minősített Fogyasztóbarát Személyi Hitel

THM

12,67% - 14,92%

Futamidő

36 - 84 hó

Hitelösszeg

3.000.000 Ft - 10.000.000 Ft

Promóció

További blogbejegyzések

Mik a folyószámlahitel előnyei?

Mik a folyószámlahitel előnyei?

2020.12.16.

A folyószámlahitel előnyei számosak, amelyekkel megismerkedhetsz alábbi cikkünk segítségével!

Tovább olvasom
Folyószámlahitel vagy személyi kölcsön – melyiket érdemes választani?

Folyószámlahitel vagy személyi kölcsön – melyiket érdemes választani?

2021.07.26.

Folyószámlahitel vagy személyi kölcsön között választani egyszerű, csak az igénylés okát kell megnézni. Ha nem tudsz dönteni, segítünk!

Tovább olvasom

További hírek a hirnavigator.hu támogatásával