Széchenyi Folyószámlahitel Plusz

Hitel összeg?

Hitel típus?

Cég alapításának éve?

Sberbank

Széchenyi Kártya Folyószámlahitel Plusz

Kamat 2,5%
Futamidő 24 hó
Hitelösszeg 1.000.000 Ft - 100.000.000 Ft
Igénylési feltételek
Hitel részletei
Jogi információ
ÉrdekelÉrdekel
MKB

Széchenyi Kártya Folyószámlahitel Plusz

Kamat 2,5%
Futamidő 24 hó
Hitelösszeg 1.000.000 Ft - 100.000.000 Ft
Igénylési feltételek
Hitel részletei
Jogi információ
ÉrdekelÉrdekel

A Széchenyi Kártya Program idei átalakításával olyan hiteltermékek jöttek létre, mint például a Széchenyi folyószámlahitel plusz. Az újfajta, államilag támogatott kölcsönök célja az, hogy segítsék a vállalkozásokat a koronavírus-járvány okozta nehezebb gazdasági helyzetben.

A Széchenyi Kártya Program (népszerűbb nevén Széchenyi hitel) idén átalakult, új elemekkel bővült. A változtatásokat a járványhelyzet kényszerítette ki, ugyanis a vállalkozásoknak megváltozott körülmények között, nehezebb gazdasági környezetben kell működőképesnek maradniuk, esetleg fejlődniük. A Széchenyi folyószámlahitel plusz az egyik ilyen új konstrukció.

A Széchenyi Kártya Program a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége (VOSZ), valamint a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara (MKIK) összefogásával jött létre. A célja az, hogy kedvezményes, célzott hitelekkel segítse a hazai mikro-, kis-, és középvállalkozásokat.

A program a koronavírus-járvány előidézte helyzetre reagálva idén új elemekkel bővült. Ezek a következők: Széchenyi munkahelymegtartó hitel, Széchenyi folyószámlahitel plusz, Széchenyi likviditási hitel, Széchenyi beruházási hitel plusz.

A Széchenyi folyószámlahitel plusz keretén belül igényelt összeg a vállalkozások napi működésének költségeire fordítható. A futamidő 2 év, a kölcsönt egy összegben, a szerződés lejáratakor kell visszafizetni, a nettó ügyleti kamat 0,1 százalék, a kezelési költséget az állam fizeti, a nettó kezességi díj 0,5 százalék, a bírálati díj 30 000 és 280 000 forint közötti.

Ez a hitelforma a vállalkozások átmeneti likviditási problémáinak áthidalására áll rendelkezésre. Szabad felhasználású folyószámlahitelről van szó, ahogyan említettük, a vállalkozás napi működésével kapcsolatos valamennyi kiadás finanszírozására fordítható. Fontos tudni, hogy az igénybe vett összeg a visszatöltés után ismételten igénybe vehető.

A Széchenyi folyószámla hitel plusz a középvállalkozások esetén csak a Széchenyi Munkahelymegtartó Hitellel kombináltan igényelhető, a kért Széchenyi Kártya Folyószámlahitel Plusz összege kisebb vagy egyenlő lehet a Széchenyi Munkahelymegtartó Hitel összegénél. A mikro-, és kisvállalkozások viszont önállóan is igényelhetik a Széchenyi Kártya folyószámla hitel plusz terméket.

A konstrukció előnyei: szabad felhasználású, állami kamat-, kezelési költség- és kezességi díjtámogatás, nincs szükség ingatlanfedezetre, gyors és egyszerűsített hitelbírálat, az ország több mint 200 pontján igényelhető, a hitel bankkártyával is igénybe vehető.

Így kaphatod meg a hitelt

Széchenyi Folyószámlahitel Plusz - Kalkuláció

1. Kalkuláció

Versenyeztesd meg a bankok ajánlatait, és válaszd ki a számodra legkedvezőbbet.

