Széchenyi Folyószámlahitel Plusz

Hitel összeg?

Hitel típus?

Cég alapításának éve?

Sberbank

Széchenyi Kártya Folyószámlahitel Plusz

Kamat 2,5%
Futamidő 24 hó
Hitelösszeg 1.000.000 Ft - 100.000.000 Ft

Kamat
2,5%

Futamidő
24 hó

Igénylési feltételek
Hitel részletei
Jogi információ
ÉrdekelÉrdekel
MKB

Széchenyi Kártya Folyószámlahitel Plusz

Kamat 2,5%
Futamidő 24 hó
Hitelösszeg 1.000.000 Ft - 100.000.000 Ft

Kamat
2,5%

Futamidő
24 hó

Igénylési feltételek
Hitel részletei
Jogi információ
ÉrdekelÉrdekel

A Széchenyi Kártya Program idei átalakításával olyan hiteltermékek jöttek létre, mint például a Széchenyi folyószámlahitel plusz. Az újfajta, államilag támogatott kölcsönök célja az, hogy segítsék a vállalkozásokat a koronavírus-járvány okozta nehezebb gazdasági helyzetben.

A Széchenyi Kártya Program (népszerűbb nevén Széchenyi hitel) idén átalakult, új elemekkel bővült. A változtatásokat a járványhelyzet kényszerítette ki, ugyanis a vállalkozásoknak megváltozott körülmények között, nehezebb gazdasági környezetben kell működőképesnek maradniuk, esetleg fejlődniük. A Széchenyi folyószámlahitel plusz az egyik ilyen új konstrukció.

A Széchenyi Kártya Program a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége (VOSZ), valamint a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara (MKIK) összefogásával jött létre. A célja az, hogy kedvezményes, célzott hitelekkel segítse a hazai mikro-, kis-, és középvállalkozásokat.

A program a koronavírus-járvány előidézte helyzetre reagálva idén új elemekkel bővült. Ezek a következők: Széchenyi munkahelymegtartó hitel, Széchenyi folyószámlahitel plusz, Széchenyi likviditási hitel, Széchenyi beruházási hitel plusz.

A Széchenyi folyószámlahitel plusz keretén belül igényelt összeg a vállalkozások napi működésének költségeire fordítható. A futamidő 2 év, a kölcsönt egy összegben, a szerződés lejáratakor kell visszafizetni, a nettó ügyleti kamat 0,1 százalék, a kezelési költséget az állam fizeti, a nettó kezességi díj 0,5 százalék, a bírálati díj 30 000 és 280 000 forint közötti.

Ez a hitelforma a vállalkozások átmeneti likviditási problémáinak áthidalására áll rendelkezésre. Szabad felhasználású folyószámlahitelről van szó, ahogyan említettük, a vállalkozás napi működésével kapcsolatos valamennyi kiadás finanszírozására fordítható. Fontos tudni, hogy az igénybe vett összeg a visszatöltés után ismételten igénybe vehető.

A Széchenyi folyószámla hitel plusz a középvállalkozások esetén csak a Széchenyi Munkahelymegtartó Hitellel kombináltan igényelhető, a kért Széchenyi Kártya Folyószámlahitel Plusz összege kisebb vagy egyenlő lehet a Széchenyi Munkahelymegtartó Hitel összegénél. A mikro-, és kisvállalkozások viszont önállóan is igényelhetik a Széchenyi Kártya folyószámla hitel plusz terméket.

A konstrukció előnyei: szabad felhasználású, állami kamat-, kezelési költség- és kezességi díjtámogatás, nincs szükség ingatlanfedezetre, gyors és egyszerűsített hitelbírálat, az ország több mint 200 pontján igényelhető, a hitel bankkártyával is igénybe vehető.

Így kaphatod meg a hitelt

Széchenyi Folyószámlahitel Plusz - Kalkuláció

1. Kalkuláció

Versenyeztesd meg a bankok ajánlatait, és válaszd ki a számodra legkedvezőbbet.

