Személyi kölcsönSzemélyi kölcsönHirdetés

Minimálbérrel szeretnél nagyobb összegű hitelt igényelni?

2021.07.30.
Szerző: Banknavigator
Utoljára módosítva: 2023. július 17. 14:27

Ha nagyobb összegű hitelre van szükséged, de csak minimálbért tudsz igazolni, akkor ugyan vannak lehetőségeid, de nehezebb dolgod lesz – mutatjuk a részleteket!

Minimálbérrel szeretnél nagyobb összegű hitelt igényelni?

Nagyobb összegű hitelt nem csak nagyobb jövedelemmel lehet igényelni, ám számítani kell némi nehézségre, hiszen nem minden bank ad kölcsönt ekkora fizetésre, és, ha mégis, nem feltétlenül nagy összeget. Fontos azonban, hogy a „nagyobb összegű hitel” mindenkinek mást jelent, és van, akinek mindössze 2-3 millió forintra lenne szüksége. Amennyiben Te is ez utóbbiak közé tartozol, alábbi cikkünk neked szól.

Mi alapján dönt a bank?

Amikor valaki nagyobb összegű hitelt szeretne felvenni, akkor elsősorban a JTM szabályozásnak kell megfelelnie, ami kimondja, hogy – például egy minimálbéres igénylő esetén – a jövedelem maximum 50%-a használható fel hiteltörlesztésre, de ennél a bankok jellemzően szigorúbbak, és a maximumot 35-40%-ban határozzák meg. A minimálbér jelenleg havi bruttó 167.400 forint, ami nettó 111.321 forintnak felel meg, azaz a JTM szabályozás szerint maximálisan 55.660 forint fordítható a hitel törlesztésére, a bankok szerint pedig ennél kevesebb. Egy nagyobb összegű hitel esetében tehát azt kell megoldani, hogy a havi törlesztőrészlet beleférjen ebbe a keretbe.

Hogyan oldható ez meg?

Először is a hosszabb futamidővel, hiszen így több részletben fizeted ki a hitelt, és, ha a hitelösszeg többfelé oszlik, alacsonyabb a törlesztés is. Előfordulhat azonban, hogy magasabb az összeg, mint amennyinél ez még megoldható lenne a maximális futamidőn belül; ilyenkor adóstársat kell bevonnod az ügyletbe, ugyanis az ő jövedelme hozzáadódik az eredetileg minimálbéres jövedelemhez, azaz nagyobb összegből „gazdálkodhat” a bank.

Hogyan mehetsz biztosra?

Ha személyi kölcsönt igényelnél, azt javasoljuk, hogy a lehető legmagasabb futamidőt válaszd, így szinte minden banknál van esélyed megkapni még egy nagyobb összegű hitelt is. Mindenképp hasonlítsd össze a bankok ajánlatait oldalunkon, és a lehető legalacsonyabb THM értékkel rendelkező hitelt válaszd, hiszen ez a mutató is sokat nyom a latban, majd kérj előzetes hitelbírálatot online!

Kalkulátorok

Archívum

Ajánlott hitelek

Minősített Fogyasztóbarát Személyi Hitel

THM

15,88% - 16,97%

Futamidő

36 - 84 hó

Hitelösszeg

3.000.000 Ft - 10.000.000 Ft

Promóció

Provident Sláger kölcsön

THM

14,9%

Futamidő

18 hó

Hitelösszeg

350.000 Ft - 700.000 Ft

Promóció

Extra Plus Személyi Kölcsön

THM

14,6% - 16,3%

Futamidő

12 - 84 hó

Hitelösszeg

500.000 - 10.000.000 Ft

Promóció

További blogbejegyzések

Jövedelempótló biztosítás: anyagi biztonság a bajban is

Jövedelempótló biztosítás: anyagi biztonság a bajban is

2023.01.18.

A jövedelempótló biztosítás komoly segítséget nyújthat, ha elveszíted a munkahelyedet, vagy épp más okok miatt nem jutsz rendszeres jövedelemhez!

Tovább olvasom
Szigorúbb feltételek jönnek a jövedelem terhelhetőségében hiteligénylésnél

Szigorúbb feltételek jönnek a jövedelem terhelhetőségében hiteligénylésnél

2023.05.18.

2023. július elsejétől változnak a jövedelem terhelhetőségének szabályai hiteligénylésnél. Mivel a szabály alacsonyabb terhelhetőséget enged meg, a felvehető hitelösszeg is alacsonyabb lesz. Ez azonban nem fog mindenkit érinteni. Mutatjuk a részleteket.

Tovább olvasom
Milyen jövedelemtípusokat fogadnak el a hitelfelvétel során?

Milyen jövedelemtípusokat fogadnak el a hitelfelvétel során?

2020.11.12.

Jövedelemhez sokféleképpen lehet jutni, ám a bankok nem minden jövedelemtípust fogadnak el akkor, ha hitelért folyamodsz hozzájuk, illetve vannak olyan jövedelemtípusok is, amelyeket elfogadnak, ám csak egy másikkal együtt. Ez alapján beszélhetünk elsődleges, másodlagos, illetve nem elfogadható jövedelemről. Ha hitelt szeretnél felvenni, akkor érdemes ezzel tisztában lenned – különösen akkor, ha nem alkalmazotti munkaviszonyból származik a jövedelmed!

Tovább olvasom
Ezeket a jövedelemtípusokat fogadják el személyi kölcsön igénylésekor

Ezeket a jövedelemtípusokat fogadják el személyi kölcsön igénylésekor

2021.06.03.

Egyes jövedelemtípusok elfogadhatóak személyi kölcsön igénylésekor, mások nem – az alábbiakban mindent megtudhatsz a témáról.

Tovább olvasom