Széchenyi Folyószámlahitel Plusz - Kiválasztás

2. Kiválasztás

Kattints az "érdekel" gombra és kérj ajánlatot.

Széchenyi Folyószámlahitel Plusz - Igénylés

3. Igénylés

Állítsd össze a bank által kért dokumentumokat és add be hiteligénylésedet.

Széchenyi Folyószámlahitel Plusz - Szerződés

4. Szerződés

A kiválasztott bankban megtörténik a szerződéskötés, majd ezt követően hamarosan a folyósítás.

Gyakran Ismételt Kérdések

A Széchenyi Kártya Program (egyszerűsítve: Széchenyi hitel) egy olyan hitelprogram, amely államilag támogatott kölcsönökkel segíti a magyarországi vállalkozásokat. Lassan 20 éve működik, de időről-időre megújul, legutóbb – idén – például a koronavírus-járvány kényszerített ki ráncfelvarrást a program termékeit tekintve.

Igen, szükség volt, mert a járványhelyzet új feltételeket teremtett a gazdaságban. A Széchenyi munkahelymegtartó hitel, a Széchenyi folyószámla hitel plusz, a Széchenyi likviditási hitel, valamint a Széchenyi beruházási hitel plusz már ezekhez az új körülményekhez alkalmazkodva igyekszik segíteni a vállalkozások működését, fejlődését.

A Széchenyi folyószámla hitel plusz a vállalkozások átmeneti likviditási problémáinak áthidalására áll rendelkezésre. Szabad felhasználású folyószámlahitelről van szó, a vállalkozás napi működésével kapcsolatos valamennyi kiadás finanszírozására fordítható. A futamidő 2 év, a kölcsönt egy összegben, a szerződés lejáratakor kell visszafizetni, a nettó ügyleti kamat 0,1 százalék, a kezelési költséget az állam fizeti, a nettó kezességi díj 0,5 százalék, a bírálati díj 30 000 és 280 000 forint közötti.

Minden olyan kkv igényelheti, amelynek nincs lejárt köztartozása, sem lejárt hiteltartozása. Megfelel a Széchenyi Kártya Program üzletszabályzatában meghatározott egyéb feltételeknek, illetve középvállalkozás esetén vállalja munkavállalói legalább 90 százalékának megtartását. Középvállalkozások számára az Széchenyi folyószámlahitel plusz kizárólag a Széchenyi Munkahelymegtartó Hitellel kombinálva vehető igénybe.

Previous

Next

Legutóbbi blogbejegyzések

Milyen feltételekkel igényelhető a Budapest Bank Privát Kölcsöne?

Milyen feltételekkel igényelhető a Budapest Bank Privát Kölcsöne?

2021.01.22.

A Budapest Bank Privát Kölcsön egy viszonylag új konstrukció; az alábbiakban összegyűjtöttük a legfontosabb tudnivalókat.

Tovább olvasom
Az 5 leggyakoribb befektetői hiba

Az 5 leggyakoribb befektetői hiba

2021.01.20.

A befektetői hibák elkövetése komoly anyagi következményekkel járhat, ezért – ha szeretnéd befektetni a pénzedet – érdemes elkerülnöd az alábbi lista összes elemét!

Tovább olvasom
A sikeres vállalkozók 7 tulajdonsága

A sikeres vállalkozók 7 tulajdonsága

2021.01.19.

Sikeres vállalkozó szeretnél lenni? Olvasd el alábbi cikkünket, amiből megtudhatod, hogy milyen tulajdonságokkal kell rendelkezned!

Tovább olvasom
Tippek a pénzügyi tervezéshez vállalkozóknak

Tippek a pénzügyi tervezéshez vállalkozóknak

2021.01.18.

A pénzügyi tervezés a mindennapi életben is alapvető fontosságú, egy vállalkozás sikerességéhez azonban egyenesen elengedhetetlen!

Tovább olvasom