Széchenyi Folyószámlahitel Plusz - Kiválasztás

2. Kiválasztás

Kattints az "érdekel" gombra és kérj ajánlatot.

Széchenyi Folyószámlahitel Plusz - Igénylés

3. Igénylés

Állítsd össze a bank által kért dokumentumokat és add be hiteligénylésedet.

Széchenyi Folyószámlahitel Plusz - Szerződés

4. Szerződés

A kiválasztott bankban megtörténik a szerződéskötés, majd ezt követően hamarosan a folyósítás.

Gyakran Ismételt Kérdések

A Széchenyi Kártya Program (egyszerűsítve: Széchenyi hitel) egy olyan hitelprogram, amely államilag támogatott kölcsönökkel segíti a magyarországi vállalkozásokat. Lassan 20 éve működik, de időről-időre megújul, legutóbb – idén – például a koronavírus-járvány kényszerített ki ráncfelvarrást a program termékeit tekintve.

Igen, szükség volt, mert a járványhelyzet új feltételeket teremtett a gazdaságban. A Széchenyi munkahelymegtartó hitel, a Széchenyi folyószámla hitel plusz, a Széchenyi likviditási hitel, valamint a Széchenyi beruházási hitel plusz már ezekhez az új körülményekhez alkalmazkodva igyekszik segíteni a vállalkozások működését, fejlődését.

A Széchenyi folyószámla hitel plusz a vállalkozások átmeneti likviditási problémáinak áthidalására áll rendelkezésre. Szabad felhasználású folyószámlahitelről van szó, a vállalkozás napi működésével kapcsolatos valamennyi kiadás finanszírozására fordítható. A futamidő 2 év, a kölcsönt egy összegben, a szerződés lejáratakor kell visszafizetni, a nettó ügyleti kamat 0,1 százalék, a kezelési költséget az állam fizeti, a nettó kezességi díj 0,5 százalék, a bírálati díj 30 000 és 280 000 forint közötti.

Minden olyan kkv igényelheti, amelynek nincs lejárt köztartozása, sem lejárt hiteltartozása. Megfelel a Széchenyi Kártya Program üzletszabályzatában meghatározott egyéb feltételeknek, illetve középvállalkozás esetén vállalja munkavállalói legalább 90 százalékának megtartását. Középvállalkozások számára az Széchenyi folyószámlahitel plusz kizárólag a Széchenyi Munkahelymegtartó Hitellel kombinálva vehető igénybe.

Previous

Next

Legutóbbi blogbejegyzések

Hitelkártya igénylésének feltételei

Hitelkártya igénylésének feltételei

2021.06.11.

Volt már szó arról, hogy hogyan használhatod megfelelően a hitelkártyádat, arról viszont még nem, hogy mit tegyél akkor, ha hitelkártyát igényelnél. A feltételei nem teljesíthetetlenek, és ha valóban tudod magad tartani a megfelelő használathoz, akkor csak nyerhetsz vele!

Tovább olvasom
Milyen támogatások igényelhetőek 40 év felett?

Milyen támogatások igényelhetőek 40 év felett?

2021.06.10.

Támogatások igényelhetőek akár 40 éves kor felett is, méghozzá nem is csak egyféle – mutatjuk a részleteket!

Tovább olvasom
Milyen kizáró okok vannak személyi kölcsön igénylése esetén?

Milyen kizáró okok vannak személyi kölcsön igénylése esetén?

2021.06.09.

Kizáró okok minden hitel, így a személyi kölcsönök igénylésénél is vannak – az alábbiakban ezeket vesszük sorra.

Tovább olvasom
A faktorálás legfőbb előnyei

A faktorálás legfőbb előnyei

2021.06.08.

A faktorálás az üzleti élet egyik leghatékonyabb segítője, aminek számos előnye van – az alábbiakból mindent megtudhatsz róla.

Tovább olvasom